Jump to content
POLITISTI.ro

Stilouri - mai foloseste cineva?


VladSoare

Recommended Posts

  • Moderator

Buna ideea ta de a deschide un topic nou pe aceasta tema!

Din pacate, stiloul nu se impaca deloc cu indigoul si din acesata cauza, treptat, pixul a luat locul stiloului.

Insa la birou continui sa folosesc stiloul. Nu am o marca preferata, cumpar cam 2 pe an, din acelea obisniuite din plastic, la 10 lei, cu rezerve capsulate.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Într-adevăr, nu se împacă cu indigoul sau cu hîrtiile autocopiante. În plus, formularele standard, pre-tipărite, sînt în general făcute pe o hîrtie de calitate slabă, subțire și absorbantă. Și de multe ori cîmpurile pe care le ai de completat sînt foarte mici, incompatibile cu scrisul relativ gros al unui stilou mediu.

În cazuri din astea n-ai ce-i face, se impune pixul. 

 

Cristi, și un stilou de douăzeci de lei poate să scrie foarte bine. Diferența față de cele de patru sute, în afară de design și materiale, este că acestea din urmă îți fac mai rar surprize neplăcute, fiind trecute printr-un proces de verificare a calității ceva mai strict, pe cînd la cele ieftine riscul de a nimeri un rebut sînt ceva mai mari. Dar dacă ai avut norocul să nimerești unul care-i în regulă, atunci poți scrie cu el la fel de bine și de confortabil ca și cu unul scump.  :good:

 

Dane, de ce le schimbi atît de des? E doar că te plictisești de ele și vrei ceva nou, sau nu rezistă ele mai mult? Mă gîndesc că și cele mai ieftine ar trebui să reziste totuși mai mult timp...

Edited by VladSoare
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Nu imi aduc aminte bine cine a scris maxima, dar cu siguranta Nicolae Iorga sau Kogalniceanu spunea asa :

,, Inainte cu pana de gâscă se scriau idei de aur, iar azi cu peniţe din aur se scriu idei de gâscă ! "

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Eu scriu (de fapt, cu stiloul nu se scrie, mai mult se deseneaza) cu un stilou marca Borghini, seria v71/st techno, din plastic transparent cu finisari cromate, cu penita cu varf din iridium, fabricata in Germania, pentru diferitele momente particulare ale zilei (dupa ce am folosit o stilosfera - combinatie intre pix si stilou, tot de la Borghini, dar aceasta incepuse sa-si piarda din cursivitatea scrisului). Per ansamblu, raportul calitate/pret este net supraunitar.

 

Pentru job, folosesc un stilou Hero, un chinezism autentic, de 4 lei, cu corp de plastic negru si o penita anonima, care scrie foarte bine si foarte mult, cu pompita. Mda, am si o calimara la el, normal... multi isi amintesc de vremuri apuse cand il vad!... :) Extrem de ECO, deci, trendy! Nu tu plastic ce trebuie reciclat, nu tu substante chimice nocive, caci cerneala este, si ea, ecologica! :)

Evident, pentru scoala celui mic, tot un Hero, pentru ca a scrie cu un stilou -opinia mea-este esential in perioada de debut a scolii, mai ales din punct de vedere al caligrafiei.

Edited by castana
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Hero a fost stiloul copilăriei mele, dacă-i vorba de cel la care mă gîndesc eu.

Hero329nibsgal1.JPG

Sigur că pe vremea aia nu știam cum se numește. I se spunea pur și simplu "stilou chinezesc". :D

Am avut la început unul sau două românești care erau pur și simplu mizerabile, niște porcării ordinare, care curgeau, zgîriau, făceau orice altceva în loc să scrie ca lumea. Pînă cînd, la un moment dat, au găsit ai mei un astfel de Hero. Al meu era vișiniu. Ăla a fost într-adevăr un stilou foarte bun, cu care am scris pînă la sfîrșitul ciclului primar. Nu părea bun doar prin comparație cu cele românești, ci chiar era foarte bun.

Tot pe-atunci mai circulau la noi unele chinezești scurte, cu un cap de urs Panda în vîrful capacului. Din alea n-am avut, așa că nu știu cît de bune erau, dar nu văd de ce n-ar fi fost.

