Jump to content
POLITISTI.ro

Suspect impuscat in cap de politie

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Danyel tu ce ai fi facut daca erai politist si erai in situatia respectiva urmarind o masina suspecta de pe geamul caruia se scoate un pistol indreptat in directia ta ? raspunde-mi si mie logic .

Daca eram eu acel politist si se intampla sa scoata aia pe geam o arma de foc indreptata spre mine va asigur ca nu mai trageam la cauciucuri si ca nu ar fi fost doar un ranit in acea masina. Decat sa planga mama, mai bine sa planga ma-sa. Si nu aveau decat sa ma cerceteze procurorii pana le venea acru.

Modificat de SandoKhan
  • Apreciez 1
Publicat

Din pacate, in aceasta tara, primeaza interesul infractorului; se pare ca nu mai conteza ca acel delincvent a comis o infractiune.

Publicat

Danyel parerea mea este ca din cauza unora ca tine politia a ajuns unde este.

Chiar crezi ca decat tu ai fost cercetat de catre procurori?

Asta inseamna sa fii politist , sa iti asumi raspunderea, un concept strain pentru multi din acesta fabrica.

Eu te intreb altfel ,daca tu erai posesorul componentelor IT din dubita pe care le ,,colectau" ciocolatii tot asa de ,,infocat" il aparai pe domnul infractor?

Deci sa inteleg ca este ceva gresit sa iti aperi un coleg?

Publicat

Felicit echipa colegilor implicati in speta cu cel impuscat in cap pt faptul ca au avut taria de caracter sa folosesca armamentul din dotare cu riscul de a suporta consecintele ulterioare datorate concluziilor trase la rece de catre sefii din politie ,procurorii si judecatorii ascunsi dupa birouri.La fel as fi procedat daca asi fi fost in situatia respectiva....cate un plumb facut cadou cefelor incretite ale borfasilor cu tupeu....ce picioare....ce genunghi....direct la capatana tintit :emo-yessir:

,,genunchi,, :D

,,as,, :D

Publicat (modificat)

intrebare - de ce Parchetul General a preluat dosarul? nu este o speta asa de complexa ca sa necesite expertiza PG. ori hotii avea pile la Parchetul local si atunci s-a decis protejarea politistului? Sau este exact invers? :naughty:

oare procurorul Iacob vrea sa se remarce in orice dosar mediatizat ? sa incaseze vreo marire de salariu? sa devina ministru?

Modificat de maxu08
Publicat

Personal nu imi plac accentele rasiste in care se duce aceasta discutie, fara sa judec pe nimeni ptr parerile exprimate. Asa cum nu imi plac cei care ma judeca dpdv al faptului ca sunt roman, tot asa nu ii judec nici eu pe ceilalti legat de rasa sau educatie. facem altora ce noua nu ne place - generalizam in functie de rasa, ocupatie,educatie, etc. iar asta este ilegala, corect?

Publicat (modificat)

Nu iti plac accentele rasiste!

Banuiesc ca e o simpla coincidenta ca toti cei implicati in acel furt erau mai "pamantii la fata"! Probabil de frica, altminteri ei in mod obisnuit sunt albi ca zapada.

De fapt e simpla coincidenta ca majoritatea infractionalitatii de "fatada" care deranjeaza cetateanul obisnuit (furturi, spargeri, batai, etc) sunt faptuite de "pamantii" din astia? Voi credeti ca degeaba s-au scandalizat aia din U.E. de faptele lor de "arme"? Asta este purul si crudul adevar: nu le place munca cinstita si marea lor majoritate cersesc sau fura. Sunt printre ei si oameni de caracter, de cultura, oameni cinstiti si muncitori, meseriasi in unele meserii chiar disparute.... Dar cu cateva flori nu se face primavara. Marea lor majoritate sunt o apa si un pamant si ii trag in jos si pe cei care nu merita acest calificativ.

Modificat de SandoKhan
Publicat

Si parerea mea este ca puteau intra in casa fara mandat. Doua motive : Daca era casa in constructie nu era violare de domiciliu iar daca era casa locuita politistii puteau invoca primejdia vietii celor care locuiesc acolo. Eu asa as fi facut.

Eram de serviciu intr-o noapte. Un apel pe 112 ca dintr-o masina s-a scos o arma ti uzzy si trage inspre trecatori. Ne mobilizam, oprim masina, identificam participantii , controlam, si gasim arma. Era o arma electric a care semana perfect cu un uzzy. daca o indrepta spre politisti? Gasiti din acestea pe net. Sunt o gramada.

