Jump to content
POLITISTI.ro

15 puncte & suspendare permis

Postare recomandată

Publicat

Da, punctele se implementeaza in 2 zile, dar inteleg ca e un delay intre momentul in care exista 15 puncte in baza si momentul in care se trimite acasa hotarirea de suspendare. Daca depun certificatul de grefa in timpul acestui delay, probabil ca nu se mai emite hotarirea de suspendare. Unii zic ca delayul ar fi de 10-15 zile din momentul in care apar 15 puncte in baza; asta imi spune un amic al carui verisoara lucreaza in Politie - nu stiu daca e asa.

Eu ma pregatesc pentru final defavorabil mie (suspendare 30 de zile), dar incerc sa fac tot ce se poate.

Publicat

Sa revii cu impresii dupa ce se termina totul.

• Apreciez 1
Publicat

O sa incerc, da, desi nu sint incintat sa fiu un precedent pt "ocolirea legii". Eu conduc de 4 ani si pina acum citeva luni am fost oprit o singura data pentru 62kmh. Nu depasesc pe linie continua, nu conduc agresiv, etc. Am avut ghinion si lipsa de prezenta de spirit in niste circumstante (ma grabeam sa nu ma prinda noaptea in serpentine, intirziam la o intilnire, etc); ce spun nu ma face mai putin vinovat, incerc doar sa explic contextul. Dar nu-mi place gindul ca niste "acrobati" cum vad des pe autostrada/dn1/e85 ar putea "ocoli" similar citind aici (poate o sa rog adminul sa stearga threadul la final). Prin acrobati inteleg genul ala care merg la 2m in spate pe autostrada la 150kmh+, care depasesc complet la noroc, care trec pe rosu, etc.

In fine, pentru moment incerc sa sun la rutiera, la informatii, prin centrala ca sa aflu daca le pot trimite certificatul de grefa si prin mail/fax (nu ajung in Bucuresti pina vinerea viitoare). Suna ocupat permanent.

Publicat (modificat)

poate este culpa mea nu am explicat cum trebuie. sa o reiau:

1. pv este emis in data de 01.05.2011 (cu titlu de exemplu) si nu are nici o relevanta juridica cu privire la producerea efectelor sale implementarea in baza de date a politiei - ptr opinii contrare vreau temei legal si nu simple opinii, deoarece nu am vazut nici o prevedere de acest gen nici in OG2, nici in OUG 195 si nici in regulament- ci doar raminerea sa definitiva

2. pv isi produce efecte in momentul in care ramine definitiv prin necontestare sau respingerea contestatiei;

3. prin contestatie, cele 6 puncte nu exista deoarece suspendarea sa are ca efect de drept progarea producerii efectelor sale juridice pina la data raminerii definitive. Pe cale de consecinta nu exista nici cele 15 cumulate la data contestatiei deoarece pv nu isi produce efectul juridic; deci contraventia prevazuta de lege (adica cumul de 15 pct) care se sanctioneaza cu suspendarea permisului nu exista;

4. dupa raminerea sa definitiva, pv isi produce efetul deci cele 6 puncte exista din momentul in care pv ramine definitiv, moment la care se cumuleaza punctele aplicate prin respectivul pv cu cele inca valabile din cazierul auto.

respingerea contestatiei nu da nastere la retroactivitatea efectelor si prevederilor pv deoarece nu este act declarativ sau recognitiv (cum este actul de nastere sau cel de deces, ca si exemplu de act administrativ declarativ) ci este un act care produce efecte numai viitor. iar acestea se produc din momentul raminerii sale defintive si ptr viitor adic aincepind cu data pronuntarii sentintei.

si cu asta inchid subiectul ca ne invirtim in jurul cozii, fiecare cu opinia lui :)

Modificat de maxu08
  • Displace 1
Publicat (modificat)
4. dupa raminerea sa definitiva, pv isi produce efetul deci cele 6 puncte exista din momentul in care pv ramine definitiv, moment la care se cumuleaza punctele aplicate prin respectivul pv cu cele inca valabile din cazierul auto.

maxu08 tu chiar vrei sa fi gigi contra pana la capat? tu nu intelegi ca punctele se implememteaza inainte de a depune contestatia, daca ai avut 15 puncte inainte de contestatie si pierzi contestatie trebuie sa predai permisul. Calculul punctelor nu se face in momentul in care se da sentinta, ele au fost procesate de calculator in data de 01.01.2010 (cu titlu de ex.)... La data cand sentinta ramane definitiva (de ex. 09.10.2011) punctele din procesul verbal contestat nu se calculeaza cu cele active in acea zi, fiindca ele au fost procesate in calculator in data de 01.01.2010

Ai inteles acum? daca tot nu ai inteles lasa adresa de messenger in privat sau un nr de telefon si te lamuresc! :emo-yessir:

Modificat de patriotul
Publicat

asa cum am spus, inchidem subiectul ptr ca nu vom ajunge la un subiect comun.