Pe la mijlocul anilor '80 a apărut cerneala violet și într-un interval foarte scurt de timp a dispărut complet cea albastră. La început am fost încîntat că învățătoarea ne dădea voie să scriem cu violet, pentru că-mi plăcea culoarea. Ulterior m-am plictisit de ea și aș fi vrut să revin la albastru, dar albastrul nu se mai producea și dispăruse cu desăvîrșire din magazine.

Stilourile Hero încă se mai fabrică. Mi-a trecut prin minte să-mi comand unul, ca amintire, numai că seriile noi, din câte-am văzut, nu mai au săgeata aurie de deasupra peniței, pe care al meu o avea. Plus că sînt mai multe modele, care seamănă între ele. Nu-mi dau seama care dintre ele se apropie cel mai mult de cel pe care l-am avut, pentru că diferențele sînt doar la nivel de detaliu (gen capac argintiu versus auriu, vîrful capacului rotunjit versus drept, etc.), iar eu nu-mi mai amintesc detaliile.

Edited by VladSoare
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Si eu fac parte din generatia obligata sa scrie in gimanziu cu "stiloul chinezesc" si, in ciuda acestei metode, am scrisul infect! (se pare ca teoria folosirii stiloului era tocmai modelarea unui scris caligrafic din copilarie, dar opinez ca era mai mult o chestiune de doctrina, ca sa nu folosm "pixul", un instrument de scris capitalist!).

Am probat majoritatea stilourilor disponibile la vremurile respective (Hero - made in PRC, Flaro - made in RSR, stiloul "ursulet", Pelikan etc). Ba chiar si unele "occidentale", de la un coleg de clasa, al carui tata lucra la "Externe" si avea tot timpul birotica moderna, adusa din Italia si Germania.

Copil fiind, nici unul nu m-a "convins", pentru motive tipice varstei: curgeau, trebuia sa ai calimara cu tine, grija sa nu pierd "stiloul cu penita de aur", pete pe caiet/uniforma/maini, folosirea sugativei etc. Ca sa nu mai pun la socoteala ca pana si eu mi-am dat seama ca cele produse la Flaro erau niste mizerii!

 

Culmea, tatal meu este un impatimit utilizator al stiloului (dhe, "old school!"), desi se mai prosteste cu cate un pix Rotring sau Pilot, dintre cele cu mina de carbon, dar care scriu la fel de subtire si fin precum un stilou. De altfel, are un scris caligrafic, aproape ca pare imprimat (nu l-am mostenit la acest capitol, de unde trag concluzia ca daca nu ai in ADN talentul la scris, degeaba se chinuie cu tine la scoala!)

 

Ocazional folosesc si eu stiloul, in etape, cand mi se pune pata! Am un Cross si un Mont Blanc, marcile mele preferate la instrumente de scris. Scumpe, dar merita fiecare banut! Investitie care se amortizeaza in ani de zile (le am de vreo 7-8 ani) si nu schimbi decat rezervele (originale, daca se poate, ca altfel dau rateu!). Asa cum spuneau si alti colegi, daca nu lucrezi proponderent in birou, nu merita sa cari dupa tine un stilou (oricum mult mai sensibil la socuri decat un pix). Chiar si asa, marca Cross este foarte populara in SUA si Canada in randul politistilor, mai ales modelul Classic Century Chrome. Fac pixuri de calitate, cu o anduranta mare si chiar personalizate (cu numele, sigla unitatii etc) iar daca nu cauti unul argintat sau aurit, pretul este "digerabil" (nu am zis ieftin). Le gasiti si pe siteurile consacrate din RO pentru produse la mana a doua!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

O anumită justificare în evitarea pixului exista totuși. Poate că o fi fost pe undeva și o chestiune de doctrină, nu contest, dar pixul, cel puțin în versiunea lui clasică, are un efect nociv asupra formării scrisului de mînă, din două motive. În primul rînd, pentru că trebuie să apeși prea tare ca să scrie. În al doilea rînd, pentru că trebuie ținut într-o poziție cît mai apropiată de verticală. Acum există așa numitele "rollerball", care mai atenuează aceste efecte, dar pe vremea noastră nu exista decît pixul standard, clasic. Iar minele românești din comerț erau mizerabile, scriau numai cînd aveau chef, numai în poziție verticală, numai dacă le încălzeai în palmă înainte sau dacă suflai în ele.

