Jump to content
POLITISTI.ro

Dreptul la arma letala

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Chiar daca arma este achizitionata in rate, pretul ramane acelasi ca la o achizitionare "cu banii jos". Prima rata se achita la primirea armei, urmatoarele doua rate in urmatoarele doua luni ce urmeaza, fara pauza :rolleyes: .

Documentele solicitate sunt:

- CI pentru confirmarea identitatii;

- legitimatia pentru confirmarea statutului de politist.

Dar cel mai bine e sa incerci o legatura directa cu dl. Popescu Agripa (0744.524.202 sau 021.233.8867) pentru ca e cel mai in masura sa ofere aceste detalii.

Recomand, in final, orientarea spre gen. a IV-a indiferent de model (si da delete intentiei de a achizitiona o arma traumatica).

Stima :emo-yessir:

Modificat de videosuzy
  • 1 lună mai târziu...
Publicat

Buna ziua si va rog sa-mi scuzati interventia pe acest topic, insa nu am vrut sa deschid unul nou.

Sunt politist, insa nu la "nationala" ci la cea "locala", - nou infiintata ( transformata in ianuarie din "comunitara"). Am patru ani in meseria asta si in afara de cursurile initiale, acum urmez si un curs de 3 luni la Institutul de pe sos Oltenitei, - spun toate astea pentru ca sa va formati o parere, - poate ca este cazul....

Ca arma "din dotare" am Glock 9 mm ( neletal) si uneori Glock 9mm letal. Dupa cum se stie, folosim astfel de arme cu Ordin de Serviciu, - neavand deci un permis de arma propriu-zis.

De ceva vreme tot butonez internetul pentru a gasi varianta cea mai buna (calitate/pret) pentru a-mi cumpara o arma NELETALA pe care s-o pot folosi la antrenament ( deci nu pentru auto-aparare). Mentionez ca sunt realmente confuz.... dupa cate am citit pe net, vis-a-vis de tipurile de arme... mai ales cand am facut greseala sa intru si sa citesc pe forumurile de AIRSOFT.... m-am "capiat" complet.

Am cateva intrebari pentru Dvs si sper sa gasesc raspunsuri cat mai bune pentru problema achizitionarii unei astfel de arme:

1) Ce arma credeti ca este potrivita pentru antrenament / tir ( fie si in spatiu privat, - adica hambarul din gradina)? Ma gandesc nu neparat la o arma cu proiectil de teflon de 9 mm, ci chiar la o arma cu aer comprimat calibru 4,5-5,5 mm... ( deci poate sa fie atat pistol, cat si pusca);

2) Fata de cele de la pct 1, ce imi recomandati , daca ne gandim la raportul calitate/pret? Ca sa fiu sincer, nu as da mai mult de 1000 RON ( ba e chiar mare suma asta!) pe asa ceva, - stiti bine cum sunt salariile, mai ales la politia locala.

3) Si nu in ultimul rand: Ce ACTE imi trebuie pentru asta, tinand cont de ocupatia pe care o am?

Nu am deschis subiectul acesta pana acum nici cu colegii, nici cu cei de la "nationala".

Cunosc binisor Lg 295 insa sunt confuz dupa cate am tot citit pe forumuri si de aia am cerut parerea unor profesionisti, - pe ACEST forum.

Multumesc pentru raspunsurile Dvs.

Publicat (modificat)

În primul rând ai pus greşit problema. Nu eşti poliţist ci un simplu funcţionar public, aflat în slujba primarului, la fel ca şi încasatoarea de taxe de la ghişeu. Nefiind pe o lege specială încadrat ai exact aceleaşi drepturi ca un civil. Lege armelor o găseşti aici în cazul în care vrei să aprofundezi studierea ei, dar ca ajutor poţi să începi să o citeşti direct de la 'SECŢIUNEA a 5-a Conditii cu privire la procurarea, instrainarea, detinerea, portul si folosirea armelor neletale de catre persoanele fizice. '

Modificat de minutzu
  • Moderator
Publicat

Legea 295 interzice folosirea armelor letale si neletale in alta parte decat in poligoanele autorizate. Deci antrenamentul si folosirea armei neletale in spatiu privat, iese din discutie, intrucat constituie infractiune.

