Jump to content
POLITISTI.ro

Ce parere aveti despre politiste?

Postare recomandată

Publicat

Interesant, Bozo, şi tot respectul, dar ele sunt excepţiile şi nu regula, din fericire :D.

Publicat

Spărgător de case, agăţat pe messenger de o poliţistă , Sursa : Articol din Evenimentul Zilei 18 februarie 2011

Un spărgător de locuinţe din Bucureşti a fost reţinut după ce o poliţistă de la Secţia 6 l-a agăţat pe messenger, dându-se drept o admiratoare înfocată.

Poliţista a recurs la această metodă de a-l atrage pe tânărul de 24 de ani, pentru a-şi ajuta colegii să-l reţină ceva mai repede. Cătălin a spart un apartament, zilele trecute, apoi a plecat la iubita sa din Călăraşi. Ghinionul hoţului a fost că, la ultima ,,lovitură” dată a fost filmat cu ajutorul unei camera video instalate într-un vizor. Aşa a fost identificat şi s-au adunat dovezi împotriva lui.

A intervenit apoi poliţista care, aflându-i contul pe reţeaua de socializare, l-a convins că este îndrăgostită de el şi l-a determinat să se întoarcă, ieri, în Bucureşti. Aici l-au reţinut poliţiştii de la Biroul de investigaţii criminale al Secţiei 6.

Anchetatorii susţin că tânărul alegea să spargă numai apartamentele situate la etajele superioare din blocurile aflare în curs de reabilitare. După ce se asigura că proprietarii nu erau în locuinţe, escalada schelele până la etajele şase sau şapte şi spărgea ori forţa geamurile de la baie. Împotriva lui sunt probe care arată că el este autorul a cinci astfel de furturi. Prejudiciul total se ridică la 22.000 de lei. Cătălin s-ar putea întoarce iarăşi în penitenciar, de unde a fost eliberat în luna septembrie a anului trecut. A ispăşit o pedeapsă de cinci ani, tot pentru furt calificat.

P.S Iata un argument pro femei in politie !

Publicat

Pana vin intaririle mai ai probabil un caz de ultraj, care se va adauga la cel de tulburare a OP, sau ce a mai facut "cefosul, rromul, interlopul", si deci un motiv in plus sa stea cat mai mult la racorica....Oameni buni..priviti si partea plina a paharului.... :ner:

:emo-yessir: Salute !!!

sincer, cate politiste ultragiate ai vazut si cati politisti ultragiati ai vazut?

Vad ca majoritatea sunteti de acord ca femeile sa lucreze in politie.Sincer, eu nu sunt de acord.Consider ca aceasta meserie este una pentru barbati si nu pentru femei,mai ales la ordine publica.In ultima vreme vad cat mai multe politiste pe strada cuplate cu cate un agent sau un jandarm(profesional ma refer).Ma intreb uneori ce poate face o politista de 1,60m intro- o situatie delicata,cand intanleste ''cefosi'',rromi sau alte ''specimene'' de genu' intr-un conflict.Ce face?va intreb pe voi domnilor politisti care lucrati cu ele in sistem.Cheama intariri?De aplanarea conflictului nici nu poate fi vorba in astfel de situatii. In curand cred ca vom vedea si femei mascate care intra peste interlopi in case(omg!!!!). Deci? ce preferati? Politie capabila sau......fotomodele in uniforma? P.S.---Nu sunt misogin.

chiar sunt femei care lucreaza in serviciile de interventie rapida, ex. la Constanta, nu te mai mira, uite aici cum intervine o femeie, la un caz real petrecut in Mangalia, asa ca eu unul nu as fi asa de raspicat in privinta femeilor

Publicat (modificat)

Spuneti ca si in alte tari sunt femei politiste si ca e normal sa fie pe strada.

Pai hai sa va dau un exemplu.Doua colege criminaliste au fost in SUA la un schimb de experienta.Am stat intr-o zi cu una dintre ele la povesti.Lasand la o parte faptul ca mi-a zis ca criminalistii americani prin metodele si tehnica cu care lucreaza sunt mai tari ca si in serialul CSI,mi-a povestiti un fapt tare interesant legat de politiste.In statul in care a foste ea, (Florida parca) exista o prevedere legala care spune ca unica metoda folosita de femeile politiste pentru autoaparare sau pentru imobilizarea unui suspect (deci in situatii de pericol) este....folosirea armei din dotare.Fara gradualitate, proportionalitate, rugaminti si matanii la domnu` infractor. Arma si atat.Asta pentru femei.

In conditiile astea, cred si eu ca o femeie este eficienta pe strada.In ale noastre, eficienta femeilor pe strada in OP tinde catre 0 (zero).

parerea mea.

p.s.

copman, cu tot respectul..fata aia a fost in plus, s-a bagat aiurea si numai a incurcat.Ea si pompierul au stricat actiunea , cel putin in viziunea mea.O interventie de asemenea natura nu se face in modul hei-rup cum au procedat ei doi.Efectiv au incurcat baietii.E de laudat ca a avut curaj, dar curajul la gramada, fara tact si fara tactica este pagubos.

