Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

• Moderator
Publicat

Sunt mişto şi CZ-urile. Nu-l cunosc atât de bine, dar e concurentul Glock-ului 17. Un răspuns al cehilor la pistolul austriecilor, ce a preluat câteva dintre soluţiile constructive ce i-au adus succesul Glock-ului în domeniul armelor scurte, crosă din polimer, ţeava care nu mai este fixă, magazie de mare capacitate etc, dar se pretează pentru conservatorii şi nostalgicii armelor mai vechi, păstrând cocoşul exterior şi o pârghie de siguranţă ce blochează cocoşul, ceea ce la glock nu este cazul. Unii o văd ca un avantaj, alţii ca un dezavantaj. Cert este că demontarea CZ-ului nu se face la fel de simplu şi uşor ca în cazul glock-ului şi din câte îmi amintesc şi mi s-a părut un pic mai greu în mână.

• Apreciez 2
Publicat

Parca cz p09 vine din fabrica cu decocker montat, avand in pachet inclusa si o siguranta clasica. Si cred ca e mai ieftin decat glock-ul.

• Apreciez 1
Publicat

Partea buna e ca al meu pistol nu mai e nevoit sa mai scoata inca un politist la pensie. Ma bucur pentru el!

Publicat

Asta se intampla cand ni se spala creierul in fiecare zi! Este mai ieftin! Asta trebuie sa conteze pentru cei care lucreaza in strada? Ca este ieftin? Oare cand o sa terminam cu umilinta asta? Sa ne multumim cu putin! Nimic nu este prea scump cand vine vorba de viata unui politist! Vai de tara asta!

• Apreciez 2
Publicat

Elvis, nu sunt fan nici Cz nici Glock si nici nu sunt pro lucruri ieftine. Dar Cz-ul desi e mai ieftin, calitativ e foarte aproape de glock. Plus ca pentru aceeasi suma pot achizitiona mai multe pistoale. La asta m-am referit cand am spus ca e mai ieftin. Oricum, este un inceput.

• Membru
Publicat
acum o oră, Sache a scris:

Da, da, da, noroc cu sindicatele!:))
Singurii care am cerut cu adevarat acest lucru am fost noi, cei din comunitatea politisti.ro. Restul este minciuna!

Din pacate, initiativa noastra nu o sa prinda notorietate. Dar atata timp cat se va produce schimbarea pentru care am luptat, eu sunt multumit. Ajunge sa stiu ca, noi, cei de aici, am facut primul pas si am insistat non stop, asa ca din partea mea, sa se spele pe cap sindicatele cu lauda.  Eu stiu, tu stii, noi toti cei de aici, stim care este adevarul !

Va salut !  :emo-yessir:

• Apreciez 3
Publicat
în urmă cu 7 ore, Albu a scris:

Din pacate, initiativa noastra nu o sa prinda notorietate.

Nu am cerut schimbarea armamentului pentru a deveni celebru. Nu imi doresc asta! Ma bucur ca lucrurile au inceput sa se miste, dar ma doare ca inca nu suntem uniti, iar unii incearca sa ne dezbine si sa isi aroge anumite reusite care nu le apartin.
Mi se par penibili unii comisari sefi care vin acum si ne explica ca este nevoie de armament performant, ca pistolul Carpati este depasit, iar dotarea cu pistoale Glock este un lucru necesar. Dar acum cateva luni, cum gandeau acestia? Se scuzau, se eschivau si aruncau raspunderea de la unii la altii!

• Apreciez 3
Publicat

Din ce am inteles, pentru inceput Sectiile 5, 7 si 19 din DGMPB vor primii Pistoale CZ P-09. O parte din noi am fost instruiti ieri cu privire la manuirea acestuia, si am intrebat si mi s-a spus ca pana vom iesi cu ele in strada vor asigura o sedinta de tragere. Se simte bine in mana Pistolul, din ce am inteles o sa primim 2 incarcatoare cu cate 19 cartuse. Singurul incovenient este tocul, care este de antrenament, si doar se aplica fie pe curea, fie pe interiorul pantalonului, tocul efectiv ramanand in exterior, si arma nu este asigurata cand intra in toc. 

