Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0
Catalin

Cand se vor indrepta lucrurile si in Justitia din Romania?

Question

Catalin

Ministrul Justitiei a elaborat un proiect de lege prin care se vor simplifica si la noi procedurile de judecata. Se spera ca aceasta lege o sa scurteze simtitor disputele din instanta.

Ministrul Justitiei spune ca magistratii au partea lor de vina:

"Resursele umane existente nu sunt folosite la maximum in unele instante si parchete, nivelul de operativitate a scazut, iar volumul de cauze a crescut”, este de parere ministrul.

Noua lege va produce mai multe modificari in procedurile de judecata, printre care:

 • Daca pana acum o persoana era citata si de cinci ori, la diferite intervale de timp, acum va fi citata o singura data.
 • Mandate de aducere se vor emite si pentru victime si pentru agresori sau martori.
 • Termenele se vor da la intervale de maximum o zi, doua, si nu la trei saptamani sau o luna, ca pana acum.
 • Cel care pledeaza vinovat scapa de un proces lung si poate primi o pedeapsa mai blanda.
 • In plus, se reduc si caile de atac pentru deciziile date la prima instanta. In loc de apel si recurs, ramane doar cel de-al doilea.

Oare aceasta lege va imbunatati radical lucrurile in justitie?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Recommended Posts

 • 0
Elvis

Nu. In justitie trebuie sa se faca curatenie, altfel pot sa dea 1000 de legi.

Edited by Elvis

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Catalin

Nu ştiu dacă mulţi dintre voi cunoaşteţi dar de ceva vreme circulă un banc despre deja celebrul Tribunal Dolj, unde a fost eliberat şi Gorbunov ăla pentru glaucom sau ceva de genul ăsta. Bancul sună cam aşa:

Vine unu şi zice:

- Aţi auzit că Ucraina a câştigat platforma continentală din zona insulei Şerpilor???

- Nu !!! Cum aşa??

- Păi au făcut recurs la ... Tribunalul Dolj

Iar ca să nu se dezmintă bancurile de realitate, astăzi, a mai apărut în presă un caz în care sentinţa dată de Tribunalul Dolj este radical schimbată de instanţele superioare.

„Spălat“ de Tribunal, condamnat de Înalta Curte

Un bărbat din Craiova, care era şi instructor auto, şi poliţist comunitar în 2008, atunci când a fost prins de ofiţerii DGA luând mită, a fost condamnat definitiv de Înalta Curte pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă. În primă instanţă, Tribunalul Dolj i-a spălat păcatele, aplicându-i numai o amendă administrativă.

În baza probelor administrate - procesul-verbal de prindere în flagrant, înregistrările audio şi video, transcrierile convorbirilor dintre cei doi şi declaraţiile martorilor, Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj a dispus trimiterea în judecată a instructorului auto pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

După câteva termene de judecată judecătorii de la Tribunalul Dolj au găsit că fapta pentru care era judecat nu prezintă pericolul social al unei infracţiuni. Astfel că a fost achitat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă şi s-a ales numai cu o amendă administrativă în valoare de 1.000 de lei.

Procurorii au făcut apel, iar în faţa magistraţilor de aici, probele strânse au avut mai multă greutate, astfel că judecătorii Curţii de Apel Craiova au desfiinţat în parte sentinţa dată de colegii lor de la Tribunal şi l-au condamnat pe instructor la şase luni de închisoare, fiind însă dispusă suspendarea condiţionată a executării pedepsei.

De data aceasta, instructorul a fost cel nemulţumit de pedeapsă şi a făcut recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, însă nu a avut nimic de câştigat. Înalta Curte l-a condamnat definitiv, menţinând dispoziţiile hotărârii Curţii de Apel Craiova.

sursa:

gds.ro

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Catalin

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au dat o nouă palmă colegilor de la Tribunalul Dolj, arestându-l pe Ion Roşianu într-un dosar de fraudă cu carduri clonate, în care Tribunalul Dolj îi impusese învinuitului doar obligarea de a nu părăsi localitatea.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
dunelu

Se vor indrepta lucrurile in Justitia din Romania atunci cand politicul nu-si va mai baga coada !!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Catalin

Nu numai amestecul politicienilor este cauza, au şi ei acolo destulă corupţie şi decizii ce se dau pe alte considerente decât cele normale/legale. Şi la ei situaţia nu diferă faţă de alte domenii din societate. Diferenţa este doar în privinţa consecinţelor.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Catalin

Încă un exemplu:

Procurorii DIICOT - Structura Centrală cu sprijinul BCCO Craiova, au destructurat un grup infracţional organizat din Dolj, specializat în traficul de persoane pe relaţia România - Grecia. Au efectuat cinci percheziţii domiciliare în Dolj şi au ridicat şapte persoane.

