Jump to content
POLITISTI.ro

Avertismente in loc de amenzi

Postare recomandată

• Moderator
Publicat

Sanctiunile pentru incalcarea legii nu trebuiesc corelate cu veniturile, pentru ca NU sunt un strict necesar.

Pe aceeasi logica o sa ne pomenim si cu violatorii in strada cerand ca pedeapsa sa se reduca pentru a putea comite si ei macar 4-5 astfel de fapte in decursul vietii.

Taximetristule, trezeste-te la realitate, incearca sa-ti mai schimbi mentalitatea asta paguboasa, specifica acestor locuri, pentru ca multumita celor ce gandesc ca tine am ajuns si suntem in acest stadiu.

Apropo, sa stii ca creierul tau nu se dezvolta proportional cu numarul kilometrilor parcursi, nu are nicio legatura experienta si deprinderile practice in ceea ce priveste rotirea covrigului, cu ceea ce inseamna siguranta pe drumurile publice. Simplul fapt ca tu conduci un anumit numar de km zilnic, nu te face mai destept si mai in masura in a-ti da cu parerea despre domeniul sigurantei pe drumurile pubilce, ba din contra, iti induce in subconstient o impresie falsa de atotcunoscator, conform careia "tie nu ti se poate intampla". Din pacate, acest lucru nu are nicio legatura cu realitatea.

As vrea sa te vad dupa ce mergi la usa unor parinti pentru a-i anunta faptul ca, singurul lor copil, a decedat datorita unui "atotstiutor din asta ... profesionist", care datorita telefonului mobil si a neatentiei generate de folosirea lui (o abatere minora de altfel) nu l-a observat si l-a facut pasta de mici.

Publicat

de acord cu Catalin. Amenzile trebuie sa fie destul de mari ca sa fie descurajante insa si destul de mici ca sa nu incumbe o nepasare de genul "si asa nu am cum sa o platesc ca nu am venituri / bunuri".

Insa cel mai important cred ca este modalitatea de executare a amenzilor ptr ca lipsa unui sistem eficient de colectare / executare duce la lipsa caracterului de sanctiune a amenzii. cam cum este astazi :)

Publicat

bai dane, daca postezi de dragul de a ataca sau pentru a te contrazice ar fi bine sa te abtii. nu avem nevoie de discutii fara rost. aici incercam sa explicam anumite lucruri si sa creem ceva constructiv. te poti obosi oricat sa mai faci afirmatii nefondate pentru nu vei mai primii nici un raspuns. din partea mea cel putin

Publicat (modificat)

Apropo, sa stii ca creierul tau nu se dezvolta proportional cu numarul kilometrilor parcursi, nu are nicio legatura ....

:ner:

Super tare replica :D

Sunt de acord ca amenzile nu trebuiesc corelate cu veniturile, insa in locul exemplului cu violatorii, eu m-am gandit la ridicarea masinii pt parcare neregulamentara care tine tot de contraventie si tot de codul rutier.

Atunci cand te prinde controlorul RATB fara bilet, iti da amenda, nu iti ia geanta sau portofelul niciodata. Sunt impotriva acestei masuri, care de fapt, in opinia mea in orice situatie o consider un furt, ilegala si totodata nesimtita.

La asta m-am gandit atunci cand am spus ca uneori, in anumite cazuri e mult prea mult.

Modificat de MarianM
Publicat (modificat)

Abaterile iertate de senatori

- Depăşirea cu cel mult 20 km/h a vitezei maxime admise pe un sector de drum.

- Folosirea telefoanelor fără dispozitiv „mâini libere".

- Nesemnalizarea schimbării direcţiei de mers.

- Nepurtarea centurii de siguranţă.

- Nerespectarea obligaţiei de a aplica semnul distinctiv pentru începători.

Propun ca senatorii sa le impuna si producatorilor de autovehicule sa nu mai monteze pe autoturisme

-centuri de siguranta

- becuri semnalizatoare de schimbare a directiei de mers

-semnul distinctiv pentru incepatori

Daca tot vor sa anuleze sanctiunile pentru aceste abateri, eu zic sa le ceara si producatorilor de auto sa nu le mai fabrice (va fi mai ieftin auto. fara aceste dotari) :ner:

Modificat de patriotul
  • Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

MarianM, masura de ridicare a autovehiculelor stationate neregulamentar a fost transformata de primarii intr-o modalitate jalnica de aduce bani in bugetele locale. Aceasta masura in mod normal se impunea numai in cazul autovehiculelor care blocau traficul sau in cazul unor restrictii privind desfasurarea circulatie.

