Jump to content
POLITISTI.ro

Spray lacrimogen tip pistol


rappa75
Go to solution Solved by Ecou,

Recommended Posts

In primul rand vreau sa salut toti membri acestui forum si sa apreciez munca depusa si timpul pierdut pentru a incerca sa ne fie de ajutor. Ca sa nu o mai lungesc aiurea, am sa incerc sa fiu obiectiv. De cateva luni de zile, am un conflict cu un barbat. Pana acum nu s-a ajuns la scos cutitul sau bata, dar nu cred ca mai este mult. Dupa 4 plangeri penale depuse la politie, dupa o gramada de cercetari ( care inca se afla in stadiul de ancheta ), am decis sa nu mai stau cu manile in san si sa incerc sa ma protejez cat mai bine legal. Am citit majoritatea topicurilor legate de pistole pentru autoaparare. Unele intrebarile mi s-au parut extrem de hilare. Nu sunt o persoana violenta din fire, nu ma atrage violenta, drept urmare nu visez sa fiu John Wayne de Romania si sa imi iau 2 pistoale sa arat ce tare sunt eu. Drept urmare nu vreau sa ma duc repede sa imi iau permis port arma. Prefer sa evit la maxim situatia in care s-ar ajunge la o bataie generala sau poate mai rau. Barbatul de care va ziceam imi urmareste casa, ( ziua-noaptea dupa bunul plac ), mi-a taiat de zeci de ori curentul electric de pe scara blocului, trimite zeci de mesaje de amenintare pe telefonul mobil ( culmea! dupa numarului lui de abonament), imi supravegheaza magazinul pe care il detin, intra in interior , face pe clientul. Ne-am certat de zeci de ori pana acum. De cateva ori l-am vazut cu cutitul in buzunarul de la blugi sau geaca, dar nu m-a atacat. Dupa cum bine stim, traim in Romania si legile sunt facute in mare parte pentru infractori. Totul a plecat de la faptul ca eu nu am mai accept ca fata mea sa continuie relatie pe care aceasta o avea cu el. El a inteles ca eu i-am interzis asta si acum incearca sa puna presiune pe mine sau poate mai mult ( nu putem stii ce este in capul fiecaruia). Fata mea nu mai este in tara acum, este plecata la o matusa in Spania si cred ca incearca sa se razbune. Dupa zeci de cautari , am gasit un magazin care vinde sprayuri lacrimogene tip pistol. As ruga un moderat sa imi spuna daca pot pune link-ul direct . Este vorba de un pistol marca Glock 19 ( copie identica), fabricat de o firma poloneza. Nu prea am incredere in politica de marketing a magazinelor care se lauda ca nu trebuie permis, autorizatie, ca este perfect legal etc. As ruga membrii politisti sa ma ajute cu parerile lor personale ( din cazurile intalnite, sau din cele ale colegilor) daca pot cumpara unul, cat de legal este, si daca in caz de forta majora il pot folosii fara remuscari. Nu vreau sa fac rau nimanui, doar vreau sa imi apar pielea. 

Edited by rappa75
Link to comment
  • Member
  • Solution

Art. 372 Portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase

(1) Fapta de a purta fără drept, la adunări publice, manifestări cultural-sportive, în locuri special amenajate şi autorizate pentru distracţie ori agrement sau în mijloace de transport în comun:

a) cuţitul, pumnalul, boxul sau alte asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, înţepare sau lovire;

b) arme neletale care nu sunt supuse autorizării ori dispozitive pentru şocuri electrice;

c) substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

(2) Folosirea, fără drept, la adunări publice, manifestări cultural-sportive, în locuri de distracţie ori agrement sau în mijloace de transport în comun a obiectelor sau substanţelor prevăzute în alin. (1) se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

(3) Portul, fără drept, al obiectelor sau substanţelor prevăzute în alin. (1) în sediul autorităţilor publice, instituţiilor publice sau al altor persoane juridice de interes public ori în spaţiile rezervate desfăşurării procesului electoral se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.

Art. 372 Cod penal

Art. 19 Legitima apărare

(1) Este justificată fapta prevăzută de legea penală săvârşită în legitimă apărare.

(2) Este în legitimă apărare persoana care săvârşeşte fapta pentru a înlătura un atac material, direct, imediat şi injust, care pune în pericol persoana sa, a altuia, drepturile acestora sau un interes general, dacă apărarea este proporţională cu gravitatea atacului.

(3) Se prezumă a fi în legitimă apărare, în condiţiile alin. (2), acela care comite fapta pentru a respinge pătrunderea unei persoane într-o locuinţă, încăpere, dependinţă sau loc împrejmuit ţinând de aceasta, fără drept, prin violenţă, viclenie, efracţie sau alte asemenea modalităţi nelegale ori în timpul nopţii.

  • Upvote 1
Link to comment

Multumesc pentru raspuns Ecou. Am citit si eu legea din scoarta in scoarta. Dar ma nedumeste urmatorul raspuns primit de la site-ul de unde vreau sa il cumpar. Aici este raspunsul primit : 

 

"Inainte de a incepe promovarea produselor am contactat Biroul de Arme si Munitii pentru a clarifica aspectele legale privind acest nou tip de arma legal in Polonia.

 
Din raspunsul pe care l-au formulat, amintim urmatoarele:
Considerand ca arma in cauza este un dispozitiv ce foloseste o butelie de dimensiuni mici cu gaze lacrimogene, fixat intr-o carcasa de forma unui pistol.
Avand in vedere acest aspect, in actul normativ care reglementeaza regimul armelor si munitiilor, respectiv Legea nr. 295/2004, republicata, nu sunt prevazute conditii de procurare, detinere, port si folosire ale acestor dispozitive si ca atare procurarea acestora se poate face fara o autorizare prealabila din partea organelor de politie.
 
Precizam totodata faptul ca portul si folosirea acestora in alte conditii decat de autoaparare, este reglementat de Legea nr. 61/1991, republicata, pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice.
In concluzie, aceste produse NU necesita permis de port arma deoarece:
1.Nu foloseste munitie cu capsa si incarcatura detonanta 
2.Nu propulseaza proiectil pe teava 
3.Nu produce explozie ,flama sau zgomot foarte puternic NU NECESITA PERMIS, DAR NU SE VINDE PERSOANELOR SUB 18 ANI ! 
Raza de actiune a acestui pistol este de circa maxim 4m dar efectul cel mai bun il are la o distanta de 2 -2.5 m. "
 
M-am orientat la 2 modele : ArmGas 22 sau Kolter RMG19( copie Glock)...
Link to comment
  • 8 years later...

Bună ziua,ași dori o informație de la cunoscători:am cumpărat un spray în formă de pistol cu piper,știu că este legal să-l port in anumite situații,dar fiind paznic vă întreb cu respect dacă pot purta dispozitivul la vedere(într-un toc)în perimetrul șantierului in care îmi desfășor activitatea ca paznic,șantierul fiind îngrădit cu garduri deci este proprietate privată.Stiu că în rest in afara de punctele interzise poate fi purtat fară permis dar nu la vedere.Nevoind să încalce legea vă cer sfatul,vă mulțumesc frumos,cu stimă și respect.

Dispozitivul se numește:RazorGun pmg-37

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.