Trei dintre cei ridicaţi ieri, au fost trimişi în judecată la începutul anului 2008, de procurorii DIICOT Craiova, tot pentru trafic de persoane. În februarie 2008, procuroriii au cerut arestarea preventivă a celor trei, însă Tribunalul Dolj nu a emis mandate pe numele lor, ci a dispus obligarea de a nu părăsi ţara. În iulie 2008, aceştia au fost trimişi în judecată, în stare de libertate, iar în februarie, anul acesta, au fost condamnaţi de Tribunalul Dolj la câte trei ani de închisoare, însă cu suspendare.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Elvis

Daca domnii judecatori ar alerga prin Spania, Italia, Grecia etc. dupa domniile lor infractorii poate nu ar mai fi asa iubitori si iertatori si nu i-ar mai pune in libertate de 5-6 ori pana ii condamna . Pai traficantii astia de persoane prezinta pericol social? Sunt niste cetateni model ,,deosebit de respectabili" care muncesc ,palatesc taxe si impozite .Vai mama noastra.

Insa traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul. :doh:

Edited by Elvis

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Catalin

Next episod:

Poliţiştii din Mehedinţi au fost sesizaţi miercuri, 28 aprilie, că trei bărbaţi au achitat produse alimentare cu o bancnotă de 200 de lei care părea contrafăcută. S-au organizat filtre rutiere, reuşindu-se oprirea în trafic a autoturismului cu care se deplasau cei trei, iar aceştia au fost identificaţi. În maşina cu care se deplasau suspecţii au fost găsite mai multe mărfuri şi bunuri, despre care s-a stabilit ulterior că fuseseră cumpărate cu bancnote false din magazine din Dolj şi Mehedinţi.

Poliţiştii de la BCCO Craiova au mers înapoi pe DN 56A, Cujmir - Vânju-Mare, reuşind să găsească mai multe fragmente de bancnote contrafăcute de 200 de lei şi o bancnotă întreagă de 100 de lei, care fuseseră aruncate de cei trei din maşina cu care se deplasau. De asemenea au fost identificate şi ridicate alte şapte bancnote contrafăcute de 200 de lei, care fuseseră plasate de cei trei la magazine din judeţele Dolj şi Mehedinţi.

116129mare.jpg

S-a stabilit că falsificatorii plasau bancnotele false în magazine din mediul rural şi cumpărau produse în valoare de cel mult 30 de lei cu bancnote false de 100 sau 200 de lei - ţigări, alimente, cartele telefonice sau vopsele, bunuri care au fost găsite în maşina cu care circulau.

Fragmentele de bancnote rupte găsite au fost supuse mai multor expertize, pe ele fiind găsite amprentele unuia dintre cei trei. De asemenea, în urma expertizării criminalistice preliminare efectuate asupra tuturor bancnotelor ridicate s-a constatat că acestea au fost contrafăcute cu o imprimantă performantă.

În baza probelor strânse, cei trei au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi ulterior prezentaţi în faţa judecătorilor Tribunalului Mehedinţi cu propunere de arestare preventivă, însă magistraţii au dispus măsura obligării de a nu părăsi ţara pe o durată de 29 de zile, începând cu 30 aprilie până la 28 mai, inclusiv. :huh:

sursa:

gds.ro

Probabil că nu e nicio problemă dacă cei trei vor mai tipări şi plasa în continuare alte bancnote!? :blink:

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Catalin

Şpagă de 40.000 de euro pentru un judecator al Tribunalului Dolj şi doi avocaţi!!

Procurorii din cadrul DNA – Serviciul teritorial Craiova împreună cu colegii noştri de la DGA efectuează cercetări faţă de un judecător şi doi avocaţi în sarcina cărora s-au reţinut infracţiunile de trafic de influenţă şi complicitate la luare de mită. Pentru cei trei, la data de 5 mai 2010, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore, iar ieri, Curtea de Apel Craiova a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 29 de zile.

