Jump to content

Reducerea perioadei de suspendare a permisului de conducere

reducere perioada suspendare permis conducere permis retinut permis suspendat

110 replies to this topic

#1 Marius

poliția română

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 4,172 posts

Posted 07 October 2010 - 07:57 PM

Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile conform art. 221 al.1 din R.A.O.U.G. 195/2002 republicat, la cererea titularului, dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiţii:
  • a fost declarat admis la testul de verificare a regulilor de circulaţie;
  • a obţinut permis de conducere cu cel puţin un an înainte de săvârşirea faptei;
  • nu a mai beneficiat de o astfel de măsura în ultimii 3 ani de la data săvârşirii faptei pentru care se solicită reducerea perioadei de suspendare;
  • în ultimii 3 ani de la data constatării contravenţiei pentru care se aplică sancţiunea contravenţionala complementară nu a mai avut suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule.
Cererea necesara va fi depusa si înregistrată la unitatea de poliţie din care face parte agentul constatator, având anexate următoarele documente:
  • o copie a procesului verbal de constatare a contravenţiei;
  • o copie a dovezii înlocuitoare a permisului de conducere;
  • o copie dupa chitanţa de achitare a amenzii;
  • o copie a BI/CI.
Conducatorii de autovehicul nu beneficiaza de reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, daca:
  • perioada de suspendare a fost majorata, conform legii;
  • a cumulat, din nou, cel putin 15 puncte de penalizare in urmatoarele 12 luni de la data expirarii ultimei suspendari a exercitarii dreptului de a conduce;
  • a fost implicat intr-un accident de circulatie din care au rezultat numai pagube materiale, iar rezultatul testarii aerului expirat sau al probelor biologice a stabilit ca a condus vehiculul in timp ce se afla sub influenta alcoolului;
  • sanctiunea contraventionala complementara s-a dispus ca urmare a neopririi la trecerea la nivel cu calea ferata cand barierele sau semibarierele sunt coborate ori in curs de coborare sau cand semnalele cu lumini rosii si/sau sonore sunt in functiune.

#2 andreeasb

Incepator

• Juniors
  • 1 posts

Posted 12 October 2010 - 10:54 AM

Prietenului meu i s-a luat azi carnetul(alcoolemie 0.32 alcooltest) si el a mai dat o data examen de reducere a perioadei de suspendare a permisului de conducere acum vreo 2 ani. Mai poate da si acum?

.

Edited by Administrator, 13 October 2010 - 09:25 AM.
Quote inutil.

#3 Marius

poliția română

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 4,172 posts

Posted 12 October 2010 - 11:11 AM

Nu, nu mai poate beneficia de reducerea perioadei de suspendare.
Nu indeplineste ultima conditie:
în ultimii 3 ani de la data constatării contravenţiei pentru care se aplică sancţiunea contravenţionala complementară nu a mai avut suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule.

#4 donaleqs

Incepator

• Juniors
  • 1 posts

Posted 25 May 2011 - 07:14 PM

Va salut!

In urma cu ceva timp, mi-a fost ridicat permisul pt neacordarea prioritatii la pietoni - 30 zile ; am depus plangere, mi-am luat permisul inapoi, am continuat sa conduc, a decurs procesul, am pierdut, am intarziat inapoierea permisului catre Politie; la predarea permisului, datorita intarzierii, mi l-au oprit pt 60 zile...intrebarea este daca, in aceste conditii, in urma reexaminarii, se poate reduce perioada la 60 de zile?

Multumesc.

#5 Marius

poliția română

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 4,172 posts

Posted 25 May 2011 - 07:37 PM

Nu puteti beneficia de reducere cand perioada de suspendare a fost majorata.

#6 eti

Senior

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,229 posts
  • Locationolt

Posted 25 May 2011 - 07:37 PM

Nu.

#7 Rusy

Devotat

• +Members
  • PipPipPipPip
  • 786 posts

Posted 26 May 2011 - 09:17 AM

Nu se poate, cred ca erai mai castigat daca nu faceai contestatie.

