Jump to content
POLITISTI.ro

Comisarul şef Cezar Constantin Filip şeful Poliţiei Piatra Neamţ


NewsBot

Recommended Posts

Comunicat

 

Centrul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române este împuternicit să comunice următorele:

Din dispoziția inspectorului general al Poliției Române, ofițeri specialiști din cadrul Direcției Control Intern – I.G.P.R. se deplasează la I.P.J. Neamț, în vederea efectuării de verificări, cu privire la incidentul în care au fost implicați doi polițiști nemțeni.

Șeful Poliției Române a solicitat celeritate în stabilirea situației de fapt și dispunerea de măsuri, conform prevederilor Legii nr. 360/2002 privind statutul poliţistului. 

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
Viceprim-ministrul pentru securitate națională Gabriel Oprea a ordonat demiterea șefului Poliției Piatra Neamț
 
Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel OPREA, a ordonat șefului Poliției Române demiterea șefului Poliției Municipiului Piatra Neamț.
 
Menționăm totodată, că în cazul respectivului polițist a fost sesizat Parchetul competent, pentru continuarea cercetărilor.
 
Direcţia Informare şi Relaţii Publice - Ministerul Afacerilor Interne
Link to comment
 • Member

Șeful Poliției Piatra Neamț, comisarul șef Cezar Constantin Filip, este surprins în imagini de pe camerele de supraveghere din sediul instituției cum lovește cu bestialitate o adolescentă chiar în sediul poliției municipale.

 

Incidentul a avut loc pe 8 martie, iar imaginile au fost postate, miercuri, pe canalul youtube. Un alt ofițer al Poliției Piatra Neamț asistă impasibil la incident, ba chiar pare să-și susțină șeful.

 

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț au precizat, miercuri, că atât comisarul șef Cezar Constantin Filip, cât și subordonatul său au fost deferiți Parchetului, iar în paralel se derulează o anchetă internă la Poliția Municipiului Piatra Neamț. Adolescenta agresată, în vârstă de 14 ani, fusese adusă în acea zi la Poliția Piatra-Neamț de polițiști de la Investigații Criminale, la scurt timp după ce fusese implicată în comiterea unei tâlhării.

 

Comisarul șef Cezar Constantin Filip nu a dat nicio explicație pentru gestul său și a intrat brusc în concediu medical.

 

sursazilei.ro

 

Link to comment
 • Member

imagini de pe camerele de supraveghere din sediul instituției

 

Mda. Inca un "coleg" "binevoitor" care a avut grija sa ajunga imaginile unde trebuie.

Cred ca l-a manat simtul dreptatii ... Nu din alte motive. :doh:

Edited by Ben
 • Upvote 3
 • Downvote 1
Link to comment
 • Moderator

Se pare ca il urau toti colegii cu pasiune! Asa ca au asteptat o minge ridicata la fileu! Vad ca se poarta la Piatra Neamt modul acesta de indepartare a sefilor care au derapaje... pe surse am auzit ca facea controale noapte sarind gardul din spatele cladirii, ca sa nu dea OS-ul alarma...

 • Upvote 1
Link to comment

Trebuie sa recunosc, am fost dintre cei oripilati cand am vazut la televizor. Intr-adevar, nu m-am gandit nicio clipa ce presupune "indeletnicirea" minorei. Dupa ce am citit postarea ta, perceptia initiala s-a mai nuantat, dar tot nu reusesc sa-mi scot din minte imaginea unui barbat care loveste cu piciorul o fata. Chiar daca ar fi fost tatal unui copil agresat, aflat intr-o stare de emotie putenica, tot ingrozitor era sa ia fata, infractoare, de pe strada, s-o duca la el in sufragerie si s-o loveasca cu piciorul in fata familei. Pentru mine, nici macar nu are relevanta profesia omului respectiv. Poate asta o fi si diferenta. Oamenii obisnuiti nu stiu, nu sunt obligati sa vada tot ce vedeti voi, poate asta e motivul perceptiei diferite. Sau suntem, pur si simplu, selectivi si ipocriti; daca despre asta e vorba, atunci sper sa raman asa. Tot pe forum, am vazut o scurta secventa cu o interventie a politistilor di serviciile speciale; mie, in mod ciudat, mi-a ramas in minte cum, unul dintre politisti, chiar in conditiile alea, incerca, atat cat era posibil, sa linisteasca un copil. Unui privitor avizat, probabil, altceva i-ar fi atras atentia. 

