Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

• Membru activ
Publicat (modificat)

Acum mi-am adus aminte de sentimentul care m-a incercat cand am vazut ca Romania cumpara avioane de vanatoare second-hand de miliarde de dolari, dar in schimb nu putem inlocui pistoalele politistilor. N-as vrea sa zic "alea ne trebuiau acum, avioane de vanatoare", dar cam asta ar fi expresia potrivita.

Oare ce au fost de folosinta si cel mai des uzitate - avioanele de vanatoare sa respinga tatarii cotropitorii sau pistolul de catre politist (cel mai adesea sa se apere sau sa someze ca doar n-au fost la vanatoare)? Comparatia nu e deloc exagerata pt ca ambele institutii tin de CSAT si fac parte din sistemul national de aparare, ordine publica si sig. nationala.

Astea sunt prioritatile Romaniei - ciurucuri de avioane cumparate de la americani.

Modificat de Ben
  • Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

Am văzut o stire conform căreia în România se inaugurează anual aprox. 91 de biserici, iar la o mare parte dintre ele grosul fondurilor provin de la bugetul consolidat al statului.

• Apreciez 3
  • Displace 1
Publicat

Catalin fara suparare dar te uiti prea mult la tv, la presa imbecilizata care are drept scop spalarea pe creier a romanilor.In primul rand in bugetul statului exista bani prevazuti pentru TOATE cultele legal recunoscute in Romania, asta desi presa o tot da inainte cu bisericile ortodoxe,uitand cu intentie sa precizeze ca si restul cultelor primesc bani de la bugetul de stat.O sa vedeti ca marile trusturi de presa din tara nu vor avea curajul sa promoveze scrisoarea trimisa, o vor promova dor cele meci si neinsemnate.Tot ce e stire si apare in presa vine numai dupa o prealabila aprobare din partea celor care au trasate anumite directive.Uitati-va si voi ce ,,laturi,, de stiri li se servesc romanilor zi de zi,unde sunt adevaratele stiri care ar interesa romanii? Uitati-va si voi zilnic ce imbecilitati de emisiuni promoveaza televiziunile de la noi,stau si ma intreb voua chiar nu vii scarba? mie unul da.

• Apreciez 2
  • Displace 8
Publicat
...inca patru comentarii la articolul de pe campusbuzau.ro:
  1. unul spune:
    21.02.2015. 15:14 la 23:22

Este o idee buna, dar nu trebuie sa ne rezumam doar la atat. Sa nu uitam ca sunt posturi de politie unde sunt politisti putini. La mine in comuna sunt doi politisti la post care practic lucreaza non-stop, de obicei singuri. Noi apelam la acestia de cate ori avem nevoie si niciodata nu am fost refuzati sau amanati. Nu este normal sa lucreze asa, nu este normal sa mearga la interventii cu masinile lor personale sau pe jos pentru ca postul de politie nu are masina in dotare si nu este normal sa aibe ca arme pistoale Carpati, un fel de prastii cu gloante. Cei mari din Ministerul de Interne ar trebui sa tina cont de aceste lucruri si sa mai taie din plimbarile lor cu elicopterele sau din receptiile festive si sa aloce bani pentru marirea numarului de personal, pentru salarii bune si pentru dotarea politistilor. Daca vrem sa fim in siguranta trebuie sa avem o politie foarte puternica.

ADI spune:
  2. 21.02.2015. 15:08 la 23:22

Sunt politist de pe peste 20 ani si sutin aceasta initiativa! Pistolul Carpati este depasit din punct de vedere tehnic dar si moral si se inpune inlocuirea lui. Acest lucru trebuia facut de foarte multi ani. Sper ca acum se va rezolva acest lucru!

3. Alexandru Gagu spune:
    21.02.2015. 08:13 la 23:22

Am fost de mai multe ori in excursii in vestul Europei si am avut ocazia sa observ cat de bine dotati sunt politistii lor. Ma refer aici la armament, baston telescopic, baston cu electrosocuri, catuse, statie radio, spray paralizant, iar despre masini nu pot sa spun ca au ceea ce este mai performant si sunt dotate cu aparatura specifica pentru munca politistilor. Asa da, asta da descurajare a infractorilor. Asa vreau sa avem si noi in Romania. Vreau sa merg in siguranta si la serviciu, si la plimbare, si la cumparaturi, si sa dorm.

4. mariana radu spune:
    21.02.2015. 08:06 la 23:22

O idee buna. Mai aud si ceva bun, care ar aduce beneficii pentru populatie. Sunt de acord cu asa ceva, sunt de acord cu tot ceea ce are legatura cu siguranta noastra in Romania. Vreau ca si copilul meu sa creasca intr-o tara sigura. Asa ceva trebuie promovat! Bravo d-lor politisti! Bravo Campus Buzau!

Cei de la DIGI 24 asteapta punctul de vedere al ministrului Oprea dupa care vor mediatiza scrisoarea noastra.