• Moderator
Publicat

Remus eu sunt de altă părere ... și zic că au procedat foarte bine că nu au intrat. Și nu din cauza lipsei mandatului, pentru că erau în urmărirea unor infractori surprinși în flagrant, ci din motive de securitate. Pătrunderea într-o clădire în care s-au baricadat niște infractori implică ceva mai multe riscuri pentru oricine încearcă să o facă. Iar intervenția polițiștilor trebuie să fie întotdeauna efectuată prin acele modalități ce implică cele mai reduse riscuri. Viața și integritatea corporală a acelor polițiști e mult mai importantă.

Publicat

Maxu s-a referit la postul meu, nicidecum la raspunsurile celorlalti. Eu am scris un raspuns, cam prea rasist, apoi l-am sters si am scris : "corect", ca raspuns la postul lui maxu.

• Moderator
Publicat

Incepe sa se faca lumina in cazul jafului de miercuri din localitatea Afumati, cand un suspect a fost impuscat in cap de politisti.

Complicii sai au fost retinuti pentru 24 de ore, iar procurorii cer in aceste momente arestarea lor. Unul dintre fugari s-a predat ieri dupa-amiaza la postul de politie din Voluntari, iar pe un altul l-au prins joi noaptea agentii de frontiera din vama Nadlac. Incerca sa iasa din tara, intr-un microbuz cu destinatia Spania.

Pe al treilea si ultimul suspect, politistii l-au gasit in urma unor perchezitii in Ialomita. Starea amicului lor impuscat este in continuare extrem de grava.

Intre timp, superiorii din Ministerul de Interne au stabilit ca politistul care a tras a actionat conform procedurii.

Sursa: crimetime.ro

• Membru
Publicat (modificat)

Game over pentru "Printul"....in jurul orei 04.30 medicii au constatat decesul si probabil la ora asta anunta membrii familiei.... pana acum nu au provocat probleme deosebite, dar probabil o sa le dea de lucru la jandarmi cand o sa afle despre deces -_-

Modificat de DannyBAD
Publicat

E incredibil cat de slab protejati sunt politistii in asemenea cazuri. De ce mai exista in dotare pistoalele? Doar pentru imagine? In fine..in ultimul timp ma intreb din ce in ce mai des daca mi-am ales bine meseria. :blink:

• Membru activ
Publicat

pai cine te opreste sa il folosesti?

Pai daca te intrebi des daca ai ales bine meseria nu e bine... Poate e cazul sa renunti

• Apreciez 1
Publicat

pai cine te opreste sa il folosesti?

Pai daca te intrebi des daca ai ales bine meseria nu e bine... Poate e cazul sa renunti

da, ma gandeam ca o sa zica cineva ceva de genul, da' nu cred ca ai prins ideea. Nu vreau sa renunt pentru ca nu m-as descurca in meseria asta. Chiar imi place. Doar ca daca stai sa analizezi situatia politiei in Romania, nu prea exista nicio motivatie pentru politisti. De acu' zi-mi sa lupt pentru viitorul meu si toate povestile alea..cu cine sa lupt? Cu Igas?(sa fim seriosi, e un pedelist basist care nu face nimic pentru Politie) Nu are rost si nici nu e indicat sa vb despre politica.

In fine, cum as putea sa respect eu codul deontologic cand nu am conditii sa-l respect?

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Procurorii din cadrul Parchetului General au stabilit saptamana aceasta ca politistii de la Afumati care au impuscat un hot pe care l-au surprins in timp ce fura, au procedat corect fapt pentru care in acest dosar s-a dat N.U.P. fata de politisti. Felicitari inca odata colegilor pentru modul in care au analizat si rezolvat aceasta situatie.

Publicat

ar trebui afisata solutia in toate posturile de politie, pe avizierul public. sa vada toti kokalarii ce riscant este sa te opui procedurilor legale.

Publicat (modificat)

COMUNICAT

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus, prin rechizitoriu, la data de 24.03.2011, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor:

· MĂCELARU GILBERT zis „Bică” sub aspectul săvârşirii infracţiunii tentativă de furt calificat;

· Şelepiuc ionuţ alexandru zis „Sbârcea”, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la tentativă de furt calificat şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având permisul de conducere anulat;

· VOICA MARIAN zis „Baubau” sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate de tentativă la furt calificat.

