Jump to content
POLITISTI.ro

Contestare calificativ in contencios administrativ

Postare recomandată

Publicat

Stii prost spre foarte prost. Si aici nu e vorba doar de avansari. Am un coleg care este agent sef adjunct de foarte mult timp, pentru ca nu a dorit sa mearga la curs+examen pentru trecerea la agent sef. In schimb are calificativ FB (pe merit). La ce il ajuta? De exemplu va lua "rabdarea magarului" pentru 20 de ani de FB si munca.

p.s. Apropo, la luarea acestei medalii mai sunt valabile facilitatile care se acordau la iesirea la pensie?

• Membru activ
Publicat (modificat)

Aveti voi normele? Daca da puneti aici, eu vorbesc doar din ce ne-au spus/ mintit sefii.

Oricum nu ma mai intereseaza calificativele si gradele demult...Au fost avansati la exceptional unii in asa fel incat avansarea in grad si-a pierdut orice farmec si cum diferenta de bani nu e mare...

Iar despre calificative, la fel, nu reflecta calitatea muncii de politie de cele mai multe ori.

Modificat de bozo
Publicat

S-a modificat legea. De aia ai luat B în loc de FB.

aia stiu dar este o prostie.....adica o anomalie..pe perioada in care nu muncesti iei FB si cand tragi sa recuperezi iei B

Publicat (modificat)

Bozo vezi ca nu e bine sa vorbesti dupa cum auzi de la sefi.

Daca in eventualitatea unor disponibilizari esti la egalitate cu un coleg iar tu ai BINE si el FOARTE BINE pe cine crezi ca vor alege?

Am mai tastat pe aici, s-a eliminat calificativul EXCEPTIONAL si poti avansa cu BINE, atat ,nimic mai mult.

Studiaza Dispozitia DGMRU nr. II/864/2011 care a modificat Dispozitia DGMRU nr. 960/2004.

Modificat de Elvis
  • Membru activ
Publicat

Ma aleg pe mine, ca sunt mai simpatic :D

Atunci cand se vor face evaluarile in mod corect, si se vor da gradele inainte de termen tot corect o sa ma intereseze, pana atunci nici macar nu imi mai bat capul cu astea.

Publicat

A contestat cineva in instanta calificativul???Ce aspecte trebuie atacate si cum se procedeaza. Am facut contestatie la s-ul ce l-am primit si nu cred ca imi vor da dreptate in comisia de contestatie , asa ca trebuie sa ma pregatesc pentru cont. in instanta. daca imi poate da cineva cateva sfaturi .....multumesc.

Publicat

Pt SandoKan. Conform Legii 189/2011 Semunul Onorific in Serviciul Patriei se acorda :

1 Clasa 3, dupa 15 ani in activitate efectiva ca ( fara scoala militara sau armata) militar sau politist, se adauga 10 % la valoarea pensie;

2 Clasa 2, dupa 20 ani in activitate , militar sau politist, se adauga 15% la valoarea pensiei;

3.Clasa 1. dupa 25 ani in activitate . militar sau politist se adauga 20 % la valoare pensiei.

Aceste decoratii sunt necesare numai la iesirea la pensie, pentru ca i-ti creste valoarea acesteia.Conform Legii 189/2011, pentru a primii aceste Decoratii trebuie sa obtii in ultimii 4 ani cind trebuie sa primestii una din cele trei Decoratii cel putin calificativul de BINE. Anul cind primesti un calificativ inferior nu se i-a in calcul.

Publicat

Pt SandoKan. Conform Legii 189/2011 Semunul Onorific in Serviciul Patriei se acorda :

1 Clasa 3, dupa 15 ani in activitate efectiva ca ( fara scoala militara sau armata) militar sau politist, se adauga 10 % la valoarea pensie;

2 Clasa 2, dupa 20 ani in activitate , militar sau politist, se adauga 15% la valoarea pensiei;

3.Clasa 1. dupa 25 ani in activitate . militar sau politist se adauga 20 % la valoare pensiei.

Perfect. Si multumesc pentru raspuns.

Intrebare: daca se acorda pentru activitate efectiva ca militar si/sau politist atunci de ce perioada in care am fost militar angajat (sub diferite denumiri) nu se ia in calcul? Ca eram militar. Adica: efectuam serviciu ordonat, inarmat, ma supuneam regulilor si regulamentelor militare, indeplineam ordine intocmai si la timp, executam misiuni de lupta, etc, in caz de faceam o belea eram judecat judecat conform legilor si regulamentelor militare sau tribunalul militar, eram militar dar trebuia sa imi reinnoiesc contractul la o anumita perioada de timp, cum dealtfel fac si militarii voluntari de astazi din MApN.

Publicat

Pt. Sandokan. Da cred ca ai dreptate .Legea 189/2011 prevede aceste drepturi numai pt. ofiteri, subofiteri, maistri militari. Nu ia in calcul militarii in termen, cei angajati baza unui contract , voluntarii, etc. Consider ca legea are unele lacune si ar putea fi modificata. Problema e cine propune si face acest lucru.

Publicat (modificat)

Pai sa zicem ca vestitul CNP care reprezinta interesele profesionale ale membrilor cotizanti ar putea sa promoveze modificarea catre ministrul MAI, pentru ca MAI sa initieze o modificare legislativa....

Dar uitasem.... CNP nu are treaba cu interesele profesionale ale membrilor cotizanti. Ei, staff-ul, se reprezinta doar pe ei...

De sindicate ce sa mai spun? Ca si ei sunt "degeaba"?

Probabil voi rezolva problema in instanta, candva, cand justitia nu va fi atat de portocalie ca acum.

Modificat de SandoKhan
Publicat

poti sa iei ca termen de comparatie calificativul din anul anterior.daca ai avut aceeasi activitate sau mai buna sa le ceri criteriile care au stat la baza noului calificativ, deoarece nu cred ca s-au schimbat normele.succes

Publicat

Prin Legea 133 din 2011 s-a modificat Statutul Politistului prin care este eliminat calificativul Excelent, nu spune nimic de inlocuirea acestuia cu FB sau alte aberatii. De asemenea, calificativul Bine nu afecteaza cu nimic oportunitatile profesionale ( avansari in grad, participari la concursuri si eventuale prime sau salarii de merit) poti beneficia de acestea si cu acest calificativ, dar calificativul este mai putin important cand criteriul de departajare la eventualele beneficii este cel al relatiilor, daca se poate politice . Sefii nostri au gasit o scuza pentru a ii tine isonul branconierului si a nu mai acorda FB.

• Displace 1
  • 1 an mai târziu...
Publicat (modificat)

Am solicitat si am intrat in Concediu de Crestere si Ingrijire Copil ptr 2 ani, ca urmare am fost apreciat cu Satisfacator.

Cu ma afecteaza acezt calificativ si ptr cati ani? Ma va afecta la grad? Pe ce perioada?

Modificat de M L
Publicat

Calificativul satisfacator nu se ia in calcul la acordarea gradului urmator la termen.

Adica daca indeplinesti stagiul minim trebuie sa ai pe ultimi doi ani calificativul bine sau foarte bine si vei primi urmatorul grad dupa 6 ani nu dupa 5 ani.

Publicat

problema la mine e in felul urmator, am fost avansat la termen in 2012, urma ca in 2015 sa fiu tot la termen la urmatorul grad. Aici trebuie luat in calcul si faptul k eu 2 ani 2013 si 2014 voi sta in concediu. Oricum concediul de crestere copil nu se ia in calcul la termen deci ar trebui sa fiu avansat in 2017. Corect?

Deci ma va avansa in 20117 sau ma afecteaza calificativul de S?

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.