 

Nu cred că stiloul în sine îți face scrisul mai frumos, dar cred că dacă ai potențialul de a scrie frumos, atunci stiloul îți pune acest potențial mai bine în valoare. Tata scrie foarte frumos cu pixul, a scris toată viața cu pixul, nu-mi amintesc să-l fi văzut scriind cu altceva. Eu scriu oribil cu pixul, dar acceptabil cu stiloul. Nu foarte caligrafic, dar uniform și lizibil, pe cînd cu pixul foarte greu înțelege cineva ce-am scris.

 

Îmi amintesc de problema cu petele de pe mîini, caiet și uniformă doar la început, cu stilourile românești (probabil Flaro - nu-mi mai aminteam numele). Cu Hero n-am mai avut probleme. Ăla nu curgea, iar pete pe mîini nu aveam decît cînd îi atingeam din greșeală penița.

 

Ghinionul meu, oarecum, a fost că învățătoarea ne-a impus să scriem cu stiloul. Nu aveam voie să pune mîna pe pix. Nu ne-a explicat cu frumosul avantajele stiloului, nu ne-a lăsat să comparăm și să înțelegem diferența, ci ne-a interzis pur și simplu pixul. Erau permise doar creionul pentru linii și alte desene, respectiv stiloul pentru scris. Asta a avut un efect contrar asupra mea. În clasa a cincea, scăpat de restricțiile ei, constatînd că pe profesori nu-i interesa cu ce scriam, am renunțat la stilou în favoarea pixului. A fost un fel de revoltă. Pixul era fructul care pînă atunci fusese oprit; acum eram liber să scriu cu ce aveam chef. Întîmplarea a făcut ca această perioadă să coincidă cu apariția în comerț a minelor de pix Pevdi, care erau mult mai bune decît cele românești. Scriau fluent, fără probleme de temperatură, și pe deasupra aveau o culoare mai frumoasă, un fel de albastru de Prusia, care-mi plăcea foarte mult (mai ales în comparație cu cerneala violet, care la momentul respectiv devenise singura opțiune, cea albastră fiind scoasă din fabricație). Aveam să redescopăr stiloul abia tîrziu, după facultate.

 

Montblanc este în opinia mea o marcă de vîrf, în egală măsură stilou și bijuterie. :wub:

 

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Da, Montblanc-ul este o bijuterie, si la propriu, si la figurat! Sa nu mai vorbim despre restul de produse: ceasuri, butoni etc.

Dhe, vine o varsta cand incepi sa cheltui mai putin pe "gagici", si mai mult pe propria persoana! :naughty:

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Member

VladSoare, prin aceeasi situatie am trecut si eu, desi sunt mai tanar. In clasele primare invatatoarea ne-a impus sa scriem cu stiloul si daca vedea ca folosim pixul ne pedepsea prin a face o pagina in plus de exercitii. Zilnic parintii ma intrebau de ce sunt de cerneala pe degete. :D Pe langa asta cred ca lunar imi schimbam stiloul, din diferite motive: crepa, curgea, il faceam pierdut :P Cand am terminat ciclul primar nici nu mai vroiam sa aud de stilou, mi se parea demodat si inutil. Nu-mi placea deloc stiloul. Eh acum nu mai am nimic cu el si chiar imi place sa scriu cu el pt. ca scriu mai frumos, dar foarte lent.

Pana la urma pixul mi se pare mai fiabil. :lol:

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Rămăsesem dator cu prezentarea urmașului. :)

 

Pe la mijlocul lui decembrie căutam cadouri de Crăciun. Mie-mi vin foarte greu ideile de cadouri, de fapt nu-mi prea vin deloc dacă doar stau și mă gîndesc. Trebuie să umblu prin magazine, așteptînd să-mi sară ceva în ochi. Trecînd pe la Cărturești, îmi cad ochii pe vitrina cu stilouri și decid brusc că ar fi o idee bună pentru cineva. Aleg unul frumos și nu prea scump.

