Jump to content
POLITISTI.ro

Reducerea suspendarii permisului


dincatalin

Recommended Posts

Mi -a fost suspendat permisul auto pe o perioada de 90 de zile pentru depasirea vitezei legale cu 114 km/h. Pot beneficia de reducerea perioadei de suspendare la 30 de zile daca acum 5 luni l -am mai avut suspendat o luna de zile pentru depasirea pe linie continua? Rog raspuns 

Link to comment
Art. 221. – (1) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiţii:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie;
b) a obţinut permis de conducere cu cel puţin 1 an înainte de săvârşirea faptei;
c) în ultimii 3 ani de la data săvârşirii faptei pentru care se solicită reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce nu a beneficiat de o astfel de măsură;
d) în ultimii 2 ani de la data constatării contravenţiei pentru care se aplică sancţiunea contravenţională complementară nu a mai avut suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.
  • Upvote 1
Link to comment

Nu. Daca in ultimele 6 luni ai mai avut permisul suspendat perioada de suspendare se majoreaza cu 30 zile.

Edited by Ziggye
  • Upvote 1
Link to comment

Buna ziua,

am si eu o intrebare la care sper sa primesc un raspuns,am fost implicat intr-un accident rutier in urma cu vreo 2 saptamani cu tamponare,(mentionez ca am consumat 3 beri si ca la testarea cu echilotestul am fost gasit cu 0,29 mg/l,astfel mi-a fost retinut permisul pe o perioada de 90 de zile) faptul ca nu a fost vina mea inteleg ca nu mai conteaza,ce doresc sa aflu este daca dupa sustinerea examenului(13/15) in cazul in care al iau,pot beneficia de aceea reducere?

Link to comment
  • 3 years later...

Buna ziua,

Pe 28 august 2017 am provocat un accident prin neacordare de prioritate,singura victima am fost eu,vinovatul,fiind transportat la spital fara sa fiu internat.

În urma acestui eveniment s-a deschis un dosar penal.De la acea dată si pana pe 13 decembrie am avut dovada de circulație însă cand am fost sa o prelungesc domnul de la poliție mi-a spus că dosarul a fost inchis si începând cu 14.12.2017 timp de 3 luni am permisul suspendat.L-am întrebat pe polițist cum se procedează ca sa dau reexaminarea ptr reducerea pedepsei iar răspunsul dansului a fost ca "nu am acest drept".

După aceea am studiat regulamentul rutier si am constatat că am acest drept.

Mentionez ca nu am avut permisul suspendat niciodată în 15 ani.

Imi poate confirma ci eva ca am dreptate?

Multumesc 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.