 • Upvote 5
Link to comment

mda. toata lumea este oripilata de gestul sefului politiei piatra neamt. a dat doua palme unei criminale careia legislatia noastra nu i-a putut face nimic pt complicitate la talharie cu moartea victimei plus alte talharii in care a fost prinsa. nu o spun eu o spun colegii. eu sunt din coltul opus al judetului.

de ce s-a ajuns aici? pentru ca la carma politiei piatra neamt a ajuns un judiciarist nu un linge-n-[cenzurat], un om care a prins hoti la viata lui nu a prins muste cu hartiiile ce le cara intre etaje. faptul că omu s-a implicat activ, sef fiind,  in aseemenea speta eu cred ca este de laudat.     urmarea..... raspunderea este individuala, e riscul ce si l-a asumat

in ceea ce priveste practicile comuniste de control eu unul nu cred ca este normal ca cel ce intra in schimbul 3 sa se gandeasca doar unde sa se ascunda sa traga un pui de somn si sa mearga judiciaristul, criminalistul sa se faca sute de hartii pentru cateva spargeri din auto in fiecare noapte cand poti preveni asa ceva. nu sunt ofiter, sunt palmas de la tara, nu tin partea sefilor dar nici a puturosilor.

 • Upvote 10
 • Downvote 1
Link to comment
 • Member

Si daca ar fi fost un caprar si jumatate nu se face asa ceva. Nu iei imaginile captate de o camera video din interiorul unui sediu al politiei si le dai presei pt ca jigodia aia de "coleg" nu a facut un rau doar  lui x, y sau Filip in cazul asta, ci a facut un rau intregii institutii si a avut grija sa arunce si acel "coleg" cu noroi in toti care au profesia asta de politist si poarta uniforma.

Dai astfel de imagini, faci rau tuturor, dai in toti, iar eu daca as afla cine ar fi individul as lua-o personal. Ai ce ai cu el, dar nu trebuie a suferim toti.

 

In alta ordine de idei, poate dupa ce conducerea face pe placul presei si demite in stanga si in dreapta, poate da si de cel care a scos din unitate imagini de pe camera video din interiorul sediului si le da publicitatii. Sau respectivul e imaculat? A facut bine ce a facut, nu? Eu daca vin cu un laptop la serviciu si cu un rahatis de stick de net pt a-mi face treaba de bine ce e dotata Politia se crizeaza lumea si face icter ca e incident de securitate. Altii vad ca scot imagini din unitate de parca ar fi filmari de la nunta. Oare ce alte imagini a mai stocat pe cd-uri, dvd-uri si care nu tin de razbunari personale?

 

Este exact ca puscariasul care a sunat la o televiziune la 10 seara sa se planga de nu stiu ce, dar deontologii promopteristi isterici nu si-au pus intrebarea cum de are ala telefon in penitenciar.

 • Upvote 5
 • Downvote 1
Link to comment

Nu e prima oara cand se intampla ca imagini sa ajunga in presa. Depinde din ce parte privesti. Va aduceti aminte de cazul de la Timis, cand masina prefectului care transporta un parlamentar depasea pe contrasens cu blitz-uri si apucaturi de cocalar? De ce ar apelea politistii la astfel de practici? Pentru ca stim foarte bine ca in cazurile celor sus pusi exista subiectivitate, greselile sunt trecute cu vederea mai usor si de multe ori se musamalizeaza. 

Cand inspectia interna cerceteaza ceva sau vine vreun corp de control si constata nereguli la cei de jos, acestia sunt sanctionati dur si sunt dati ca exemplu in presa si la tv, sunt afisati repede la panoul cu asa nu. In schimb cand este vorba despre un ofiter se schimba lucrurile. Asta e realitatea si o stim foarte bine toti.