Ajuns acasă, încep să am îndoieli. Pe de o parte, e îndoielnic că persoana căreia îi era destinat l-ar aprecia. Pe de altă parte, îmi place foarte mult de el și ar cam fi timpul să-l scot la pensie pe bătrînul Inoxcrom. Așa că în final decid să-l păstrez pentru mine și să caut alt cadou pentru persoana respectivă. :D

 

Este un Parker Urban Premium Ebony. Penița este din inox, iar corpul presupun că-i din alamă, placat probabil cu crom.

Penița, îngustă și parțial acoperită, fără gaură de aerisire, are grosime medie.

Scrie foarte ușor, parcă nici nu atinge hîrtia, fiind parcă mai puțin sensibil la poziție decît Inoxcromul. De asemenea, nu pare să aibă probleme de "pornire", dar nu mă pot pronunța foarte categoric în privința asta, pentru că l-am folosit aproape zilnic. Ar trebui să-l las nefolosit mai mult timp, ca să văd cum pornește pe urmă.

 

Ca bonus, vine cu un convertor Parker Deluxe (diferența dintre Deluxe și standard fiind că primul are piston cu filet, pe cînd standardul e simplu, prin împingere/tragere). Acceptă numai convertoare și rezerve Parker. Nu e compatibil cu rezervele sau convertoarele internaționale. Cele Parker au vîrful mai mare în diametru.

 

Spre deosebire de Inoxcrom, cu care scriu fără capac, Urbanul îmi place mai mult cum scrie cu capacul pus în coadă. Mi se pare că-l echilibrează mai bine și-l ajută să stea la unghiul optim față de hîrtie.

post-9695-0-38714200-1389713534_thumb.jp

post-9695-0-74848700-1389713546_thumb.jp

post-9695-0-99833100-1389713558_thumb.jp

post-9695-0-93487800-1389713565_thumb.jp

Edited by VladSoare
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Eu folosesc stilouri la serviciu, acasă şi la tot felul de cursuri, conferinţe. Stiloul albastru este Hero 70, stiloul roşu este Hero 250. Nu am cutie sau penar pentru ele. Am avut un penar mic, dar a curs odată pastă de pix în el şi am renunţat la a le ţine în penar. Le am pe amândouă din 2009 când am început să lucrez. Umplu stiloul roşu cu seringa din călimară, seringă pe care o folosesc şi pentru cartuşul de roşu de la imprimantă, nu folosesc pompiţa deoarece vreau să fie plin vârf rezervorul. La stiloul albastru folosesc rezerve de la Kaufland, setul de 10 bucăţi costă vreo 4 lei. În facultate scriam numai cu pixul deoarece trebuia să scriu mult, repede şi prescurtat. Am redescoperit scrierea cu stiloul când m-am angajat. Colegii mi-au reproşat că folosesc nuanţă de portocaliu, dar aşa e cerneala. Eu am văzut că alţii folosesc nuanţă de roz, dar nu am comentat. Folosesc şi pixul pentru liste de cumpărături, notiţe rapide. Elevii mei nu folosesc stilouri pentru că nu primesc la rechizite, iar părinţii preferă să dea banii pe băutură :( . Îmi cer scuze pentru calitatea fotografiilor, dar telefonul e vechi de 4 ani...

post-12287-0-06740100-1389830127_thumb.j

post-12287-0-71678000-1389830139_thumb.j

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Am găsit un filmuleț în care sînt prezentate clar părțile componente ale unui stilou. Îl găsesc foarte util pentru înțelegerea diverselor articole de pe internet. Eu nu cunoșteam toți termenii.

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Rudy, să înțeleg că ești profesor? Și folosești roșul pentru corectarea lucrărilor?

Pentru albastru, am folosit cu succes rezervele Schneider. Se găsesc tot prin supermarketuri (eu le luam din Carrefour) și nu sînt scumpe, dar mi se par mai bune decît cele no-name. Am impresia că se usucă un pic mai greu. Nu riști să ți se usuce pe peniță dacă faci o pauză de scris fără să-i pui imediat capacul, cum se întîmplă cu unele rezerve no-name.