La noi, tipic romanesc, au transformat aceasta masura intr-o modalitate de a baga mana in buzunarul cetateanului. Pana acum a fost cum a fost, dar de acum inainte o sa fie jale, intrucat comunitarii vor dispune care masini trebuie ridicate.

Publicat

Scuteste-ne de aberatiile tipice tuturor manivelelor ce traiesc cu impresia ca daca sunt angajati ca soferi, automat au si habar despre ceea ce inseamna siguranta pe drumurile publice!

In primul rand, sanctiunea (mai exact, incalcarea unei reguli de circulatie) NU este ceva firesc, NU trebuie sa o iei niciodata, pentru ca nu este precum mancarea, care vrei sau nu trebuie sa o cumperi pentru a trai. Nicaieri in lumea asta nu s-a intamplat ca la noi, unde soferii au iesit in strada sa ceara sanctiuni mai blande pentru a si le putea permite. :doh:

Intereseaza-te cam ce sanctiuni se primesc prin tarile cu apa calda si ai sa constati ca nicaieri nu exista toleranta. Peste tot "frica pazeste strugurii". Asa ca aberatia asta cu toleranta, prinde doar la cocalarii ce pe strazile din tara circula ca niste kamikaze, iar dupa ce trec frontiera se transforma radical si adopta un stil de conducere exemplar.

Tu nu esti un practician, esti doar un exeplu elocvent al democratiei prost intelese. In tara asta, toleranta genereaza haos si acest lucru e demonstrat de realitatea autohtona.

La primul tau comentariu te sfatuiesc sa citesti articolul 9 din legea nr.38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere, in acest sens sunt participant activ la siguranta pe drumurile publice ca in teorie nu sunt foarte bun,OK! insa in practica eu sunt unul din soferii care evita cel putin 3 posibile accidente generate de "schumacherii" posesori de permis de conducere eliberat de DRPCIV = teorii. :doh:

La al doilea comentariu nu vreau sa copiez pe nimeni vreau sa fiim original si sa implementam normele noastre venite "de la firul ierbi" :emo-yessir:

Sanctiunile pentru incalcarea legii nu trebuiesc corelate cu veniturile, pentru ca NU sunt un strict necesar.

Pe aceeasi logica o sa ne pomenim si cu violatorii in strada cerand ca pedeapsa sa se reduca pentru a putea comite si ei macar 4-5 astfel de fapte in decursul vietii.

Taximetristule, trezeste-te la realitate, incearca sa-ti mai schimbi mentalitatea asta paguboasa, specifica acestor locuri, pentru ca multumita celor ce gandesc ca tine am ajuns si suntem in acest stadiu.

Apropo, sa stii ca creierul tau nu se dezvolta proportional cu numarul kilometrilor parcursi, nu are nicio legatura experienta si deprinderile practice in ceea ce priveste rotirea covrigului, cu ceea ce inseamna siguranta pe drumurile publice. Simplul fapt ca tu conduci un anumit numar de km zilnic, nu te face mai destept si mai in masura in a-ti da cu parerea despre domeniul sigurantei pe drumurile pubilce, ba din contra, iti induce in subconstient o impresie falsa de atotcunoscator, conform careia "tie nu ti se poate intampla". Din pacate, acest lucru nu are nicio legatura cu realitatea.

As vrea sa te vad dupa ce mergi la usa unor parinti pentru a-i anunta faptul ca, singurul lor copil, a decedat datorita unui "atotstiutor din asta ... profesionist", care datorita telefonului mobil si a neatentiei generate de folosirea lui (o abatere minora de altfel) nu l-a observat si l-a facut pasta de mici.

Suntem in situatia asta datorita lipsei de implicare a PRACTICIENILOR!

Faptul ca stai in scaun si nu ai contact cu practica te face sa vorbesti ca NAPOLEON iesi in strada stai la volan 8 ore si apoi vorbim. :emo-box:

Publicat

Dantaxi ai intrat pe acest site sa ne ceri un sfat sau sa ne dai lectii?

Convingerea mea este ca tu ca si taximetrist ar trebui sa fi ultimul care vorbeste despre siguranta pe drumurile publice.

Chiar daca tu esti un taximetrist corect, cu toate ca am mari dubii analizand ce tastezi, sunt foarte multi colegi ai tai, majoritatea, care incalca zilnic regulile ,,minore" de circulatie.

De ce? Pentru ca voi taximetristii care stati la volan 8 ore pe zi va credeti miezul din fanta.

Parerea mea.