Modificat de arcan
Publicat (modificat)

arcan, este usor sa vorbim cand nu am fost acolo, eu zic ca a avut ceva ce unora dintre noi le cam lipseste cateodata, stii tu ce. Cel in cauza era un om cu probleme psihice, care ameninta ca va arunca blocul in aer, ba mai mult daduse drumul la gaze, iar faptul ca nu a intervenit mai mult de atat, a fost sugestia sefului ei. Asa ca din partea mea jos palaria.

Modificat de copman
Publicat (modificat)

Imi mentin parerea ca fata a incurcat si nu a ajutat.Si nu stiu cand a avut timp seful ei sa nu o lase sa intervina mai mult de atat, el fiind ocupat cu altceva la momentul ala.Dar, nici macar nu conteaza asta.In OP sunt de parere ca fetele nu pot sa lucreze, avand de a face cu toate scursurile societatii acolo,si nu din misoginism.

Cu atat mai mult, in fortele speciale ale politiei, unde situatiile periculoase fac parte din cotidianul misiunilor, nu e loc de fete.Daca o vedeam lovind usa cu berbecul sau sarindu-i in gat aluia, stateam pe ganduri.Dar asa....

Financiar, logistica,biroul de presa, purtatoare de cuvant,,,sunt atatea locuri unde femeile ar face treaba mult mai buna decat barbatii....

p.s

Intradevar, e usor sa vorbesti cand nu ai fost acolo.

Modificat de arcan
  • Membru
Publicat

Era clar genul "sa nu imi rup unghiuta", se vede din gesturi ca nu are atitudine de luptatoare...

Gesturile ei puteau costa viata unui coleg care stie ce face, secundele sunt importante aici.

Publicat

bozo ce inseamna la tine atitudine de luptatoare? sa il muste de ureche? eu zic ca a avut destul sange in instalatie ca sa zic asa.

Publicat

Bine punctat arcan, pacat ca alti colegi au pareri diferite.Nu sunt misogin dar locul femeilor in politie e in cadrul oricarei formatiuni numai la O.P. nu.Sau daca tot se vrea femeie la O.P. atunci luati modelul american prezentat de arcan.

• Membru
Publicat (modificat)

copman, da-l naiba de exemplu cu fete politiste, eu unul am ras pe saturate de fata aia, colega cum zici tu, eu nu o cunosc, dar acolo erau deja 3 oameni, erau suficienti sa-l extraga din apartament. Acum asta e parerea mea, accept fetele in politie, dar am scris in alt post pe ce linie sa lucreze, nu OP si nici macar SIR-uri. Parerea mea. care nu conteaza... :emo-yessir:

Modificat de eti79ety
Publicat (modificat)

Am lucrat o perioadă la I.C. cu o fată care venea de la Dinamo, practicase în sistem performanţă un sport destul de greu derivat din sporturile de aruncări. La început majoritatea colegilor au ocolit-o, ştiţi voi cum este în operativ cu timpul, am fost singurul care a acceptat să facă parteneriat cu ea. Sincer era un pachet de muşchi care ne-a folosit de multe ori în acţiunile nocturne. Eu am practicat cândva lupte libere. Sunt un om onest şi vă spun că în doi ani era pregătită teoretic mult mai bine decât mulţi bărbaţi, colegi, care nici în ziua de azi nu pot imobiliza vreun "şmecher" mai bine ca ea. Acum lucrează la S.I.C. pe aceeaşi linie de muncă, este om de nădejde, de acţiune şi te poţi baza pe ea fără să clipeşti, este foarte respectată...însă munceşte foarte mult să ţină ritmul cu colegii. Nu cred că este o excepţie, mai este o colegă la P.P.M. Kogălniceanu-CT care este spaima rromilor şi care rezolvă de cele mai multe ori noaptea singură apelurile 112. Are ovechime la O.P. de doar trei ani!. Pe aceste colege nu le consider femei ci poliţiste adevărate, pe celelalte însă şi eu le-aş trimite la alte activităţi de care poliţia are nevoie sau dacă ar refuza la cratiţă. Părerea despre pipiţele care îşi fâţâie fesele prin sediile poliţiei mi-am exprimat-o pe topicul "corupţia din vămi". Să auzim de bine!