În fapt s-a reţinut:

La data de 18 martie 2010, avocatul Militaru Ion a pretins unor denunţători suma de 45 000 de euro, susţinând că, împreună cu avocatul Ciucă Octavian Tiberius şi judecătorul Anghel Laurenţiu Traian va interveni pe lângă judecători de la Tribunalul Craiova şi Curtea de Apel Craiova pentru ca cei doi denunţători (trimişi în judecată în stare de arest preventiv) să fie judecaţi în stare de libertate, iar în final să primească o pedeapsă blândă pentru faptele pentru care sunt judecaţi.

În ziua de 5 mai 2010, avocatul Militaru Ion a primit suma de 45.000 euro de un intermediar, bani pe care i-a împărţit cu avocatul Ciucă Octavian Tiberius la sediul Biroului de avocatură aparţinând celui din urmă. Ulterior, avocatul Ciucă Octavian Tiberius i-a remis o parte din bani judecătorului Anghel Laurenţiu Traian.

Judecătorul Laurenţiu Anghel de-a lungul activităţii sale a stârnit multe controverse prin hotărârile pe care le-a dat. Una dintre cele mai răsunătoare sentinţe este cea prin care l-a scăpat de puşcărie pe Leo de la Strehaia, „Prinţul ţiganilor“, ce a fost trimis în judecată de procurorii ploieşteni în 1999 ce a dat bugetului de stat o „gaură“ de peste 7,28 miliarde de lei vechi, prin achiziţionarea de combustibili fără taxe şi accize, apoi revânzarea lor drept benzină Premium sau motorină, produse mult mai scumpe.

Tot în 2006, judecătorul Anghel a avut altă decizie „cu cântec“. Magistratul a respins propunerea de arestare preventivă a omului de afaceri doljean Constantin Dîlgoci şi a „partenerilor“ săi la o restituire ilegală de TVA de 6,6 miliarde de lei vechi, pe motiv că această valoare, echivalentul la acea vreme a circa 2.000 de salarii minime nete pe economie, ar reprezenta „o sumă relativ modică“.

Alt dosar ajuns pe masa judecătorului Anghel viza un şir de returnări ilegale de TVA de circa 3,2 milioane de lei care ar fi fost obţinute de soţii Ion şi Naziana Slotea şi de contabila lor, Daciana Georgeta Brainaş. Tot el a scutit-o de arest şi pe doctoriţa Valentina Goga în momentul în care dosarul de luare de mită al doctoriţei a ajuns la Tribunalul Dolj, judecătorul a dispus eliberarea acesteia din arest preventiv, considerând că femeia poate fi judecată în stare de libertate.

Aceasta să fie oare o explicaţie pentru numeroasele decizii controversate şi uluitoare ale magistraţilor acestei instanţe date de-a lungul timpului?

sursa:

gds.ro

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Rookie

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, azi, să respingă recursurile formulate de judecătorul Anghel, de la Secţia penală a Tribunalului Dolj, şi de avocaţii Ciucă, din Baroul Dolj, respectiv Militaru, membru al Baroului Olt, împotriva mandatelor de arestare emise pe numele lor cu o săptămână în urmă.

Din câte văd treaba e destul de serioasă, dacă şi magistraţii bucureşteni au confirmat mandatele de arestare.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Catalin

Tribunalul Dolj, cât şi Curtea de Apel Craiova i-au găsit vinovaţi pe doi ”carderi”, dar le-au acordat doar pedepse cu suspendare, dispunând totodată achitarea pentru infracţiunea de spălare de bani. :doh:

Acuzaţi de: accesul fără drept la un sistem informatic, deţinerea de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată, înşelăciune şi spălare de bani, Marian Bicică, zis Împăratul, şi Gheorghe Petcu, zis Tom-Tom, au scăpat fără pedepse cu executare, singurele zile petrecute în spatele gratiilor fiind cele din perioada arestului preventiv.

Poliţiştii BCCO Craiova împreună cu procurorii DIICOT au identificat, în urma mai multor percheziții, mai multe dispozitive şi componente electronice folosite în activitatea de skimming și au stabilit că membrii grupului au obţinut din skimming şi clonarea cardurilor bancare circa 200.000 de euro, iar o mare parte din această sumă fiind investită în achiziţionarea de autoturisme de lux şi imobile în Craiova.

