Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Salutari.M-am inscris la Scoala de Politie "Vasile Lascar" Campina  ,dar am o intrebare pentru cei care au terminat recent .Se mai scot clase de criminalistica ?Mai pot sustine examen la Academia de Politie in anul urmator daca sunt deja la Scoala de Agenti ?Daca nu iau examenul,si nu au fost clase de criminalistica la Campina ,mai exista si alta posibilitate sa ajung politist criminalist ?Cineva care e politist criminalist sa-mi spuna care sunt atributiile unui politist criminalist,ce program are,ce salariu are (nu sunt materialist,dar vreau sa stiu de curiozitate) .Va rog,fara comentarii de gen :"Nu se merita sa fii criminalist".Stiu in mare parte ce face un criminalist ,dar vreau sa stiu intamplari,povesti  a cuiva care este deja criminalist .Multumesc anticipat.

• Displace 3
Publicat

Pentru atribuții vezi art.9 din Ordinul comun MAI nr. 182 /14.08.2009 și 1754/C/05.08.2009 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, privind procedura cercetării la fața locului.

Pentru salariu vezi Legea cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice a fost publicată în Monitorul Oficial 877 din 28 decembrie 2010. Actualizată la 19 mai 2014.

„​Întâmplări,povești”?!! există și se pot scrie cărți pe această temă.

Programul este cel stabilit de fiecare unitate în parte, dar în general se fac foarte multe ore suplimentare.

• Membru
Publicat
Citat:

nu sunt materialist,...

Materialistii nu ai sa gasesti in Politia Romana...si aici ma refer la politistii adevarati care duc greul!

Citat:

Va rog,fara comentarii de gen :"Nu se merita sa fii criminalist"

Mai degraba esti figurant...intri aici si ne atragi atentia cu privire la ce comentarii sa facem sau sa nu facem!

Mai bine cauti in alta parte...este ok acest comentariu?  :slapb:

Publicat

M-ai inteles gresit cipri..in legatura cu chestia legata de comentarii,m-am referit fara comentarii care sa ma descurajeze,sa ma faca sa ma indrept spre alta specializare.Si nu,nu sunt figurant.

Marius,cred ca un criminalist,cum se deduce din cuvant,se ocupa in mare parte cu crime.Stiu ca ei preleveaza probe la locul crimei,le examineaza,colaboreaza cu medicii legisti,cu procurorii criminalisti .Cel mai mult stiu tot de pe forumuri,foarte putin de la televizor.

Totusi ,intrebarea mea este,stie cineva daca se scot clase de criminalistica la Scoala de Agenti de Politie Campina ?

Si inca ceva ,daca nu am chitante la fisa medicala este vreo problema ?Fisa medicala am facut-o ,am toate parafele medicilor ,totul este in ordine,dar chitantele le-am cam aruncat ,nu le-am pastrat .Zic sa nu-mi faca vreo gluma proasta la Centrul Medical MAI,acum in ultima saptamana de depunere a dosarului.

• Moderator
Publicat
On 18 august 2014 at 15:51, Flipper a scris:

Marius,cred ca un criminalist,cum se deduce din cuvant,se ocupa in mare parte cu crime.Stiu ca ei preleveaza probe la locul crimei,le examineaza,colaboreaza cu medicii legisti,cu procurorii criminalisti .Cel mai mult stiu tot de pe forumuri,foarte putin de la televizor.

Nu "se ocupă cu crime".

Citeşte aici:

On 18 august 2014 at 15:51, Flipper a scris:

Totusi ,intrebarea mea este,stie cineva daca se scot clase de criminalistica la Scoala de Agenti de Politie Campina ?

Acest lucru depinde de sitauţia operativă din întreaga ţară. În urma unor analize ce cuprind disponibilitatea funcţiilor (dacă acestea există sau nu), se va lua sau nu decizia înfiinţării unei clase de criminalistică. Tocmai din aceste motive nimeni nu poate să-ţi dea un răspuns concret la această întrebare. Specializarea criminalistică se poate face şi după iniţierea în carieră.

• 5 ani mai târziu...
Publicat

Bună ziua!

Am terminat Facultatea de Cinematografie, având diplomă de licență din Imagine TV și Film. Mi-a zis o prietenă că aș avea posibilitatea de a îmbina meseria de fotograf cu Unitatea de Criminalistică.

Întrebarea mea este, dacă aș merge la Școala de Agenți de Poliție și după terminarea acestuia, după câțva ani pe teren, cum m-aș putea încadra la unitate? 

Mulțumesc!

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.