Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Ar merita sa incercam intradevar.Sunt de acord.Eu as mai lupta si pentru introducerea in legislatie in dotarea politistului pistol cu electrosoc

• Apreciez 1
  • Membru
Publicat (modificat)

Nu cred ca este vreun coleg ce nu ar fi de acord. Merita sa incercam!

Modificat de vinetu
  • Membru
Publicat

Sunt intru totul de acord cu tine Catalin ! Frumoasa initiativa si sper din tot sufletul sa-i dam viata, aici, in mica noastra comunitate de pe forum, iar de la samanta pe care ai plantat-o acum, sa putem culege fructele, in cel mai scurt timp !

Avem nevoie de un coleg care darul oratoriei :emo-yessir:

• Moderator
Publicat

Ok. M-ar interesa dacă sunt şi alte argumente care consideraţi că ar trebui menţionate într-o eventuală scrisoare deschisă sau petiţie.

Publicat

E foarte buna ideea. Sunt pentru 150%. O buna parte din politistii din strada poarta pistoale mai batrane ca si ei. Daca ar fi o posibilitate ca cei carora li se adreseaza petitia sa fie invitati la un poligon, sa vada cum se comporta Carpatiul. Sa vada cu ce munitie se trage... Sa vada cum se blocheaza dupa aproape fiecae foc sau cum o parte din munitie este deja desertizata. 

Sper sa avem succes cu asta. 

• Apreciez 1
Publicat

Arcan, cam ai dreptate. Am colegi care spun: "La ce sa mi-l schimbe, ca nici pe asta nu-l folosesc, il car degeaba dupa mine."

• Apreciez 2
  • Membru activ
Publicat (modificat)

Eu cred ca o prezentare succinta a situatiei, bazata pe contextul actual al evenimentelor din Franta, Belgia si Austria (faptul ca se intampla aici la o aruncatura de bat) si pe faptul ca intr-adevar min. Oprea e dornic de astfel de actiuni cu impact mediatic benefic pt imaginea sa e suficient.

Adica omul a facut parada cu [cenzurat] militar pt niste Dacii. Schimbarea legendarelor "Carpati" cu Glock chiar ar fi o chestie istorica, respectand proportiile. Cum a intrat in istorie Doru Viorel Ursu cand a dotat Politia cu Renalut Chamade, imediat dupa revolutie. Si acum isi mai aduc aminte unii politisti de momentul respectiv. 

Off topic  - Nu inteleg de ce o.n.o.r. e cenzurat :)

Modificat de Ben
  • Apreciez 2
Publicat

o intrebare pur statistica ;)
"inlocuirea pistolului md 74 cu glock", sau inlocuirea pistolului md 74 cu un altul, cu putere de foc mai mare" ?

intrebarea pusa de mine este subiectiva, intruct nu consider glokul un pistol. in plus de asta, mai sunt si alti producatori care fac armament cal. 9X19 mm, iar printre detinatori si cunoscatori s-ar putea sa fie colegi care imi dau dreptate. sa nu uitam ca mai exista si makarovul, cu al lui glont cu miez de otel.

altfel spus, poate sa aproximeze cineva cam cite pistoale md 74 se afla in dotarea (strict) a serviciilor O.P. la nivelul tarii?

• Apreciez 1
  • Displace 6
  • Moderator
Publicat

serhente Garcia hai să nu ne îndepărtăm de subiectul topicului, iar discuţia să alunece în altă parte.

Nu e cazul să dezbatem cu ce armă trebuie înlocuit bătrânul Carpaţi, ci să găsim argumentele necesare pentru susţinerea acestei cauze.

Dacă vrei să dai o mână de ajutor, mult mai util ar fi să pui pe tapet diferite defecţiuni, neajunsuri în folosire, eventual ceva caracteristici tehnice cu mult depăşite în prezent, care se întâlnesc la actualul Md 74.

• Apreciez 2
Publicat

Ideea lui Catalin e una foarte buna, dar ganditi-va dragi colegi ca pana la schimbarea armamentului din dotare mai necesar mi s-ar parea dotarea politistilor(cel putin a celor care lucreaza in strada) cu veste antiglont, veste care te apara atat de impactul glontului cat si de obiecte intepatoare.Daca ambele, atat vestele cat si armamentul ar veni la pachet cu atat mai bine.De foarte mult timp am sustinut ca actuala uniforma a politistului din strada, nu este compatibila cu munca pe care acesta o desfasoara si ar trebui regandita.In primul rand pantalonul sa nu fie la dunga si cascheta e penibila, ar trebui inlocuita cu o sepcuta.

• Apreciez 6
  • Displace 2
  • Membru
Publicat (modificat)

Eu cred ca dotarea politistilor cu o arma moderna ar avea si un impact asupra populatiei.  O astfel de stire coroborata cu cea de acum cateva ani cand Liviu Popa(cred) indemna politistii sa foloseasca armamentul din dotare ne-ar ajuta sa ,,crestem in sondaje,, in randul populatiei. Nu de alta dar, in ultimul timp autoritatea si imaginea politistului din strada au scazut si nu putine sunt cazurile cand suntem legati de maini si de picioare in fata drepturilor cetatenilor. Tot despre imagine vorbind, una era acum 2 ani, spre exemplu, cand patrulam cu o Dacia 1310 neinscriptionata si alta este acum cand avem o masina noua; Asa si acum: una este sa port la cingatoare o arma din 1900 toamna, mascata de vestita gogoasa si alta ar fi sa port intr-un holster o arma noua, precisa, cu putere de foc. :)

Modificat de vinetu
Publicat

@ marius - nu ne indepartam deloc, pentru ca una este sa inlocuiesti 15.000 de carpatiuri cu 15.000 de glockuri (cifra estimata brut de mine ca "prima urgenta" la nivel de tara), si alta este sa inlocuiesti cu 10.000 de makaroave (9x18) si 5.000 de cz-uri (9x19)  ;) totul se va impotmoli la bani.

