Jump to content
POLITISTI.ro

Operaţiunea SUNFIRE


NewsBot

Recommended Posts

OPERAŢIUNEA SUNFIRE
 
În această dimineață, Poliţia Metropolitană din Marea Britanie a declanșat o operațiune pentru depistarea mai multor persoane din categoria ,,Most Wanted”, printre care și patru români. Operaţiunea  este coordonată, în ceea ce priveşte cazurile cu cetăţeni români urmăriţi, de Biroul Naţional INTERPOL al Poliției Române și de  ataşatul de afaceri interne al României la Londra.
 
La data de 4 martie a.c., a început OPERAŢIUNEA SUNFIRE, pentru localizarea şi arestarea pe teritoriul Marii Britanii a persoanelor urmărite internaţional de către alte state, din categoria MOST WANTED.
 
Operaţiunea are drept scop folosirea extensivă a mass media britanică (presă scrisă, televiziune şi organizaţia CRIMESTOPPERS) pentru obţinerea de informaţii din surse publice, care să conducă la depistarea şi arestarea urmăriţilor căutaţi pe plan internaţional.
 
În urma evaluărilor realizate de Poliţia Metropolitană, cu sprijinul Biroului Central Naţional INTERPOL Manchester, au fost incluşi în această campanie publică şi patru cetăţeni români.
 
  • BRUZLEA SILVIU BOGDAN, de 27 de ani, urmărit de Biroul Central Naţional INTERPOL Bucureşti, din anul 2012, pentru omor calificat şi ultraj, având de executat o pedeapsă de 20 de ani închisoare.        
  • CUCU ALEXANDRU GABRIEL, de 27 de ani, urmărit de Biroul Central Naţional INTERPOL Bucureşti din anul 2014 pentru tentativă de omor deosebit de grav, având de executat o pedeapsă de 4 ani şi 6 luni închisoare.    
  • MEDELEANU OCTAVIAN, de 52 de ani, urmărit de Biroul Central Naţional INTERPOL Bucureşti, din anul 2013, în baza unui mandat de arestare preventivă emis în lipsă pentru iniţiere şi constituire a unui grup infracţional organizat, proxenetism, trafic de persoane şi trafic de minori.
  • BUDI BALINT DARIUS, de 25 de ani, urmărit de Biroul Central Naţional INTERPOL Bucureşti, din anul 2011, în baza unui mandat de arestare preventivă emis în lipsă pentru iniţiere şi constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de minori.
 
Campania publică se bazează pe încurajarea publicului de a furniza autorităţilor informaţii care să ajute la prinderea persoanelor urmărite.
 
Operaţiunea  este coordonată, în ceea ce priveşte cazurile cu cetăţeni români urmăriţi, de ataşatul de afaceri interne al României la Londra şi de Biroul Naţional INTERPOL al Poliției Române.
 
Această acţiune se circumscrie eforturilor comune ale celor două Birouri INTERPOL de intensificare a căutărilor pentru prinderea persoanelor urmărite.
 
Sursa: IGPR
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.