• Moderator
Publicat

Serios! Dar oare cati or fi cei care te evita pe tine intr-o zi? Cu siguranta sunt mult mai multe cazurile in care cetateanul normal evita eventuale accidente ce ar putea sa se produca datorita voua, a taximetristilor cu aceasta mentalitate de "practicieni". Taximetristii sunt cea mai indisciplinata categorie dintre toti participantii la trafic, iar la aceasta contribuie intr-o foarte mare masura aceasta mentalitate pe care singuri v-o cultivati cand stati la barfa in statiile de pe la colturile stazilor.

Te sfatuiesc sa renunti la aceasta sintagma a "practicienilor", dovedeste cu totul si cu totul altceva decat ceea ce crezi tu.

Daca nu ai observat, iti spun eu ca povestile cu "scoala strazii" e gaselnita tipica analfabetilor, ce folosesc aceasta sintagma pentru a masca lipsa argumentelor pertinente, bazate pe cunostiintele dobandite si pregatirea minima necesara unei persoane de bun simt, inainte de a-si da cu parerea despre un anumit domeniu.

Tocmai tipului acesta de "practicieni", care isi dau cu parerea si chiar au ajuns sa aiba putere de decizie in domenii de care nu au habar, a ajuns tara asta in stadiul in care este. Avem un marinar presedinte, un fost tamplar ce si-a luat bacalaureatul la 26 de ani ce a ajuns ministru de interne, un cioban ce e europarlamentar si asa mai departe, exemplele pot continua la nesfarsit. Iar intrucat astfel de specimene au ajuns in posturi cu putere de decizie si datorita acestei mentalitati pe care si tu o afisezi, tara asta a "implementat sisteme originale", exact cum spui "de la firul ierbii", fara sa invete nimic din experientele altora si astfel am adunat ce era mai prost de pe la altii realizand un model corcit (caruia intelijentii ii spun original) tipic romanesc. Pentru ca de inventat NU mai avem noi ce inventa, noi doar trebuie sa algem ceea ce s-a dovedit a fi eficient si benefic.

In concluzie, te sfatuiesc prieteneste sa renunti la aberatiile de tipul: "firul ierbii" sunt specifice numai acelora din a caror categorie cu siguranta nu vrei sa faci parte.

PS: De asemenea, mai reciteste legea aia a voastra a taximetristilor, pentru ca nu ai priceput mare lucru din ea. La articolul respectiv este mentionata documentatia necesara pentru autorizarea transportului în regim de taxi.

Publicat

voi nu vedeti ca el posteaza doar pe topicul asta? de ce? foarte simplu: isi doreste din tot sufletul sa dispara aceste sanctiuni pentru ca atunci cand il opreste un politist sa il sfideze mai rau decat o face acum, adica sa continue sa vb la tel in timp ce politistul ii solicita documentele. si nu numai... parerea mea ca merita ignorat

Publicat

MarianM, masura de ridicare a autovehiculelor stationate neregulamentar a fost transformata de primarii intr-o modalitate jalnica de aduce bani in bugetele locale. Aceasta masura in mod normal se impunea numai in cazul autovehiculelor care blocau traficul sau in cazul unor restrictii privind desfasurarea circulatie.

La noi, tipic romanesc, au transformat aceasta masura intr-o modalitate de a baga mana in buzunarul cetateanului. Pana acum a fost cum a fost, dar de acum inainte o sa fie jale, intrucat comunitarii vor dispune care masini trebuie ridicate.

Asa este. Trebuie facut ceva. Azi, o a doua persoana, si-a lasat masina acolo. I-au ridicat-o Comunitarii sambata, iar luni i-au cerut aproape 2.700 lei sa o poata lua. A renuntat la ea, nu are bani si a zis ca nici cu mafia nu-si poate permite sa se puna.

... e ceva de nedescris. Mi-a stricat seara.

Publicat (modificat)

Serios! Dar oare cati or fi cei care te evita pe tine intr-o zi? Cu siguranta sunt mult mai multe cazurile in care cetateanul normal evita eventuale accidente ce ar putea sa se produca datorita voua, a taximetristilor cu aceasta mentalitate de "practicieni". Taximetristii sunt cea mai indisciplinata categorie dintre toti participantii la trafic, iar la aceasta contribuie intr-o foarte mare masura aceasta mentalitate pe care singuri v-o cultivati cand stati la barfa in statiile de pe la colturile stazilor.

Te sfatuiesc sa renunti la aceasta sintagma a "practicienilor", dovedeste cu totul si cu totul altceva decat ceea ce crezi tu.

