Jump to content
POLITISTI.ro

Cooperare internaţională pentru depistarea de bunuri urmărite


NewsBot

Recommended Posts

Cooperare judiciară internaţională pentru recuperarea unor vestigii paleontologice

Astăzi, 15 noiembrie 2011, la sediul Ambasadei României la Roma, a avut loc ceremonia de prezentare şi predare a unor vestigii paleontologice foarte rare, cu o vechime de 67 de milioane de ani, traficate ilegal în anul 2005 şi recuperate recent în Italia.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment
  • 10 months later...

Cooperare internaţională pentru depistarea de autovehicule furate

53 de vehicule furate au fost recuperate de poliţişti, în România, în cadrul Operaţiunii Cycar / 15 suspecţi de comiterea de furturi de autovehicule au fost arestaţi de poliţiştii români.

În perioada 11-12 septembrie a.c, experţi din 20 de ţări din UE au coordonat, de la sediul Europol din Haga, o acţiune având drept scop combaterea infracţiunilor privind vehiculele din UE.

Experţii prezenţi la sediul Europol, sprijiniţi de specialişti din INTERPOL, TISPOL (Reţeaua Europeană a Poliţiei Rutiere) şi FRONTEX, au avut acces la bazele de date şi au efectuat verificări pentru a stabili dacă o maşină a fost sau nu furată.

Astfel, în cele două zile de acţiune în cadrul Operaţiunii Cycar, poliţiştii au efectuat verificări la punctele de trecere a frontierei, în porturi, la centre de vânzări de maşini şi service-uri. Totodată, aceştia au efectuat investigaţii în vederea depistării membrilor grupărilor specializate în furtul de maşini de lux care acţionează în toată Europa.

În România, acţiunea a fost coordonată de Direcţia de Investigaţii Criminale, împreună cu Unitatatea Naţională Europol, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, şi cu sprijinul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră. În cadrul acesteia, poliţiştii din cadrul structurilor de investigaţii criminale, poliţie rutieră, ordine publică şi poliţie de frontieră au identificat şi confiscat 53 de vehicule urmărite în bazele de date naţionale şi internaţionale.

15 suspecţi de comiterea de furturi de autovehicule au fost reţinuţi/ arestaţi.

Autovehiculele identificate au fost indisponibilizate în vederea efectuării constatărilor tehnico-ştiinţifice, la această dată derulându-se activităţi, prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională, pentru restituirea acestora părţilor vătămate.

În continuare se efectuează investigaţii pentru identificarea şi tragerea la răspundere a suspecţilor de furturi de autovehicule, precum şi a celor care au traficat aceste autovehicule, ori au înlesnit înmatricularea acestora în circulaţie, în România.

Data: 19/09/2012 Sursa: IGPR

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.