Jump to content
POLITISTI.ro

AA-12 Auto Assault Shotgun - Puşca de Asalt Atchisson


Catalin

Recommended Posts

  • Moderator

Auto Assault-12 (AA-12), a fost initial cunoscuta sub denumirea de "Puşca de Asalt Atchisson" si purta aceasta denumire dupa numele celui ce a conceput-o inca din anul 1972, respectiv Maxwell Atchisson. Insa versiunea actuala a fost dezvoltata dupa ce brevetul de inventie a fost achizitionat de catre un fabricant de armament. Totusi, design-ul original a stat la baza conceperii ulterioare chiar a mai multor arme, un exemplu ar fi pusca de lupta USAS-12.

Pusca poate executa foc in regim semiautomat sau complet automat, iar cadenta de tragere este undeva pe la 300 de cartuse/min. Alimentarea acesteia se poate face din magazii de tip conventional cu o capacitate de 8 cartuse sau din magazii de tip tambur, care pot stoca 20 sau 32 cartuse, in functie de model.

AA-12+Full-Auto+Shotgun+AA12+Machine+Sho

De-a lungul vremii pusca a suferit peste 188 de modificari pana sa ajunga la forma actuala. Poate fi folosita pentru a executa foc cu o mare diversitate de munitie calibru 12.

Modelul standard are o greutate de aprox. 4.76 kg si o lungime de cca. 966 mm, in timp ce versiunea dezvoltata si conceputa special pentru CQB (close quarters battle) este mai usoara cu o jumatate de kilogram. Fabricantul declara ca aceasta arma nu necesita curatire sau lubrifiere.

Reculul armei este aproape inexistent si poate executa foc indiferent de mediul inconjurator conform celor declarate de producatorul ei.

Pentru a va face o idee, priviti acest clip (accentul rusului e mortal biggrin.gif):

http://youtu.be/WOoUVeyaY_8

Prezentul topic are ca singur si unic scop, doar informarea voastra. Nu trebuie sa o cumparati, sa v-o doriti sau sa postati comentarii de genul: "noi nu avem coli de scris/benzina/etc si ne dorim astfel de arme ..."

Repet, are doar un rol informativ, iar daca pe undeva, vreodata, veti auzi de "AA 12", nu cred ca strica, sa stiti despre ce e vorba si la ce se refera cel ce aduce in discutie aceasta denumire.

Multumesc pt intelegere.

Enjoy!

post-2-000656700 1303831498_thumb.jpg post-2-026197400 1303831516_thumb.jpg

Link to comment

"noi nu avem coli de scris/benzina/etc si ne dorim astfel de arme ..."

BA SA NE DORIM!!!! dar sa ne dorim mai bine o lege care sa permita folosirea armamentului din dotare (chiar si actualul) fara teama de a da cu "suspinatul" ...

Oricum, masinaria pare extrem de interesanta. Ma intreb ce munitie avea cind a tras de foarte aproape, in usa. Vanatorii stiu de ce ;)

Link to comment
  • Moderator

Aici puteti vedea cat de usor se incarca magazia acestei pusti.
Iar la final veti vedea si arcul responsabil cu lipsa reculului, deoarece arma este demontata.

http://youtu.be/hhstuvzMiB0

PS: serhente pana cand se va modifica ceva ... nu ne ramane decat sa privim, sa ne documentam, sa aflam si sa fim si noi la curent cu ce se intampla prin alte parti. Iar aici vb de cei ce suntem pasionati de acest domeniu. :clip:

Link to comment

Se pare ca nu am fost prea explicit ...

Munitia este clar cal. 12, in cele prezentate, doar "grenada" a fost expusa pe larg, in rest nu s-a vorbit nimic despre INCARCATURA (de efect, nu de asvirlire) din cartus. Breneke, 3 la fund, bile de cauciuc (tot pe metoda 3 la fund), 1 bila de cauciuc, alice plumb, alice polimer, etc. La asta ma refeream. Este foarte posibil ca lipsa reculului sau efectul mult diminuat sa fie SI de la aceasta. Am tras cu lansatorul de 38 (mm!!), bine pus in umar. Initial, am avut impresia unui recul inferior unei pusti cal 12, cu alica de 3.5 - 4 mm. Acasa am constatat ca pe umar aveam imprimate (vanataie) rizurile de la patul armei.

Link to comment

In clipul cu rusnacul arma mi-a facut impresia ca este de jucarie....Apoi am vazut ca a tras in usa si ma intrebam ce tip de cartus a folosit...Dar la clipul de pe Discovery, am ramas cu adevarat impresionat....super arma pentru CQB...

Mi-as dona un organ ca sa o am in dotare...impreuna cu legislatia necesara nu cu ce avem acum...

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.