• Apreciez 2
Publicat
în urmă cu 8 ore, Ramtha a scris:

Din ce am inteles, pentru inceput Sectiile 5, 7 si 19 din DGMPB vor primii Pistoale CZ P-09.

Ma bucur ca lucrurile se misca, dar parca ca nu imi vine sa cred. Sper sa nu se opreasca aceasta schimbare a armamentului decat atunci cand ultimul pistol Carpati a fost scos din dotarea politistilor.

Publicat

Vor schimba pistoalele și celor care sunt încadrați ca agenți de rutieră, siguranță publică sau ajutori șefi post, dar acre sunt detașați pe la diferite secretariate,logistică, e.t.c?

Publicat

O sa fac si poze, dar dureaza cel putin doua saptamani pana la tragere, pana vom iesi efectiv cu ele in strada nu stiu cat va dura.

• Membru
Publicat

La Secția 7 a început instruirea efectivului de ordine publica cu privire la pistoalele CZ. În următoarele săptămâni se vor organiza ședințe de tragere,  (fiecare om este obligat la minim o ședință) iar după se va lua în primire pistolul CZ. 

• Apreciez 1
  • Membru
Publicat (modificat)

Am tot cautat pe internet, variante de holstere cu retentie activa pentru pistolul CZ P 09, dar spre disatisfactia mea, am descoperit ca nu prea exista. In afara de holsterele cu retentie pasiva din partea celor de la Fobus, nu am gasit mai nimic ( exceptand cele din nylon sau cordura, care mai bine nu ar fi ).  La fel pot sa spun si de gama de accesorii pentru pistol - restransa daca nu inexistenta.

Pe mine unul, nu ma prea incanta ideea de a avea un holster cu retentie pasiva, din motive care s-au mai discutat aici pe forum. As fi preferat echivalentul a Serpa 2 al celor de la Blackhawk sau chiar Serpa 3.

Aveti careva o idee in acest sens, poate am scapat eu ceva ?

Modificat de Albu
Publicat

Nu cred că poate oricine să facă clasamente de acest gen. Eu unul nu pot face pentru că: 

1. nu am la dispoziție armele respective și muniția necesară, ca să trag cu ele și

2. nu prea mă pricep la arme, așa că ascult și eu la ce zic alții.

Oricum mă bucur că în sfârșit se schimbă armamentul, deși pe mine nu mă afectează pentru că voi ieși la pensie tot cu bătrânul „Carpați”, care pentru mine, în afară de muniția insuficientă și schimbarea încărcătorului, nu m-a dezamăgit. Cu el nu am lat la nicio tragere calificative mai jos de F.B ( și am câteva la activ), nu am avut niciodată incidente de tragere din cauza pistolului, ci doar din cauza muniției, dar nu mai poate fi folosit de către polițiștii din operativ.

• Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

Priveşte cu atenţie clipul video la care faci trimitere şi vei vedea că sunt doar secvenţe descărcate de pe internet şi montate împreună. Mai mult, prezintă imagini cu alte arme decât cele despre care se face vorbire în comentariu, iar la Beretta în imagini e prezentată o jucărie, o brichetă probabil, nu e o armă reală. Cel mai probabil nişte puştani au montat filmuleţul ăla. Sunt sute de topuri de acest fel pe YouTube.

• Membru
Publicat

Clar ca nu poti sa te iei dupa un filmulet ca sa faci un clasament al pistoalelor.

Totusi au ales o arma buna si rezistenta. Ma si mir...

• Apreciez 1
Publicat

Aici

CZ 75 SP-01 sare pe locul1, iar despre Beretta din celălalt clip, nu cred că este jucărie sau brichetă, dar este  mai bună ca armă de panoplie sau ca să te dai mare cu ea. Oricum dintre armele cu care am tras până acum, pentru mine tot Glock-ul este mai bun ca armă de serviciu.

• Displace 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.