Jump to content
POLITISTI.ro

Cand se vor indrepta lucrurile si in Justitia din Romania?

Postare recomandată

• Membru
Publicat

Mi se pare redactat cam aiurea articolul, in sensul ca la Campina nu este academie de politie, ci Scoala de agenti de politie. In schimb, nu putem stii ce a fost in dosarul respectiv. INSA...Tot ce e posibil. Ce nu inteleg e cum Curtea de Apel a dispus achitarea inculpatului (agent de politie) si totusi l-a obligat la plata de daune materiale?

Publicat

Justitia din Romania e de cacat. Nimic nu se poate indrepta la noi, totul se agraveaza :(

Publicat

adevarat, ciudata situatia. insa am in vedere faptul ca decizia irevocabila a dat-o ICCJ si nu cred ca amaritul ala de taran avea pile tocmai la acolo. In plus, nici eu nu inteleg cum a fost inlaturata raspunderea penala - deci s-a decis ca era in legitima aparare - si totusi ii plateste daune civile. Inteleg ca snt chestii diferite insa nu cred ca aceasta disjungere s-ar aplica in acest caz.

am avut dosar cu inlaturare raspundere penala si totusi cu admiterea raspunderii civile insa nu era aceeasi situatie. Eu zic ca totusi merita vazuta sentinta ICCJ si a Curtii de Apel, poate este ceva ce ne scapa. daca il cunoaste cineva si ne poate oferi sentina (poate cineva de la sindicat) ar fi ok. In plus, sper ca a beneficiat de un avocat bun si nu de unul luat de la un ff facut la distanta si care practica avocatura in zile de sarbatoare.

• Moderator
Publicat

Nu trebuie omis ca articolul a fost redactat de un gazetar fara pregatire juridica si exista posibilitatea sa fie scris dupa ureche.

Publicat

asa este insa relatarea starii de fapt sper sa fie cit mai apropiata de adevar, ptr asta nu este nevoie sa aibe pregatire juridica. Iar agentul nu este dintre cei care sa plateasca articole in favoarea lui :) pina nu vedem sentinta, vorbim vorbe.. Nu ca cei de la ICCJ sunt niste Confucius in ale legii :)

Publicat

vantu,eliberat pe motiv ca nu prezinta pericol pentru societate,cei care au furat bancomatul:eliberati pe motiv ca nu prezinta pericol pentru societate,reteaua prinsa cu arme si droguri:nu prezinta pericol pentru societate!...pericol pentru societate sun numai astia care fura o gaina,un salam din rafturile hipermarketurilor,nu dureaza mult si sunt bagati la racoare cu cate 7-8 ani...ASTA DA JUSTITIE!!!nu putem decat sa ramanem uimiti la tv si ceilalti sa-si numere banii primiti pt deciziile luate.

Publicat

motivarea eliberarii lui Vintu este corecta. pericolul social se analizeaza raportat strict la infractiunea de favorizare a infractorului, infractor care era arestat de luni de zile iar procedura de extradare era finalizata.

ptr ceilalti, iti dau dreptate cu rezerva ca nu stiu ce probe au pus procurorii la dosar. Am vazut si citeva dosare absolut penibile in care judecatorul chiar daca vroia sa ii aresteze nu putea, asa de prost erau facute. Nu exclud nici aceasta varianta.

• Moderator
Publicat

Dar în cazul asistentei de la Giulești, cam care ar putea fi acel pericol social ?

Publicat

si aici ai dreptate. profesional sunt de parere ca nu exista nici un motiv sa ramina arestata. iar motivarea facuta publica - cum ca a a vut o atitudine oscilanta in fata procurorului este o mare timpenie. Ca si invinuit/inculpat AI DREPTUL sa te aperi chiar sub forma minciunii. CEDO insasi a decis ca un invinuit care minte in apararea sa sau care nu declara tot ce stie despre o situatie nu poate fi sanctionat, este dreptul sau sa o faca.

dar cind ceri judecatorilor sa aplice CEDO deja vorbim de SF. Si totusi aveam pretentie la cei de la Tribunal. Evident, sub rezerva ca nu stim tot ce exista la dosar - poate a incercat sa intimideze martorii sau sa influenteze expertiza :ner: chiar arata periculos :ner:

Publicat (modificat)

maxu08, dreptul învinuitului este acela de a nu da o declaratie. Dacă a ales să vorbească, atunci tot ceea ce declara poate fi folosit împotriva sa. Așa spune textul de lege. Așadar, atunci când învinuitul a ales să vorbească și organul de urmărire penală i-a demonstrat că ce a declarat e minciună, legea îți dă dreptul să folosești această declarație împotriva sa.

