Jump to content
POLITISTI.ro

Admitere - Probe sportive


MarianCiocan

Recommended Posts

Buna seara. Sunt membru nou pe forum, sper sa ma luati usor. 

 

As avea cateva intrebari, sper sa fie cineva indeajuns de binevoitor sa imi raspunda. Sunt elev in clasa a XII-a, la filologie bilingv engleza. Am inceput deja sa ma pregatesc pentru examenul de admitere, si am cateva neclaritati.

 

1. Ce trebuie sa contina exact dosarul de admitere? Am gasit cateva surse insa ori erau vagi, ori existau diferente intre ele. Pana cand trebuie sa am complet acest dosar?

 

2. Am 1,85 si 90 de kg. Am putina burtica ce-i drept; considerati ca exista sanse sa pic examenul sportiv/vizita medicala? Am facut 4 ani de handbal si 2 de fotbal inainte, am avut o tentativa si cu sala de forta, insa nu am mai avut timp in ultima perioada.

 

3. Fiind bilingv engleza, exista specializari in cadrul facultatii care sa aibe o ramura de genul ? Mentionez ca vreau O.S.P - Politie.

 

4. Cate locuri considerati ca vor fi disponibile anul acesta ? 

 

5. In trecut am avut o problema medicala, ca sa ii spun asa, si anume faptul ca imi picau genele cand de la un ochi, cand de la altul. Se poate considera asta ca fiind semn, in cazul in care patesc ceva de genul inainte de examen ?

 

Cam astea ar fi deocamdata, in caz ca mai am vreo neclaritate o sa o adaug aici. Va multumesc, o seara placuta in continuare.

Link to comment
 • Moderator

1. Asta vei afla la momentul oportun, de la Serviciul Resurse Umane din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie care se va ocupa de recrutarea ta.

2. Fa probele de concurs, vezi daca le faci sau nu si vei avea raspunsul. Nu avem de unde sa stim ce conditie fizica ai sau vei avea la data concursului.

3. Nu are nicio treaba specializarea ta din liceu cu specializarea ce o vei avea in Academie. Iti va folosi engleza la examenul de admitere, bineinteles, daca vei opta pentru aceasta limba la concurs.

4. Intreaba-l pe domnul ministru, noi nu avem de unde sa stim.

5. Intreaba-l pe medicul de la Centrul Medical Judetean de care apartine IPJ-ul ce te va recruta, este singurul in masura sa iti raspunda la intrebare.

Link to comment
 • 5 weeks later...

Numai bunul Dumnezeu poate sa faca o schimbare la proba sportiva de anul acesta...Stiu ca nu stie nimeni prea multe dar stiu ca anul trecut era gata gata sa se schimbe as dori niste pareri...Multumesc anticipat!

Edited by Catalin
Nu mai modifica mărimea fontului! Dacă vrei să iesi în evidentă, nu prin acest mod vei reusi, ci prin postări de calitate.
 • Downvote 1
Link to comment
 • Member

Se voteaza in Senat probele.Anul trecut deja erau schimbate probele sportive..insa din cauza ca s-a aflat prea tarziu ,prin iunie daca nu gresesc,s-a hotarat ca,candidatii sa sustina vechile probe.Anul asta din pacate sunt sanse mari sa fie bagate tractiunile si saritura in lungime de pe loc.Om trai si om vedea.


Se voteaza in Senat probele.Anul trecut deja erau schimbate probele sportive..insa din cauza ca s-a aflat prea tarziu ,prin iunie daca nu gresesc,s-a hotarat ca,candidatii sa sustina vechile probe.Anul asta din pacate sunt sanse mari sa fie bagate tractiunile si saritura in lungime de pe loc.Om trai si om vedea.

Link to comment
 • Member

Cel mai bine este sa ne pregatim pentru toate probele sportive. Saritura de pe loc, tractiuni, aruncarea mingii, viteza, rezistenta. Eu asa fac, nu vreau sa am surprize.

Spor!

 • Upvote 1
Link to comment
 • Member

Nu cred ca sunt votate probele in Senatul Academiei pt ca sunt probe standard si pt alte institutii separate de invatamant precum Scolile de Ag de la Campina, Cluj si Oradea.

Link to comment

Are dreptate Ben . Important este sa va antrenati din punct de vedere fizic , dar si mai mult intelectual. Nu neglijati niciuna din laturi !

Faci bine , George ! Cand am dat eu anul trecut se introdusesera cele 4 probe , dar s-a facut putin tam-tam ca era si foarte aproape de momentul inceperii admiterii si ,deci , s-a ramas la vechea forma cu 3 probe. Pentru anul acesta eu zic ca ar fi posibil orice , dar cand esti pregatit , nimic nu te doboara .