Link to comment
Share on other sites

Port un stilou dupa mine, il folosesc in general cand semnez diferite documente. Este relativ mic, se numeste Parker.

 

Sunt singurul din birou care mai foloseste stilou. Eu si procurorul. :)) Chiar am facut schimb de impresii odata referitor la stilourile noastre. Pacat ca al meu costa 20 de lei si al lui 400. :))

 

La un moment dat, dupa ce se depaseste un anumit prag de pret, consider ca stiloul devine un accesoriu, sau un moft.

 

Si eu fac parte din generatia obligata sa scrie in gimanziu cu "stiloul chinezesc" si, in ciuda acestei metode, am scrisul infect! 

 

Asta e motivul pentru care am inceput sa scriu preponderent cu majuscule de tipar. Cand scriu de mana, aproape ca doar eu inteleg :(

Link to comment
Share on other sites

Rudy, să înțeleg că ești profesor? Și folosești roșul pentru corectarea lucrărilor?

Pentru albastru, am folosit cu succes rezervele Schneider. Se găsesc tot prin supermarketuri (eu le luam din Carrefour) și nu sînt scumpe, dar mi se par mai bune decît cele no-name. Am impresia că se usucă un pic mai greu. Nu riști să ți se usuce pe peniță dacă faci o pauză de scris fără să-i pui imediat capacul, cum se întîmplă cu unele rezerve no-name.

Da, sunt profesor de engleză la ţară (pregătitoare-clasa a VIII-a) şi traducător autorizat de engleză-franceză. Folosesc în prezent stiloul cu roşu pentru corectarea lucrărilor, caietelor şi încheierea mediilor. Apăruse anul şcolar trecut un articol sociologic în presa americană conform căruia elevii sunt stresaţi din cauza roşului şi că se recomandă utilizarea verdelui sau a unui albastru deschis. Am folosit un semestru culoarea verde pentru corectare, ca experiment. Mai ales că şefii de la ISJ Neamţ au spus că ce-i valabil la americani e valabil şi la noi... Am fost doar 2 profesori care au folosit verde, pix cu gel, elevii erau uimiţi. Am abandonat ideea deoarece mă simţeam oarecum ridicol. Atenţie mare la setul de 10 rezerve de albastru de la Kaufland. Am mai prins şi rezerve negre în loc de albastre!  :shock: Stiloul roşu e preferatul meu deoarece scrie clar şi îngroşat. Stiloul albastru scrie mai subţire.

***link eliminat***

Edited by Administrator
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Imi plac stilourile.

Din pacate se folosesc tot mai putin

Nu e foarte fiabil sa scrii cu ele.

Cerneala e sensibila la umezeala, la apa, se murdareste hartia, ceea ce ai scris, se poate sterge

Nu e destul de robust sa-l porti la piept, vibratii, poate curge...

Cu toate astea sunt inebunit. Imi place mult sa scriu.

 

Sa sti ca Mont Blanc nu-mi place.

Ma uitam dupa o forma mai "moderna"

Mi-a cumparat maica-mea cand a fost in Germania. M-am suparat pe ea. A dat o caruta de bani.

Naiba, eu nu dadeam atat. Nu pentru ca nu mi-ar place, dar e putin gresit, eu, un tip cacuia nu-i plac cravatele si costumele sa aiba stilouri scumpe.

In fine. Mi-a facut cadou un "Lamy". Nu va faceti probleme cei care n-ati auzit ca nici eu nu auzisem.

Vanzatorul insa, un profesionist complet. Dupa cateva intrebari despre mine i l-a ales.

Oricum tot imi e rusine la cum ma imbrac sa il folosesc. O fac mai mult acasa si iau notite la diverse sedinte/conferinte

Hai sa-l prezint si eu,ca sunt mandru de el, dar inca suparat pe maica-mea. Din rezervele ei, la pensia ei mica imi face un cadou pe care eu nu mi l-as fi facut...

foarte dezamagit

post-6860-0-22990700-1390837329_thumb.jp

post-6860-0-55735400-1390837342_thumb.jp

post-6860-0-04465800-1390837351_thumb.jp

post-6860-0-62985300-1390837362_thumb.jp

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Frumos. :wub:

Lamy e o marcă cunoscută. Face stilouri foarte bune. Chiar și modelele cele mai ieftine de la Lamy sînt bune.