Daca nu ai observat, iti spun eu ca povestile cu "scoala strazii" e gaselnita tipica analfabetilor, ce folosesc aceasta sintagma pentru a masca lipsa argumentelor pertinente, bazate pe cunostiintele dobandite si pregatirea minima necesara unei persoane de bun simt, inainte de a-si da cu parerea despre un anumit domeniu.

Tocmai tipului acesta de "practicieni", care isi dau cu parerea si chiar au ajuns sa aiba putere de decizie in domenii de care nu au habar, a ajuns tara asta in stadiul in care este. Avem un marinar presedinte, un fost tamplar ce si-a luat bacalaureatul la 26 de ani ce a ajuns ministru de interne, un cioban ce e europarlamentar si asa mai departe, exemplele pot continua la nesfarsit. Iar intrucat astfel de specimene au ajuns in posturi cu putere de decizie si datorita acestei mentalitati pe care si tu o afisezi, tara asta a "implementat sisteme originale", exact cum spui "de la firul ierbii", fara sa invete nimic din experientele altora si astfel am adunat ce era mai prost de pe la altii realizand un model corcit (caruia intelijentii ii spun original) tipic romanesc. Pentru ca de inventat NU mai avem noi ce inventa, noi doar trebuie sa algem ceea ce s-a dovedit a fi eficient si benefic.

In concluzie, te sfatuiesc prieteneste sa renunti la aberatiile de tipul: "firul ierbii" sunt specifice numai acelora din a caror categorie cu siguranta nu vrei sa faci parte.

PS: De asemenea, mai reciteste legea aia a voastra a taximetristilor, pentru ca nu ai priceput mare lucru din ea. La articolul respectiv este mentionata documentatia necesara pentru autorizarea transportului în regim de taxi.

Sistemul din care fac si faci parte sunt afectate de oamenii despre care vorbesti in primul comentariu, despre asta vorbesc si eu! :beer:

ART. 9

(1) Autorizaţia de transport în regim de taxi sau autorizaţia de

transport în regim de închiriere se elibereazã de autoritatea de

autorizare din cadrul primãriei localitãţii sau primãriei

municipiului Bucureşti de pe raza administrativ-teritorialã în care

transportatorul îşi are sediul sau domiciliul, dupã caz, pe baza

unei documentaţii care trebuie sã conţinã urmãtoarele:2. avizul medico-psihologic care atestã cã persoana desemnatã

este aptã pentru a ocupa o funcţie care concurã la siguranţa

circulaţiei, obţinut în condiţiile Ordonanţei de urgenţã a

Guvernului nr. 109/2005 , aprobatã cu modificãri şi completãri prin

Legea nr. 102/2006 , cu modificãrile ulterioare. În cazul

transportatorului autorizat, persoanã fizicã, avizul medicopsihologic

valabil este cel emis pentru conducãtorul auto, care va

fi şi persoana desemnatã;

Asa este. Trebuie facut ceva. Azi, o a doua persoana, si-a lasat masina acolo. I-au ridicat-o Comunitarii sambata, iar luni i-au cerut aproape 2.700 lei sa o poata lua. A renuntat la ea, nu are bani si a zis ca nici cu mafia nu-si poate permite sa se puna.

... e ceva de nedescris. Mi-a stricat seara.

Daca ajuta, pot sa semnez o petitie din partea unui ONG avand ca obiective modificarea/promovarea legislatiei privind circulatia pe drumurile publice, aprobate de catre o instanta din romania :emo-yessir:

Modificat de Dantaxi
  • Moderator
Publicat

Am sa-ti explic mai pe indelete, intrucat observ ca in urma simplei parcurgeri a textului nu reusesti sa pricepi ce a dorit legiuitorul sa spuna acolo.

La acel punct 2 este enumerata obligativitatea detinerii unui aviz medico-psihologic care sa ateste ca esti apt (mai pe intelesul tuturor, se refera la atestarea faptului ca esti sanatos la cap, nu ai tulburari pshice sau apucaturi de natura a pune in pericol siguranta altora). Intelegi?

Dar, simplul fapt ca un medic iti elibereaza un astfel de certificat nu inseamna automat ca si esti participant activ la siguranta pe drumurile publice, asa cum ai spus tu intr-un post anterior. Datorita atitudinii pe care o persoana o are in trafic, datorita necunoasterii regulilor de circulatie (a sofatului "dupa ureche"), datorita caracterului, infatuarii, indiferentei, nepasarii, a grabei, etc etc (exemplele pot continua, sunt extrem de multe), chiar si o astfel de persoana atestata medico-psihologic ca este in deplinatatea facultatilor mintale, poate sa fie un element perturbator, un participant activ la reducerea sigurantei pe drumurile publice, cu alte cuvinte, un sofer periculos pentru ceilalti participanti la trafic.