Edited by MariusAcademy
Link to comment
 • Member

Trebuie tratate în aceeași măsură,la urma urmei nu ajungi la examen decât după ce ai trecut sportul.Sunt de aceeași părere cu George,mai bine sunt precaut la capitolul acesta.Nu se știe niciodată.

Link to comment
 • 3 weeks later...

Multumesc pentru picatura de speranta bogdancrrn "Anul asta din pacate sunt sanse mari sa fie bagate tractiunile si saritura in lungime de pe loc" Doamne ajuta-ti si sa vedem noile povocari la probele sportive!

 

 

 

 

Link to comment
 • Member

Nu mai sunt noi provocari :)).Spuneam "din pacate" pentru ca erau vizibil mai dificile decat cele deja  existente si nu ma refer la tractiuni.Personal imi era frica de saritura in lungime.S-a publicat regulamentul oficial pe 2014 care stipuleaza ca probele raman neschimbate.

Link to comment
 • 3 weeks later...

Probele astea erau grele pentru cei care au dormit cu cipsul in mana la calculator toata copilaria asta ma doare, in plus sunt fost candidat si cu mana pe biblie o spun si asa examinatorii erau indulgenti cu cei care eau la limita.Si as vrea sa precizez ca mai nou lesinul a devenit obisnuinta la probele sportive, oricum sunt prea mic sa schimb ceva...Bafta pe 2014 tuturor!

 • Upvote 5
 • Downvote 1
Link to comment

Citez din regulament:

 

 

f) scăparea mingii de către candidat (înainte sau înapoi) este considerată aruncare nereuşită (pentru prima încercare);

 
g) dacă situaţia prevăzută la lit. f) are loc la a doua încercare, candidatul este declarat „Nepromovat”, iar în borderou este consemnată performanţa celei mai bune aruncări.

 

Intrebarea mea: Daca la prima aruncare depasesc baremul (arunc peste 7m, aruncarea fiind valida), iar la cea de-a doua aruncare scap mingea, sunt declarat nepromovat?

Link to comment
 • 3 months later...

Salut, astăzi am mers pe stadion să dau probele și am avut următoarele rezultate:

 

viteză: 7,1 ( ceva sfaturi pentru îmbunătățirea timpului?)

 

mingea medicinală: 7,5 metri

 

rezistență: 3 minute 20 secunde. 

Link to comment

Nu stiu in ce masura te pot ajuta pe tine, la mine au mers (nu am aptitudini pentru viteza, nativ):
- Alearga in viteza la deal
- Urca si coboara scari in serii ( eu urcam si coboram de 10 ori, in 3-4 serii diferite ) - incearca sa urci cat de repede poti
- Alearga numai pe partea din fata a talpii piciorului ( pingea ii zice, parca )
- Lucreaza plecari. Eu acolo pierdeam cel mai mult.
- Lucreaza la miscarea corecta a bratelor in timp ce alergi, vei vedea ca te simti mai rapid.
Pe langa toate astea, eu mai alergam si la vale pentru a mari pasul ( la vale ai viteza mai mare decat cea pe care o poti atinge pe teren plat => esti fortat sa faci pasul mai mare ca sa nu cazi ).

Edited by Taleb
 • Upvote 1
Link to comment
 • Member

Andrei, la 50 m cel mai important este startul referindu-mă la faptul că la probe cronometrul pornește odată cu primul candidat.Dacă îți îmbunătățești timpul de reacție ai șansa ca tu să fii acela și automat să dai tonul probei.

Link to comment

Astăzi am dat din nou probele și am avut următoarele rezultate:

 

vitzeză: 6,9 secunde

 

minge: 7,7 metri

 

rezistență: 3,15 

 

Antrenamentul pe care l-am urmat a fost:

 

luni - serii de scări și alergare în pantă

marți- 10 x serii de viteză 100 m cu 200 m alergare ușoară 

miercuri - 20 x serii viteză 50 metri 

joi - alergare rezistență (15 ture de stadion)

vineri - alergare ușoară și minge.

Link to comment

Da, sigur. Prima dată încep cu 2 ture de stadion, alergare cât se poate de ușoară, apoi încălzire „ca la școală” (rotiri de cap, brate, aplecări pe picioare, fandări). După ce termin cu brațele și picioarele pe o distanță de 50 de m fac joc de glezne, alergare cu genunchii sus,picioarele la spate (astea se numesc „speciale” în atletism și le-am observat și eu la cei care vin pe stadion și fac de performanță). Totul durează undeva la 20 de minute, din ce am înțeles eu încălzirea este esențială ca să dai un randament bun. 

Link to comment
 • Member

Grijă mare sincer cu încălzirea,să nu o neglijați în niciun caz.Am făcut eu asta și am suferit o întindere de toată frumusețea.E cea mai importantă parte a antrenamentului...

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.