Jump to content
POLITISTI.ro

Contestare calificativ in contencios administrativ


PolitistNT

Recommended Posts

Buna seara !

Rog colegii care au uzat de metoda contestarii in contencios administrativ a aprecierii anuale sa ma ajute. Stiu ca un avocat ar putea sa ma reprezinte, insa as aprecia ca fiind mult mai folositoare experientele si rezultatele unor colegi care deja au trecut printr-un astfel de proces. Mentionez ca am fost apreciat pentru 2010 cu calificativul "Bun" iar dupa revaluarea IPJ acest calificativ a fost mentinut, fiind schimbate doar citeva notari ale unor indici,...insuficent pentru modificarea calificativului in "Foarte bun".

De asemenea precizez ca am motive intemeiate sa consider ca nu am fost apreciat in mod obiectiv si ca aprecierea ca " bun" imi inlatura toate sansele de a participa la concursul academiei pentru FR.

Va multumesc!

Link to comment
 • Moderator

In primul rand trebuie sa ai evidenta a tuturor activitatilor desfasurate de tine in anul 2010.

Pentru o sustinere eficienta a solicitarilor tale, e bine sa aduci si cateva exemple ale unor colegi ce au fost apreciati cu calificativ FB, impreuna cu activitatea desfasurata de ei. Asta in cazul in care o comparatie intre activitatea lor si a ta, iti este favorabila.

Link to comment

Problema este urmatoarea!

Poti demonstra cu mii de probe faptul ca ai dreptate,instanta nu ia in calcul acest lucru.Ea nu judeca fondul problemei,ci doar daca procedura acordarii si contestarii acestui calificativ este buna.In rest...Dai alta data.Mai bine intereseaza-te la cadre de conditiile sustinerii examenului la f.f. si mai bine...pleca din plolitie daca esti tanar.

Pentru colegii care au trecut prin asta.Este nevoie de practica judiciara.Pentru ai nostrii au pus in fata judecatorilor anumite documente din care rezulta ca nu au "dreptul"sa judece fondul problemei,oricum ar fi o chestie de ridicat la nivelul cui draq ne-o mai apara,daca ne mai apara cineva...

Edited by mimmo
Link to comment
 • 2 weeks later...

Iata o postare de pe site-ul Sindicatului Diamantul , pe care eu o consider doar o petarda fumigena sindicala, fara a fi ancorata in realitate, cu scopul populist de a vedea membrii ca sindicalistii muncesc cu spor si ca au descoperit apa calda . Astept opiniile voastre .

Anunt foarte important, ce intereseaza politistii in curs de cercetare disciplinara si Corpul de Control al Ministrului

Pe scurt:

Conform Directiei Juridice din MAI (adresa nr.2182118 din 03.02.2011), OMAI 400 din 2004 privind cercetarea disciplinara a personalului din MAI, nu mai este in vigoare.

Consecinte alternative:

a) Cercetarile disciplinare care se desfasoara in prezent pe baza OMAI 400 din 2004 (abrogat) sunt nelegale;

B) OMAI 400 din 2004 nu a fost in realitate abrogat iar inscrisul-adresa nr. 2182118 din 03.02.2011- provenit de la Directia Generala Juridica este un produsul unei infractiuni de Fals Intelectual

Pe larg:

In cursul exercitiilor noastre juridice privind sensibilizarea MAI cu privire la obligatia de a publica in Monitorul Oficial ordinele nesecrete cu caracter normativ , am primit recent de la MAI-DIRECTIA GENERALA JURIDICA, un raspuns absolut surprinzator, care arata inca odata ca MAI si in special Directia Juridica se afla in deriva fata de ordinea de drept.

Astfel, prin adresa 2182118 din 03.02.2011 , MAI-Directia Generala Juridica ne comunica lista ordinelor cu caracter normativ, in vigoare, emise in aplicarea Legii 360/2002 privind statutul politistului.

In mod socant, din lista anexa la adresa 2182118 din 03.02.2011, in care sunt enumerate ordinele MAI care s-ar afla in vigoare, emise in aplicarea Legii 360/2002, lipsesc cu desavarsire:

1.OMAI 400/2004 privind cercetarea disciplinara a personalului din MAI;

2.OMAI 300/2004

3.OMAI 600/2005.

Fata de cele de mai sus, se pot trage doua concluzii interesante, ambele defavorabile MAI, dupa cum urmeaza:

1) Daca Directia Generala Juridica nu minte si daca OMAI 400/2004 a fost abrogat, cercetarile disciplinare care se desfasoara in prezent in cadrul unitatilor MAI, pe baza OMAI 400/2004, sunt ilegale;

2) Daca OMAI 400/2004, OMAI 300/2004; OMAI 600/2005 nu au fost abrogate, lista anexa la adresa MAI-DGJ nr. 2182118 din 03.02.2011 este rezultatul unei infractiuni de Fals Intelectual, savarsita de catre autorii documentului si anume Gabriel Pavel (persoana care semneaza ca imputernicit Director General) si NICA GEANI CATALIN (persoana care semneaza imputernicit la conducerea Serviciului 1).

