Jump to content
POLITISTI.ro

Admitere Academia de Politie FR

Madalina1985

Recommended Posts

Buna seara! Ma numesc Madalina si sunt agent de politie. In 2014 intentionez sa ma inscriu la concursul de admitere la Academia de Politie - FR. Problema este ca am 1.60 m inaltime. Limita de inaltime este valabila si pentru agentii care doresc sa urmeze cursuri FR la Academie? Multumesc!

Eu sper ca o sa tina in continuare cont de inaltime. Fratilor, cine v-a incadrat pe voi in politie, in prima instanta?! Ce usi ati deschis pentru derogarile alea? Mai stiu cativa baieti de pe la SIF-ul de la mine din sector, nu am nici cea mai vaga idee pe ce usa din spate si-au facut loc smurfii aia in MAI...scuze de offtopic.

• Upvote 2
  • Downvote 8
  • Active member

Usa liceului militar au deschis, pt ai carui absolventi nu erau bareme de inaltime. Nu inseamna neaparat ca au avut pile.

Edited by Ben
  • Upvote 2
  • Downvote 1
  • Active member

Mai sa fie! Le-ai verificat si arborele genealogic, sursa veniturilor, care le sunt parintii, cu ce se ocupa. Ai facut si un profil al absolventului de liceu militar.

Poate lucrezi la sipi si nu stiam. Sau poate ca asa esti tu - plin de prejudecati.

Eu zic sa-ti vezi de treaba ta si de sectorul si linia ta de munca. Am observat ca se practica in Politie chestia asta de a te uita in ograda vecinului, de a-ti da cu parerea: ca aia nu muncesc, ca aia stau degeaba, ca aia de la SIF sunt prea scunzi sa fi intrat pe bune, ca aia au programul nu stiu cum, etc, etc.

• Upvote 2

Ben, oricum ar fi, nu esti in masura sa imi contesti judecata. De ce? Pentru ca stiu ceea ce spun. Ca tot suntem offtopic, stim prea bine ca unii dintre noi s-au facut politisti doar pentru statut, tintesc servicii si functii cheie in minister inca din perioada "junioratului", au comportamente de prim-juni pe mosie si fac doar ce le convine. E o monarhie electivo-ereditara cu never-ending, ia intereseaza-te cati actuali sefi de directii pe la politia capitalei sunt fostii soferi ai fostilor sefi de directii de prin anii '90. Si pana la urma, de ce sari de fund in sus? Te simti? Daca pe tine nu te-a deranjat nimic, niciodata in ministerul asta, nu inseamna ca nici pe mine nu m-a deranjat.

• Upvote 1
  • Downvote 2
  • Active member

Nu sunt la SIF, nu sunt nici absolvent de liceu militar si nici scund. Doar ma enerveaza oamenii care isi dau cu parerea de pe margine. Tu nu ai judecata. Tu ai prejudecata.

Si cu asta am incheiat.

Edited by Ben
  • Upvote 1
  • Downvote 1

Daca ai fi vorbit cu un golan barbutist de la coltul blocului care, intr-adevar, isi dadea cu parerea de pe margine, ti-as fi dat dreptate. O zi buna iti doresc.

• Upvote 1
  • Downvote 1
  • 3 weeks later...

Vixen, sunt absolventa a Scolii de Agenti Campina promotia 2006. Nu am avut nevoie de derogare deoarece limita de inaltime a fost pt fete 1,60 m. Nu am avut nici pile, nu am deschis usi, ci pur si simplu am invatat. Nu ma intereseaza titulatura ci munca de politie a devenit o pasiune. Faptul ca am 1,60 inaltime nu este vina mea. Doar ca imi doresc sa imi depasesc limitele. Sarbatori fericite!

• Upvote 3
  • 1 month later...

O veste buna pentru viitorii candidati la Academia de Politie FR. S-au abrogat prevederile privind conditia de inaltime. OMAI 16/2014

Nu stiu cand a  fost 42 de ani varsta maxima, dar anul acesta, conform art. 6 alin. 3 lit. a) din Regulamentul de Admitere ( http://www.academiadepolitie.ro/root/studii/admitere/2014/Regulament-admitere-2014.pdf ) varsta maxima pentru FR este de 35 de ani.

Se știe ceva cu privire la condițiile specifice, precum vechimea în muncă sau calificative ?

Blue1Guardian: Vechimea in munca - daca bine-mi aduc aminte - trebuie sa fie de minim 3 ani in sistem. Iar calificativul sa fie minim bine pe ultimii doi ani. 

Consulta totusi regulamentul de admitere.

Totodata cauta pe forumul intrapol mai multe detalii - stiu ca s-a discutat problema asta anul trecut cu siguranta.

• Member

A fost pana anul trecut, conform art.665/2008 art.21 pct.lit.a.Citeste vechiul topic despre admitere fr

Edited by stelistman
  • Member

@ tehwhistler : Am consultat regulamentul, nu scrie nimic acolo. Mă refeream dacă există un OMAI care să reglementeze ceva nou. Întradevăr, erau minim 3 ani și condiția de minim ,,BINE" anul trecut.

Edited by blue1guardian

blue1guardian, vechimea se aplica de la data acordarii gradului profesional. Noi mai avem de asteptat pentru ca am fost amanati 10 luni. Rabdare multa. Te saluta Cristi de la Galati. 

• Member

@dell : Știu că nu intru/intrăm în calcul anul ăsta. Dar eu mă gândesc la anii de vechime ca ani în care am fost evaluați efectiv ( cu calificativ), nu neapărat 3 ani calendaristici. În plus, am 1 an de facultate la buget. Așa că impedimentul e mai mare.

• Member

Eu am doi ani de facultate la buget si nu m-au lasat sa ma inscriu anul trecut. Nici anul acesta nu ma pot inscrie pt ca am consultat regulamentul de admitere si nici anul acesta nu se poate inscrie niici o persoana care a facut facultate pe loc bugetat.

• Upvote 1

Am doua intrebari pt cine e amabil sa-mi raspunda: sa presupunem ca un candidat a absolvit o facultate cu taxa. Conform art.12, penultima liniuta, trebuie sa prezinte o declaratie autentificata ca nu a urmat o perioada de studii sau un ciclu complet de studii universitare de licenţă sau echivalente, în regim bugetat. Poate prezenta. De ce are obligatia depunerii unei adeverinţe eliberate de instituţia de învăţământ organizatoare, (conform art.12 ultima liniuta) din moment ce el da declaratia ca nu a urmat o facultate la buget, fapt ce-i da dreptul sa urmeze una? Sau, o persoana care a urmat o perioada de studii sau a finalizat un program de studii universitare de licenţă la buget, din moment ce nu poate prezenta declaratia autentificata, pentru ce ar mai fi necesara ultima cerinta, pe care el o indeplineste? Adica daca omul nu poate prezenta declaratia autentificata, ce rost are sa mearga pana la facultate sa i se elibereze adeverinta ca a absolvit facultatea la buget? 

Multumesc!

• 4 weeks later...

Nu stiu daca in momentul de fata ma poate lamurii cineva cu privire la vechimea in munca pt ca in regulamentul din 2014 nu este precizat nicaieri..este posibil sa se fi scos aceasta conditie?

Salutare ! Multa bafta celor care dau anul acesta la mine fiind ultimul tren pt. ca fac 35.Am auzit neoficial ca ar fi 28 de locuri. Voi ce stiti ?

• Member

E un document pe intrapol cu toate locurile pt unitatile de invatamant ale MAI. A fost postat acum 2-3 zile.