Modificat de avam
Publicat

Radu x3, hai sa iti spun o treaba: promotia de acum de la scoala de agenti are si baieti de 1,60....rar sunt peste 1,80..asa ca draga nu mai fa afirmatii neconcludente pentru ca nu conteaza inaltimea, ci cat de bine iti faci treaba! Sau ar trebui sa incep sa desconsider si eu barbatii care imi ajung doar la umar :naughty: ...nu subestima o femeie Niciodata!! :ner:

Publicat

Vrei sa spui ca la admitere in Scoala nu mai e valabila cerinta de minim 1,70 m inaltime pentru baieti???? :blink:

• Membru
Publicat

Cam are dreptate Bruneta cu ce zice...au bagat astia niste pigmei acum de zici ca nu e adevarat. :blink:

• Moderator
Publicat

S-a mai discutat aici pe forum despre aceste bareme, parcă astă vară. Și un șef încerca să ne convingă despre faptul că scăderea baremelor ni se datorează tot nouă, celor din teritoriu ... cică răspundem la mișto pe la testele și sondajele acelea periodice ce vin de la minister. :D

• Membru
Publicat

Catalin, eu nu imi aduc aminte sa fi raspuns la vreun test/sondaj in care sa spun ca vreau colegi pigmei... :blink:

• Moderator
Publicat

Domnule, ei acolo citesc printre rânduri, sau ceva de genul ăsta ... deci chiar dacă nu te întreabă direct ceva, oricum ei își dau seama cam ce ai fi răspuns, dacă te-ar fi întrebat. :ner:

Publicat

Da....am colegi si sub 1,60.....nu am idee cine i-a dat admis la proba medicala....derogare derogare frate...dar chiar asa??? :blink: :blink: imi ajunge la umar si nu exagerez.....foarte putini peste 1,80 in scoala...si inainte cat chin si jale cu minim 1,70 :doh: oricum media de inaltime in scoala....atat baieti cat si fete este foarte mica...si nu pot zice ca imi convine dar asta e -_-<_< ne conformam

Publicat

copman, da-l naiba de exemplu cu fete politiste, eu unul am ras pe saturate de fata aia, colega cum zici tu, eu nu o cunosc, dar acolo erau deja 3 oameni, erau suficienti sa-l extraga din apartament. Acum asta e parerea mea, accept fetele in politie, dar am scris in alt post pe ce linie sa lucreze, nu OP si nici macar SIR-uri. Parerea mea. care nu conteaza... :emo-yessir:

Nu este vina lor, a politistelor , eti79ety ca legislatia in vigoare apara infractorii si nu politistul aflat pe strada, asa cum se intampla de fapt in statele unde s-a inventat apa calda si in plus de asta nu toate politistele pot fi de folos in strada cum nici toti politistii nu sunt buni de O.P. :D Eu zic sa fim echidistanti cu marja de eroare aferenta. :emo-yessir:

• Apreciez 1
Publicat

Da....am colegi si sub 1,60.....nu am idee cine i-a dat admis la proba medicala....derogare derogare frate...dar chiar asa??? imi ajunge la umar si nu exagerez.....foarte putini peste 1,80 in scoala...si inainte cat chin si jale cu minim 1,70 :doh: oricum media de inaltime in scoala....atat baieti cat si fete este foarte mica...si nu pot zice ca imi convine dar asta e -_-<_< ne conformam

Eu cred ca de fapt asta are legatura cu taierile alea de 25%....care s-au aplicat din cate stiu si la norma de echipare...Cum guvernul a taiat 25% din banii de echipament, probabil s-au gandit ca uniformele vor fi cu 25 % mai scurte.....si ca atare selectioneaza politisti mai scunzi.... :hmmmt:

Mie mi se pare logic. Traiasca partidul...uraaa...uraaa...uraaa !!!

:emo-yessir:

• Apreciez 1
Publicat

Daca nu pot fi de acord cu fete in OP sau la interventie, sunt cu atat mai anti pitici in Politie.Pana si in Academie s-a scazut inaltimea minima la baieti si fete. Mai in gluma, mai in serios, a capatat o porecla...: Academia de Po-nei nu de de Po-litie.

Publicat (modificat)

interesanta concluzie :ner: :ner: :ner:

post-759-039796200 1298298056_thumb.jpg

Mda...la prima vedere poate sunteti tentati sa radeti...dar eu am lucrat cu multi politisti din UK, si as putea spune ca aceasta poza este elocventa pentru modul lor de gandire si actiune...Chiar ofera o solutie (numai una dintre ele) la problema dezbatuta pe acest topic...Adica, nu stiu de unde e luata poza, si ce patrula ar trebui sa reprezinte....DAR !!! Ati observat cat e de echipat "ala micu' " ??? Vesta de interventie, baston extensibil, spray cu piper, et.c....tot tacamul...Cel inalt e "cool"...doar in jacheta....De ce???...asa se suplineste lipsa unor "dotari" fizice de la mama natura...unde cel inalt "da cu brandul", cel mic da cu bastonul, foloseste spray-ul....compenseaza.

Scuze, nu am vrut sa tin lectii....doar ca prima oara am ras la poza..si dupa mi-am dat seama ca de fapt rad ca prostu'....ei (englezii) nu rad.

Bafta..

Modificat de gabin30
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.