In ambele situatii, consideram ca Corpul de Control al Ministrului trebuie sa se sesizeze din oficiu si sa verifice daca la Lista politistilor "betivi si nenorociti ", in curs de formare de catre seful IGPR, in vederea disponibilizarii, se mai pot adauga:

·fie sefii unitatilor care au dispus cercetari disciplinare in baza OMAI 400 din 2004, fara sa observe ca acesta a fost abrogat;

·fie cei doi autori ai adresei MAI-Directia Juridica cu nr. 2182118 din 03.02.2011, pentru savarsirea unei infractiuni de Fals Intelectual in inscrisuri oficiale.

Adresa MAI-Directia Generala Juridica si lista anexa cu ordinele MAI emise in aplicarea Legii 360/2002, in vigoare, in format pdf, o gasiti pe site-ul sindicatului in sectiunea Downloads/petitii/ "ordine nepublicate Februarie 2011". Recomandam politistilor aflati in curs de cercetare disciplinara sa printeze adresa Directiei Generale juridice incluzand lista anexa si sa o depuna la dosarele de cercetare disciplinara desfasurate pe baza OMAI 400 din 2004, solicitand suspendarea cercetarilor disciplinare pana la lamurirea aspectului valabilitatii OMAI 400/2004.

Emil PASCUT

Presedinte SPR DIAMANTUL

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment
 • Moderator

Și tot printr-o adresă MAI o să clarifice toată treaba. Ceva de genul „dintr-o regretabilă și neintenționată eroare ... bla bla bla

Iar „măreața descoperire” se va muta la categoria „un mare fâs” :D

De ce nu au făcut niște plângeri penale sau să de-a ministerul în judecată ... atunci da, erau mai credibili. Așa ... le cer polițiștilor să printeze și să depună în apărarea lor un răspuns al ministerului la o adresă ce nu le aparține și care nici nu li se adresează lor.

Link to comment

PolitistNT exista o vorba din "batrani" politisti si anume "cand vor sa te controleze nu o sa te controleze niciodata pe ce ai facut ci pe ce nu ai facut" daca vrei sa ma intelegi. Iti doresc succes daca crezi ca merita sa contesti.

Link to comment
 • 4 weeks later...

ok... sper sa-ti fie favorabil demersul.

in trecut am avut si eu probleme cu un sef la acordarea calificativului dar mi-am sustinut argumentele (chiar urland la ei, de nervi|) si am avut castig. oricum la VN se fac statistici pe lucrator privind activitatea la OP urban si rural iar in acest fel iti sustii cauza sau NU

Link to comment
 • 9 months later...
 • Member

Referindu-ma la "recomandarile conducerii" si trendul ce se doreste a fi instituit, respectiv de a se acorda B in loc de FB, S in loc de B si etc, poate, gandind la rece, strict si la obiect, pana la urma cred ca ar trebui sa judecam treaba prin prisma efectului juridic produs (ma refer la transformarea de FB in B.

- Pot sa fiu avansat in gradul profesional urmator avand calificativul B? Raspuns: Da.

- Pot sa ocup o functie de conducere avand calificativul B? Raspuns: Da - OMAI 69/2009 se va modifica in ianuarie 2012 in acest sens. Proiectul de modificare a fost trimis spre consultare in decembrie 2011 si se regaseste pe Intrapol.

Edited by Ecou
 • Upvote 1
Link to comment

pai sa va spun ca pe perioada in care am fost in concediul de crestere al copilului am luat FB si de cand m-am intors la munca am luat B ...sincer unii sunt penibili in aprecieri

Link to comment

Pentru cei care intentionati să contestati calificativele: Trebuie epuizate toate căile administrative și numai după aceea initiezi procedura in fața instantei, altfel cererile sunt respinse.

 • Upvote 2
Link to comment
drAGO5 am stat aproape 3 ani pt ca a fost o sarcina cu probleme...dar daca asa au venit fisele de evaluare de la MRU..eu nu am nici o vina ca sunt tembeli si nu stiu care si ce face.....
Link to comment

Sa fiti voi sanatosi, calificativul conteaza mai putin in cariera. Niciodata nu s-a facut o apreciere corecta a intregii activitati dintr-un an.Conteaza mai mult activitatea din ultimele luni ale anului, celelalte se uita. Asa sunt sefii in general, au alte criterii decat cele profesionale dupa care fac evaluarile.

Link to comment

pai sa va spun ca pe perioada in care am fost in concediul de crestere al copilului am luat FB si de cand m-am intors la munca am luat B ...sincer unii sunt penibili in aprecieri

S-a modificat legea. De aia ai luat B în loc de FB.

 • Downvote 1
Link to comment
 • Moderator
Bozo

Foarte gresit! A disparut numai exceptionalul, pentru a se evita avansarile facute inainte de termen, insa sefii au inteles cum au putut si ei mai bine, fara sa isi oboseasca prea mult neuronii obositi de atata "meneigiment".

Edited by Cristi
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.