Jump to content
POLITISTI.ro

Comisarul şef Cezar Constantin Filip şeful Poliţiei Piatra Neamţ

Postare recomandată

Publicat

Pata de pe imaginea voastra nu-i mai mare decat cea de pe obrazul nostru. Cum la adevaratele intrebari, de tipul celor formulate indirect de @bozo (cine-si asuma responsabilitatea pentru cresterea lor? au avut alta sansa? copiii nostri, crescuti in aceleasi conditii, ar fi printi sau tot infractori?) nu avem raspunsuri, o sa ne prefacem ca nu s-a intamplat. Eu si cei ca mine o sa fim oripilati, dar o sa ne treaca, daca o sa ne intrebe cineva daca nu-i vrem noi acasa, sa-i integram, ca tot suntem sensibili. Exact cum le-am raspuns noi europenilor, cand ne acuzau ca nu suntem capabili sa integram o anume minoritate. Probabil, o sa gasim aceeasi solutie: o sa le dam cativa bani de buzunar si o sa ne rugam sa plece cat mai departe de noi. Celor care cred ca-i bine sa li se aplice o bataie, pentru ca sunt vinovati, pentru ca nu raspund penal, ar putea sa li se ofere posibilitatea sa devina ei batausi de copii, sa vada daca asta-i ajuta...  Profitand de incidentul creat, cei care se ocupa de imaginea Politiei ar trebui sa ne ceara sa hotaram si sa ne asumam ce anume ne dorim, Politia poloneza i-a pus pe cetateni sa raspunda - doresc ca patrulele sa se opreasca cand vad noaptea un pusti pe strada sau doresc sa treaca mai departe? Nu le-a fost confortabil sa raspunda, dar au facut-o. Din fericire pentru noi, n-o sa ne puna nimeni sa ne asumam nimic, dar nu din grija pentru confortul nostru psihic.  

Publicat (modificat)

Ben eu zic sa stai mai putin pe langa sefi.

Asta cu imaginea Politiei Romane este o mare gogorita cu care de ani de zile incercam sa ne ascundem dupa deget.

Extraordinar, nemaintalnit etc ce a facut Iuda!

Eu zic sa ai putina rabdare sa-l cunosti pe (Nume eliminat), spre exemplu, in toata splendoarea lui.....si pe urma mai vorbim!

Ne conduc tot felul de jegosi, care sunt atat de prosti incat sa altoiasca infractori sub camerele de luat vederi din sectie si este vinovat Iuda!

Modificat de Catalin
  • Apreciez 1
  • Displace 1
  • Membru
Publicat (modificat)

Eu zic sa-mi spui si numele meu complet, gradul, functia, unde lucrez si unde stau daca tot ne apucam sa vb in public la modul concret. Credeam ca vorbim la modul general despre idee in sine, iar cei care ma cunosc, daca vor, sa raporteze ce-am scris aici la situatia mea concreta si sa pastreze pt sine, nu sa dea informatii ca sa citeasca miile vizitatori ai forumului.

Asta e o rugaminte a mea fata de cei care ma cunosc, daca se poate. Cine vrea altcumva, sa dea nume si prenume sau alte date de identificare, OK, dar eu nu. Multumesc.

Legat de cazul de la Neamt, imi pastrez parerea fata de janghina aceea care fraternizeaza cu presa, iar asta cu imaginea Politie Romane nu este absolut deloc o gogorita, este o realitate. Poate ca unii au impresia ca e de ajuns sa te imbraci in uniforma, mergi un pic pe strada si lesina lumea de supusenie si respect cand te vede. Politia este una din institutiile care traieste si din imagine.

La tv nu s-a spus de Xulescu de la et. 3 ca a batut o fata. Nu. Xulescu, sef de politie, a batut o fata, iar de aici s-a extrapolat ca Politia bate, Politia abuzeaza, face, drege.

Cred ca nu ar trebui sa-i facem pe altii prosti, pt ca e usor acum la rece sa stam si sa judecam ca vezi Doamne ce prost a fost ca nu s-a gandit fix in acel moment ca un nemernic de "coleg" va sustrage imagini ale unitatii de politie si le va imprasita publicului.

Vb lui Marius: numai cine nu munceste, nu greseste, ca daca esti pe un post pus la scuteala, fara atributii, cam greu sa dai gres, mai ales in presa sa fii balacarit.

Modificat de Ben
  • Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat (modificat)

Ben este parerea ta, nu trebuie sa fiu de acord cu tine in referire la relatia cu presa si nici cu privire la ,,janghina" la care faci tu trimitere.

Vad ca deja esti educat sa vezi in presa un fel de babau dar o dai inainte cu imaginea Politie Romane.

Si mai vad ca iti este mai apropiat un jegos care loveste o infractoare de 14-15 ani decat de,,janghina"care a facut marea dezvaluire presei.

Nu-l cunosti, pe ,,janghina", nu stii cine este, nu stii ce a patit cu marele comandant care bate fetite dar emiti pareri de valoare.

Eu zic sa fii mai rezervat atunci cand vine vorba de sefi.

Nu, nu s-a gandit ca un barbat de 100 si ceva de kilograme nu trebuie sa loveasca o amarata de fata chiar daca este infractoare.

