Jump to content
POLITISTI.ro

Scurta intrebare pentru inmatriculare


mihhaibadulescu

Recommended Posts

Buna seara.

Am achizitionat de curand un autoturism Second-Hand. Masina este pe numele bunicului meu, care locuieste in alta localitate(la 50 KM de Craiova). Am facut toate actele necesare inmatricularii si ar mai trebui decat depuse la sediul DRPCIV Craiova. 

As dori sa va intreb daca as putea sa depun eu actele si sa ridic numerele fara sa mai fie nevoie sa vina bunicul in Craiova?

Va multumesc, o seara buna !

Link to comment
  • 1 month later...

Buna. scuze daca postez aici la campul raspuns pentru "intrebare inmatriculare" . as avea si eu o intrebare, de curand am vazut o masina si actualul proprietar nu a inmatriculat-o inca, este vanduta din data de 19.01. normal in 30 de zile ar fi trebuit sa o inmatriculeze, dar se tot invarte ca nu stie ce Euro este ca 2 ca 3 , eu stiu ca este Euro 2, masina este un BMW 520i din 1999, unde as putea sa aflu exact ce euro este? ( ca pe el oricum nu il cred ca asta e motivul pentru care nu o inmatriculeaza, cauza taxei prea mari)

Link to comment
  • Moderator

Pentru a afla gradul de poluare trebuie să mergeţi la o reprezentanţă R.A.R. şi să depuneţi o cerere de consultanţă (se completează un formular), cu datele de pe autovehicul şi veţi primi un răspuns oficial.

Nu este nevoie să mergeţi personal la R.A.R. puteţi trimite datele oricărei persoane indiferent de localitatea de domiciliu care să meargă în locul dvs. dar cu datele cerute de modelul cererii. Persoana respectivă completează la ghişeu cererea şi va primi răspuns în scurt timp.

Dacă există posibilitatea se recomandă şi ataşarea la cererea de consultanţă o copie a "certificatului de conformitate" a vehiculului eliberat de producător sau chiar şi o copie a actului de înmatriculare străin.

  • Upvote 1
Link to comment

salut , am cumparat o masina de la un prieten si am aflat ulterior ca taxa de inmatriculare este cat pretul masinii , si am decis sa nu o mai inmatriculez . pe certificat nu scrie instrainat , am actele vechiului proprietar , toate taxele sunt platite , masiuna nu a fost radiata de la politie ci doar de la primarie si am trecut-o pe numele tatalui me la impozit pentru a fi in regula. am asigurarea vechiului proprietar , si a fost de acord sa o lase asa. 

INTREBARE .  trebiue sa o inmatriculez neaparat , pot circula asa cu masina?

mentionez ca am facut un contract de comodat cu vechiul proprietar. va multumesc

Link to comment
  • Moderator

Nu, nu este legal. Dacă ai cumpărat-o trebuie ca în termen de 30 de zile să o înmatriculezi, aşa spune legea.

De asemenea e bine să ştii că nu la poliţie se radiază sau înmatriculează maşinile. Altă instituţie se ocupă cu aşa ceva, poliţia nu mai are nicio legătură.

  • Upvote 2
Link to comment
  • 2 weeks later...

multumesc pentru raspuns . dar pe certificat nu a fost trecut nici instrainat catre sau altceva.  masina a fost radiata doar de la primarie.. nu a fost radiata din trafic . e ca si cum el mi-a imprumutat masina pe o perioada de 5 ani pentru ca asa scrie in contractul de comodat 

Link to comment
  • Moderator

Eu ţi-am spus cum este legal. Alegerea îţi aparţine. Dacă vrei să nu respecţi obligaţia legală este doar alegerea ta.

Din moment ce s-a întocmit un contract de vânzare-cumpărare pe care l-aţi semnat, în mod normal, legal şi moral trebuie să o înmatriculezi în 30 de zile. Dacă alegi să nu respecţi legea, în cazul în care vei fi depistat şi sancţionat, nu trebuie să-ţi faci griji în privinţa modului în care iese la iveală această stare de fapt. Este treaba poliţiştilor. Chiar dacă nu e menţionat în rubrica de pe certificat există destule posibilităţi, radierea la primărie se face numai în baza contractului de vânzare-cumpărare, poate fi audiat fostul proprietar, etc, etc posibilităţi sunt destule dar din motive lesne de înţeles nu ţi le voi enumera aici, e treaba poliţiştilor. Singura ta preocupare trebuie să fie obligaţia pe care legea ţi-o impune ca proaspăt proprietar şi dacă vrei să fii în regulă sau nu.

Link to comment

RADIEREA DE LA PRIMARIE  NU A FOST NECESARA CU NICI UN CONTRACT. DOAR A RADIAT-O DE LA IMPOZIT . DAR DACA NU AM FI FACUT CONTRACTUL DE VANZARE CUMPARARE AR FI FOST LEGAL?  

 MULTUMESC  

Link to comment
  • Moderator

Nu înţeleg de ce ţipi (folosirea majusculelor cam asta semnifică în general pe forumuri), în fine. Dacă ai cumpărat maşina, deci dacă i-ai dat banii omului pe maşină şi ai luat-o, trebuie să o înmatriculezi. E simplu. Te rog înţelege că nu vei primi aici sfaturi sau îndrumările necesare pentru a te pune la adăpost astfel încât să circuli cu maşina pe drumurile publice fără a o înmatricula, indiferent de motivele pe care le ai (că o anumită taxă o consideri mare, nejustificată, idioată, etc). Să fii convins că majoritatea poliţiştilor consideră aceea taxă o aberaţie legislativă, dar nu e rolul nostru să îndreptăm deciziile aberante ale legiuitorului prin sfaturi despre cum să se evite ori să se ocolească legea. Noi, poliţiştii, trebuie să aplicăm şi să promovăm respectarea legii indiferent de cum o considerăm, bună sau rea. 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.