Jump to content
POLITISTI.ro

Ordinea publica trece de primarie?

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Draga Camelia , daca ai fi citit cat de cat pe forum ti-ai fi dat seama ca politistii de pe acest forum sunt constienti ca nu totul este roz in Politia Romana, si unii dintre ei si-au exprimat clar dorinta de schimbare ,ba chiar au si inaintat unele propuneri in vederea reorganizarii politiei.

Daca se trece in subordinea primariilor parereaa este ca termenul de politist ar trebui redefinit.Ca sa iti dau un exemplu la mine in oras politisti comunitari sunt numai rudele si apropiatii primarului printre care unii dintre ei au terminat cu greu studiile liceale(au ramas repetenti mai multi ani la rand).

Sa inteleg ca 66 % dintre romanii care nu au incredere in Politia Romana au incredere in Jandarmeria Romana?

Cand eram mai mic si vedeam pe undeva scris politia comunitara credeam ca sunt cei care se ocupa de cainii comunitari din orase,insa nici acum nu stiu ce sa cred despre ei.

Modificat de Madalin
Publicat

Frumoasa domnisoara Camelia, aceste cifre ne dau de gandit.

Ce face un pompier, ce face un jandarm, ce face un politist local? Daca ne intereseaza cu ce se mananca?

Pe mine unul , sincer, nu ma intereseaza, insa nu vad de ce i-ar interesa pe ei ,cei la care cu [cenzurat] va referiti sa devina parte a unei institutii in care asa cum spuneti dvs, 66% din populatia tarii nu mai are incredere.

Nu este un nonsens ce spuneti? Pentru ca in realitate asa se intampla, toti vor sa sara peste gard in curtea politiei, iar daca s-au nascut obositi sa intre pe usa din dos.

Ce treaba au politistii cu functionarii publici de la primarie nu prea stiu , poate ne explicati dvs.

Faptul ca dvs nu sunteti politista dar va permiteti sa dati cu noroi in noi, politistii , arata ca sunteti un inger coborat pe pamant.

Spre deosebire de,,noi romanii" oamenii care tasteaza pe acest forum, care au o meserie nerecunoscuta inca de nomenglatorul de meserii, adica politist, se pricep, unii mai mult, altii mai putin la un singur lucru.

Sa fie politisti in fiecare secunda a vietii lor, si au jurat ca isi vor da viata pentru tara.

Oamenii astia, specia asta ciudata, din cauza meseriei nu au timp de familie, nu au timp sa isi educe copii asa cum ar trebuii, de cele mai multe ori copii lor isi intreaba mamele cand isi mai fac timp sa ajunga pe acasa ,, mami cine-i nenea?", nu au sarbatori legale, nu au sambete si duminici, mor inainte de pensie iar daca apuca pensia nu produc o paguba prea mare statului, lucreaza de cele mai multe ori in jur de 300 de ore lunar si sunt platitio 168 etc.

Frumoasa domnisoara eu stiu ca atunci cand parchezi pe locul unui handicapat trebuie sa ii iei si handicapul.

Daca domnii despre care vorbeati dvs tot vor sa fie politisti sau sa faca ce fac politistii ar trebuii sa aiba si niste raspunderi.

Nu credeti?

In speranta ca nu v-am suparat va salut cu sinceritate.

Exista batalii pe care e bine să le ocolesti; nu din teama că le-ai putea pierde, ci pentru că ai deveni ridicol castigandu-le.

• Apreciez 2
Publicat

Elvis pentru raspunsul tau atat de calm (t e stiam mai ... revolutionar in postari ) si de diplomatic ti-am dat o bila verde. Din contra eu fiin mai calm de obicei, am vrut un raspuns mai la jugulara jupanesei Cameila, dar m-ama gandit ca o sa scada dracului mai tare procentul de neincredere in politie .

Publicat (modificat)

Oare dumneavoastra aveti impresia cu ce se maninca meseriile pe care l-e criticati cu atita inversunare?Stiti ce face un jandarm,un pompier?

