Jump to content
POLITISTI.ro

Documente necesare la importul unei masini din Germania


Marius

Postare recomandată

  • 2 ani mai târziu...
  • Moderator

Întreabă la primărie, pentru că poliţia nu are absolut nicio legătură cu acest domeniu al colectării ori încasării taxelor şi impozitelor.

Link către comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Buna ziua,

 

As dori sa stiu ce acte sunt necesare in cazul autoturismelor aduse din Germania pe platforma.

Persoana de la care doresc sa achizionez o masina are brief-urile, un contract de vanzare-cumparare cu proprietarul german si o factura din partea firmei cu platforma auto. Nu detine asigurare/numere vechi si din cate am inteles, nu-mi poate elibera certificat fiscal pentru ca nu a fost inca declarata.

 

Sunt suficiente aceste acte in scopul inmatricularii auto? (pe langa cele ce trebuie facute de mine: rar, asigurare s.a.m.d.)

Link către comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Buna ziua stimati politisti si membri.

 

Exact ca si userul de mai sus ma intereseaza sa stiu ce acte trebuie facute la cumpararea unui autoturism din Germnaia care va si adus pe platforma de varul meu ,sofer profesionist, categorii camioane,cu remorca, autobuz etc. Mentionez ca ansamblul masina tractoare-platforma-masina de pe platforma e  compus din VW Transporter T5 masa proprie 2000 kg, platforma masa proprie 500 kg,masina adusa masa proprie 1300 kg.

Am vazut un anunt pe mobile.de si ma duc la om acasa, e vanzator privat. o sa ajung intr-o simbata.

Ce trebuie sa fac acolo,de unde procur documentele necesare?

Va multumesc si astept si eu un raspuns pentru a ma feri de complicatiile dureroase care pot aparea ulterior.

Este prima oara cand cumpar o masina .

Link către comentariu
  • 1 an mai târziu...

Buna ziua,

am cumparat un MB 190 din RO, care a circulat cu cele 3 numere provizorii. Acesta era adus din Germania si are ca documente doar breful mare, c.v-c cu proprietarul anterior, si ultima autorizatie provizorie de circulatie, dar lipseste bref-ul mic.

Pentru ca vreau sa inmatriculez autoturismul pe numele meu am facut c.v-c cu ultimul detinator dar nu mi-a trimis certificat fiscal, ce pot face sa obtin acest certificat si care sint solutiile in cazul lipsei talonului si asigurarii din Germania,

multumesc.

Link către comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Salutare! Locuiesc in Germania de 5 ani. Detin o masina cu tüv-ul expirat in noiembrie, luna trecuta. De la service mi-a dat o hartie, unde imi scrie data pana cand am voie sa circul cu masina. Eu daca vreau sa o duc in Romania sa o vand acolo, pot circula linistit?

Link către comentariu
  • 7 luni mai târziu...

Buna ziua.

Sunt proprietar al unei masini cu numere permanente de Germania. TUV este valabil, am brief mic, brief mare si asigurare pe numele meu, pe adresa mea din Germania. Cateva intrebari:

1. Pot intra cu masina in Romania cu numere permanente de Germania sau trebuie sa ii fac numere de Zoll?

2. Pot aplica pentru numere de Romania cand ajung si abia dupa ce obtin numerele de Romania sa fac Abmeldung(radiere) din Germania?

3. Radierea din Germania se face automat cand se realizeaza inregistrarea in Romania? (de la minister RO - minister DE)?

4. Daca nu, la inregistrarea in Romania primesc inapoi numere de Germania(placutele fizice) sa le pot transporta in Germania pentru Abmeldung acolo?

Multumesc mult

 

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
×
×
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.