Jump to content
POLITISTI.ro

Radiere auto vandut / instrainat fara perfectare documente


dolineanu

Recommended Posts

buna seara as dori sa ma ajuta-ti cu un sfat.am dat acum doi ani o dacia nova spre folosinta altei persoane mai exact am vanduto  si din cauza taxei nu am scris pe certificat instrainat si nici contract de vanzare nu am facut omul era si este de buna credinta mi-a platit darile la timp tot corect .acum doua luni ma suna si imi spune ca o da la lat cineva tot de incredere dar sa dovedit a nu fi asa masina ramane acum in februarie fara itp si fara asigurare,amluat legatura cu a doua persoana si a spus ca se descuca mentionez cartea de identitate este la mine iar cu prima persoana la care am dato am un fel de procura facuta intre mine si el in care se obiga sa aiba platite darile etc,etc si o copie dupa buletinul lui.intrebare !!! cum pot sa il fac pe noul proprietar!!! sa intre in regula sa nu am belele cu masina intrucat el spune ca nu ii trebuie cartea masinii.

 • Downvote 2
Link to comment
 • Moderator

Legea spune că atunci când vinzi masina trebuie efectuate toate formalitătile si plătite taxele. Tu ca un cetătean model ce esti, nu numai că nu ai respectat legea, ba din contră, i-ai făcut o procură care să ateste o stare de fapt mincinoasă. Cu alte cuvinte ai pus umărul ca să fentati si să ocoliti legea. Iar acum vrei ca noi aici să te sfătuim cum "să-l faci pe noul proprietar", nu?

Sper să te umple de amenzi pentru rovinietă, poate asa vei realiza că respectarea legii nu este un favor pe care îl faci cuiva, ci este o măsură de protectie pentru naivitatea unora ca tine.

 • Upvote 1
Link to comment

ok am gresit dar tin sa mentionez ca nu e o procura legala e ceva listat de pe net .eu recunosc ca am gresit dar as vrea sa opresc si pe altii sa greseasca mai ales pe cei care ii vor face itp fara carte  păentru ca dac nu este alta modalitate voi fi nevoit sa merg in instanta e mai complicat de acea v-am intrebat poate este o cale mai usoara de a rezolva.oricum va multumesc ca ati raspuns o seara buna.

Link to comment
 • Moderator

Stimabile ITP-ul se poate face la statiile autorizate ce sunt societăti private. Asta înseamnă că oamenii ăia nu sunt niste bugetari nenorociti. Sunt PRIVATI, în care colcăie corectitudinea, solicitudinea, eficienta si profesionalismul. Privatul nu ia spagă, nu dă spagă, este un înger coborât pe pământ, nu ca bugetarul ăla corupt si spăgar. Asa că n-ai de ce să-ti faci vreo problemă, niciun privat nu-i va face ITP-ul dacă nu are cartea. Deci poti sta linistit în privinta asta.

 • Upvote 4
Link to comment

ok am inteles aluzia cred ca era mai util sa imi dati un sfat chiar nu ma intereseaza cine e spagar si cine e corupt nu sant in masura sa judec pe nimeni ,la momentul cand am dat masina din cauza nenorocitei de taxa de poluare si datorita imprejurarilor am crezut ca fac bine.in situatia mea poate sant mai multe persoane si nu cred ca daca am procedat asa am devenit un infractor .ma gandesc ca si dumneavoastra ati fi putut fi in situatia mea sau un coleg de al dumneavoastra cum ati proceda ?

Link to comment

Itp fara carte nu merge. Dar daca nu il prinde in fapt ca nu o are cartea nu il poate pedepsi cel de la rar. In alta ordine de idei masina mai e la tine la fisc? Daca da ai face bine sa o scoti.

Link to comment
 • 5 years later...

Buna ziua,

Am o intrebare in legătura cu un auto dat pe incredere,nu mai pot da de acea persoana si as dorii sa stiu daca pentru a radia masina in cazul in care eu am cartea masinii daca as putea declara talonul si numerele de înmatriculare pierdute(daca nu ar fi considerata infractiune,ex fals in declaratie) sa pot radia ulterior masina sau daca exista o alta solutie.