Barbatii se bat cu barbati ...cel putin asa stiu eu, asa m-a educat strada!

Modificat de Elvis
  • Apreciez 1
  • Displace 1
  • Membru
Publicat

dar emiti pareri de valoare.

Ma iau si eu dupa altii. Unii il fac pe respectivul sef de politie prost, eu il fac pe cel care a dat imaginile o janghina. E fix aceeasi chestie, dar e bine ca vedem gunoiul din ochiul altuia ...

Pot sa am si propriile idei, nu trebuie sa fiu educat in nici un fel cum insinuezi tu ca as fi, ca nu sunt caine la dresaj si nici copil la gradinita, dar iti multumesc pt intepatura. Asta merge mana-n mana cu aluzia ca stau prea mult pe langa sefi.

Eu sunt rezervat in ceea ce priveste oamenii de la serviciu in general, nu doar cu sefii, pt ca eu, spre deosebire de altii, nu-i impart in sefi si nesefi. Eu ii impart in jigodii de care sa te feresti si in oameni cu care poti sa lucrezi si pe care te poti baza, ambele categorii putand fi si sefi, si lucratori, pt ca nu cred ca acel om "de bine" care a dat imaginile e vreun sefulet de pe acolo, spre exemplu. Sigur. Saracul era oropsit, dar eu cred ca putea sa gasesca si alte modalitati sa i-o coaca daca tinea mortis.

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

Ben eu nu te intep, nu sunt invatat, iti spun in fata.

Iar daca il fac prost am motivele mele!

Spre deosebire de tine care nu ii imparti, eu recunosc, fac asta!

Dar stii de ce?

Pentru ca eu il inteleg cel mai bine pe ,,janghina"!

Eu am fost oropsit ani de zile, am fost cercetat NEVINOVAT, mi-au fabricat dosare pe la DIICOT, mi-au distrus familia, cariera etc.

Nu ma apusc sa-ti desenez pentru ca in ADN-ul meu nu exista gena de victima!

Ben, in dragoste si in razboi este permis orice.

• Membru
Publicat

Dar de ce sunteti atat de siguri ca Iuda e un amarastean de rand? Au mai fost si vor mai fi cazuri in care adjunctii sau alti sefuleti mai mici isi sapa superiorii. Nu trebuie exclusa o astfel de ipoteza nici aici.

Din ce am citit eu in presa pana la ora actuala nu a fost identificat Iuda. Si chiar daca il identifica, nu a comis nici o abatere sau infractiune. Si va readuc in atentie o lege despre care am aflat de pe acest forum.

Potrivit Legii 571/2004, privind protecţia personalului din instituţiile publice şi din alte unităţi care semnalează încălcări ale legii (legea avertizorilor publici), avertizorii publici nu pot fi sancţionaţi disciplinar sau administrativ ca urmare a unei avertizări în interes public pe care au făcut-o.

Articolului 5, litera a spune: constituie avertizare în interes public semnalarea unor fapte de încălcare a legii prevăzute ca infracţiuni de serviciu sau în legătură cu serviciul. Printre acestea se numără şi infracţiunea de purtare abuzivă (art. 296 al. 2 Cod penal), pentru care comisarul şef Cezar Filip este cercetat penal.

De asemenea, potrivit articolului 8 din aceeaşi lege, instanţa va putea dispune anularea sancţiunii disciplinare sau administrative aplicate unui avertizor, dacă avertizarea a fost făcută în interes public şi cu bună-credinţă.

Asa ca daca il identifica pe Iuda si il sanctioneaza in vreun fel, este o masura abuziva, iar Iuda o poate ataca si anula in instanta.

• Apreciez 4
Publicat

De asemenea, potrivit articolului 8 din aceeaşi lege, instanţa va putea dispune anularea sancţiunii disciplinare sau administrative aplicate unui avertizor, dacă avertizarea a fost făcută în interes public şi cu bună-credinţă.

care-i interesul public aici??? si crezi ca "avertizarea" a fost facuta cu buna-credinta?

Iuda asta daca vroia sa faca o fapta buna salva inregistrarea si o trimitea  la IGPR sau la corpul de control al ministrului/ prim-ministrului. cand faci o sesizare de buna-credinta nu te ascunzi in spatele anonimatului ca un las.

daca se facea sesizare catre IGPR si nu se rezolva nimic, atunci parca e mai scuzabila scurgerea filmuletului catre presa....dar felul in care treaba asta a fost facuta nu arata in nici un fel buna-credinta a cuiva.

• Displace 7
Publicat

Da Octavian, Iuda este avertizor public.

Oricum nu au ce sa-i faca.

Ca, poate, nu este frumos ce a facut, pot sa fiu de acord, insa scopul scuza cateodata mijloacele.

• Moderator
Publicat (modificat)

care-i interesul public aici??? 

Acolo unde lucrezi tu presupune sa iei si vreo decizie, sa interpretezi vreo lege sau doar patrulezi/te plimbi 8 ore/zi?  :doh:

Ca n-ar fi prima data cand semnalizezi...

Modificat de danpin
  • Apreciez 3
Publicat

Cred că îi place să fie contra! Unde postează, iese în evidenţă! Oricum, cred că ne va părăsi!

• Apreciez 3
  • Displace 1
  • 2 săptămâni mai târziu...

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.