#8 Dragos81

Incepator

• Juniors
  • 6 posts

Posted 02 January 2012 - 12:55 PM

Intrebare , fara sa platesc amenda , nu se restituie permisul dupa cele 90 zile ? Eu nu am nici un venit si 630 RON inseamna ceva ....Multumesc

#9 Catalin

1*

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 5,442 posts

Posted 02 January 2012 - 01:06 PM

Da.
Nu vei putea merge să dai acel examen pentru a beneficia de reducere a perioadei de suspendare, dacă nu ai plătit amenda. Dar dacă nu vei solicita reducerea pedepsei, la expirarea acesteia îţi vei putea ridica permisul de conducere.

#10 Dragos81

Incepator

• Juniors
  • 6 posts

Posted 02 January 2012 - 01:09 PM

Multumesc Cătălin , nu-mi pasa de acel examen , am mers băut 0.37 alcool azi noapte si consider nOrmal sa-l suspende , dar nu am posibilitate sa plătesc amenda , daca mi-l iau fara nici o problema înapoi peste 90 zile , e ok . La multi ani !

#11 Catalin

1*

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 5,442 posts

Posted 02 January 2012 - 01:14 PM

Atunci îţi doresc o aşteptare cât mai uşoară.
Acestea sunt regulile, nu trebuie să faci o tragedie din asta.
La mulţi ani!

#12 Bestiuta

Junior

• +Members
  • Pip
  • 31 posts

Posted 02 January 2012 - 01:18 PM

Pentru alcool este obligatoriu sa dai examenul, chiar si daca nu soliciti reducerea perioadei de suspendare. In caz ca nu sustii examenul in cele 90 de zile de suspendare, ti se majoreaza cu 30 zile perioada de suspendare, deci iti vei putea ridica permisul de conducere dupa 120 zile.

#13 Dragos81

Incepator

• Juniors
  • 6 posts

Posted 02 January 2012 - 01:23 PM

Poftim ? Imi poate confirma un moderator ?

#14 Marius

poliția română

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 4,172 posts

Posted 02 January 2012 - 01:59 PM

Dragos, vezi aici: Cand este obilgatorie testarea la cunoasterea regulilor de circulatie

#15 25tess

Forumist

• +Members
  • PipPip
  • 53 posts

Posted 02 January 2012 - 05:05 PM

art 221 alin 1 lit d - in ultimii 2 ani de la data constatarii contraventiei pentru care se aplica sanctiunea contraventionala complementara nu a mai avut suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.

#16 Dragos81

Incepator

• Juniors
  • 6 posts

Posted 04 January 2012 - 07:10 PM

Va rog sa mă ajutati , am condus auto sa platesc amenda de mai sus ptr ca mi-au luat permisul am facut accident si poliția a venit la fata locului si mi-a arătat ca scria pe dovada ca nu am voie sa conduc. Mi-au facut dosar , mi-au dat alta dovada. Cum scap de dosar , nu am citit ca nu am voie , a fost la 30 de ore dupa ce mi-au luat permisul, imi vine sa mă dau cu capul de pereti. Daca fac contestatie la masura suspendarii permisului ptr alcool 0.033 la mie la etilotest , asta imi da drept automat de circulație si anulează dovada ? Va rog ajutati-mă , un inceput de an de ...mai sunt si sarac ....partea vatamata a refuzat sa dea declarații a spus ca isi face sg masina ...

#17 Rusy

Devotat

• +Members
  • PipPipPipPip
  • 786 posts

Posted 04 January 2012 - 07:15 PM

@Dragos fi mai explicit, ce am inteles eu este ca tu aveai o dovada cu valabilitate expirata, ai facut (accident sau tamponare?), ti s-a facut dosar pentru ca aveai dreptul de conducere suspendat? si ai primit amenda pentru alcool?

#18 gulie

Junior

• +Members
  • Pip
  • 26 posts

Posted 04 January 2012 - 09:26 PM

lui i l-au luat pentru alcool....asta inseamna ca i-au dat dovada FARA DREPT DE CIRCULATIE ....el a continuat sa circule....si i-au facut dosar.....e simplu...Dragos nu cred ca mai ai nici o sansa..

#19 Dragos81

Incepator

• Juniors
  • 6 posts

Posted 04 January 2012 - 09:40 PM

Mă dau cu capul de pereti ...

#20 gulie

Junior

• +Members
  • Pip
  • 26 posts

Posted 04 January 2012 - 09:57 PM

scapi cu amenda administrativa si cateva luni permisul suspendat...nu e o fapta asa grava ....

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users