"Dacă vrei să dai o mână de ajutor, mult mai util ar fi să pui pe tapet diferite defecţiuni"
in afara de spargerea plaselei dreapta si "foc automat" (dar asta se intimpla in urma unor interventii mai putin intelepte a detinatorului ;) ) nu prea as avea ce sa pun pe tapet.

tot statistic intreb, citi dintre voi cunosc prevederile de inzestrare cu VESTE ANTIGLONT a aceleiasi ordini publice?

• Apreciez 1
  • Displace 4
Publicat (modificat)

o intrebare pur statistica ;)

"inlocuirea pistolului md 74 cu glock", sau inlocuirea pistolului md 74 cu un altul, cu putere de foc mai mare" ?

intrebarea pusa de mine este subiectiva, intruct nu consider glokul un pistol. in plus de asta, mai sunt si alti producatori care fac armament cal. 9X19 mm, iar printre detinatori si cunoscatori s-ar putea sa fie colegi care imi dau dreptate. sa nu uitam ca mai exista si makarovul, cu al lui glont cu miez de otel.

altfel spus, poate sa aproximeze cineva cam cite pistoale md 74 se afla in dotarea (strict) a serviciilor O.P. la nivelul tarii?

Dar ce o fi Glock-ul ala?Prastie?Daca pistol nu e?

Lasa ca in viziunea voastra e pistol Carpatiul.

Makarov?O arma depasita.Foarte buna la vremea ei.De ce nu ne vorbesti de TT-uri.Alea pistoale...pffff...

Buna gandire baieti...

Noroc ca altii nu gandesc asa.Si majoritatea fortelor speciale, si de politie de afara considera Glock-ul pistol...

Prosti rau vesticii aia...nu au aflat ca Glock-ul nu e pistol..

Modificat de arcan
  • Apreciez 4
  • Displace 1
Publicat

Sunt de acord cu aceasta initiativa si o sustin. Actualele pistoale aflate in dotare sunt depasite si nu "sperie" pe nimeni.

In aceeasi nota, poate nu ar strica ca actuala uniforma sa fie schimbata si adaptata pentru interventii, pentru OP.

• Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

Cam ce ar insemna "adaptată pentru intervenţii"? Ai vreun model de la poliţiile altor state?

Sper ca nu intelegi prin asta vesta tactica pe care o au baietii de la paza din supermarket...

• Apreciez 1
Publicat

NU!

Un alt model de pantaloni, de incaltaminte, fara camasa si cravata, fara cascheta, adaptata si in functie de anotimpuri.

Nu am un model, dar se poate realiza ceva frumos si cu materiale de calitate, daca se doreste acest lucru.

• Moderator
Publicat

... care trebuie sa se asorteze cu pistolul :)

Sa revenim ontopic, zic! :)

Publicat (modificat)

Când a căzut  Disici, șefii poliției s-au lăudat că vor schimba pistoalele. Au fost cumpărate câteva pistoale Glock, care au fost date la I.C, S.P.I.R și C.C.O, la O.P, rutieră și posturi, unde este grosul nu a ajuns niciunul. Nu se vrea ca să fie schimbat armamentul la formațiunile din urmă. Nu pot să spun cu ce pistol ar terbui înlocuit Carpați - ul, pentru că nu am tras suficient de mult cu Glock-ul sau cu alt pistol ca să-mi dau seama de performanțe. Părerea mea este că dacă va fi înlocuit Carpațiul, să fie înlocuit cu un pistol care să aibă  mai mult de 15 cartușe în încărcător. Una este să ai asupra ta 12 cartușe în două încărcatoare și alta este să ai 30 - 38. Pistolul Carpați, are două dezavantaje:

1. muniție puțină, pe care țntr-o situație reală o consumi foarte repede;

2. greutate în mânuire.

Modificat de iav
  • Apreciez 2
  • Membru
Publicat (modificat)

3. Calibru mult prea mica pentru o arma de serviciu (unii considera ca si 9x19 e mic...) .

4. Vechimea si intretinerea necorespunzatoare le-au transtormat in pericole pentru cei care le folosesc.

5. Focul rapid si de riposta se executa greu si cu precizie slaba.

In principiu nu este o arma de serviciu si nici nu cred ca a fost conceput pentru asa ceva.

Modificat de bozo
  • Apreciez 2
Publicat (modificat)

Important este sa se schimbe armamentul cu unul performant si modern, cal. 9x19 indiferent de marca.Am tras cu Glock, Beretta, Sig Sauer, Cz, Grand Power etc. si consider ca oricare ar fi binevenit. De exemplu Cz-ul( ca tot s-a pomenit mai sus de el) are modelul Duty care este folosit si de politie in unele tari, are magazia standard de 16 cartuse(sau 17) plus ca exista si magazie extinsa.

Un video cu Cz Duty doar ca o idee...

P.S. Costul unui Cz Duty 9X19 este undeva la 2200-2300 lei la importatorul principal.

Modificat de adrianPMO

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.