Pe 20 martie 2009, cei doi au primit mandate de arestare preventivă. N-aveau să rămână însă foarte mult în spatele gratiilor.

Cei doi au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT Craiova pe 29 iulie 2009. Cu o zi înainte, Bicică fusese însă eliberat condiţionat de judecători. La fiecare termen de judecată, procurorii DIICOT au cerut în timpul procesului revocarea eliberării lui Bicică, însă instanţele au respins sistematic aceste cereri. Petcu a mai stat în spatele gratiilor până pe 1 septembrie, când judecătorii l-au eliberat provizoriu sub control judiciar şi pe el, pe motivul „egalităţii de tratament“ a celor doi inculpaţi.

Întâmplător sau nu, unul dintre avocaţii care i-au reprezentat pe cei doi a fost Octavian Ciucă, soţul judecătoarei Tatiana Georgeta Ciucă de la Judecătoria Băileşti. Avocatul Ciucă se află acum în arest preventiv, fiind cercetat pentru trafic de influenţă, în acelaşi dosar cu judecătorul Laurenţiu Anghel de la Tribunalul Dolj şi avocatul Ion Militaru.

Tribunalul Dolj a pronunţat pe 21 decembrie 2009 sentinţa în dosarul celor doi. „Împăratul“ şi „Tom-Tom“ au fost găsiţi vinovaţi de majoritatea acuzaţiilor, primind însă doar câte trei ani de închisoare cu suspendare, nu înainte ca instanţa să dispună achitarea pentru acuzaţia de spălare de bani.

Procurorii au făcut apel, care s-a judecat săptămâna trecută la Curtea de Apel Craiova, însă judecătorii au menţinut sentinţa dată de tribunal.

sursa:

gds.ro

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Rookie

Bine ca nu au fost decorati ca eroi, ca doar furau de la greci si investeau in Romania ! :doh:

Uite aici un caz similar de la Gorj, asa ca nu numai in Dolj merg lucrurile in justitie "ca unse":

Patru tineri, prinşi în timp ce încercau să comercializeze droguri la Târgu Jiu, au fost condamnaţi de Tribunalul Gorj la închisoare cu suspendare. :naughty:

Capul reţelei, a primit pedeapsa cea mai mare, de trei ani, dar fără executare. El a ajuns în spatele gratiilor pe 19 martie, dar prin sentinţa pronunţată acum de magistraţii gorjeni dispunându-se eliberarea lui de îndată.

Oricum, magistraţii au fost foarte fermi când au dispus confiscarea de la inculpaţi a unui briceag, a unor telefoane mobile, dar şi a 137,26 grame de haşiş, precum şi a unui plic în care se aflau seminţe de canabis. De la capul reţelei au mai fost confiscaţi 839 de lei şi 10 euro, bani pe care îi avea asupra sa în momentul prinderii în flagrant.

Tinerii provin din Galaţi, Bacău şi Tulcea, toţi patru fiind prinşi de poliţiştii gorjeni în timp ce încercau să vândă cu 1.500 de euro 200 de grame de droguri unui ofiţer sub acoperire.

articol original in

editie.ro

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
maxu08

problema termenelor acordate de instanta se pune in felul urmator: daca nu vor exista sanctiuni pentru depasirea acestor termene (in loc de 2 zile sa dea termen peste 30) nu se va intimpla nimic. deoarece, in prezent, toata practica instantelor le considera termen de recomandare tocmai ptr ca nu exista sanctiuni.

de exemplu, in legea conflictelor de munca se prevede ca se judeca cu celeritate insa la Trib Bucuresti am primit termen la o contestatie la 6 luni de la depunerea acesteia :doh:

O alta chestie care va intirzia termenele: normarea muncii judecatorilor. Exista un punctaj acordat dosarelor si un judecator va face ntr-o sedinta de judecata dosare de un numar maxim de puncte (parca 3k). asa incit, termenele se vor acorda in functie de aceasta normare. CSM se va plinge ca nu are destui judecatori si deci nu se va schimba nimic. Eu sper ca viciile de procedura sa fie mai putine adica sa existe mai putine aminari bazate de citatii gresite, lipsa martorilor, etc.