Ideea este ca ar trebui sa fim uniti in jurul acestei initative si sa o sutinem, in primul rand, noi, politistii. Observ ca unii dintre noi, pe care evit sa ii numesc colegi, nu dau importanta acestui demers pe motiv ca... traim in Romania! Si atunci ce ar trebui sa facem? Sa ne plangem de mila, sa ne lamentam ca tatele pe la colturi sau sa luam atitudine, sa cerem sa fim dotati corespunzator, sa explicam de ce este nevoie de aceasta schimbare a armamentului?

Are dreptate

Catalin! Ti se pare normal ca dupa slujba de duminica preotul sa indemne enoriasii sa voteze sau sa nu voteze anumiti candidati la diferite alegeri? Dupa revolutie, cate biserici, indiferent de cultul din care fac parte, sau construit si cate unitati de invatamant, spitale ori sedii de politie s-au construit?

...Uitati-va si voi zilnic ce imbecilitati de emisiuni promoveaza televiziunile de la noi,stau si ma intreb voua chiar nu vii scarba? mie unul da.

Acele emisiuni au audiente foarte mari. Nu te obliga nimeni sa te uti la astfel de mizerii, dar, totusi, lumea se uita!

Si mie imi este scarba si tocmai de aceea am decis sa iau atitudine pentru ceea ce cred!

rustic, ai un mare MINUS, de la mine!

• Apreciez 4
Publicat

Eu mi-am expus doar punctul meu de vedere la cele scrise mai sus, ma asteptam la destule minusuri din partea unora si mi le asum, fara a ma supara pe niciunul din voi, nu pot sa va doresc decat multa sanatate si sa va ajute Dumnezeu sa schimbati ceva cu scrisoarea redactata.

• Apreciez 1
Publicat

s-ar putea sa ma insel dar cred ca altii au rezolvat problema-

Parlamentul din Norvegia a aprobat separarea Bisericii de stat
  • Membru
Publicat

Nu are rost discutia asta aici. Era doar un exemplu de cum se cheltuiesc banii prost si atat.

• Apreciez 3
Publicat (modificat)

Cum s-a mai spus aici pe site....se vorbeste despre biserica, scoala si spital, s-ar putea la un moment dat ,,donii" parlamentari sa isi dea seama ca nu mai pot ajunge in siguranta la ele!

Modificat de Elvis
  • Apreciez 1
Publicat

nu-i vaita pe politicieni, se descurca, ca au posibilitatea, financiara si nu numai, bodyguarzi sau SPP-isti, dupa "VALOARE".

Publicat

A ajuns scrisoarea si in atentia celor de la Ziare.com , dar acestia o prezinta sub acest titlu: 

Aberatia zilei: Politistii romani, intre vointa si putirinta
Atac armat intr-un restaurant din Cehia: 9 morti - Cel care a deschis focul isi anuntase intentiile

Un barbat a deschis focul intr-un restaurant din orasul Uherske Brod (la 300 de km de Praga), din estul Cehiei, impuscand mortal noua persoane.

Potrivit primarului orasului, Patrik Kuncar, in atac a mai fost ranita si o femeie, informeaza Press TV.BBC relateaza ca ar fi vorba despre cel putin opt victime.

Televiziunea nationala din Cehia anunta ca atacatorul a murit, fapt confirmat si de ministrul ceh de Interne, informeaza Russia Today.

Comform acesteia, atacatorul a inceput sa traga la nimereala, dupa ce a intrat intr-un pub numit "Druzhba", avand in maini doua arme si mai multe pachete cu mancare. Un martor, care era la toaleta in momentul atacului, sustine ca in local se aflau circa 20 de persoane.

Zona a fost incercuita, iar traficul a fost deviat de politisti.

Sursa: Ziare.com

Publicat

Foarte frumoasa initiativa! Va urez mult succes! Este intr-adevar important sa aveti o arma de care puteti depinde si care foloseste o munitie mai moderna cu incarcatoare de capacitate mare.

• Apreciez 1
Publicat

Ca întotdeauna presa informează și dezinformează și dau un exemplu din articol:

„ Politistii romani au intrat in panica, in special dupa episodul "Charlie Hebdo". Sudori reci ii trec pe sira spinarii la gandul ca un terorist i-ar putea pune la incercare (Doamne fereste!), iar ei ar trebui sa se descurce cu batranele lor pistoale Carpati, dinozaurii armamentului romanesc.”

- Polițiștii nu au intrat în panică, pentru că noi nu ne panicăm ( atunci nu am mai fi polițiști ), am arătat doar o problemă care trebuie rezolvată și care duce la modernizarea poliției, așa cum a fost și problema vechilor autoturisme Dacia, a mașinilor de scris.

- Nu ne-au trecut și nu ne trec sudori reci pe șira spinării, cerem doar să ni se dea „unelte” mai bune cu care să ne desfășurăm activitatea.

- Nu am înțeles cum stă treaba cu „ putirinta”. O fi vreun neologism importat din străinătate după 1998, pentru că  în DEX-ul pe care-l am eu și este editat în acel an nu apare așa ceva .

