Jump to content
POLITISTI.ro

Android Device Manager - Controlul dispozitivului Android de la distanţă


Marius

Recommended Posts

  • Moderator

post-1-0-48553600-1388415778_thumb.png

 

În luna august 2013, Google a lansat serviciul Android Device Manager, introducând şi în platforma Android un serviciu oficial pentru managementul de la distanţă al telefoanelor mobile, prin intermediul unei pagini web accesibilă din contul Google: http://www.android.com/devicemanager

 

post-1-0-43839500-1388415153_thumb.png

 

Android Device Manager permite localizarea telefoanelor şi/sau tabletelor pierdute, activarea soneriei pentru apeluri, schimbarea sau resetarea codului de blocare a ecranului şi ştergerea de la distanţă a datelor din dispozitiv.

 

Începând cu 11 decembrie 2013 este disponibilă însă şi o aplicaţie dedicată, compatibilă atât cu telefoanele cât şi cu tabletele, aceasta oferind aceleaşi funcţii direct pe dispozitivul mobil pe care este instalată, o soluţie comparabilă cu aplicaţia Find My iPhone - din iOS.

 

Activarea Android Device Manager pe dispozitivul mobil.

  1. Deschideţi post-1-0-76243900-1388411690.png Setări Google din meniul de aplicaţii al dispozitivului.
  2. Accesaţi Manager de dispozitiv Android.

post-1-0-82559000-1388415196_thumb.jpg

 

Puteţi activa următoarele opţiuni:

  • Localizaţi de la distanţă acest dispozitiv. Găsiţi dispozitivul şi afişaţi-i locaţia aproximativă pe Google Maps. Pentru dispozitivele cu versiunea 4.1 sau versiuni ulterioare, trebuie să fie activat şi accesul la locaţie. Pentru a-l activa, accesaţi Setări Google > Locaţie > Acces la locaţie;
  • Permiteţi restabilirea setărilor din fabrică. Blocaţi dispozitivul şi ştergeţi toate datele de pe el. De asemenea, puteţi modifica parola ecranului de blocare. Atingeţi această opţiune, apoi selectaţi Activaţi pentru a porni administratorul de dispozitiv.

post-1-0-10064100-1388415214_thumb.jpg

 

Activaţi soneria, blocaţi sau ştergeţi de la distanţă datele de pe dispozitiv

 

Când dispozitivul este găsit, veţi vedea locaţia aproximativă a acestuia pe hartă şi data ultimei utilizări. Puteţi selecta următoarele opţiuni:

  • Activaţi soneria. Declanşaţi soneria dispozitivului la volum maxim timp de 5 minute, chiar dacă este setată pe silenţios sau pe vibraţii;
  • Blocaţi. Blocaţi dispozitivul cu o parolă nouă;
  • Ştergeţi. Ştergeţi definitiv toate datele.

Dacă dispozitivul este offline, Android Device Manager nu va putea să apeleze, să blocheze sau să şteargă datele de pe dispozitiv până când nu există o conexiune de date mobile sau o conexiune Wi-Fi. Puteţi însă selecta oricare dintre opţiuni în avans, iar acţiunea va fi realizată după ce dispozitivul este din nou online.

Android Device Manager nu funcţionează pentru dispozitivele care sunt oprite.

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.