Jump to content
POLITISTI.ro

Retinerea certificatului de inmatriculare

Postare recomandată

Publicat

Da dar nu inteleg de ce. Am 15 zile la dispozitie sa scot folia. De ce risc sa iau iar amenda avand in vedere ca nu am mijloacele necesare sa scot folia pentru ca sunt plecat in concediu. Cand voi reveni acasa evident ca o voi scoate, plus ca am achitat deja amenda. Folia de pe geamuri nu e o problema, insa cea de pe triple imi va manca zilele pana reusesc s.o dezlipesc. Plus ca nici amenda nu a fost una chiar de trecut cu vederea, practic am fost sanctionat cu salariul minim pe economie (net, nu brut)

Eventual daca voi fi oprit din nou pe acelasi motiv, voi contesta amenda in instanta pentru ca e o aberatie chestia asta. Practic daca ma opreste din nou cand ma intorc din concediu si.mi ia si dovada, ii dau cheile de la masina, ma intorc cu CFR.ul.

• Membru
Publicat

Argumentele tale sunt infantile. Legiuitorul a prevazut perioada aia de 15 zile pentru ca in trafic pot fi opriti si straini sau oameni din alte judete si a considerat ca acestia trebuie sa aiba timpul necesar sa ajunga acasa sau la service sa rezolve problema pe care tot ei, cu buna-stiinta, si-au creat-o. Asadar, odata ajuns acasa, daca nu poti sa dai folia jos, nu mai folosesti masina pana la remedierea problemei. In termenul ala de 15 zile de drept de circulatie se include si timpul pe care il folosesti, dupa remedierea problemei, sa mergi la RAR sa fii verificat daca ai rezolvat problema. 

Cuantumul amenzii nu iti da dreptul sa savarsesti din nou aceeasi contraventie fara sa fii sanctionat. Ai inteles? 

Publicat

Oke. Am inteles argumentul dumneavoastra. Ceea ce nu inteleg e riscul la care ma expun atunci cand plec de la Brasov spre casa si sunt oprit iar pe acelasi motiv. Plus ca nici RAR.ul nu.l pot face aici. Deci dupa spusele dumneavoastra ar trebui ca eu sa iau masina pe platforma si sa o transport acasa.

Publicat

Am uitat sa precizez ca eu ma pot incadra in cele 15 zile cat are dovada, dar nu stiu daca pot fi si amendat in perioada aceasta, cat dovada nu e expirata.

Publicat (modificat)

Legea e prea blîndă. Pentru folii pe stopuri ai fi meritat dovada fără drept de circulație. :(

în urmă cu 19 ore, XwinNER a scris:

Deci dupa spusele dumneavoastra ar trebui ca eu sa iau masina pe platforma si sa o transport acasa.

Exact așa ar trebui să faci. Sau să dai foliile jos înainte de a pleca la drum.

Modificat de VladSoare
Publicat

Ideea este că ai aplecat urechea mai mult la ce zice domnul Vasile Tuturigă, mare profiler, anchetator, e.t.c. Mă mir că nu ai scris prin procesul- verbal că în momentul în care ți-a făcut semnalul de oprire, polițistul nu avea lipite pe braț ordinul de serviciu, atestat de operator radar, cerificatul metrologic al radarului, atestatul de conducător auto, dispoziția șefilor că are dreptul să te oprească în locul respectiv. 

• 5 ani mai târziu...
Publicat (modificat)

Buna ziua,

mi-a fost retinut certificatul de inmatriculare pe motiv ca era deteriorat. Am fost amendat cu 600 Ron si am achitat jumatate in 15 zile jumatate. Masina este pe numele sotiei si este primul si unicul proprietar din 2006. Am primit o dovada pentru a putea circula cu masina 15 zile. Am consultat documentele necesare pentru obtinerea unui duplicat si am inceput adunarea lor, unul din documente era procura notariala prin care sotia  ma imputernicea sa depun documentele. Sotia locuieste in Luxembourg, am facut deplasarea acolo, am mers la ambasada si am obtinut procura. M-am prezentat cu toate documentele la DGPCI din Pipera. Mi-au fost verificate documentele si totul a fost in regula si mi-au fost retinute in vederea eliberari  certificatului de inmatriculare. Doamna de la ghiseu nu mi-a spus cand va fi eliberat. Mi-a retinut si dovada de circulatie si mi-a spus ca ma va suna cand pot sa iau talonul. Pana in prezent nu m-a sunat nimeni.  Cum se poate justifica aceasta situatie in care eu nu pot circula cu masina avand toate actele (asigurari, ITP etc) in regula ? De ce nu imi returneaza talonul avand in vedere ca singura problema era faptul ca era deteriorat? Cine trebuie sa elibereze un talon nou? Care este vina mea in aceasta situatie eu fiind pedepsit fara motiv, fiindu-mi ingradit dreptul de a circula cu masina? Am atasat si o copie in care se vede cat de deteriorat era talonul.

Multumesc ,

Mircea Crangasu

imagine ştearsă

dovada.pdf Cerere completata.pdf

Modificat de Marius
Eliminare documente care conţin date cu caracter personal
  • Moderator
Publicat

@MirceaaCrangasu, dacă până acum nu ai aflat, Serviciile publice comunitare nu mai au nicio legătură cu Poliţia Română încă de la începutul anilor 2000, când au fost înfiinţate în subordinea Instituţiei prefectului. Evidenţa înmatriculărilor şi eliberarea certificatelor de înmatriculare NU se mai face de către Poliţia Română de mai bine de 20 ani.

Mai indicat este să formulezi o petiţie pe site-ul instituţiei care se ocupă cu astfel de probleme: DIRECȚIA GENERALĂ PERMISE DE CONDUCERE ȘI ÎNMATRICULĂRI - Formular petiție online 

PS: Ţi-am şters documentele postate, pentru că acestea conţin date cu caracter personal şi nu e indicat să le publici pe internet.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.