Jump to content
POLITISTI.ro

Autoturisme

Postare recomandată

• Moderator
Publicat

daca ai cauciucuri proaste si cu fata esti "cam in pom"...

intr-adevar spatele te obliga sa fii mai prudent cu acceleratia in curbe, in rest nu e mare diferenta.

De patinat, patineaza si fata, iar de urcat consider ca urci mai bine cu tractiunea pe spate.

Publicat

daca ai cauciucuri proaste si cu fata esti "cam in pom"...

intr-adevar spatele te obliga sa fii mai prudent cu acceleratia in curbe, in rest nu e mare diferenta.

De patinat, patineaza si fata, iar de urcat consider ca urci mai bine cu tractiunea pe spate.

Aici te referi la comportarea pe timp de vara. Iarna, tractiunea spate este cea mai nefavorabila. Daca aluneci/patinezi de pe gheata, intr-un sant, integrala te poate scoate, restul...fata de ex. eu am reusit, cu tractiune spate nu cred.

Legat de urcare, parerea mea, e normal, toata greutatea ramane pe spate, puterea fiind tot pe spate.... :)

• 2 luni mai târziu...
Publicat (modificat)

Vreau sa-mi schimb masina dupa ce-mi recuperez taxa si cum am condus o masina care m-a fermecat poate va dati cu parerea la ce am gasit.Am gasit la un coleg (prin alt coleg :)) ) o Alfa Romeo 156 si din cate am inteles colegul se cam pregateste s-o vanda ca sa-si ia alta Alfa ,cica 159 :good: (moamă!!!!che bellezza!!!)

E modelul SW cu motor 1.9 jtd 16 supape 140 cp .Ca si dotare mie unul chiar mi-a placut : interior textil (si din piele -Momo ,nemontat si l-am si vazut :good: )bine intretinut ,turela electrica ,functionala ,fara infiltratii ,tempomat functional ,linie Bose OEM cu woofer OEM in port-bagaj ,6 airbag-uri, 2 seturi de genti ( alu OEM / tabla +capacele OEM ) incaltate cu vara/iarna ,clima automata bi-zonala, computer de bord (consumuri,intervale revizie ,temperatura,jurnalier,indicatii intretinere ,etc.),ABS+VDC+ESP ,tractiune fata,car-kit cu Nokia 6310 functional complet-am si vorbit la el,turometru cu rosu de la 5000rpm si max.6000rpm.

Colegul a fost onest(hope!) si mi-a spus ca :a cumparat-o in 2009 ea fiind din 2003 ,are spoilerul schimbat-eternul caine...mi-a si aratat originalul pe care nu l-a mai lipit pentru "just in case"(m-am uitat la traverse-sunt cele originale!),kilometrii sunt reali -210k cu posibilitatea sa verific la service fara sa se opuna sau sa indice vreun service anume,cartea service e tinuta la zi(am si vazut-o si am ramas uimit ca are toata mapa masinii),ptr.rugina pot sa-mi aduc tinichigiul meu s-o caute,parbrizul e fisurat de un "prieten" de-al lui.Nu mai spun ca m-a lasat s-o conduc cum vreau pe fenomenala :)) autostrada Deva-Simeria si masina chiar m-a dat pe spate la demaraje(cf.cartii ar avea 305Nm cuplul!....la numai 1900 cm3)iar la mersul pe tempomat intr-a VI-a cu 140 km/hrs la consum instantaneu computerul indica 5.4. l/100km-5.8l/km,apa 900C temperatura stabila....in minus pot spune ca rigiditatea e prea-prea mare.Am virat repetat sa vad daca intra in balans dar degeaba ,insesizabil balansul pentru un profan ca mine.Pe mine masina m-a fermecat total dar colegul mi-a dat un motiv de ridicat o spanceana cand mi-a spus ca e genul de masina care cere atentie mai ceva decat "o amanta italieneasca pasionala ,turbata si capricioasa"-formularea-i apartine!Intreband dreapta - stanga de masina colegului am aflat ca e ok dar mi-am zis ca e bine sa fac si o intrebare pe forum vis-a-vis de Alfa Romeo 156 1.9jtd 16v ca de! nu strica.

Cum va pare ideea de o Alfa 156?

