Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0

Achiziționarea unei arme de colecție


DomnulColectionar

Question

DomnulColectionar

   Bună ziua, aș dori să pun o întrebare. Intenționez să achiziționez o armă de foc veche (fabricată înainte de anul 1899) dar nu sunt lămurit in legatură cu un singur aspect. Din ce am găsit pe internet este totuși nevoie să înregistrez arma la poliție (orice armă de foc fabricată înainte de anul 1899 este considerată armă de colecție de tip D deoarece are un calibru depășit- cel puțin așa se înțelegea). Unde pot înregistra o astfel de armă și cum se procedează? Pot achiziționa mai întâi arma și după aceea să mă duc în termen de câteva zile la poliție pentru înregistrare? Sau este posibil ca arma sa fie oprită/ confiscată la vamă din start? Mai țin să precizez că nu dețin momentan permis de port-armă și nu intenționez să fac rost de unul curând. Mulțumesc mult pentru orice răspuns!

 

Dacă sunteți curioși cu privire la modelul armei pe care vreau să o obțin, intenționez să licitez pentru un pistol Lefaucheux cu două țevi sau un pistol cu cremene din secolul al optsprezecelea.

De asemenea, nu intenționez sa trag cu vreuna dintre arme, sunt conștient de faptul că poate să mi se facă fața tocăniță dacă explodează țeava din cauza vechimii.

Link to post
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Moderator
Marius

Trebuie să studiați regimul juridic al armelor şi al muniţiilor care este reglementat de Legea nr. 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor, republicată și Normele de aplicare.

Pentru a putea cumpăra o astfel de armă e necesar să obțineți în prealabil o autorizație de cumpărare de la Serviciul Arme. Iar pentru a obține o astfel de autorizație e necesar să aveți un atestat de colecţionar ori, după caz, adeverinţă eliberată de o asociaţie de colecţionari, constituită în România potrivit prevederilor legale, care să ateste calitatea de membru sau, după caz, carnet de membru al unei astfel de asociaţii, în original şi în copie, vizat pe anul în curs.

 • Upvote 1
Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Membru
viobra

Mai mult, pentru a putea obține atestatul de colecționar,  trebuie să deţineți calitatea de membru al unei asociaţii de colecţionari cu cel puţin 6 luni înainte de solicitare. Pentru obținerea acestui atestat trebuie să îndepliniți mai multe condiții, printre care și absolvirea unui curs de instruire teoretică şi practică, organizat de o persoană juridică autorizată, în domeniul armelor și munițiilor.

După obținerea atestatului,  solicitați eliberarea autorizației de procurare. După procurarea armei de colecție, oricum vi se va elibera un permis de armă de tip A. Deci nu este valabilă ideea dvs de a nu deține permis de armă. Orice armă trebuie deținută în baza unui permis de armă în care sunt menționate armele deținute, indiferent că este vorba de un permis de tip A (da dreptul de deținere) sau de un permis tip B (dă dreptul de port si folosire).

Edited by viobra
 • Upvote 2
Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Similar Content

  • CITADELA
   By CITADELA
   De vanzare un seif cu dimensiunile 35x25x25, ideal pentru arme scurte; sistem de inchidere cu broasca; a fost modificat de un specialist in domeniu iar broasca este de buna calitate (a se intelege "rezistenta")
   Este net superior "chinezariilor" de la magazinele de bricolaj!
   Pret 250 lei
   detalii in PM

  • Catalin
   By Catalin
   Rușii de la Arsenal Firearms (o companie privată producătoare de armament) a dezvoltat un nou pistol cu componente din polimer, de 9mm Luger/Parabellum, denumit "Strike One".
   Principala inovaţie a acestui nou pistol este legată de recul. Concret, țeava pistolului după fiecare foc, rămâne pe o poziție orizontală, spre deosebire de alte pistoale unde țeava se înclină sau răsucește atunci când manșonul se deplasează înapoi. Acest lucru ar putea permite un control mai uşor al armei în timpul reculului și imediat după acesta.

   Această inovație/particularitate a pistolului, spun rușii că ar permite dezvoltarea, atașarea și folosirea a nenumărate accesorii sau kit-uri ce modifică și transformă complet pistolul, mult mai ușor decât în cazul celorlalte pistoale existente pe piață.
   Rușii se laudă că noul lor pistol, este la ora actuală cel mai rapid, cel mai controlabil, și cel mai precis pistol disponibil astăzi pe piaţa mondială, garantând că poate executa peste 50 000 de focuri fără să apară vreo problemă.

   Specificații tehnice:
   Caliber - 9x19 Para, 9x21 IMI, .357 SIG, .40 S&W
   Capacity - 17+1
   Action - single action only, short recoil, in line barrel,
   Safety - Internal
   Frame - reinforced polymer or Ergal light alloy
   Finish - Nitrite
   Barrel - 5" or 4.3"
   Weight - 26.5 oz. (24.69 oz. for short barrel model)
   Sights - fixed or adjustable
    
  • reddog
   By reddog
   Pare interesant conceptul.
   Ce parere aveti?
   http://m.adevarul.ro/tech/mobile/un-pistol-arata-telefonul-optiunea-oamenilor-nu-mai-victime-1_56f55f825ab6550cb8395fc1/index.html

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.