Asa ca o hartie eliberata de un medic, nu te face automat un participant activ la siguranta rutiera.

Publicat

Am sa-ti explic mai pe indelete, intrucat observ ca in urma simplei parcurgeri a textului nu reusesti sa pricepi ce a dorit legiuitorul sa spuna acolo.

La acel punct 2 este enumerata obligativitatea detinerii unui aviz medico-psihologic care sa ateste ca esti apt (mai pe intelesul tuturor, se refera la atestarea faptului ca esti sanatos la cap, nu ai tulburari pshice sau apucaturi de natura a pune in pericol siguranta altora). Intelegi?

Dar, simplul fapt ca un medic iti elibereaza un astfel de certificat nu inseamna automat ca si esti participant activ la siguranta pe drumurile publice, asa cum ai spus tu intr-un post anterior. Datorita atitudinii pe care o persoana o are in trafic, datorita necunoasterii regulilor de circulatie (a sofatului "dupa ureche"), datorita caracterului, infatuarii, indiferentei, nepasarii, a grabei, etc etc (exemplele pot continua, sunt extrem de multe), chiar si o astfel de persoana atestata medico-psihologic ca este in deplinatatea facultatilor mintale, poate sa fie un element perturbator, un participant activ la reducerea sigurantei pe drumurile publice, cu alte cuvinte, un sofer periculos pentru ceilalti participanti la trafic.

Asa ca o hartie eliberata de un medic, nu te face automat un participant activ la siguranta rutiera.

Catalin citeste actele normative sub a caror raza de competenta imi desfasor activitatea si daca in teorie spun ca nu particip la siguranta rutiera in fapt acestea nu franeaza in locul meu cand "shumacherii" imi ocupa banda pe care circul regulamentar ,si astfel evit un accident (particip la siguranta rutiera!). :hmmmt:

Lista de evidenţă pentru documentele legale şi de reglementare

"- Ministerul Transporturilor şi Telecomunicţiilor Ordin nr. 14 din 27 septembrie 1982 pentru aprobarea normativului privind consumul de combustibil şi ulei pentru automobile; Publicat în Normativ

- Parlamentul României Legea nr. 38 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere; Publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 45 din 20/01/2003

- Ministerul Industriei şi Resurselor-Biroul Român de Metrologie Legală Ordin nr. 138 din 13 iunie 2003 privind aprobarea Normei de metrologie legala NML 009-03 "Taximetre electronice"; Publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 449 din 25/06/2003

- Parlamentul României Lege nr. 112 din 07/04/2004 privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 93/2003 pentru prorogarea termenului prevăzut la art. 59 alin. (1) din Legea nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere; Publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 336 din 16/04/2004 (val. 30.06.2004)

- Guvernul României Ordonanţa de urgenţă nr. 44 din 3 iunie 2004 pentru prorogarea termenului prevăzut la art. 4 alin. (7^2 ) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, precum şi a termenului prevăzut la art. 59 alin. (1) din Legea nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere; Publicată in Monitorul Oficial, nr. 503 din 4 iunie 2004 (val. 31.12.2004)

- Ministerul Industriei şi Resurselor-Biroul Român de Metrologie Legală Ordin nr. 126 din 14 iunie 2004 pentru modificarea art. 2 din Ordinul directorului general al Biroului Român de Metrologie Legală nr. 138/2003 privind aprobarea Normei de metrologie legala NML 009-03 "Taximetre electronice"; Publicat în Monitorul Oficial nr. 544 din 17 iunie 2004

- Guvernul României Ordonanta nr. 57 pentru modificarea Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere; Publicat în Monitorul Oficial nr. 715 din 6 august 2004

- Ministerul Administraţiei şi Internelor Ordin nr. 323 din 6 august 2004 privind completarea Normelor metodologice pentru aplicarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, aprobate prin Ordinul ministrului administraţiei publice nr. 275/2003, cu modificările ulterioare

- Guvernul României Ordonanţa de urgenţă nr. 109 pentru completarea Codului penal; Publicat în Monitorul Oficial nr. 1.115 din 27 noiembrie 2004

- HCGMB nr. 262 din 28/12/2004 privind stabilirea culorii autovehiculelor în vederea eliberarii autorizaţiilor taxi permanente pe teritoriul municipiului Bucureşti