Modificat de axle15
Publicat (modificat)

3800 ,negociabil pentru colegi :hmmmt:

Cica 4000 negociabil pentru civili :hmmmt:

Sa nu uit : cica finisarea e Distinctive adica full fara lemn si piele (pielea e aftermarket ,la pachet :)) si cum zisei e Momo)

Modificat de axle15
  • Moderator
Publicat

axle15

Eu am mari rezerve în privinţa maşinilor fabricate de italieni.

Cu toate că Alfa e una dintre cele mai frumoase maşini, din câte ştiu nu stă prea bine la capitolul fiabilitate.

• Apreciez 1
Publicat

nici eu nu as merge pe mana italienilor de la Alfa Romeo, masina mi se pare un pic cam pretentioasa, iar valoarea la revanzare scade mult. In locul tau as incerca ceva de la nemti Opel , VW. Masini fiabile, gasesti piese noi la un pret acceptabil, mai gasesti piese si pe la dezmembrari daca ai nevoie de ceva mai costisitor.

Publicat (modificat)

Opel ,VW ,etc.imi par poate mult prea terne (sigur sunt c-o doaga lipsa-vreau sa-mi aleg ,probabil ,masina cu sufletul....."il cuore sportivo" :good:,nu? ) pe palierul 3500 euro-4000 euro(cand se dau banii de haine o sa ma gandesc la un A8 :)) sau 911 sau.....Lancia Thesis-aici chiar dau cu bata-n balta! ) ,la mecanica am "2 maini drepte" (hobby2+pasionat pana la filie de mecanica auto) si colegul cu Alfa m-a initiat ieri in forumul alfistilor din Romania sa vad cam cum este comunitatea Alfa Club din Romania (intrajutorare ,piese de vanzare-sunt un bun "targuitor" ,ponturi ,etc.)...pe vremuri m-a dat cu Alfa 159 Mihai Leu si impresiile au fost la superlativ dar la cat costa Alfa 159 cu orice motorizare de la 110 kW putere in sus nu pot nici macar sa visez :doh: .

Am postat si in speranta ca poate printre atatia colegi de pe forum s-o gasi totusi si un alfist fanatic...am inteles/observat ca la alfisti pe primul plan e "trairea" si nu pragmatismul costurilor si fiabilitatilor....btw:am Opel Vectra 2004 CDTi... inca....si sunt foarte-foarte multumit de el ca si intretinere dar pauza-pauza feeling la volan...Tot colegul cu Alfa mi-a spus ca este un coleg la Iasi de la care a mai cumparat una-alta ptr.Alfa sa si cica are o Alfa 1750 GTV pe care a reconditionat-o in intregime-poate e membru i spe politisti.ro.....are o pagina de net cu isprava: gars.ro.Ca tot am pomenit de pasiuni nebanuite colegul mi-o aratat si cum alfismul face dintr-un om sanatos un alfist bolnav pe un topic de la Alfa Club:un romanas d-al nostru si-a luat o Alfa (btw-chiar e de belea) inundata din strainatate si a facut-o boboc...cica se cunoaste cu omu'(zice ca-i pompier :hmmmt: ) cu GT-ul si masina e peste ce-o crezut ca se poate sa se mai scoata dintr-o "inecata"....Oricum mai stau o leaca ,ca abia mi-am trimis actele ptr.Qc si renunt la ideaa de a imi mai lua alta masina sau Alfa daca voi fi in carti ptr. Qc (interviu ,CSQ ,etc.)

Oricum ,Marius si 25tess va multumesc foarte-foarte mult pentru sfat/aviz . Respectele mele! :emo-yessir:

Modificat de axle15
  • 2 săptămâni mai târziu...
Publicat (modificat)

intradevar autoturismele produse de alfa romeo sunt intradevar poate unele dintre cele mai frumoase din lume dar din pacate au o fiabilitate relativ scazuta iar pe de alta parte costurile de intretinere sunt destul de ridicate, piesele fiind destul de scumpe...am un coleg care are o alfa romeo 156, 1.9jtd, si de cand a cumparat masina numai probleme a avut cu ea, ba la volanta, ba injectoarele si alte mici probleme... in alta ordine de ideei acum depinde si de norocul care il ai atunci cand cumperi o masina fie ea noua fie ea second-hand. poate sa circuli si 10ani cu o masina SH fie ea alfa,opel,bmw etc fara sa ai nici o problema, totul depinde dupa cum ti-am spus si de norocul care il ai cand o cumperi...dar cel mai bn cumpara o masina care iti place tie si in care te simti bn si te urci cu drag in ea...bafta

Modificat de CITADELA
text repetat
  • 1 lună mai târziu...
Publicat

Iti recomand o japoneza, Mazda sau Mitsubishi.