Nu avem nicio impresie, nu vrem sa stim cu ce se mananca, pentru simplul fapt ca noi ne-am dorit sa devenim politisti, nu jandarmi sau pompieri.

Nu politistii sunt cei care se cred altceva decat ceea ce sunt. Noi doar vrem sa facem ceea ce ne-am dorit si pentru ce ne-am pregatit.

Spuneti despre politisti locali ca sint analfabeti si ca nu stiu meserie si ca nu se cade sa detina titulatura de politist.Oare ma intreb uitindu-ma la sondajul de mai sus daca vreun politist local vrea sa se numeasca politist.Oare v-ati pus intrebarea asta?

Ciudat nu? Dar sa stii ca toti isi doresc, de la primul pana la ultimul. Nici nu intrase legea politiei in vigoare si peste tot ii vedeai cum se plimbau cu noile titulaturi, chiar daca conform legii nu exista la acea data o astfel de institutie. :naughty:

Modificat de Rookie
Publicat (modificat)

La acest sondaj au participat 1206 persoane : DOVADA

Crezi ca un nr. de 796 de indivizi, cat insemna 66 % , poate sa-si dea cu parerea despre increderea in politie. Asta ti se pare realitatea ? :naughty:

Acelasi sondaje dadea la alegeri castigatori la presedintie, persoana din al carui partid facea solicitarea sondajului ! Sa nu uitam ce s-a intamplat la alegeri cu sondajele . Eu unul nu le bag in seama .

Asa ca te rog draga Camelia ( sau cine stie cine esti ), nu te mai lua dupa sondaje , ci dupa adevarata realitate .

Prin postarea de mai sus, nu faci altceva decat sa jignesti politistii care isi fac datoria cu onestitate , pun sufletul in meserie !

PS. mie unul imi miroase a jandarm frustat . Sper sa ma insel !

Elvis, din partea mai ai un " + " , Respect ! :emo-yessir:

Modificat de Eduard
  • Moderator
Publicat

Nu vă mai pierdeți timpul cu astfel de manipulări. Repet, nu au nicio relevanță astfel de sondaje.

Chiar dacă declarativ un cetățean se declară nemulțumit sau spune că nu are încredere în poliție, când are o problemă, chiar și una ce nu este de competența poliției, nu o să-l vedeți că apelează la comunitari sau jandarmi, ci din contră vine tot la polițist. Asta contează.

Degeaba cineva declară că are încredere într-o instituție, dacă atunci când are o problemă instinctul și subconștientul îl determină să reacționeze tocmai invers față de ceea ce a declarat.

Aceste sondaje sunt doar o găselniță a diferitelor institute ce au apărut ca ciupercile după ploaie, pentru a mai încasa ceva bănuți. Numai că nu au nicio legătură cu realitatea.

O campanie profesionistă și eficientă de PR a unei instituții, poate crește considerabil procentele așa numitei „încrederi a populației” într-un astfel de sondaj, fără ca în celelalte activități curente ale instituției să se modifice sau schimbe ceva. Și atunci, mai are rost să vorbim despre obiectivitatea sau relevanța unui astfel de sondaj, menit numai pentru a manipula și a constitui un subiect la buletinele de știri, prin care indirect se face o reclamă mascată.

• 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

:emo-yessir: Ordinea publica este un atribut al politiei locale ce se va infiinta pe linga celelalte cinci si pina la operationalizarea acesteia se detaseaza un politist pe o perioada maxima de un an.Legea este buna cu exceptia pregotivelor primarului care oricind poate cere destituirea politistului local.

Cit priveste sondajul de opinie prezentat de Camelia ..... cu increderea in politie este demagogie.Nu stiu cum se face ca toata lumea vine si intreaba,reclama,solicita politistul.