- Parlamentul României Lege nr. 85 din 7 aprilie 2005 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 109/2004 pentru completarea Codului penal; Publicată in Monitorul Oficial nr. 303 din 12 aprilie 2005

- Ministerul Industriei şi Resurselor-Biroul Român de Metrologie Legală Ordin nr. 95 din 26 mai 2005 pentru completarea Normei de metrologie legală NML 009-03 "Taximetre electronice"; Publicat în Monitorul Oficial nr. 463 din 1 iunie 2005

- Guvernul României Ordonanţa de urgenţă nr.109 din 14 iulie 2005 privind transporturile rutiere; Publicată în Monitorul Oficial nr. 655 din 22 iulie 2005

- Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului Ordinul nr. 1987 din 18 noiembrie 2005 pentru aprobarea Normelor privind organizarea şi efectuarea transporturilor rutiere şi a activităţilor conexe acestora; Publicat în Monitorul Oficial nr. 1092 din 05 decembrie 2005

- Parlamentul României Lege nr. 51 din 8 martie 2006 serviciilor comunitare de utilităţi publice; Publicat în Monitorul Oficial nr. 254 din 21 martie 2006

- Parlamentul României Lege nr. 102 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 109/2005 privind transporturile rutiere; Publicat în Monitorul Oficial nr. 398 din 9 mai 2006;

- Parlamentul României Lege nr. 92 din 10 aprilie 2007 serviciilor de transport public local Publicat în Monitorul Oficial nr. 262 din 19 aprilie 2007

- Guvernul României Ordonanţa nr. 17/2002 privind stabilirea perioadelor de conducere şi a perioadelor de odihnă ale conducătorilor vehiculelor care efectuează transporturi rutiere, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 466/2003, cu modificările şi completările ulterioare; Publicat în Monitorul Oficial nr. 94 din 02 februarie 2002

- Parlamentul României Lege nr. 265 din 19 iulie 2007 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere; Publicat în Monitorul Oficial nr. 527 din 3 august 2007

- Ministerul Transporturilor Ordin nr. 794 din 24 august 2007 pentru aprobarea Normelor de autorizare a centrelor de pregatire si perfectionare a personalului din domeniul transporturilor rutiere; Publicat în Monitorul Oficial nr. 654 din 25 septembrie 2007

- Ministerul Transporturilor Ordin nr. 3 din 7 ianuarie 2008 pentru aprobarea Normelor privind atestarea profesionala a conducatorilor auto care efectueaza transport de persoane in regim de taxi sau transport in regim de închiriere si agrearea autovehiculelor care efectueaza transport in regim de taxi

Publicat în Monitorul Oficial nr. 34 din 16 ianuarie 2008

- Ministerul Transporturilor Ordin nr. 972 din 3 octombrie 2007 pentru aprobarea Regulamentului-cadru pentru efectuarea transportului public local si a Caietului de sarcini-cadru al serviciilor de transport public local; Publicat în Monitorul Oficial nr. 807 din 27 noiembrie 2007

- Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice - A.N.R.S.C. Ordin nr. 206 din 29 octombrie 2007 pentru aprobarea Regulamentului-cadru de autorizare a autoritatilor de autorizare pentru serviciile de transport public local; Publicat în Monitorul Oficial nr. 756 din 7 noiembrie 2007

- Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice - A.N.R.S.C. Ordin nr. 207 din 29 octombrie 2007 pentru aprobarea Regulamentului-cadru de acordare a autorizatiilor de transport in domeniul serviciilor de transport public local; Publicat în Monitorul Oficial nr. 756 din 7 noiembrie 2007

- Guvernul României Ordonanţa de Urgenţă nr. 153 din 19 decembrie 2007 privind modificarea Legii nr. 265/2007 pentru modificarea si completarea Legii nr. 38/2003 privind transportul in regim de taxi si în regim de închiriere; Publicat în Monitorul Oficial nr. 883 din 21 decembrie 2007

- Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice - A.N.R.S.C. Ordin nr. 243 din 3 decembrie 2007 privind aprobarea Normelor metodologice de stabilire, ajustare sau modificare a tarifelor pentru serviciile de transport public local de persoane, bunuri ori marfuri in regim de taxi; Publicat în Monitorul Oficial nr. 851 din 12 decembrie 2007

- Ministerul Internelor şi Reformei Administrative Ordin nr. 356 din 29 noiembrie 2007 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere; Publicat în Monitorul Oficial nr. 820 din 3 decembrie 2007