Al tău pare să fie un Studio:

http://www.lamy.com/eng/b2c/studio/067_black

 

Montblanc are și modele cu aspect mai modern, fără să sacrifice totuși impresia generală de lux și calitate. De exemplu, mie îmi place la nebunie (cel puțin din poze, că n-am avut ocazia să-l văd în realitate) modelul Le Grand din seria Tribute to the Mont Blanc. E alb, cu accesoriile platinate și cu penița placată cu rodiu. Mi se pare că arată destul de modern, față de clasicul negru cu benzi aurii.

Mie personal îmi plac la fel de mult și modelele lor clasice, culminînd cu Meisterstück 149. Penița imensă, gravată, dintr-o combinație de două metale, mi se pare o operă de artă. Totuși, dacă chiar vrei ceva mai modern de la Montblanc, se găsește și așa ceva.

Edited by VladSoare
Link to comment
Share on other sites

La Lamy mă gîndisem pentru fetele mele, pentru școală. Dar asta va fi abia la anul. Acum sînt în clasa pregătitoare și e cam devreme pentru stilou; ne-au zis să nu le dăm altceva decît creion deocamdată. 

Mai am timp destul să aleg, dar momentan aș înclina către Lamy Safari. Este lăudat în unanimitate pe forumuri și e ieftin. Plus că e atrăgător pentru copii, că vine și în cîteva culori mai vesele:

 

http://www.lamy.com/eng/b2b/safari

Edited by VladSoare
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

oooo... frumos de pica..

P-asta maica-mea a dat €100!!!

 

Cat e cel pe care mi l-ai aratat si de unde-l iei?

De unde iei cerneala?

Eu iti spun clar, nu dam atat pe el....

Nu port butoni, nu port ceas..

Sunt barbatul ideal, :)


Frumos. :wub:

Lamy e o marcă cunoscută. Face stilouri foarte bune. Chiar și modelele cele mai ieftine de la Lamy sînt bune.

Al tău pare să fie un Studio:

http://www.lamy.com/eng/b2c/studio/067_black

 

Montblanc are și modele cu aspect mai modern, fără să sacrifice totuși impresia generală de lux și calitate. De exemplu, mie îmi place la nebunie (cel puțin din poze, că n-am avut ocazia să-l văd în realitate) modelul Le Grand din seria Tribute to the Mont Blanc. E alb, cu accesoriile platinate și cu penița placată cu rodiu. Mi se pare că arată destul de modern, față de clasicul negru cu benzi aurii.

Mie personal îmi plac la fel de mult și modelele lor clasice, culminînd cu Meisterstück 149. Penița imensă, gravată, dintr-o combinație de două metale, mi se pare o operă de artă. Totuși, dacă chiar vrei ceva mai modern de la Montblanc, se găsește și așa ceva.

 

da, ala e. Studio.

Si mi-a spus ca si grosimea (avea 3 dimensiuni) tot vanzatorul a ales-o, cica e cea mijlocie.

 

Un Montblanc cat costa? Asa de verificari..

 

ma faci sa rad.

Tu ai la ce sa-l folosesti?


Cand am fost in Franta in nantes cu motocicleta nici nu l-am luat cu mine.

Ceva nu merge. Il SIMT prea elegant pentru mine, :lol:

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Uff, preturile la Montblanc, in gama stilouri, pleaca de la 200 euro si pot ajunge la preturi exorbitante (daca sunt editii speciale, cu insertii de fildes, montura de pietre pretioase etc). Pe siteurile de vanzari second hand, atat cele din strainatate, dar si din tara, gasesti birotica Montblanc, la preturi rezonabile. De exemplu, am urmarit pe ebay un stilou Montblanc Boheme care s-a vandut cu 130 de dolari SUA, la care mai adaugi vreo 40 de dolari transport si taxe vamale, adica mult sub pretul de magazin. Este adevarat ca nu-i nou, dar, de obicei, un posesor de astfel de stilou il tine in toc si are mare grija de el, asa ca la aspect este de nota 10!