Asa ca nu va faceti iluzii: practica ne omoara nu teoria.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
dunelu

Existand un punctaj acordat dosarelor pe care le judeca acestia dau termene la orice chichita care-i va apare intr-un dosar !

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Sony

Ca tot veni vorba de Justitia Romana, un articol de azi ...

Nou în infracţionalitatea economică din România: se fură de la gura pușcăriașilor. Și merită, pentru că vorbim de o fermă cu 350 de vaci, 1.600 de porci și 1.200 de hectare de teren.

Interlopii nu-s doar în pușcării, ci și la conducerea lor

Ferma pomenită mai sus este în administrarea Penitenciarului Pelendava din Craiova. Ca să poată ajunge mai ușor la niște interlopi bine conectați politic, aceasta trebuie falimentată. De scopul ăsta nobil se ocupă directorul general adjunct al ANP (Administrația Națională a Penitenciarelor), fost șef al serviciului de informații al Ministerului Justiției (SIPA), comisar şef Tiberiu Firinel Ungureanu.

Ajutorul lui de nădejde în chestiune este directorul penitenciarului Pelendava, comisar şef Ion Craioveanu. Cei doi au o relație conspirativă încă de pe vremea cînd Firinel era șef la SIPA în Craiova, iar Craioveanu, una dintre sursele sale de încredere. Tentativele acestora de a bloca financiar ferma de la Pelendava au stîrnit atît interesul Corpului de Control din Ministerul Justiției, cît și al celui din ANP.

Un raport intern al ANP a identificat relațiile echipei Ungureanu - Craioveanu cu o serie de interlopi locali de mare calibru, cum ar fi Ilie Pușcărie și Doru Măgaru.

Prioteasa și Berceanu vor de la pîrnaie banu'

Echipa Craioveanu - Ungureanu are o legătură strînsă cu președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa. De altfel, interesul lui Prioteasa pentru terenurile de la Pelendava e ceva mai vechi.

În perioada 2008 - 2009, cînd la șefia penitenciarului oltenesc se afla Emanoil Cucu, intenția de faliment era aceeași. Numai că scopul era altul: vînzarea terenului către Ford, care plănuia construcția unei mari zone industriale de-a lungul șoselei Craiova-Caracal (DN6). Conform raportului intern al ANP, grupul Ungureanu - Craioveanu - Prioteasa beneficia inclusiv de susținerea ministrului Radu Berceanu.

Doru Măgaru ar da cu paru'

Raportul intern ANP mai menționează și că Doru Măgaru ar fi cumpărat deja 50 de hectare din terenul penitenciarului Pelendava. Acest personaj local, care a trecut prin Justiție cu mai toate infracțiunile posibile săvîrșite, fără ca vreun procuror sau polițist să-l atingă, face parte din rețeaua interlopă celebră a Craiovei. Măgaru este un apropiat al penalilor Samir Sprînceană, Ilie Pușcărie și Enrico Constantinescu.

Măgaru, însă, mai este cunoscut și pentru relația bună cu PD-L: fie că a coordonat campa- nia PD-L a primarului Antonie Solomon, fie a stat la masă cu președintele Băsescu, întîmplare care a făcut turul televiziunilor anul trecut. Pe care Băsescu Doru Măgaru l-a condus chiar cu mașina proprie, la inundațiile din 2009.

Protejatul lui Marean vrea să se facă ţăran

Un alt interesat de terenurile de la Pelendava este Florin Silvestru, patronul Magic Com Prod SRL. Acesta este fratele lui Mincu Silvestru, fost ofițer SRI, fost inspector-șef la IPJ Giurgiu și fost adjunct al șefului Poliției Capitalei.

Mincu era foarte aproape de a ajunge secretar de stat la Interne, în mandatul lui Dragnea, la presiunile lui Marian Vanghelie. Mutarea nu s-a mai făcut, însă, după un scandal de presă care a scos la iveală reputația lui Mincu de protector al lumii interlope și apropiat al clanului Cămătarilor.

Adjunctul penitenciarelor, sabotor economic al fermei

Sabotajul fermei de la Pelendava se manifestă, preponderent, economic. În ianuarie 2010, Firinel Ungureanu a tirmis o adresă unităţilor penitenciare prin care le cerea să nu mai cumpere direct de la ferma de la Pelendava, ci să facă licitaţie pentru produse alimentare.