Totodată, prin acelaşi act de sesizare a instanţei, s-a dispus neînceperea urmăririi penale faţă de agenţii de poliţie B.M. şi D.R.I. sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor calificat, respectiv tentativă la omor calificat şi distrugere, fiind incidentă o cauză care înlătură caracterul penal al faptei – starea de necesitate.

Precizăm că această cauză a fost preluată, prin rezoluţia Procurorului General al Parchetului de pe lângă Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie din data 2 martie 2011, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

La data de 02.03.2011, pe raza localităţii Afumaţi, inculpaţii au încercat să sustragă o serie de bunuri dintr-o autoutilitară staţionată pe partea necarosabilă a şoselei fiind observată de aceştia ca nesupravegheată, în timp ce se deplasau cu un autoturism pe şoseaua Bucureşti - Urziceni. Inculpaţii au fost surprinşi de un echipaj de poliţie, din cadrul Postului de Poliţie Afumaţi, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu. Întrucât inculpatul Şelepiuc Ionuţ Alexandru, care conducea autovehiculul cu care circulau inculpaţii, a refuzat să oprească la semnalul agenţilor de poliţie (care au pus în funcţiune semnalele acustice şi luminoase ale autoturismului de serviciu, somându-i totodată verbal prin megafon), aceştia au executat mai multe focuri de armă, iniţial în plan vertical şi ulterior asupra autoturismului, din mers. În timpul urmăririi, autoturismul de poliţie a intrat, la un moment dat, în coliziune cu autoturismul în care se aflau inculpaţii, întrucât şoferul celui din urmă a frânat brusc.

Trei dintre inculpaţi au reuşit să fugă, în timp ce ocupantul din partea dreaptă spate, în persoana numitului Barbu Laurenţiu, nu a reuşit să părăsească autoturismul, deoarece a fost rănit în zona capului. Ulterior, acesta a fost internat la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca cu diagnosticul traumatism cranio - cerebral grav, plagă împuşcată, unde ulterior a decedat.

După impact, unul dintre cei doi agenţi de poliţie l-a urmărit pe inculpatul Voica Marian pe o distanţă scurtă, somându-l să se oprească, dar a renunţat pentru a acorda primul ajutor rănitului din maşină.

Cei trei inculpaţi s-au sustras urmăririi penale, fiind identificaţi ulterior şi prezentaţi instanţei la data de 05.03.2011 cu propunere de arestare preventivă, cerere ce a fost admisă de magistraţii Judecătoriei Sectorului 5.

Trebuie menţionat faptul că acţiunile agenţilor de poliţie au constituit un recurs justificat la forţă al autorităţilor statului împotriva persoanelor, fiind proporţional în raport cu scopul urmărit de aceştia în aplicarea legii şi dictat de către existenţa unei stări de necesitate.

Astfel, datele de anchetă au relevat faptul că cei doi agenţi de poliţie au avut reprezentarea faptului că era în curs de desfăşurare o operaţiune de furt la care participau mai multe persoane, fiind în pericol, inclusiv, viaţa conducătorului autoutilitarei. Demn de remarcat este şi faptul că, inculpaţii au dat dovadă de o îndrăzneală ieşită din comun în ceea ce priveşte modul de săvârşire al infracţiunii.

Totodată, cercetările efectuate au evidenţiat faptul că agenţii de poliţie au urmărit autoturismul autorilor infracţiunii de tentativă la furt calificat, care au refuzat să se supună somaţiilor repetate prin megafon, dublate de punerea în funcţiune a semnalelor acustice şi vizuale de a opri, pe o distanţă de aproximativ 4 km, înainte de a utiliza armele de foc. Proporţionalitatea acţiunilor celor doi agenţi este relevată de modalitatea concretă şi graduală consacrată de legislaţie în care au acţionat în raport cu modul în care cei patru autori au reacţionat la somaţiile regulamentare ale poliţiştilor. Aceştia au acţionat, prin exercitarea atribuţiilor de serviciu, în limitele legii. În conformitate cu dispoziţiile Legii privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române, folosirea armamentului din dotare pentru îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, în condiţiile şi situaţiile prevăzute de lege, înlătură caracterul penal al faptei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Buftea.

Modificat de copman
Publicat

totusi au avut noroc ca nu a fost ranit nici un civil altfel iesea scandal mare. justificat sau nu, iesea urit de tot.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.