Oare daca este atita neincredere de ce nu sintem in vacanta in unitati .Ce tot atita ne plingem ca lucram peste program si nu mai ajungem sa luam libere cind cetateanul contribuabil nu are incredere si se duce mai degraba la biserica sa se roage sa-l pedepseasca pe infractor legea cereasca si asfel aceasta specie va fi pe cale de disparitie. :naughty:

Cit priveste celelate arme jandarmi si pompieri nu comentez.Fiecare atunci cind a intrat in sistem a stiut ce vrea sa fie ,politist ,jandarm sau pompier si sa nu le amestecam si nici sa plingem de dragul sau sacrificiile acestora.

Nu vedeti ca s-a introdus dezbinarea si acum se culeg rezultatele !! :huh:

Stringeti rindurile fratilor ca chiorul vrea sa ne faca pe toti pe la spate si nu uitati ca jandarmii si pompierii sunt militari si nu au voie sa comenteze :emo-yessir:

Publicat (modificat)

Din ceea ce scrii, sa inteleg ca esti jandarm sau pompier ?

Cit priveste celelate arme jandarmi si pompieri nu comentez.

Stringeti rindurile fratilor ca virgula chiorul vrea sa ne faca pe toti pe la spate si nu uitati ca jandarmii si pompierii sunt militari si nu au voie sa comenteze
:emo-yessir: Modificat de Eduard
Publicat

politia locala este defapt fosta politie comunitara...vor avea atributii "complementare" pe linie rutiera si de ordine publica...cel mai probabil vor sanctiona betivi boschetari etc...ca si pana acum...ALTA MARIE CU ALTA PALARIE :))

Publicat

Raspuns la intreabarea lui Eduard .Sunt politist lucrez la ordine publica de 18 ani.

Cit priveste afirmatia cu pompierii si jandarmii nu am vrut sa fac afirmatii ca presedintele CNP-ului ca ar trebui dati afara jandarmii si pompierii ca sunt prea multi ,afirmatii care duce la dezbinarea armelor din MAI. :blink:

In atitia ani de politie am fost la interventii si cu pompieri si cu jandarmii si am colaborat foarte bine.Si ei se pling ca au greutati ,dar nu le pot spune fiindca sunt militari ,executa nu comenteaza. :emo-yessir:

Ai uitat cind erai sergent major sau plutonier si lucrai non-stop,fara libere,prime de vacanta etc..Sau poate est angajat din 2003 incoace si atunci scuza-ma ,nu poti sa comentezi daca n-ai trecut prin acle perioade.Atunci a fost greu,nu acum :naughty:

• Moderator
Publicat

FERI BACE stii ce nu trebuie omis? Camasa iti este intodeauna mai aproape decat haina ori paltonul.

In concluzie, voi sustine un coleg politist in detrimentul oricarei categorii profesionale ... :clip: Intelegi?!?! :)

• Apreciez 2
Publicat

sunt politist si voi ramine in continuare alaturi de voi pina la pensie si dupa aceia ,daca Dumnezeu imi da putere si sanatate :emo-yessir:

Publicat (modificat)

Initial nu am vrut sa dau replica, dar draga Camelia o singura intrebare : Daca sustii ca oamenii nu vor sa se faca politisti (in finalul postarii tale), dami te rog o explicatie logica de ce este inghesuiala si ,, se rup gardurile,, la admiterea in politie ??? Raspuns ; pentru ca acesti tineri nu cunosc ce inseamna munca de politie te asigur ca daca ar sti un procent mai mare de 66% ar renunta !

Acesta este primul meu post aici si tin sa va salut. Ai mare dreptate LORD in ceea ce spui. Poate exista o mentalitate mai proasta printre tinerii din scolile de agenti de politie, dar ce se intampla acolo este mai mult armata si batjocura decat ceea ce vrea si ceea ce se arata a fi scolile.

Referitor la subiectul acestui topic, sunt de acord cu ceea ce s-a spus mai sus, o idiotenie totala sa pui sef un primar peste politie

Poate ma insel eu, dar cred ca multi care sunt acum agenti de politie vor renunta la acest statut decat sa intre in politia locala. Sunt cazuri de politisti (nationali) batuti, scuipati, injurati. Politistii comunitari cum sunt / erau ? Mai rau. Ganditi-va ce se va intampla cu noua Politie Locala. Va fi mai rau, se va crea impresia ca Politistii Locali vor fi un fel de gardieni publici, comunitari.... iar aceasta impresie va fi pe buna dreptate.