Publicat (modificat)

Pt> "Minutzu":

Spre deosebire de "doamna de la ghiseu" eu pot purta pentru indeplinirea sarcinilor de serviciu, o arma neletala sau letala, - asa cum sunt sigur ca stiai, - nu-i asa? ( Art. 66 - 83).

Deci situatia nu e similara.

Cat priveste armele pentru auto-aparare, - intr-adevar oricine poate detine una, - in limitele legii. Problema pe care eu am pus-o ( cred ca destul de explicit) este: Care e arma cea mai potrivita ( tinand cont de primul meu mesaj) si luand in calcul si raportul calitate/pret.

Cat despre folosirea acestora ( a armelor de tir, nu de autoaparare) la "tir" in spatiu privat, iata ce spune Legea:

Art 63 (2) Armele neletale destinate agrementului si tirului sportiv, prevazute la pozitiile 25 si 31 din anexa, pot fi folosite in spatii delimitate care nu sunt accesibile publicului sau in spatii special amenajate, pentru a nu pune in pericol integritatea corporala si viata persoanelor.

In mesajul meu de inceput am spus ca imi doresc sa procur o arma fie de tir, fie una cu proiectil de "cauciuc" , - nu am detaliat mai mult, e adevarat.

Evident, arma de tir nu e pentru autoaparare, iar cea cu "cauciuc" nu e pentru tir.

Facand precizarile acestea , repet intrebarea de la mesajul anterior detalinnd:

1) Ce arma de TIR credeti ca e mai buna?

2) Ce arma pentru autoaparare este mai buna?

Nota: Tinem seama, cum am spus, si de calitate si pret.

În primul rând ai pus greşit problema. Nu eşti poliţist ci un simplu funcţionar public, aflat în slujba primarului, la fel ca şi încasatoarea de taxe de la ghişeu. Nefiind pe o lege specială încadrat ai exact aceleaşi drepturi ca un civil. Lege armelor o găseşti aici în cazul în care vrei să aprofundezi studierea ei, dar ca ajutor poţi să începi să o citeşti direct de la 'SECŢIUNEA a 5-a Conditii cu privire la procurarea, instrainarea, detinerea, portul si folosirea armelor neletale de catre persoanele fizice. '

Ti-am raspuns mai sus dumitale. Daca esti politist la "nationala" ( dar nu cred asta), ar trebui sa cunosti Legea politiei locale - . Legea 155/2010, - si sa intelegi ca nu EU am denumit structura asta "Politie Locala", ci Statul Roman, care acum face diferenta intre "Nationala" si "Locala".

Modificat de Christian
  • Moderator
Publicat

Christian, stii ce imi place, noi am incercat sa-ti raspundem la problemele ridicate, iar tu devii obraznic. De ce trebuie sa cunoastem noi legea politiei locale? Ne ajuta la ceva?

Apropo, sa stii ca nu exista Politia "Nationala", exista doar Politia Romana.

Armele de tir la care face referire art. 63 alin 2 sunt cele cu aer comprimat, iar acest topic trateaza cu totul alt subiect, respectiv "Dreptul la arma letala" (la asta se referea si colegul minutzu in postul sau).

Publicat (modificat)

Christian, stii ce imi place, noi am incercat sa-ti raspundem la problemele ridicate, iar tu devii obraznic. De ce trebuie sa cunoastem noi legea politiei locale? Ne ajuta la ceva?

Apropo, sa stii ca nu exista Politia "Nationala", exista doar Politia Romana.

Armele de tir la care face referire art. 63 alin 2 sunt cele cu aer comprimat, iar acest topic trateaza cu totul alt subiect, respectiv "Dreptul la arma letala" (la asta se referea si colegul minutzu in postul sau).