Daca ar exista obiectivitate si aceleasi unitati de masura, atunci am putea spera sa nu mai existe astfel de situatii. Dar din moment ce politistul de rand vede si este constient ca sefii sunt trecuti cu vederea, ca pentru cei de sus exista alte unitati de masura, nu ar trebui sa surprinda pe nimeni ca apar si astfel de situatii unde imagini din sediul politiei ajung in presa.

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment

"faptul că omu s-a implicat activ, sef fiind,  in aseemenea speta eu cred ca este de laudat.     urmarea..... raspunderea este individuala, e riscul ce si l-a asumat" - si cei care, prin natura muncii, sunt mereu implicati activ in asemenea spete, de ce se mai obosesesc sa-i incatuseze pe infractori, sa-i conduca la sediul Politiei, sa se expuna unor riscuri si chiar unor situatii stanjenitore aplicand procedurile? Cei mai multi ar putea sa le aplice, deja, o bine meritata corectie, chiar si cand infractorii ar fi de aceeasi inaltime cu ei, ar putea sa vina la sediu doar sa culega laudele. Si cei care sunt provocati ordinar, doar, doar si-or iesi din fire in fata camerelor, de ce nu se pot "implica activ"? E evident ca le-ar fi cel mai usor, greu e sa n-o faca. E adevarat, din cateva palme si cateva suturi nu moare nimeni; fara sa se fi creat toata tevatura, sunt convinsa ca nici minora nu considera ca a fost agresata. In comparatie cu tratamentul primit in gasca de infractori din care face parte, in familia din care face parte, felul in care s-a purtat politistul i s-o fi parut chiar "parintesc". Dar, termenul de comparatie e gresit. Si nici nu si-a asumat niciun risc, a avut doar "ghinion". Riscul si l-au asumat politistii care, constienti de existenta camerelor de filmat, de statutul celui care i-a ultragiat, au ales sa-i aplice corectia legala judecatorului. E diferit si asumatul si riscul.

Link to comment

Cel care a postat clipul pe internet sau a "ordonat" postarea va fii numit inspector sef. Toata Lumea stie. Trebuie sa plece toti din deconcentrate. Acum sunt altii la putere. Si la Piatra Neamt e miza mare.

Link to comment
 • Moderator

tsa ai înţeles greşit la ce se referea colegul când a spus că "s-a implicat activ". Colegul se referea la faptul că omul fiind şef al Poliţiei Municipiului putea foarte frumos să stea confortabil în biroul său şi doar să ceară socoteală, să-şi certe subalternii şi să aştepte ca aştia să prindă autorii tâlhăriilor. Sunt mulţi astfel de şefi ce se rezumă doar la a se lăuda în faţa superiorilor cu rezultatele oamenilor săi, atunci când apar sau să se răstească, să-i certe, să-i sancţioneze ori să-i bălăcărească atunci când rezultatele nu apar. Spre deosebire de acest gen de şefi, cel de la Piatra Neamţ s-a implicat activ în prinderea infractorilor, adică cel mai probabil a participat la investigaţii, la audieri, etc s-a zbătut şi s-a implicat în anchetă cot la cot cu oamenii din subordine. Aşa se explică şi frustrarea ce a generat reacţia omului când a dat ochii cu ţiganca. După ce te zbaţi, munceşti, îţi pierzi nopţi şi zile iar cu toate astea zi de zi îţi intră tâlhării, apărând zilnic cu câte un copil sau bătrân nevinovat bătut şi tâlhărit, rămas fără jumătate din pensia sau alocaţia mizeră, iar după toate astea când reuşeşti s-o prinzi pe cea ce seamănă teamă pe stradă şi provoacă adevărate drame în rândul celor lipsiţi de apărare, eşti conştient că legea e prea permisivă, iar munca ta a fost în zadar şi ţiganca îţi va râde-n faţă şi va continua să tâlhărească în voie, asta în timp ce tu trebuie să le explici victimelor că deşi a fost indentificat autorul acesta va beneficia de clemenţa legii ... se întâmplă să-ţi mai pierzi cumpătul, că eşti tot un om, nu un robot, iar sentimentul muncii în zadar generează o frustrare.