Totuși, nu trebuie să se înțeleagă de aici că dacă învinuitul a mințit, această împrejurare poate fi considerată un pericol public. Această folosire a declaratiei învinuitului împotriva sa, are consecințe în planul individualizării pedepsei ce urmează a-i fi aplicată.

Modificat de lionn
Publicat

corect, folosirea impotriva sa a declaratiilor (mincioase) nu inseamna dispunerea arestarii preventive pentru acest motiv. spre deosebire de martor, unde marturia mincinoasa se pedepseste, in cazul invinuitului acest lucru nu exista, adica nu se prevede ca agravanta faptul ca nu coopereaza cu organele de cercetare penala. La individualizarea pedepsei probabil ca se ia in considerare desi rar vezi o motivare care sa mentioneze acest lucru.

• Membru
Publicat

Poliţişti atacaţi cu furcile! Au tras cu arma din dotare ca să scape!

Un agent din cadrul Poliţiei Romane a fost nevoit să folosească armamentul din dotare, pentru a se apăra în faţa unui scandalagiu care îl ameninţa cu o furcă.

Incidentul a avut loc în noaptea de marţi spre miercuri în apropierea unui bar din oraşul Roman.

Agentul Ioan Cănărău şi un coleg de-al său fuseseră solicitaţi săintervină pentru a aplana un scandal provocat de cinci indivizi care se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice. Când i-au văzut pe poliţişti, scandalagii au devenit violenţi. Înarmaţi cu furci, doi dintre ei i-au atacat pe oamenii legii. Pentru a se apăra, agentul Cănărău a scos pistolul şi a tras patru focuri de avertisment în plan vertical. Au urmat alte două focuri trase spre unul dintre agresori.

Gloanţele l-au lovit pe Ioan Băbuţă, în vărstă de 25 de ani, în gamba piciorului drept. Tânărul a fost transportat la spital şi se aflaîn afara oricărui pericol. El va fi cercetat penal, alături de ceilalţi patru amici, pentru comiterea mai multor infracţiuni, printre care şi ultraj.

Ce solutii vor da domnii procurori? :hmmmt:

Publicat (modificat)

cu siguranță pentru că nu prezintă pericol social acele javre ne- ordinare vor fi cercetate în stare de libertate !! :faint::beer::good:

bravooo pentru justiția din transnistria ... acolo cu siguranță i-ar fi arestat pe agresorii polițiștilor ,pentru justiția de la noi ,juriul (format din noi aștia cre ne luăm zi de zi de piept cu infractorii ) nota 2 !!!

dacă grșesc îmi cer scuze !

Modificat de ghici
Publicat

Poliţişti atacaţi cu furcile! Au tras cu arma din dotare ca să scape!

Un agent din cadrul Poliţiei Romane a fost nevoit să folosească armamentul din dotare, pentru a se apăra în faţa unui scandalagiu care îl ameninţa cu o furcă.

Incidentul a avut loc în noaptea de marţi spre miercuri în apropierea unui bar din oraşul Roman.

Agentul Ioan Cănărău şi un coleg de-al său fuseseră solicitaţi săintervină pentru a aplana un scandal provocat de cinci indivizi care se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice. Când i-au văzut pe poliţişti, scandalagii au devenit violenţi. Înarmaţi cu furci, doi dintre ei i-au atacat pe oamenii legii. Pentru a se apăra, agentul Cănărău a scos pistolul şi a tras patru focuri de avertisment în plan vertical. Au urmat alte două focuri trase spre unul dintre agresori.

Gloanţele l-au lovit pe Ioan Băbuţă, în vărstă de 25 de ani, în gamba piciorului drept. Tânărul a fost transportat la spital şi se aflaîn afara oricărui pericol. El va fi cercetat penal, alături de ceilalţi patru amici, pentru comiterea mai multor infracţiuni, printre care şi ultraj.