Va multumesc

Link to comment
 • Moderator

Art. 326. - Falsul în declaraţii
Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unităţi în care aceasta îşi desfăşoară activitatea în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte la producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Poliţia Română nu mai are absolut nicio legătură cu înmatricularea ori radierea din circulaţie a autovehiculelor încă din anul 2002. Aceste activităţi sunt desfăşurate de Serviciile Publice Comunitare, care au fost infiinţate şi funcţionează sub coordonarea Prefecturilor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti de mai bine de 20 ani. Pentru informaţii detaliate cu privire la activităţile de înmatriculări ori radieri auto trebuie să vă adresaţi instituţiilor competente, nu poliţiştilor.

Link to comment
 • 9 months later...

Buna ziua, 

Recurg la acest forum pentru a solutiona situatia in care ma aflu cu privire la un vechicul pe care l-am vandut in 27 iunie 2019.

Conform legii, am facut acte de vanzare cumpare si apoi m-am prezentat la Directia Taxe si impozite pt a scoate vechiculul din evidenta mea (24 iul 2019).

In Ian 2020 am primit, prin posta, de la politia Graz Austria, o amenda de viteza din data de 22 dec 2019.

M-am dus la DRPCIV si am semnalat acest lucru si am facut cerere de radiere, care s-a aprobat. In acelasi timp am trimis politiei din Austria email in care le spuneam ca eu nu mai sunt proprietara masinii (am atasat si actele de vanzare-cumparae precu si radierea de la taxe). 

Si ei mi-a raspuns ca s-a rezolvat. Cu toate acestea eu continui sa primesc scrisori din Austria pt plata amenzii. Am mai fost o data la DRPCIV si mi s-a spus ca totul e sub control, masina e radiata.  Eu nu inteleg cum pot sa scap din acesta situatie, in conditiile in care tot primesc scrisori pt plata amenzii, care tot creste ca valoare.

Am luat legatura cu persoana careia i-am vandut masina, dar mi-a zis ca a vadut-o mai departe in luna aug 2019.

Se pare ca acesta masina, a carui proprietar am fost, circula si acum pe drumuri fara ca politia sa nu faca nimic. nu se plateste impozit pe aceasta masina, nimic.

Acum e vorba despre o amenda pt depasire de viteza, dar daca s-ar produce un eveniment mai grav (accident)?

Va rog, daca puteti sa-mi spuneti cum pot sa rezolv aceasta situatie. 

multumesc,

 

Link to comment
 • 2 months later...

Buna ziua / Hristot a inviat. 

Am o mare problema in care sper sa ma puteti sfatui cum sa procedez sa o scot la un capat. 

Am avut o masina pe care am vandut o, contract CV etc dar fiscalul nu am putut sa il ofer pe loc ci dupa 1-2 saptamani. Ei de atunci nu reusesc sa iau legatura cu cumparatorul,(facebook, whatsapp, apel.. Nimic),am doar 2 copii dupa carte, nu mai am CV nu stiu ce am facut cu el

Aici intervine marea problema. Masina a fost implicata intr un accident din alt oras din Romania(banuiesc ca a revandut o, chiar nu stiu) si a fugit de la locul accidentului (pagubitul m-a gasit in baza de date la Politie de la ei si a facut dovada ca nu eram eu la volan) . Am luat legatura cu pagubitul si i-am explicat situatia si am discutat cu el pe tema asta. 

Cum reusesc sa o radiez daca nu stiu pe unde a ajuns cumparatorul/autoturismul? 

Am fiscal la ea cu 0 datorii, 2 copii dupa certificat carte etc.. Si cam atat. 

Un sfat, niste pasi de urmat ar fi perfect. 

Va multumesc si o zi buna in continuare. 

Link to comment
 • Moderator

Poliţia Română nu mai are absolut nicio legătură cu înmatricularea ori radierea din circulaţie a autovehiculelor încă din anul 2002. Aceste activităţi sunt desfăşurate de Serviciile Publice Comunitare, care au fost infiinţate şi funcţionează sub coordonarea Prefecturilor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti de mai bine de 20 ani.
Pentru informaţii detaliate cu privire la activităţile de înmatriculări ori radieri auto trebuie să vă adresaţi instituţiilor competente, nu poliţiştilor.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.