Din afară se văd mult mai simplu lucrurile, dar vezi tu, din interior, după ce zi de zi ai parte de acest sentiment al muncii în zadar, lucrurile nu mai sunt atât de simple. În concluzie, "implicarea activă" de care vorbea colegul mai sus nu se referă la ieşirea pe care a avut-o fostul şef de poliţie municipală.

 • Upvote 4
Link to comment

Da, am inteles gresit. Imi imaginam ca sunt implicati oricum, iar activ... Imi cer scuze, n-ar fi trebuit sa-mi imaginez sau sa presupun. Multumesc frumos pentru lamurire.

Link to comment
 • Moderator

Cine nu munceşte, nu greşeşte, iar cel care nu greşeşte trebuie avansat. Ăla care greşeşte, suportă consecinţele şi nu e singurul, sunt mii. :)

 • Upvote 4
Link to comment

Bozo macar tinerii astia au un ideal. Vor sa vina la tine la centru ca e viata mai bună :)) „E” mai multi batrani și „are” de unde alege :doh:

 

PS: Daca ai vreun sef care te supara baga-l la inaintare :naughty:

 

P-PS: 6-7 cutii de prenadez de 25 lei la zi?????? :faint: :faint: sa nu va luati sotii de astea că.... consumă mai mult decat puteti produce

Edited by nicuno1
 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment
 • Member

Avem si aici destui, e concurenta mare.

Important e ca avem norme europene, suntem civilizati, nu mai avem scoli de corectie, minorii nu raspund penal, batranii nostri sunt talhariti pe strada si nu raspunde nimeni.

Am avut cazuri in care victima ar fi murit pentru ca nu mai avea bani de medicamente si am pus toti mana de la mana ca sa ajutam batranul...

 

Intr-un fel ii inteleg frustrarile dar e clar ca a gresit mai ales ca nici nu a rezolvat nimic, aia talharesc in continuare cu sau fara bataia primita. Asa sunt invatati de mici, asa cred ei ca e normal sa faca si sunt invatati cu bataia si cunosc faptul ca am ajuns sa fim neputinciosi in fata unor cacaciosi...

La randul lor sunt victime ale unui sistem bolnav, nu au avut alta sansa in viata.

Edited by bozo
 • Upvote 2
Link to comment
 • Moderator
Dacă nu aţi văzut pe la ştiri, locuitorii din Piatra Neamţ au ieşit în stradă şi au protestat, cerând repunerea în funcţie a fostului şef al Poliţiei Piatra Neamţ. Citiţi aici un articol despre acest subiect din ziarul adevărul:

O problemă fără soluţie: teroarea micilor infractori
Cezar Filip, susţinut cu un miting
Imediat după ce au apărut în presă imaginile în care comisarul este surprins în timp ce loveşte cu pumnii şi picioarele fata de 14 ani, iar ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a ordonat ca Filip să fie demis şi anchetat de Corpul de Control al Ministerului de Interne, la nivel naţional a apărut o avalanşă de opinii pro, dar mai ales contra scenei consumate în sediul Poliţiei municipiului.
 
Pe plan local însă, reacţiile au fost de susţinere a ofiţerului. Prin campania intulată „Pietrenii susţin poliţiştii, nu infractorii“, locuitorii oraşului au fost chemaţi la sfârşitul săptămânii trecute la un miting pentru a cere repunerea în funcţie a poliţistului Filip.
 
Susţinătorii comisarului spun că sunt terorizaţi la propriu de banda de hoţi din care face parte fata de 14 ani bătută în sediul poliţiei.
 
„Cezar Filip a fost demis pentru că şi-a permis să lovească o adolescentă, a cărei singură (?!) vină este că a participat la sute de tâlhări şi a fost complice în două cazuri de omor. Între echipa comisarului Filip şi gaşca lui Orlando, voi ce alegeţi ?!“.
 