P.S. sper sa nu fi gresit in expirare, sunt putin cam obosit si este cam tarziu. Numai bine.

Modificat de Mari
Publicat

"Draga" CAMELIA ,.. noua "domnilor politisti" nu ne da de gindit decit faptul ca intr-adevar "coanteaza" daca suntem " dati" la primarii!! Pentru ca atunci vom deveni colegi/parteneri de echipa/sper ca nu subalterni! - ai unor pseudopolitisti ca tine !! Si atunci cind m-am "inrolat" ..tocmai asta nu imi doream sa ajung!

As vrea sa te intreb un lucru : daca politistii locali nu doresc sa fie numiti "politisti", datorita proastei imagini pe care le-o aducem noi -politistii ADEVARATI-... de ce nu isi dau demisia?!! de ce nu se inscriu la o scoala de tractoristi?!! ... sau de doctori?!! LOL !

AAAA!!! sorry!! CAME-LI-A !! A-M uita-t sa it-i multu-mes-c pentru distrac-ti-a pe car-e mi-a-i oferi-t-o !

I-o iti propun sa "l-e" lasam altora (adica noua, politistilor ADEVARATI !) privilegiul de a scrie corect in limba romana...."defapt" tu esti un politist local/jandarm mic si analfabet....

Nu-i (sic!) asa ca am "impresia cu ce se maninca meseria pe care " tocmai ti-am( :D) criticat-o(:D) ??!

• Apreciez 2
  • Displace 1
Publicat (modificat)

@FERI BACI - am 15 ani de politie, tot la OP- Urban . Stiu foarte bine anumite vremuri!

Nu am vrut sa te supar, am pus doar o intrebare. Dar iti mai pun una :

- Cu cine ti-ai dorii sa faci serviciu, cu un jandarm sau cu un coleg politist ? Eu sustin ceea ce a spus Marius mai sus . :emo-yessir:

Modificat de Eduard
  • Membru
Publicat (modificat)

Deoarece speculati foarte mult am sa va subliniez cateva obiective:

- In prezent se lucreaza asiduu la operationalizarea Politiei Locale;

- Termenul cel mai optimist de finalizare a acestui proces este de 2 ani;

- Politia Locala va avea numai atributii moderate in activitatea de mentinere a ordinii si sigurantei publice (cititi atent Legea nr. 155/2010);

- Numarul primariilor care isi vor permite sa infiinteze politii locale va fi destul de scazut;

- Toate conceptele sunt realizate in asa fel incat acestia sa lucreze cat mai putin independent si cat mai mult in context de cooperare interinstitutionala (cu politia, cu jandarmii, etc)

Concluzia: Scopul (politic) principal este de a crea si utiliza o noua forta, care sa fie la dispozitia primarilor (numiti politic), dar acest lucru este putin probabil a se realiza deocamdata asa cum se doreste in cercuri inalte.

Pe viitor se concretizeaza, in functie de evolutia procesului, o eventuala sporire a atributiilor acestora in segmentul de patrulare (mai ales in mediul urban), in asa fel incat Politia Romana sa isi poata concentra eforturile exclusiv pe combaterea fenomenului infractional...

P.S. Textul legal prevedere ca SE POT DETASA politisti, acest lucru nefiind obligatoriu ! Este vorba exclusiv de intelegerea dintre primar si seful politiei, precum si de disponibilitatea unor oameni de a se detasa in aceasta structura...