Avand in vedere o proiectata alianta AR - Mazda nu zici rau....mai ales ca oricand as alege o Mazda-n detrimentul nemtoaicelor(doar numele o mai ramas si nu ma refer la segmentul premium .911 ,Panamere ,M-uri ,S-uri ,CLK-uri sau S4,6,8....comportamentul sportiv fiind apanajul Italiei,Japonia nu se pune :)) )...si e singura care-mi creeaza dileme gen:Mazda sau Alfa...ia sa dam cu banu';iese AR mai dau cu banu' ,iese Mazda mai dau cu banu'.Oricum taxa de timbru mi-a mutat proiectele intr-un viitor foarte incert:taxa de timbru ptr A-R colegului e 2707euro:si-a recuperat taxa de prima inmatriculare-n instanta si 3800 ,hai 3500 euro +2707 euro chiar nu-mi convine....Si Mits e suuuuper dar n-o simt(chiar e fain Lancer-ul....oare cine o fi designer-ul? :hmmmt::)) )

'Om vedea ,oricum merci de sugestie :emo-yessir:

• 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

Mazda 3, motor 1.6 benzina. Dupa ce o sa conduci o japoneza nu o sa mai vrei sa te dai jos din ea. Cutia de viteze si directia sunt excelente, chiar si de motorul meu nu pot sa ma plang, dar are doar 105 cp. Bine, acum daca preferi confort, nu iti recomand, ca eu simt aproape orice denivelare, iar iarna stau cu lopata in portbagaj mereu ca nu pot intra in parcari cu ea.

• Membru
Publicat

Are cineva sau a condus ford focus facelift sedan (an 2007)? Sunt interesat de aceasta masina si de golf 4 variant an 2005. Ce parere aveti?

• Moderator
Publicat

golf 4 variant...1,9 TDI motor ALH....masina foarte fiabila.....consum extraurban sub 5....in oras 6 maximum

o recomand cu incredere

• Moderator
Publicat

Ce consum ai urban si extra urban?

Am tipronic, consumul e puţin mai mare decât la o transmisie manuală, dar nu ceva semnificativ.

Extraurban 6 - 6.5 iar urban 7 - 8 (aici depinde şi de localitate).

Publicat (modificat)

Mi-am achizitionat de curand un VW Golf 4, 1,9 TDI, motor ALH, 90 CP. Cred ca este una dintre cele mai reusite masini de pe piata, raportat la criteriul pret-calitate.

Modificat de Dan
  • Apreciez 1
  • Membru
Publicat

S-o stapanesti sanatos si fara evenimente rutiere ! :beer:

• 2 ani mai târziu...
  • Membru
Publicat

Colegii, gasim un VW Passat de 1,9 TDI an 2000-2002, cu clima, nu AC? :) As vrea sa-mi cumpar unul de 131 cp insa majoritatea sunt de 116 sau 101 cp. Voi ce pareri aveti? Multumesc!

• Membru
Publicat

Depinde de care Passat.. B5 sau B5.5  Personal am o Skoda Superb din 2007, cu 150 cp. 116cp sunt stock si 34cp castigati in urma unui upgrade de soft. Cand era la 116cp se comporta foarte bine, tragea suficient cat sa atinga 180km/h. Prin upgrade de soft am castigat, din punctul meu de vedere la cuplu. Daca tragi spre versiunea de 131cp, ai mare grija la injectoare si ax cu came. Sunt motoare "dorite", implicit s-a tras pe ele. Dar acum depinde de buget si de ce vrei sa faci cu masina. Eu caut de cateva luni un Passat b5 pentru un proiect personal... Si sincer cand vad astfel de masini din 2000-2002 care au in bord 200 mii km, ma ia cu tremurat. 

Publicat

Colegii, gasim un VW Passat de 1,9 TDI an 2000-2002, cu clima, nu AC? :) As vrea sa-mi cumpar unul de 131 cp insa majoritatea sunt de 116 sau 101 cp. Voi ce pareri aveti? Multumesc!

Nu ai stiut unde sa cauti, sunt cateva, inclusiv cu sistem de climatizare (autovit). Toate au motoare Euro 3, taxa de mediu fiind de circa 700 euro si au peste 200.000 km parcursi. Eu unul as opta pentru ceva mai nou, cu istoric tehnic.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.