Jump to content
POLITISTI.ro
  • Dezbateri şi propuneri referitoare la proiectul de lege privind Statutul poliţistului

    În aceste pagini este postat proiectul de lege privind Statutul Poliţistului în forma înaintată de MAI către sindicate. Aveţi posibilitatea sa propuneţi modificări, să vă expuneţi ideile şi iniţiativele, cât şi să susţineţi propunerile colegilor prin intermediul comentariilor. 
    Sperăm ca atât cei care elaborează acest statut cât şi cei ce participă la negocieri să nu ignore aceste propuneri şi să le preia dacă le consideră pertinente.

Secţiunea 1 - Drepturi compensatorii


Catalin

Drepturi compensatorii

Art. 92. – Poliţistul are următoarele drepturi compensatorii: 
a) asigurarea despăgubirilor de viaţă, sănătate şi bunuri, în condiţiile stabilite prin hotărâre a Guvernului; 
b) suportarea de către unitate a sumelor necesare asigurării asistenţei juridice a poliţistului, pentru fapte săvârşite de acesta în exercitarea, potrivit legii, a atribuţiilor de serviciu, în condiţiile stabilite prin ordin al ministrului afacerilor interne;
c) acordarea de protecţie specială, în condiţiile prevăzute de prezenta lege;
d) acordarea unor drepturi familiei poliţistului, în condiţiile prevăzute de prezenta lege;
e) un spor de până la 50% din salariul lunar corespunzător riscurilor deosebite ale funcţiei de poliţist, a interdicţiilor, a restrângerii unor drepturi sau libertăţi şi a incompatibilităţilor impuse de funcţia publică cu statut special, în condiţiile stabilite prin ordin al ministrului afacerilor interne;/o majorare în cuantum de 50% din salariul minim pe economie, în considerarea riscurilor deosebite ale funcţiei de poliţist, a interdicţiilor, a restrângerii unor drepturi sau libertăţi şi a incompatibilităţilor impuse de funcţia publică cu statut special.Acest drept nu se acordă poliţiştilor pentru perioadele în care sunt remuneraţi pentru desfăşurarea activităţilor prevăzute la art. 109 alin. (3) lit. e);
f) un spor de până la 20% din salariul lunar corespunzător desfășurării activității în mediul rural, în condițiile stabilite prin ordin al ministrului afacerilor interne.
f1) un spor din salariul lunar corespunzător desfășurării activității în localităţi izolate, în condițiile legii;
g) un spor de 100% din salariul lunar pentru timpul de lucru prestat în zilele de sărbătoare legală;/un spor de 100% din salariul funcţiei de bază, pentru zilele de sâmbătă, duminică şi sărbătorile legale în care nu se lucrează.
h) un spor de 75% din salariul lunar pentru timpul de lucru suplimentar, în cazul în care compensarea prin ore libere plătite nu este posibilă în termenul prevăzut de art. 102 alin. (4)./un spor de 75% din salariul funcţiei de bază, pentru primele 2 ore din timpul suplimentar lucrat, respectiv de 100% pentru următoarele, în cazul în care compensarea prin ore libere plătite nu este posibilă în termenul prevăzut de art. 102 alin. (4).
i) un spor de 30% din salariul functiei de baza, pentru politistii care fac parte din structurile politiei judiciare (v. L 284/2010)

 


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.