Jump to content
POLITISTI.ro

Android Device Manager - Controlul dispozitivului Android de la distanţă


Marius

Recommended Posts

  • Moderator

post-1-0-48553600-1388415778_thumb.png

 

În luna august 2013, Google a lansat serviciul Android Device Manager, introducând şi în platforma Android un serviciu oficial pentru managementul de la distanţă al telefoanelor mobile, prin intermediul unei pagini web accesibilă din contul Google: http://www.android.com/devicemanager

 

post-1-0-43839500-1388415153_thumb.png

 

Android Device Manager permite localizarea telefoanelor şi/sau tabletelor pierdute, activarea soneriei pentru apeluri, schimbarea sau resetarea codului de blocare a ecranului şi ştergerea de la distanţă a datelor din dispozitiv.

 

Începând cu 11 decembrie 2013 este disponibilă însă şi o aplicaţie dedicată, compatibilă atât cu telefoanele cât şi cu tabletele, aceasta oferind aceleaşi funcţii direct pe dispozitivul mobil pe care este instalată, o soluţie comparabilă cu aplicaţia Find My iPhone - din iOS.

 

Activarea Android Device Manager pe dispozitivul mobil.

  1. Deschideţi post-1-0-76243900-1388411690.png Setări Google din meniul de aplicaţii al dispozitivului.
  2. Accesaţi Manager de dispozitiv Android.

post-1-0-82559000-1388415196_thumb.jpg

 

Puteţi activa următoarele opţiuni:

  • Localizaţi de la distanţă acest dispozitiv. Găsiţi dispozitivul şi afişaţi-i locaţia aproximativă pe Google Maps. Pentru dispozitivele cu versiunea 4.1 sau versiuni ulterioare, trebuie să fie activat şi accesul la locaţie. Pentru a-l activa, accesaţi Setări Google > Locaţie > Acces la locaţie;
  • Permiteţi restabilirea setărilor din fabrică. Blocaţi dispozitivul şi ştergeţi toate datele de pe el. De asemenea, puteţi modifica parola ecranului de blocare. Atingeţi această opţiune, apoi selectaţi Activaţi pentru a porni administratorul de dispozitiv.

post-1-0-10064100-1388415214_thumb.jpg

 

Activaţi soneria, blocaţi sau ştergeţi de la distanţă datele de pe dispozitiv

 

Când dispozitivul este găsit, veţi vedea locaţia aproximativă a acestuia pe hartă şi data ultimei utilizări. Puteţi selecta următoarele opţiuni:

  • Activaţi soneria. Declanşaţi soneria dispozitivului la volum maxim timp de 5 minute, chiar dacă este setată pe silenţios sau pe vibraţii;
  • Blocaţi. Blocaţi dispozitivul cu o parolă nouă;
  • Ştergeţi. Ştergeţi definitiv toate datele.

Dacă dispozitivul este offline, Android Device Manager nu va putea să apeleze, să blocheze sau să şteargă datele de pe dispozitiv până când nu există o conexiune de date mobile sau o conexiune Wi-Fi. Puteţi însă selecta oricare dintre opţiuni în avans, iar acţiunea va fi realizată după ce dispozitivul este din nou online.

Android Device Manager nu funcţionează pentru dispozitivele care sunt oprite.

  • Upvote 5
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.