- Ministerul Internelor şi Reformei Administrative Ordin nr. 353 din 23 noiembrie 2007 pentru aprobarea Normelor de aplicare a Legii serviciilor de transport public local nr. 92/2007; Publicat în Monitorul Oficial nr. 824 din 3 decembrie 2007

- Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice - A.N.R.S.C. Regulament-Cadru din 29 octombrie 2007 de autorizare a autoritatilor de autorizare pentru serviciile de transport public local; Publicat în Monitorul Oficial nr. 756 din 7 noiembrie 2007

- Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice - A.N.R.S.C. Regulament-Cadru din 29 octombrie 2007 de acordare a autorizatiilor de transport in domeniul serviciilor de transport public local; Publicat în Monitorul Oficial nr. 756 din 7 noiembrie 2007

- HCGMB nr. 91/2008 privind aprobarea numărului maxim de autorizaţii, a tarifului maximal de distanţă şi a modelelor înscrisurilor specifice serviciului public de transport în regim de taxi"

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

voi nu vedeti ca el posteaza doar pe topicul asta? de ce? foarte simplu: isi doreste din tot sufletul sa dispara aceste sanctiuni pentru ca atunci cand il opreste un politist sa il sfideze mai rau decat o face acum, adica sa continue sa vb la tel in timp ce politistul ii solicita documentele. si nu numai... parerea mea ca merita ignorat

Nu ai inteles nimic alin despre mine si nu vei intelege vreodata, dece? simplu consideri ca esti pe un piedestal eu fiind un simplu privitor, fals!

Publicat

oricum nu aveti intotdeauna dreptate domnilor politisti. Nu de multe ori am vazut masini ale politiei cu anvelope sub limita de uzura ,cu cate un far nefunctional etc ,nereguli care noua celor de rand ne-ar fi imputabile dar...asta e.

• Moderator
Publicat

adrloc, iar dupa parerea ta, asta e vina politistilor ? :faint:

Publicat

categoric nu,insa totusi daca la ei se poate la altii de ce sa nu se poata. ca idee eu nu am probleme cu masina si incerc sa o am intr-o stare tehnica cat mai buna dar...consider ca masinile de politie fie ca sunt de la rutiera,criminalistitica etc trebuie sa fie un exemplu. cum poti cere cuiva sa respecte legea daca nu o respecati voi in primul rand? e doar o parere si nu o spun cu rautate. nu vreau sa intru in polemici dar poate ca nici nu as fi bagat de seama asemenea lucruri marunte dar ma deranjeaza f mult panda politistilor cu radarul ascuns.si de aici am un fix si vad toate celelalte nereguli. Autovehiculele sunt oprite pt depasirea vitezei cu 15 km peste limita admisa( corect) insa pe lana masia politiei trec biciclisti cu biciclete neechiipate corespunxator, carute care nu au ce cauta pe sosea ,scutere fara lumini si cu persoane fara casca(incorect) . cum vine asta? pt unii muma pt altii ciuma?

• Moderator
Publicat

Ai vrut neaparat sa demonstrezi ipocrizia romanului. De ce nu esti deranjat de faptul ca in Germania efectivele politiei rutiere actioneaza intr-un procent de peste 70% in tinuta civila si fara insemne pe autovehicule, sau aia nu e panda?

La noi in tara sunteti deranjat de tot felul de aberatii, dar nu va trece prin cap niciun moment sa respectati legea, pentru ca intr-o astfel de situatie "nemernicul" de politist ce sta la panda, sa imbatraneasca asteptand. Va ganditi doar cum sa faceti sa fentati legea si sa gasit tot felul de scuze pentru oclolirea acesteia.

Din cazua asta nu puteti sa respectati regulile de circulatie, pt ca nu are politia bani sa-si echipeze masinile de serviciu corespunzator?

In privinta biciclistilor, e aceeasi problema cu capra vecinului, din cauza careia nu puteti sa dormiti noaptea.

Publicat

in primul rand nu cred ca trebuie sa ne intereseze Germania. eu vorbeam de Romania. iar daca cei de acolo fac tot panda ok nu e in regula nici ce fac aia. Dar stau asa si ma gandesc cum o fi sa ai servici din asta. Platit din banul contribuabilului si sa plec la servici ca sa pandesti (nu se previi) sa mai greseasca cate unul si sa te duci la el cu un aer triumfator ca ce mare realizare ai facut ca l-ai descoperit. seamana cu vanatoarea e ursi cand vanatorul sta in foisor cu pusca cu luneta si omoara vanatul neajutorat si face trofeu din actiunea lui. Hai sa fim seriosi ca nu e ok ...dar poate ca sunt eu cu o gandire mai ciudata,pana la urma e doar o parere.ce ar fi daca si pompierii nu ar preveni incediile si ar astepta sa se intample ca apoi sa aiba activitate sa le stinga? sau doctorul care in loc sa previna aparitia unui infart ar astepta ca el sa se intample intai ? si exemplele ar putea continua. eu nu am probleme deocamdata ,nu zic ca nu am si eu doua puncte pt depasirea vitezei cu 12 km insa imi iau cu mine statia si din fericire lumea comunica. acum fiecare cum considera