Obraznicia e o caracteristica a altora, ea se vadeste prin mesaje.

Am precizat de la inceput ca nu doresc sa deschid un topic nou, ci m-am "pliat" la unul existent. Desigur, moderatorii pot muta topicul in alta parte, - daca aici e nepotrivit.

Despre cunoasterea Legii 155, nu strica sa fie conspectata, - daca tot am facut referire la ea. Nu de alta, insa domnul coleg de mai sus facea cateva remarci cam ciudate, drept pentru care am postat referiri la Lg 295 ( articolele respective) , cat si la 155.

Agresivitatea de care dai dovada e ciudata. La fel ca si domnul de mai sus, CRED ca nici matale nu esti politist. Cei pe care-i cunosc eu si cu care lucrez zilnic ( de la Nationala) sunt ... altfel, in sensul bun al cuvantului.

Daca ai pareri vis-a-vis de intrebarile puse ( cu buna-credinta) de mine, spune-ti parerea. Daca nu, iti doresc sanatate.

(Observa ca te tratez cu respect, ca pe un coleg de forum, - chiar daca in mod aproape sigur sunt mai in varsta decat dumneata.... tinand cont ca am facut armata prin anii 87-'88)

Modificat de Christian
Publicat

Oaaaaaau ....

M-ai luminat prietene. Ai dreptate în ceea ce spui. Eşti perfect pe subiect. am greşit, te rog frumos să mă ierţi.

Revino-ţi băiete care ai făcut armata pe vremea lui nea Nicu. Eşti un simplu civil care profită de o nou înfiinţată structură portocalie despre care s-a discutat muuuuult prea mult pe acest forum şi care nu e la inima nimănui aici, în afară de nişte retarzi. Eşti un simplu civil măi prietene. Şi dacă nu o să înţelegi asta numai tu ai de pierdut.

Ţi s-a răspuns la întrebări aşa că fă paşi pe alte forumuri că aici deja o dai de gard. Poţi să încerci aici că eşti printre ai tăi. Poate aşa m-am făcut înţeles şi de tine.

• Apreciez 1
Publicat

Tinere "bavarez", esti extrem de politicos, - ai nota "10" de la mine.

Daca esti astfel si in viata de zi de zi, - sper sa ai numai de castigat. Poate in felul asta... te vei mai .... destinde putin, - pari incordat, zau asa.

E clar ca nu poti sa oferi raspunsuri adecvate la intrebari pertinente si puse cu bun-simt, iar in situatia asta, o dai in diverse, - ca sa zic asa.

Din dorinta de a fi "cool" se pare ca ai uitat ca Politia e demilitarizata cam de multa vreme, in Ro. Asa ca treaba cu "civilii", - las-o pentru cine nu stie. Cat despre culoarea portocalie a unei legi, asa cum zici tu, - iar o dai in bara. Politiile sunt descentralizate ( adica "locale" , ca sa intelegi) in toata Europa de Vest. Ceea ce la noi s-ar numi "Nationala", exista si acolo, cu atributiuni bine definite si diferite de cele "locale", - cauta si ai sa gasesti destule despre asta. Ceea ce "portocalii" au facut cu Legea 155 e alta poveste, intr-adevar. Daca e o lege ambigua si "slaba" e vina lor, - nu a mea.

Despre faptul ca am facut armata pe vremea lui Nea Nicu, - treaba e OK si ma onoreaza. Dar habar nu ai de asa ceva si nu ma obosesc sa-ti explic la ce arma si la ce unitate. Asa cum nu ma obosesc sa-ti spun de ce am renuntat prin 1995 la a mai lucra in Jandarmerie, e irelevant pentru tema data.

Iti place sa faci offtopic pentru ca nu poti altceva, - am impresia.

Drum bun.

• Moderator
Publicat

Christian opiniile tale privind civilia si atributiile comunitarilor nu prea au nicio legatura cu realitatea.