Ce solutii vor da domnii procurori? :hmmmt:

a procedat FOARTE BINE dl. Canarau...jos cascheta in fata lui !

daca nu stiati, e si presedintele SNAP Neamt...

Publicat (modificat)

Acum sa-i vedem pe domnii judecatorii ce mai spun !........... prezinta pericol social ? :naughty:

Sau nu prezinta pericol social,........ce invoca, furca nu era ascutita sau ca indivizii se aparau de atacul politistilor . :ner:

Modificat de Eduard
  • Moderator
Publicat

Din păcate ne putem aștepta la orice aberație din partea judecătorilor, nu ar fi prima dată.

Iar dacă tot îi cunoașteți și personal, vă rog, transmiteți-le felicitări din partea polițiștilor forumiști, celor doi colegi, pentru modul în care au acționat.. :emo-yessir:

Publicat

Felicitari pentru calmul si curajul de care au dat dovada, eu unul cred ca as fi tras in picior si as fi luat furca de jos, nu din mana lui

Publicat (modificat)

Iar dacă tot îi cunoașteți și personal, vă rog, transmiteți-le felicitări din partea polițiștilor forumiști, celor doi colegi, pentru modul în care au acționat.. :emo-yessir:

O sa i-au legatura cu un coleg de al meu ( presedintele BT Covasna al S.N.A.P. ), are nr. de telefon al lui Canarau ioan ( cel implicat ),

si am sa le transmit felicitari din partea colegilor de pe Forumul Politistilor cat si parerile referitoare la modul de actiune. Cinste lor ! Felicitari !

P.S. cititi un articol interesant al agentului Canarau Ioan : http://www.snapromania.ro/19-07-2010-2.php

Mie personal cu asemenea politistii as vrea sa lucrez . Tot respectul ! :emo-yessir:

Modificat de Eduard
Publicat (modificat)

@ Catalin - Am luat legatura cu dl. Canarau Ioan ( telefonic ) , l-am felicitat personal cat si din partea colegilor de pe forum ( spunandu-i sa transmita felicitari si colegului de patrula ) .

S-a bucurat nespus si multumeste tuturor celor care au avut ganduri bune la adresa lor cat si la modul cum au actionat .

I-am aratat nemultumirea personala referitor la modul de reactie si actiune a celor 2 agenti de paza care se mai aflau cu ei ( cred ca i-ati obsersat ce nepasatori au fost - unul langa politistii iar altul in plan indepartat )

Mi-a promis personal ca daca justitia nu-si face treaba, o sa iasa un mare scandal mediatic , pentru ca asa nu se mai poate, am ajuns sa fim calcati in picioare .

Modificat de Eduard
Publicat

Indiscutabil, aceste înregistrări pot fi utilizate ca material didactic în cadrul pregătirii de specialitate a politiștilor. Reprezintă o situație tipică, fiind îndeplinite toate condițiile legale de a face uz de armă asupra atacatorului, chiar și fără somație. Dacă analizati bine imaginile, veti constata că asupra politiștilor se executase un atac material, direc, imediat și injust.

Părerea mea este că polițistul a întârziat prea mult riposta la care era îndreptățit, lucru care se putea lăsa cu consecințe dramatice pentru familia lui. Astfel de ezitări din partea oamenilor legii, nu trebuie să se mai întâmple. Trebuia executat foc direct asupra individului, la nivelul membrelor inferioare. :ph34r:

• Moderator
Publicat

lionn tu ai perfectă dreptate, dar teoretic, pentru că acolo în stradă, „mulțumită” practicii judiciare, a scăderii forței probante a cuvântului/declarației polițistului, apare inevitabil o ezitare justificată în a folosi armamentul.

La știri am văzut că un șef de acolo, declara într-un interviu că s-au executat patru focuri de avertisment și două asupra agresorului, cu toate că din înregistrarea camerei de supraveghere nu reiese acest lucru.

Cu toate astea, eu rămân la părerea conform căreia e de apreciat și felicitat modul de acțiune a celor doi colegi ai noștri. :emo-yessir:

Publicat

Politistul nu stia ca asupra sa e atintita o camera de supraveghere, ca noi. Probabil ca a tras cand a considerat ca nu mai e cu putinta sa aplaneze altfel conflictul.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.