• Displace 2
  • Moderator
Publicat

Panda e o masura politieneasca elementara, ce se invata in toate sistemele politienesti din lumea asta. Inca din cele mai vechi timpuri, pentru a prinde un hot, oamenii il pandeau.

Si in america stau politistii aia cu masinile de patrulare pitulate dupa boscheti si nu e nimeni scandalizat. E o falsa problema.

Prevenirea e altceva decat a sta proptit in mijlocul strazii, rezultatul nefiind altul decat reducerea fluentei traficului, intrucat toti gusbetii, cand vad politistul franeaza ca niste hipnotizati si circula cu 30km/h. O politie rutiera eficenta la maxim, este atunci cand supravegherea traficului se face atat de bine incat cel ce a incalcat regulile este imediat identificat, oprit, si temperat, fara ca ceilalti participanti la trafic sa observe. De aceea nemtii au politia rutiera in tinuta civila, pentru ca ei nu vor sa faca parada pe strada si sa timoreze/streseze participantul la trafic, ci vor doar sa ia masuri cu cei ce calca stramb cat mai repede si eficient. AI inteles care e diferenta?

Prevenirea nu consta in prezenta la vedere a politistului, pentru ca atunci nu face prevenire ci e un fel de bona care sta atenta dupa un prichindel pentru a-l trage de maneca cand ia ceva de pe jos si vrea sa bage in gura.

Prevenirea adevarata consta in campanii de constientizare a fiecarui sofer despre efectele ce le pot avea niste apucaturi teribiliste. Prevenire adevarata este atunci cand se reuseste convingerea si constientizarea unui sofer ca a respecta regulile de circulatie este doar o modalitate prin care se protejeaza pe el insusi si nicidecum nu este vreun favor pe care-l face politiei sau politistului.

Pricepi?

Daca tu ai circula legal, nici nu te-ar interesa unde sta politistul de la rutiera. Poate sa sara cu parasuta, sa stea agatat prin pomi, pitit prin transee ... pentru cel ce circula legal nu o sa-l intereseze niciodata, intelegi?

Apropo, sa stii ca a circula legal, NU este o rusine sau o slabiciune, este o dovada de civilizatie.

Hai pa!

• Apreciez 1
Publicat

si de unde stii dumneata ma rog ca eu nu circul legal? ia uita-te mataluta sa vezi politisti care parcheaza in locuri nepermise fara sa fie in misiune, care depasesc fara sa semnalizeze si tot fara sa fie in misiune care intorc pe linia continua si tot fara sa fie in misiune etc. apoi mai vb care circula si care nu legal iar ca sa citez pe cineva crezi ca e o rusine sa recunoastem adevarul?

• Displace 1
  • Moderator
Publicat

De unde stii tu cand sunt si cand nu sunt in misiune? Sau traiesti cu impresia ca numai cand sunt pornite lampile sunt in misiune. :doh:

Chiar nu realizezi cat de penibil esti, cand vii aici sa ne spui ca sunt si politisti care nu semnalizeaza cand conduc. :doh:

Pai asta e cauza pentru care tu circuli cu ochii cat cepele si urechile ciulite intr-o statie CB, pentru a afla din timp unde este radarul? Ce nu e evident aici? Sau tu vrei sa circuli legal numai atunci cand vei avea certitudinea ca absolut toti politistii din tara asta conduc exemplar si fara nicio greseala !? Asta nu e argument, e doar o scuza. Pricepi?

Pe aceeasi logica "intelijenta" pe care o ai, inseamna ca tu poti sa te apuci si de talharit, ca doar sunt unii care au si astfel de indeletniciri!? :doh:

Mai scuteste-ne de astfel de discursuri Otv-iste, daca ai ceva cu adevarat serios de discutat, fa-o prin argumente ... nu frustrari, specifice sateanului obsedat de capra vecinului.

Publicat

pai cel putin asa spune legea,nu? cand sunt in misiune au girofarurile si sirenele in functie. sau ma insel?

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.