bafta,

• Displace 2
  • Moderator
Publicat

Hotărârea Guvernului nr.1391/2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice

Aplicarea punctelor de penalizare

• Art. 204(1) Când pentru fapta săvârşită legea prevede şi aplicarea punctelor de penalizare, agentul constatator are obligaţia să le înscrie în procesul-verbal de constatare a contravenţiei.
    (2) Procesul-verbal de constatare a contravenţiei se trimite, în cel mult 2 zile lucrătoare de la data întocmirii acestuia, la serviciul poliţiei rutiere pe raza căreia a fost săvârşită fapta.
  • Art. 205Punctele de penalizare se înscriu în evidenţa conducătorilor de autovehicule sau tramvaie de către serviciul poliţiei rutiere pe raza căreia a fost constatată fapta.
  • Art. 206Când instanţa competentă, prin hotărâre judecătorească rămasă irevocabilă, a dispus anularea procesului-verbal de constatare a contravenţiei, serviciul poliţiei rutiere pe raza căreia a fost săvârşită fapta radiază din evidenţă punctele de penalizare aplicate.

Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie

• Art. 209. – (1) La cumulul a cel puţin 15 puncte de penalizare, serviciul poliţiei rutiere din judeţul care are în evidenţă conducătorul de autovehicul comunică acestuia, în scris, în termen de 10 zile de la data înregistrării în evidenţă a ultimelor puncte de penalizare, sancţiunea contravenţională complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce, precum şi obligaţia de a se prezenta la sediul poliţiei rutiere, în termen de 5 zile de la primirea înştiinţării scrise, pentru a preda permisul de conducere
    • Sunt sigur ca Blomar are deja punctele aplicate in baza de date. Daca are castig de cauza in instanta, suspendarea se anuleaza, in caz contrar trebuie sa predea permisul.

• Apreciez 1
Publicat

sunt de acord cu patriotu.la data acea omu acumulase 15 puncte.totul se refera la acea data chiar dak termenul este peste 3 luni.

Publicat

Am primit acasa autocolantul ala mirlanesc de la Total Post (niste pirati din ce vad pe net, Posta Romana sau alte firme de curierat absolut profi nu erau ok sau cum?) lipit pe usa blocului; efectiv au lipit pe usa blocului un autocolant cu numele meu si numarul de identificare al scrisorii. Nu pot sa ridic instiintarea de la Politie (altceva nu are cum sa fie) pina simbata/luni peste o saptamina cind ajung in Bucuresti. Aveti idee, va rog, daca termenul de 5 zile in care trebuie sa ma duc cu certificatul de grefa incepe din ziua in care am ridicat plicul sau din ziua livrarii autocolantului? Ma gindesc ca ar trebui sa fie 5 zile de cind confirm ca am primit instiintarea (semnatura mea la Total Post).

In alta ordine de idei, am reusit sa vorbesc cu cei de la Rutiera\Informatii. Mi-au spus ca nu e acceptat certificatul de grefa decit in original - exclus mail/fax. Trist pentru anul 2011. Nu spun ca ar fi trebuit sa-l accepte exclusiv pe mail/fax, l-as fi dus SI original cind ajungeam in Bucuresti. E interesant ca agentul cu care am vorbit la telefon a confirmat teoria lui Maxu08 - in cazul in care plingerea e respinsa, se numara punctele la data pronuntarii si se suspenda permisul daca nr >=15. Nu vreau sa pun paie pe foc, nu dati cu pietre :); doar povestesc live ce se intimpla si impartasesc o mica incurajare. E clar ca doar la pronuntare o sa aflu deznodamintul.

Aseara mergeam (incet, cum ii sta bine unui om cu lectia invatata) pe Dorobanti, in Cluj, si am vazut radarul care m-a prins ultima oara (MCV, acelasi numar de B pe care mi-l aminteam).

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Am fost la Udriste cu certificatul de grefa. Au oprit o copie si m-au pus sa-l duc la Politia Rutiera Cluj pt "implementare mentiuni"...Mi se pare halucinanta organizarea :/

Publicat

cit timp este o contestatie pe rol, permisul ramine la cei care l-au suspendat si nu la cei care te au in evidenta.

• 4 luni mai târziu...
Publicat

Nu sunt usa de biserica.

Cel care se simte nevinovat poate sa-mi dea cu o piatra in cap.

Conduc foarte des diverse vehicule (moto, auto personal, auto proprietatea firmei),....am la activ peste 1 000 000 km, multumesc Doamne, fara accidente.

Si admit ca uneori ma grabesc.

In 14.10.2010 am fost invitat la SPR PH pentru a preda permisul in vederea suspendarii pe 30 de zile pentru cumul de 16 puncte.

Verific TOATE PV pe care le pastrez cu grija, si pe care le achit in 48 de ore.(ba radare,..ba lipsa centura sau casca moto,...)

Gasesc doar 14 puncte in total.