Modificat de Ecou
  • Apreciez 2
Publicat

cu privire la detasari pot spune ca nu prea vor avea loc, deoarece toti din primarie se bat cu pumnii in piept ca au deja functiile ocupate, deci nu mai au locuri. cat despre faptul ca o.p.-ul va trece de primarii nu cred ca asa ceva este posibil

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

de cand se tot vorbeste... mi s-a luat...

primaria tot de MAI apartine

in tarile civilizate ordinea publica apartine de administratiile locale (primarii) din punct de vedere logistic, la fel colaborarea este buna, primaria putand emite hotarari ale consiliului, in functie de specificul zonei, ganditi-va cati bani sunt irositi aiurea cu comunitarii care au dotare mult mai buna si o au degeaba, ganditi-va ca angajtii de la primarii tot au avt o prima de sarbatori, un tichet-cadou ceva....

dar fiindca traim in Romania nu o sa luan nici un exemplu bun de la tari civilizate, o sa cheltuim bani infiintand tot felul de politii, ca doar noi ne bazam pe "investitii" dupa cum zice piticul...ca na de la investitii se poate fura cel mai mult

Ca bine zici , in tarile civilizate . Crezi ca noi ne incadram ?

• 1 lună mai târziu...
Publicat

Am auzit zvonuri cum ca viitorii absolventi ai scolilor de politie vor fi detasati la politia locala. Au un cadru legal pentru asa ceva? Cum ar putea fi combatuta ideea in cazul punerii in practica?

• 4 luni mai târziu...
Publicat (modificat)

l-am vazut ieri la realitatea tv pe Iulian Surugiu presedintele SNAP care spunea ca in noaptea de 27/28 a avut loc o sedinta la minister intre sefii de la ordine publica si ministru,care le-a cerut sa faca un proiect de lege privind trecerea structurilor de ordine publica in subordinea primariilor.Acelasi zvon l-am auzit si la mine la sectie si se spune ca Lucian Guran nu a fost de acord si ca ministrul i-a cerut demisia.Pana acum de cand sunt in minister toate zvonurile rele s-au adeverit, sper ca asta sa ramana doar un zvon altfel nu stiu care va mai ramane sa pazeasca afisele electorale ori sa-i spuna "salut colegu'"celor de la ADP.

Modificat de ionut908
  • Displace 1
Publicat

se spune ca Lucian Guran nu a fost de acord si ca ministrul i-a cerut demisia

DA DOAMNE SA SE INTOARCA DE UNDE A PLECAT!!!!!!! (scris voit cu caps)

• Moderator
Publicat

ionut908 si in cand ti-ai facut cont aici, tot cu aceste povesti ai venit. Nu stiu de ce, dar am o banuiala ca esti doar un gardian public ce aspira la statutul de politist.

Publicat (modificat)
:angry: Asta se aude peste tot. Chiar acum la Realitatea TV s-a discutat despre trecerea agentilor de la ordine publica si circulatie in subordinea primariei in cadrul POLITIEI LOCALE. In asta consta reorganizarea Politiei Romane. Nu au cum sa dea afara atatia oameni, ii trece la primarie si vor pleca singuri. Foarte simplu. Modificat de Ramy
  • Apreciez 1
  • Displace 3
Publicat (modificat)

MARIUS:cauta-ma la sectia 25 bucuresti.sa te convingi.

Modificat de ionut908
Publicat

Da ce proiect de lege pot sa faca astia ca sa ma poata obliga pe mine sa trec la locala lor?

Sub ce modalitate ne pot constringe ca sa trecem la gardienii publici? Legal nu prea vad cum o pot face fara acordul meu.Si daca se va intampla eu cred ca ar trebui sa ne solidarizam si sa refuzam trecerea prin demonstratii,mitinguri la Bucuresti.

Multi poate nu realizeaza ce inseamna sa te subordonezi unui parvenit de DIRECTOR de POLITIE LOCALA si unui primar.Dar pe langa astea, toate drepturile castigate prin absolvirea unei scoli de 2 ani de politie le pierzi pentru ca la politia LOCALA nu beneficiezi de nici un statut si esti la cheremul unor oameni total neprofesionisti in munca de politie, ce sa mai vorbim de studii sau specializari legate de munca de politie

JALE,JALE

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.