În martie, Ungureanu le-a cerut fermierilor de la Pelendava să producă numai pentru consum propriu, adică doar 4% din producţia obișnuită. Aceste măsuri au fost dublate de o serie de achiziţii complet inutile de utilaje agricole. Toate acestea au închis, practic, ferma.

Roxana Jipa, 02.06.2010

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Catalin

Şpagă de 40.000 de euro pentru un judecator al Tribunalului Dolj şi doi avocaţi!!

Încă un judecător, Bogdan Diaconescu de la Tribunalul Dolj a fost reţinut, luni seară, pentru 24 de ore, de procurorii DNA, fiind acuzat de fapte de corupţie în acelaşi dosar în care au mai fost arestaţi judecătorul Laurenţiu Anghel şi avocaţii Ion Militaru şi Octavian Tiberius Ciucă.

Magistraţii Curţii de Apel din Craiova au emis în urmă cu puţin timp un mandat de arestare pentru 29 de zile pe numele lui Bogdan Diaconescu, judecător la Tribunalul Dolj

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
ady1

sper sa putrezeasca in puscarie!!dar cred ca o sa scape cum au scapat si altii!!mii sila de tara in cara traiesc!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Catalin

Încă un exemplu în care este întoarsă o decizie a judecătorilor de la Tribunalul Dolj.

În 27 mai, polițiștii din cadrul BCCO Craiova, sub coordonarea procurorilor DIICOT şi cu sprijinul SRI, au desfăşurat o acţiune pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în fraude cu cărţi de credit şi format din persoane din Craiova, Bucureşti, Slatina şi Caracal. După o noapte întreagă de audieri, vineri, procurorii au făcut 13 propuneri de arestare preventivă.

Tribunalul Dolj a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile doar a opt dintre inculpaţi. Iar unul dintre cei care nu au primit mandat de arestare este Dragoş Radu Tiugan din Craiova, al cărui frate este judecător chiar în cadrul Tribunalului Dolj, iar tatăl lor este medic în cadrul Spitalului Militar, întâmplător sau nu pentru acesta instanţa a dispus măsura obligării de a nu părăsi localitatea timp de 30 de zile.

Procurorii DIICOT Dolj, au formulat recurs și „întâmplător” acesta a fost admis de către judecătorii de la Curtea de Apel Craiova care au dispus arestarea preventivă și a lui Dragoş Tiugan pentru 29 de zile.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Rookie

Încă un judecător, Bogdan Diaconescu de la Tribunalul Dolj a fost reţinut, luni seară,

Domnul judecator Bogdan Diaconescu de la Tribunalul Dolj, nu este cumva fiul fostului prefect de Olt si deputat Marin Diaconescu ? :hmmmt:

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Catalin

Ba da. Chiar el este. :clip:

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Elvis

A inceput curatenia.

Daca vor scapa de jegosii lor ,domnii judecatori isi vor recapata respectul cetatenilor.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Catalin

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, afirmă, într-un interviu acordat MEDIAFAX, că sistemul judiciar românesc şi-a dovedit capacitatea de a aresta şi pune sub acuzare, nu şi pe aceea de a condamna rapid şi corect, apreciind drept cea mai mare problemă acum reformarea acestuia.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
maxu08

ce nu a vazut el este ca arestarile preventive nu sunt corecte. Unii care ar trebui arestati preventiv nu sunt si invers. In plus, motivarile instantelor sunt eronate, in ambele cazuri. rar vezi un judecator care emite un mandat de arest preventiv ce poate invoca corect practica CEDO, iar rezultatul este numarul relativ mare de cazuri in care bugetul plateste daunele ulterioare. Noi, turcii si cu rusii suntem campioni la arestari preventive nelegale.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Rookie

Americanul cred ca percepe in alt mod „arestarile”, pentru ca la ei arestarile au cu totul alt regim. De aceea nu trebuie sa luam mot a mot ce spune el acolo.

Tocmai ce spui tu cred ca vrea si el sa sublinieze.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Marius

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat azi ca exista inca oameni politici influenti care nu sunt interesati de eficienta si impartialitatea Justitiei, pentru ca i-ar afecta direct, si a solicitat fortelor politice sa alcatuiasca o "coalitie a binelui" in sprijinul Justitiei.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.