Cum scrisoarea de invitatie am semnat-o de primire pe 14 (am cerut oficiantei sa-mi stampileze plicul) ,..inseamna ca am 5 zile permis.

In data de 17.10 solicit Cazier Auto,..de unde aflu cu surpriza ca auto al firmei unde lucrez a fost filmat in data de 18.04.2011 ,undeva prin Valea calugareasca cu + 20km/h..adica inca doua puncte.

Numai ca eu habar nu am de acest PV.

Depun Plangere la Judecatorie Ploiesti solicitand anularea PV (intocmit in 30.06.2011 pentru o fapta comisa in 18.04.2011) pentru nerespectarea art.27 din OG 2/2001, articol care prevede clar modurile de comunicare a contraventiilor in lipsa - prin scrisoare cu confirmare sau prin afisare.

Tot OG 2/2001 spune cum ca necomunicarea in termen de 30 de zile atrage nulitatea PV.

Tot de aici stiu ca in 6 luni ,fapta se prescrie.

Termenul dat de judecatorie pentru prezentarea in instanta este 21.03.2012

Apelez la cei dintre voi cu experienta si care au dovezi clare(jurisprudenta) cu privire la modul de a decide :

-castig si mi se accepta plangerea deoarece SPR PH nu are cum sa-mi dovedeasca faptul ca mi-a adus la comunicare PV din 30.06.2011

sau

-pierd pentru ca vreun agent constatator mi-a afisat cu cine stie ce martor acel PV pe poarta casei unde stau....sau poate a semnat fosta soacra ??..nerelevant (nu mai sunt ruda cu ea,..nici n-am fost vreodata)

Intrebarea este :

-de cand se aplica cele 2 puncte aferente PV din 30.06 atata vreme cat acesta este suspendat pana la decizia instantei ?

(pentru ca in mod normal, pana la pronuntare, mai expira din celelalte puncte cumulate ,asadar,...cumulul la data hotararii irevocabile este sub 15 puncte.

Adica , mai simplu,...daca pierd,...se mai aplica suspendarea de 30 de zile ?

Repet, admit ca merg uneori mai repede si incalc legea,

....dar,....nu trebuie sa mi se acorde dreptul sa ma apar ?...adica nu trebuia sa mi se comunice acel PV ?? ...degeaba mai demonstrez eu acum ca nu am condus eu atunci masina firmei pentru ca fapta este oricum prescrisa.

Stiu ca exista intre patriotul si maxu08,...o lupta a contrariilor....insa am aflat ca pe la niste judecatorii din tara ,,,se procedeaza asa cum spune Domnul maxu08.

Bafta !

Publicat

ma bucur ca judecatori au achiesat la opinia mea :) insa sentintele lor nu sunt obligatorii pentru alte instante astfel ca este posibil sa dai de un judecator care are aceeasi opinie ca si patriotul.

Publicat

humm,...vorbele tale "ma doare".. :)

adica observ o usoara indoiala in glasul tau

sentinte diferite in instante diferite ?...legea nu e aceeasi peste tot in Romania ?...sa cer stramutarea judecatii in alt judet ?

sau sa astept sa "pierd" si apoi sa cer in contencios-administrativ aplicarea punctelor la data hotararii instantei ?...

cat de solida este judecata "pe procedura "..adica pe lipsa comunicarii conform OG 2/2001 ?

• Moderator
Publicat

sentinte diferite in instante diferite ?...legea nu e aceeasi peste tot in Romania ?

Din pacate, in tara asta raspunsul este DA.

Publicat

practica poate sa nu fie unitara, asta este adevarul. sentinta instantei prin care se pronunta asupra plingerii contraventionale este irevocabila - nu ai cale de atac. daca cistigi nu mai conteaza. daca pierzi, poti incerca o lamurire a sentintei sau poti completa actiunea deja depusa cerind ca in cazul respingerii sa se aplice de la data pronuntarii.

poate ai norocul si instanta iti explica cum se aplica respectivele puncte )

Publicat

M-am prezentat cu certificatul de grefa la ghiseul SPR .

M-au trimis la sef in audienta.

N-am inteles de ce.

Si daca sefu n-avea azi audienta ?

Nedepunerea CGrefa ma lasa sa conduc ?

Ahh...si au inceput baietii de la ghiseu sa ma ironizeze...ca nu merge,...ca ce daca n-am primit PV...ca sa termin cu prostiile...cred ca azi am ciunga in par...

• 6 ani mai târziu...
Publicat (modificat)

Buna ziua daca am facut 16 puncte si trebuie predat permisu pe 30 zile cum scrie in invitatie emisa de politie cand il iau inapoi de la dansii trebuie achitat ceva sau facut plata la vreo chitanta de la amenda ce stiti ???? multumesc!

Modificat de danut22
  • Moderator
Publicat

Nu, în mod normal nu trebuie să mai plăteşti nimic, dacă ai achitat deja amenzile primite.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.