Atentie insa la falsuri, ca este plina piata! Pe mercador, ocazii, tocmai etc !

Link to comment
Share on other sites

€200?, as prefera o camera pentru masina

Si tu esti bolnav?

 

Eu sunt dar sunt mai trist pe faptul ca nu am nici imbracaminte nici atitudine de stilou scump, dar simt asa o placere cand scriu cu el....

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Cat e cel pe care mi l-ai aratat si de unde-l iei?

Safari, din ce-am văzut, e undeva pe la 80 de lei pe internet. Poate un pic mai scump în magazine.

 

De unde iei cerneala?

Pentru ele o să cumpăr probabil rezerve din supermarket.

Pentru mine, mulți ani am folosit rezerve Schneider, pe care le luam tot de prin supermarketuri, de obicei Carrefour. Acum am trecut la convertor și cerneală "vărsată". La Cărturești am găsit cerneală Lamy, iar la reprezentanța Parker din București am găsit cerneală Parker și Waterman.

În orice caz, de cînd cu internetul, și mai ales de cînd sîntem în UE, e ușor să găsești orice. Dacă nu-i în magazine, sigur e pe net. Dacă nu-i la noi, sigur e la alții. :)

 

Si mi-a spus ca si grosimea (avea 3 dimensiuni) tot vanzatorul a ales-o, cica e cea mijlocie.

A ales bine. Și eu, dacă ar fi să cumpăr pentru altcineva, tot medie aș alege. E cel mai bun compromis. Alea subțiri au un scris mai delicat, care după gustul meu arată mai bine, dar e posibil să-ți dea o senzație un pic mai dură cînd scrii. Alea groase scriu foarte lin și ușor, parcă plutesc, dar nu oricui îi place scrisul gros (mie, de exemplu, nu-mi plac penițele groase, pentru că eu am scrisul cam mic). Așa că penița medie e un compromis tocmai bun: nici prea groasă, nici prea "uscată".

 

Un Montblanc cat costa? Asa de verificari..

Eh... aici ai atins un punct sensibil. Noi sînt foarte scumpe. De exemplu, pe cel despre care-ți spuneam, Le Grand din seria Tribute to the Mont Blanc, l-am văzut pe net la 1100 de euro. :(

E drept că-i o bijuterie pe care o ai o viață întreagă, care și peste cincizeci de ani va arăta la fel de bine și pe care o vei lăsa moștenire nepoților în stare perfectă. Dar prețul e descurajant.

Dar, cum zice și Citadela, nu-i musai să-l iei nou. Dacă ai răbdare poți găsi unul folosit în stare foarte bună.

 

Tu ai la ce sa-l folosesti?

Îl folosesc zilnic la serviciu. Scriu foarte mult. Nu texte lungi, ci tot felul de notițe, am un caiet în care-mi notez tot ce am de făcut, diverse detalii, apoi marchez ceea ce am terminat deja, chestii de genul ăsta... Iau notițe și în timpul ședințelor. Umplu cel puțin o pagină pe zi, uneori chiar mai mult. Apoi, în afara serviciului, țin diverse liste cu lucruri pe care le am de făcut sau de cumpărat, ca să nu uit: facturi de plătit, telefoane de dat, lucruri pe care trebuie să le cumpăr seara în drum spre casă, etc.

Toate astea le scriu cu stiloul. Pixul îl folosesc doar cînd am de completat vreun formular autocopiant.

 

Ceva nu merge. Il SIMT prea elegant pentru mine, :lol:

...

sunt mai trist pe faptul ca nu am nici imbracaminte nici atitudine de stilou scump, dar simt asa o placere cand scriu cu el....

Înțeleg ce zici, dar cred că-ți faci prea multe griji. Dacă-ți face plăcere să scrii cu el, asta-i tot ce contează. :)

Mai mult decît atît, asta ar putea fi chiar un atu. Dacă hainele și atitudinea nu se potrivesc, cu atît mai puternică va fi impresia pe care o vei face dînd la iveală stiloul. :D

Edited by VladSoare
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.