Jump to content
POLITISTI.ro

Pensia privata

ciprian6891

Postare recomandată

Publicat

Am primit raspuns de la Casa Sectoriala de Pensii : identitatea politistilor constituie informatie clasificata 

asta e "tare frate" !

• 1 lună mai târziu...
Publicat
Buna ziua domnule **********,

Va multumesc pentru mesajul transmis.

1. Pe baza verificarii CNP-ului dumneavoastra in baza noastra de date, va pot confirma ca sunteti participant la pilonul II de pensie privata obligatorie la ING SAFPAP de la data de *******/2007. Cu toate acestea, de la acel moment nu s-a virat pentru dumneavoastra nicio contributie, de aceea valoarea activului este 0,00 lei.

Referitor la motivul pentru care nu au fost virate contributii, in cazul in care au fost indeplinite obligatiile legale de catre angajator, aveti posibilitatea de a solicita o verificare la Casa de Pensii a sectorului/judetului in care isi are sediul Angajatorul.

2., 4. Potrivit legii nr. 411/2004, puteti beneficia de activul personal in urmatoarele situatii:

•  indeplinirea conditiilor de pensionare pentru limita de varsta in sistemul public;
•  incadrarea intr-un grad de invaliditate care nu mai permite reluarea activitatii (I sau II nerevizuibil), definite prin prevederile Legii nr. 263/2010.

3. Suma ce reprezinta contributia la fondul de pensii administrat privat este parte din contributia individuala de asigurari sociale datorata la sistemul public de pensii si se vireaza de catre angajator la Casa Nationala de Pensii Publice (C.N.P.P.).

La introducerea acestor pensii in Romania, in primul an de contributii (2008), aceasta avea o valoare de 2%, fiind virata automat din cei 10,5% ce reprezinta CAS-ul. Acest procent este acum 4,5, urmand sa creasca cu 0,5% in fiecare an pana la 6%.

Va rog sa imi spuneti daca va pot ajuta cu informatii suplimentare. Va stau la dispozitie la numarul de telefon 021/9ING (021/ 9464), de luni pana vineri intre orele 9:00 si 17:30 sau prin intermediul adresei de e-mail pensii@ing.ro.

Va doresc o zi placuta,

----------------------------------

Eu nu înțeleg cum suntem noi polițiștii mai speciali în ceea ce privește pensiile private. Și dacă mă duc și-mi fac privat o pensie și zic că lucrez în MAI, nu tot obțin o bază de date cu anumiți polițiști? Să mă mai scutească cu povestea asta!

Și dacă vreau și mă duc tot personal să îmi fac fond de pensie la ING și virez personal lunar 6% din salariul meu la pensia privată, îmi scade 6% din ăia 10% astfel încât să mai plătesc doar 4% la un moment dat la stat pentru pensie? Chiar nu mi se pare corect!

Runya, să ne mai spui ce ai făcut. O să postez și eu. O să mai trimit un email către ING.
Publicat

Parerea mea,freedeluder, este ca ar trebui sa trimiti un mail catre Casa Sectoriala de Pensii MAI, ea este cea care nu permite virarea contributiei in conturile noastre.

Eu am trimis si mi-a raspuns ca suntem persoane cu identitate clasificata , asa cum am postat.

Vreau sa le trimit din nou o adresa/petitie, dar trebuie sa stiu sigur ce scrie in OMAI S/57/07.05.2013, invocat in raspuns.

Publicat

Păi runya, mi se pare redundant să îi mai stresez cu încă un email identic cu al tău. Cred că voi primi același răspuns. Interesant mi s-ar părea să văd ce scrie în acel OMAI de care ai aimtit mai sus. Poate voi face o solicitare către IGPR dacă nu există în secretariat.

Am trimis ieri un nou email către ING, pentru a cere noi explicații cu privire la pensiile private și am cerut lămuriri în special în ceea ce privește pensiile private ale cadrelor angajate ale MAI, precum și dacă ING în momentul de față acordă astfel de pensii unor persoane care sunt angajate în MAI.

Voi posta răspunsul imediat ce-l primesc.

Publicat

Abia astazi am aflat si eu ca nu avem pensie privata desi ma inscrisesem in 2012.Am sunat la Ing si mi au spus ca ma aflu in asteptare si ca sunt politisti care beneficiaza dar cred ca sunt personalul civil

• 10 luni mai târziu...
  • 8 luni mai târziu...
  • 4 luni mai târziu...
Publicat

In anul 2012 am semnat cu ING un act de aderare individual la fondul de pensii administrat privat ING . Am primit azi de la NN (fost ING) , o instiintare prin care mi se aduce la cunostiinta ca : in urma initierii procedurii de validare cu Casa de Pensii Sectoriala a M.A.I , NN pensii nu a primit nici un raspuns din partea MAI cu privire la validarea /invalidarea acestui act ,drept pentru care actul individual semnat intre  mine si fondul de pensii  a fost anulat .

Cei care au incheiat pensia privata la ING au primit si ei ceva asemanator ?

Am sunat la ING si mi-au comunicat ca actul meu de aderare nu a fost validat ( celor ce lucreaza in M.A.I nu le-a fost validat actul de aderare) si au trebuit sa treaca cel putin  36 de luni de la semnare pentru a-l anula . In contul meu nu au intrat nici un leu deoarece banii au fost directionati catre  CSP a MAI .

• Membru
Publicat

Da, si eu am primit o astfel de adresa, iar contractul l-am semnat tot in prima parte a lui 2012. 

Nu ar avea de ce sa-ti intre tie banii in cont, pt ca nu au fost niciodata ai tai. S-a retinut pt fondul ING din cotizatia ta pt fondul public de pensii. Tu nu ai dat nici un ban in plus. E treaba MAI ului sa-si recupereze banii, daca e cazul.

Publicat

Multumesc pentru raspuns .

Asta inseamna ca noi, nu mai trebui sa incheiem alt contract . Corect ?

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.