Pe platoul Curţii Domneşti de lângă Turnul lui Ştefan cel Mare, aproximativ 30 de persoane au dezbătut şi au pus în balanţă agresiunea ofiţerului, cu pericolul reprezentat de micii infractori ce acţionează în Piatra Neamţ.
 
„Întâmplător, eu am asistat la nişte momente de anchetă cu fiinţa asta (Ana Maria Tănase - n.r.) când a fost ucis colegul meu, actorul Constantin Ghenescu. Se uita la mine cu o obrăznicie îngrozitoare de genul «Ce-o să-mi faceţi?»“, a arătat Cornel Nicoară, fost actor şi director al Teatrului Tineretului din Piatra Neamţ.
 
La rândul lui, Romeo Panaitescu, unul dintre iniţiatorii acţiunii de protest, a explicat rolul mitingului: „E un strigăt faţă de faptul că în Neamţ sunt atât de mulţi hoţi minori cărora nici noi şi nici poliţia nu le poate face nimic.
 
Această petiţie vizează inclusiv redeschiderea acelor centre de minori care au fost propuse a fi redeschise chiar de comisarul Cezar Filip. Nu îl susţinem pe dumnealui strict ca persoană, ci susţinem Poliţia şi baza legală pe care această instituţie trebuie să o aibă faţă de aceşti minori“.
 
Banda micilor infractori care terorizează Piatra
 
Potrivit participanţilor la prostest, micuţa Ana Maria Tănase a intrat de ceva vreme în gaşca lui Paul Bumberică, zis Orlando, un băiat de 14 ani, care conduce un grup de minori ce atacă persoanele în vârstă pentru a le fura banii.
 
Protejaţi de lege, graţie vârstei pe care o au, minorii au scăpat de fiecare dată şi s-au întors în stradă unde au comis fărădelegi, adică ceea ce ştiu cel mai bine.
 
De altfel, Bumberică este o „vedetă“ locală în ceea ce priveşte infracţiunile. Lui i-au căzut victime zeci de persoane care s-au lăsat păcălite de scenariul pus în aplicare cu ceilalţi membri ai găştii.
 
Tactica folosită de banda lui Orlando este denumită  „Mă bate, nene, mă bate“. De obicei, doi sau trei minori din gaşcă se prefac că se iau la bătaie, iar unul dintre ei, în cele mai multe cazuri Bumberică, cere ajutorul victimei de care se lipeşte implorând-o şi în acelaşi timp, buzunărind-o.  
 
Cazul Orlando a ajuns să fie cunoscut şi în Parlament, după o intervenţie a deputatului PC de Neamţ, Cătălin Drăguşanu.
 
„În pofida vârstei fragede, copilul este specializat în tâlhării şi furturi prin diferite metode de distragere a atenţiei. Numai într-un singur caz de furt a putut sustrage 4.000 de euro şi 15.000 de lei“, a declarat parlamentarul care a cerut reînfiinţarea şcolilor de corecţie la nivel de judeţe.
 
„Este o gaşcă de până la 10 minori, dar care nu acţionează toţi odată“, declara chiar Cezar Filip cu câteva zile înainte de a fi surprins de camerele video lovind-o pe Ana Maria Tănase.
 
Trecutul infracţional al minorei bătute
 
Pe 8 martie, cu o oră înainte de a fi bătută de şeful Poliţiei Piatra Neamţ, minora Ana Maria Tănase (14 ani) participase la o tâlhărie comisă în centrul municipiului. O femeie de 77 de ani a fost lăsată fără geanta în care avea 100 de lei şi un telefon mobil de o bandă de opt minori, între care se afla şi Ana Maria.
 
Fata a fost prinsă în urma unei acţiuni de urmărire chiar de comisarul-şef Cezar Filip şi dusă apoi la sediul Poliţiei municipiului, iar victima atacului a fost internată în spital cu fractură de şold. Scenele petrecute în camera de aşteptare, înregistrate pe camerele de supraveghere, au ieşit la iveală la mai bine de zile distanţă, pe 19 martie.
 