În articol este un singur adevăr :„nu este prima oara cand politistii se plang (iar presa rade in hohote) de pistolul Carpati lipit la sold.

• Apreciez 2
Publicat

Eu am citit si scrisoarea redactata de politisti.ro, si articolele din presa (a aparut si pe Digi 24) si mi se pare remarcabila initiativa, dar si modul in care ati reusit sa promovati demersul vostru. Scrisoarea e redactata de profesionisti si este adresata unor decidenti, articolele din presa se adreseaza cititorilor, oameni obisnuiti - chiar daca pentru voi e suparator stilul ziaristilor, e normal ca abordarea sa fie diferita. Este citata si sursa, oricine poate citi scrisoarea originala. Mi s-a parut ca sunt prezentate mai multe "adevaruri" in articole si nici eu nu percep problema pusa in discutie  ca fiind similara cu schimbarea masinilor de scris. Si perceptia diferita e normala. "Sudori reci pe sira spinarii", cum le place ziaristilor sa spuna, chiar daca nu suna prea bine, e omeneste sa ne treaca tuturor, in anumite situatii.

putirinta/puterinta - arhaism sau o imbinare neconventionala intre putere si putinta; probabil, foloseste termenul pentru a face trimitere la o zicala/proverb sau ce-o fi fost la origine, care apare la Anton Pann si a tot fost reluata in diferite forme: "fac galceava cand nema putirinta" - cand puterea de a schimba nu apartine celui care doreste schimbarea.

• Apreciez 1
Publicat

Fostul secretar de la CSAT, cel care va răspuns la scrisoare, generalul Ion Oprișor a fost numit consilier personal al președintelui pe probleme de securitate națională, poate ca în acest fel sugestia voastră va ajunge mai ușor pe masa președintelui.

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Imi cer scuze pentru ca postez asa tarziu in acest topic dar de curand am facut un raport pentru a mi se schimba pistolul din dotare si anume "Carpati" cu unul Makarov intrucat recent au iesit la pensie mai multi colegi ce aveau in dotare pistoale Makarov si m-am gandit ca tot stau degeaba la magazie fara sa le foloseasca nimeni.In prima faza am vorbit cu seful de birou care m-a sustinut in initiativa mea...eu solicitant Glock prima data..fiind deja unul nefolosit(a demisionat de curand un coleg ce il avea in dotare).Seful meu a luat legatura cu cei de la Logistica si a fost lovit de o intrebare"da ce ii trebuie domnule agentului de ordine publica Glock ca doar nu are ce face cu el...cei de la judiciar au motive sa ceara Glock..nu ordinea publica".dupa multe discutii in contradictoriu a ramas sa fac un raport in care sa solicit schimbarea pistolului cu unul Makarov ca vezi doamne noi nu avem nevoie de Glock-uri.Am facut acest raport in care am expus mai multe probleme ale pistolului Carpati..multe care au fost enumerate si aici printre care si ca s-a spart plasaua in timpul executarii sedintelor de tragere.Dupa o saptamana am luat legatura cu cei de la logistica care mi-au spus ca e posibil sa ma bage in cercetare.."cum am reusit eu sa sparg plasaua??"si ca cel mai probabil imi va fi inlocuit pistolul dar tot cu un pistol Carpati care nu are plasaua sparta.Este de-a dreptul o idiotenie...nimeni nu intelege..mai ales din scaunul directorial in care stau cei ce iau decizii dinastea.

PS:cand am fost incadrat..timp de 3 luni nu am avut catuse si am fost intrebat"cati hoti am prins eu pana acum de am nevoie de catuse".Clar nu stiu cu ce se mananca ordinea publica...daca ei cred ca decat hotii sunt incatusati...

• Apreciez 1
  • Displace 1
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • Moderator
Publicat

Am primit răspuns de la MAI.

post-1-0-49837600-1428218094_thumb.jpg

Răspunsul e unul steril, în care nu spun nimic concret, iar la final ne comunică că "propunerea privind utilizarea de către poliţişti a armamentului personal pentru îndeplinirea atribuţiilor legale nu poate fi apreciată ca fiind oportună şi viabilă", fără nicio motivaţie ori argumentare.

Publicat

In legatura cu scrisoarea trimisa mi-as fi dorit mult sa se schimbe lucrurile si sa fim ascultati.Dar dupa cum ati vazut si voi ce raspuns ni s-a trimis, eu am semnalat de acum vreo 2 luni ca nu rezolvam nimic, desi multi au sarit pe mine si mi-au dat minusuri.Televiziunile mari nu au interes sa promoveze ceea ce noi am solicitat in acea scrisoare, pentru ele conteaza ceea ce li se dicteaza sa fie stire.

• Apreciez 2
  • Displace 6
  • Membru
Publicat (modificat)

Esti foarte util, Rustic, nu stiu ce ne faceam fara intelepciunea ta!

Observati ca a durat o luna doar ca sa ajunga scrisoarea dintr-un birou in celalalt...

Modificat de bozo
  • Apreciez 3
  • Displace 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.