Chiar suntem foarte "impresionati" de faptul ca aveti dreptul sa folositi "numai in timpul serviciului" arme letale. Acest drept il au si firmele de paznici private, iar daca nu cunosteai acest lucru, l-ai aflat acum.

In general cand iti faci un cont de membru e necesar sa citesti regulamentul site-ului respectiv, treaba asta tine si de bunul simt al fiecaruia, dar in cazul tau se pare ca ai sarit cam repede peste pagina respectiva, motiv pentru care sunt sigur ca moderatorii vor scrie pe contul tau "Banned".

Pastreaza-ti opiniile pentru colegii tai, acest forum este dedicat politistilor.

Publicat (modificat)

La fel ca si "domnul" de mai inainte, nici matale nu poti sa ramai la tema topicului si nici sa raspunzi la cateva intrebari puse ( repet: cu bun simt si buna credinta), preferi sa faci offtopic si sa te legi de tot felul de chestii fara legatura cu tema, motiv pentru care ai primit "report". E normal si fair play sa te anunt asta.

Acest forum e deschis tuturor, domnule exclusivist ( cu toate ca nu pari deloc a fi politist, nu ai atitudinea respectiva, dimpotriva). As fi putut sa spun:" Sunt cetateanul X si solicit o perere despre...." asa e? Insa am preferat sa ma prezint , tocmai pentru a usura discutia. Insa tu , la fel ca si "colegul" ati preferat sa va legati de orice altceva, decat sa incercati sa dati niste lamuriri, mai mult decat atat, - ati plusat in "bascalie" si chiar mai departe.... spre "meritul" vostru desigur.

Cum vorbim spune multe despre noi, - asa e?

Pe contul meu poate sa scrie Banned" fara probleme, nu-i bai. Insa pe al tau ar trebui sa-ti creasca nivelul de "warn", pentru offtopic repetat si lipsa de politete.

Parerile tale despre functionari, primari, politisti, jandarmi, comunitari si altele, - nu ma intereseaza.

Daca ai ceva de spus relativ la tema data, bine. Daca nu, repet: Drum bun si nu pierde timpul ca sa dai raspunsuri aiurea.... sunt convins ca vreun moderator va lua in seama ceea ce faci, in mod repetat.

--------

Vis-a-vis de intrebarile mele, daca are cineva un raspuns....multumesc.

Modificat de Christian
  • Administrator
Publicat

Domnule Christian,

Politisti.ro este un forum dedicat politistilor, iar daca citesti Regulamentul acestui forum vei afla ca:

• Scrierea nejustificata cu litere ingrosate este interzisa.
  • Este interzisa devierea de la subiectul topicului prin mesaje ce nu se refera sau nu au legatura cu subiectul (off topic). Posteaza un mesaj doar daca ai ceva de spus in legatura cu subiectul (topicul)!
  • Nu este permisa citarea excesiva a posturile anterioare. Citeaza doar partile esentiale, astfel incat posturile sa nu fie prea lungi. Butonul Quote ("citat") ajuta in momentul in care se doreste citarea unui pasaj din alt post (propriu sau apartinand altcuiva), pentru a face referire la el. Acest lucru are sens doar daca acel post nu este chiar ultimul, in caz contrar acesta se va repeta in mod inutil. Folosirea nejustificata va fi sanctionata.

Publicat (modificat)

off-topic

Ma distreaza teribil acesti oameni, care au impresia ca citand un articol sau expunandu-si savantele pareri vis-a-vis de structura nefericit denumita ,,politia locala,, vor deveni absolut niste guru in domeniul numit ,,politie,,., ca demonstreaza prin asta cat de ,,politisti,, sunt ei, si cat de docti au devenit de cand le scrie pe spate ,,politia locala,,...

:ner:

Modificat de arcan
Publicat

Christian esti un alt jandarmo-comunitar ratacit.

Un alt accident al naturii.

Dupa ce ca nu sti pe ce lume traiesti, auzi Politia Nationala, intri pe um site al politistilor sa le dai lectii.

Pe loc repaus jandarule. :slapb:

• Apreciez 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.