Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Vreau sa instalez camere video pentru supravegherea intrarii pe scara blocului si a a parcarii. Camerele de interior sunt mascate in senzori PIR cele de exterior sunt vizibile, in afara de acordul asociatiei de propietari mai este necesara vreo hartie de undeva sa nu ma trezesc dupa aceea cu vreo amenda. Vor fii 8 camere 2 sau 3 de interior si 5 sau 6 de exterior. De asemenea inregistrarile pot fi folosite macar pentru identificarea hotilor (au tot disparut baterii de masina si roti de rezerva) caci ca si probe nu cred ca pot fi folosite, sau care este regimul acestor camere.

• Moderator
Publicat

Ai grijă că te poţi alege cu un dosar penal. Îţi trebuie licenţă pentru a monta aşa ceva.

Publicat

Licenta sa le montezi sau licenta sa le operezi, daca se poate sa fii un pic mai specific, si mai ales daca trebuie licenta pentru cele de exterior care filmeaza parcare adica un spatiu public sau trebuie si pentru cele de pe scara blocului care filmeaza pe o propietate privata.

Publicat

Sistemele de supraveghere video se monteaza de catre firmele specializate, acestea fiind autorizate pentru a face montajul.

Operarea lor poate fi facuta fie de catre beneficiar, fie de catre cei care le monteaza sau de catre ambii.

• Membru
Publicat (modificat)

Legea 333/2003 privind paza bunurilor, obiectivelor, valorilor si protectia persoanelor

Art. 28

(5) În sensul prezentei legi, prin sistem de alarmare împotriva efracţiei se înţelege ansamblul de echipamente electronice care poate fi compus din centrală de comandă şi semnalizare optică şi acustică, detectoare, butoane şi pedale de panică, control de acces şi televiziune cu circuit închis cu posibilităţi de înregistrare şi stocare a imaginilor şi datelor,corespunzător gradului de siguranţă impus de caracter isticile obiectivului păzit.

Art. 34

(1) Persoanele fizice sau juridice pot desfăşura activităţi de proiectare, instalare, modificare sau întreţinere a componentelor sau sistemelor de alarmare împotriva efracţiei,numai pe baza licenţei eliberate de Inspectoratul General al Poliţiei Române, prelungită la fiecare 3 ani, şi cu avizul prealabil al Serviciului Român de Informaţii, eliberat în termen de 30 de zile.

Art. 58

Desfasurarea de activitati de paza sau protectie, de proiectare, producere, instalare si intretinere a sistemelor de alarma impotriva efractiei sau a componentelor acestora fara atestat sau fara licenta de functionare prevazuta de lege constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani.

Modificat de RPG
  • Apreciez 2
Publicat

iti trebuie autorizatie de la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, adica operator de date cu caracter personal, caci imaginea unei persoane este considerata data cu caracter personal conf. Legii nr. 677/2001 .

Publicat

Va recomand sa consultati prevederile NCP in privinta sistemelor de securitate......respectiv infractiunea de montare sisteme de securitate...etc...exista doar daca operatiunea se realizeaza in scopuri comerciale(contracost).

Deci daca am un magazin alimentar spre ex, si ma duce capul...imi fac singur un sistem antiefractie si de supraveghere video fara probleme.

• Apreciez 3
  • Displace 1
  • Membru
Publicat

Pune aici prevederile NCP sa le vedem si noi.

Camere mascate in orice nu ai voie sa montezi.

Publicat

iti trebuie autorizatie de la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, adica operator de date cu caracter personal, caci imaginea unei persoane este considerata data cu caracter personal conf. Legii nr. 677/2001 .

in contextul celor scrise de tine, se poate "generaliza" si la dash-camurile de pe masini, sau mai stii, la celebrele go-pro de pe castile biciclistilor? ca si ele capteaza si stocheaza imagini cu diferite persoane, sau autovehicule identificabile pe strada ?!?!?!?!?!?!

• Apreciez 4
  • 1 an mai târziu...
Publicat

Mai am si eu o alta intrebare. Ca firma autorizata esti obligat sa faci proiect si pentru o intrare de bloc si evaluare de risc ca aici mi se pare putin exagerat ? Deci daca vreau sa pun camere in blocul unde locuiesc trebuie ca firma care vine si face instalarea sa faca si evaluare de risc si proiect pentru cateva camere la scara blocului. Asta necesita costuri mult prea mari si nu pot sa imi imaginez ca toate blocurile unde sunt camere au asa ceva.

Multumesc

• Moderator
Publicat

Dacă în lege aşa este prevăzut, înseamnă că aşa trebuie făcut. Dacă în lege nu există o excepţie pentru astfel de situaţii, la fel, legea trebuie respectată, fie că ne convine sau nu şi indiferent dacă o considerăm exagerată ori costurile ar fi prea mari. Legea trebuie respectată. Nu are nici cea mai mică relevanţă dacă toate celelalte scări de bloc au respectat sau nu legea, fiecare răspunde pentru faptele sale. 

• 2 luni mai târziu...
Publicat

Cu o o situatie asemanatoare ma confrunt si eu, insa sistemul de supraveghere este contractat cu o societate specializata de catre asociatia de locatari. Intrebarea este daca societatea specializata inainte de montarea sistemului este obligata sa l monteze dupa proiect tehnic. Mentionez ca exista proiect tehnic.

Multumesc

rectific nu exista proiect tehnic

• Apreciez 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.