Minora este bine-cunoscută poliţiştilor din Piatra Neamţ în urma zecilor de tâlhării la care aceasta a participat în ultimii ani, cărora le-au căzut victime persoane în vârstă din oraş. Mai mult, Ana Maria Tănase ar fi fost implicată în ultimul an şi în două cazuri de omor. Pe 2 septembrie 2013, minora l-ar fi însoţit pe Ştefan Vasile Botezatu (25 de ani) în apartamentul unde locuia actorul Constantin Ghenescu (69 de ani).
 
În timp ce Botezatu şi-ar fi înjunghiat victima cu un cuţit, minora ar fi căutat bani prin bucătărie, reuşind să găsească 10 lei în monede de 50 de bani.
 
Fata a fost cercetată penal pentru tâlhărie, violare de domiciliu şi nedenunţarea unei infracţiuni, dar având în vedere vârsta pe care o avea la momentul faptei (13 ani şi 10 luni), a scăpat de răspundere penală.  
 
Oamenii legii spun chiar că Ana Maria ar mai avea pe conştiinţă moartea unui om. În noaptea de 2 spre 3 ianuarie 2013, Adrian Pintilie, de 19 ani, din Bacău, aflat fără forme legale în Piatra Neamt, însoţit de trei minori, printre care se pare şi Ana Maria Tănase, au intrat în locuinţa unui bătrân de 81 de ani, din Piatra Neamţ, cu scopul de a-l tâlhări. Victima ar fi fost lovită crunt de cei patru infractori şi la câteva zile a decedat.
 
Ana Maria a reuşit să scape şi de acea dată de urmărirea penală datorită vârstei pe care o avea la data comiterii infracţiunii. Fata este, în prezent, în plasament familial, în grija bunicii care locuieşte în cartierul Văleni din Piatra Neamţ. Florin Jbanca

 

 

Citeste mai mult: adev.ro/n2xdjg
 • Upvote 3
Link to comment

        Măcar este cercetat și „Iuda” care a dat imaginile.Sper să fie și sancționat acel „Iuda” care deși nu-l  cunosc,cred că nu a rezolvat în viața lui un a.n-eu și nu a prins niciun hoț,nu știe ce însemnă să nu ai casă,masă și nici somn alergând după infractori ca să le probezi infracțiunile,ca după aceea aceștia să-ți râdă în nas,pentru că ei sunt minori și nu ai ce să le faci.

         Acel „Iuda” nu dat niciodată ochii cu părțile vătămate ca să le explice că deși a prins tâlharii,datorită faptului că aceștia sunt minori trebuie să-i lase în libertate și nici măcar nu au cum să-și recupereze prejudiciul.

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment

Iav hai sa nu dam cu piatra.....Iuda poate avea fundul rosu!

Sa nu facem o victima din ,,donul" comandant, ca nu stim pe cati dintre colegii nostrii i-a potcovit.

Daca imi aduc eu aminte, sper sa nu gresesc , este domnul care facea saritura hotului peste gardul politiei in timpul liber pentru a controla niste colegi de la arest. Si cum Dumnezeu nu doarme si-a rupt piciorul!

Ce s-a intamplat? A fost inregistrat accident de munca.

Iti vine sa crezi?

 

Ca apar pe la televizor tot felul de ,,specialisti" si plang de mila dragalasei infractoare este alta discutie.

Ca niciunul dintre noi nu suntem sfinti, de acord, ca omul era un politist care se implica iarasi sunt de acord.

Insa a comis-o.....asta este adevarul! 

Edited by Elvis
 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment
 • Member

Mda. Si cum s-a gandit "Iuda" sa se razbune? Nu personal ca asta ar insemna sa ai un pic de oo. Nu. Hai s-o dam pe furis, dar sa pateze nu doar imaginea unuia singur, ci a tuturor care poarta uniforma asta. Sa mai dea subiecte de balacareala si critici la adresa Politie. O fi avut ceva cu respectivul, dar cu mine si cu altii ce-a avut? Ca doar nu noi saream gardul sa-i verificam sau alte caprareli.

 • Upvote 2
 • Downvote 2
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.