Jump to content
POLITISTI.ro

Ce parere aveti despre politiste?

Postare recomandată

Publicat

arcan,pe tine nu te-a facut o femeie?.te-a adus barza? :lol:

Poate esti asa de amabila sa ma luminezi putin, pentru ca nu sunt in stare sa ma ridic la nivelul tau.Nu inteleg subtilitatile de limbaj.

Ce vrei sa imi spui , de fapt ?

Publicat

Eu nu am o părere atât de proastă despre colegele noastre. Multe dintre acestea dau "culoare" ca să zic aşa sistemului. Şeful I.P.J. Vâlcea cred că este un misogin frustrat dacă şi-a permis să facă aceste afirmaţii. Să nu uităm că domnişoarele sau doamnele au dat un examen (ca şi noi) prin care au intrat în sistem şi faptul că au intrat atât de multe nu este vina ci meritul acestora. Acum când am rămas din ce în ce mai puţini în stradă căutăm pretexte şi ne agăţăm de orice pentru a justifica proasta gestionare a mai marilor de la Bucureşti. Până să existe aceste disponibilizări nu îmi aduc aminte ca cineva să comenteze că sunt prea multe colege în sistem. Erau vremuri când mă rugam să avem şi noi la post o colegă numai să nu mai fim singuri în patrule, ca şi mulţi alţii dintre noi. Eu zic să fim mai ponderaţi în afirmaţii şi mai uniţi unii cu alţii pentru că şi aşa suntem făcuţi praf peste tot inclusiv de "branconierul" şef. Uitaţi-vă vă rog la toate categoriile sociale şi profesionale şi veţi vedea că sunt mai uniţi ca noi, fie că vorbim de taximetrişti, şoferi, salvamari, pensionari, etc. Această atitudine de refulare împotriva colegelor noastre nu poate folosi nimănui decât poate celor care doresc să ne dezbine şi să ne înrăiască unii împotriva altora. Şi ca să exemplific ce am dorit să transmit aici vă rog să urmăriţi clipul de mai jos. Sunt două domnişoare poliţiste, de origine română care sunt stabilite în Austria. Veţi vedea cum acestea suferă nu din cauza misoginismului ci a prejudecăţilor străinilor faţă de români. Veţi vedea că sunt respectate de colegi şi că nu se poate pune problema că acestea sunt femei. Să nu uităm ce legislaţie apără poliţistii în România şi ce legislaţie apără poliţiştii în alte ţări. Probabil că dacă am avea o legsilaţie gen S.U.A. iar o colegă ar striga "culcat pe burtă !" unui ţigănoi burtos nu ar mai comenta pentru că la secunda numărul doi i-ar trage un glonţ în [cenzurat] ea sau partenerul acesteia.

• Apreciez 3
Publicat

Seful IPJ Vilcea a fost cat se poate de obiectiv in afirmatiile sale si chiar nu a dat dovada de misoginism nici o clipa. Cinste lui ca a stiut cum sa abordeze problema!

• Apreciez 2
Publicat

[...] Să nu uităm ce legislaţie apără poliţistii în România şi ce legislaţie apără poliţiştii în alte ţări. Probabil că dacă am avea o legsilaţie gen S.U.A. iar o colegă ar striga "culcat pe burtă !" unui ţigănoi burtos nu ar mai comenta pentru că la secunda numărul doi i-ar trage un glonţ în [cenzurat] ea sau partenerul acesteia. [...]

Cat de multa dreptate ai... Imi doresc din tot sufletul sa vad si la noi o legislatie care pune politistul in pozitia pe care o merita. Simpla vedere a unei uniforme ar trebui sa impuna respect. Si daca-ti zice politistul "Stai" atunci stai, frate, ca altfel ti-o iei. Rau.

Inca mai sper. Cand o sa incetez sa sper o sa-mi fac formele de plecare in Canada.

• Apreciez 1
Publicat

Eu nu mai am nici o indoiala! Sunt tot mai hotarat sa plec in Canada desi stiu ca nu va fi usor! Sa auzim de bine!

Publicat

Seful IPJ Vilcea ,chestorul Stoica, a spus cu voce tare ceea ce gandesc toti inspectorii sefi si majoritatea politistilor de la O.P.

Am mai spus si repet , femeile nu au ce cauta la O.P. decat cu foarte mici exceptii ,iar daca asta ma face misogin imi asum riscul.

Intreba cineva ce rol au femeile la SIR-uri...........in afara de judetul Olt si Constanta unde sunt secretare nu prea am auzit sa fie prin alte judete.

Multa sanatate. :emo-yessir:

• Apreciez 2
  • Displace 1
Publicat

Am mai spus si repet , femeile nu au ce cauta la O.P. decat cu foarte mici exceptii

La fel s-a spus şi despre bărbaţii din învăţământ şi mulţi s-au dovedit al naibii de buni pedagogi.

Ok, o femeie poate nu are forţa fizică să-l pună pe unul la pământ, dar profesia voastră nu constă doar în asta.

Ca o paranteză, ştii de glumă, ori nu te mai întreb dacă vrei să pipăi gagici? :clip:

• Membru
Publicat

Din cele mai vechi timpuri tot barbatii au fost cei mai buni profesori (de fapt mai demult femeine nici nu visau sa ajunga acolo) :naughty:

Cei mai buni bucatari sunt tot barbatii, si in majoritatea domeniilor suntem cei mai buni. Vezi ce misogin sunt daca ma provoci? :ner:

Meseria de politist in strada nu consta in forta decat in unele situatii, dar nu se poate fara ea totusi. Si femeile au rolul lor aici, dar trebuie gestionata problema asta corect: sa fie 3 politisti pe echipaj daca unul este femeie, sa nu mai permita sa fuga toate la birouri (dar ce sa mai pipaie si sefii ca tot ziceai de pipait...)

• Apreciez 3
Publicat (modificat)

Din cele mai vechi timpuri tot barbatii au fost cei mai buni profesori (de fapt mai demult femeine nici nu visau sa ajunga acolo) :naughty:

În timpurile alea vechi despre care vorbeşti femeile erau extrem de discriminate, pe orice plan. Nu poţi nega asta.

Logic că erau cei mai buni, din moment ce femeilor nu prea li se permitea accesul. Erau încurajate spre alte domenii. Adică spre unul singur, treburile gospodăreşti.

sa nu mai permita sa fuga toate la birouri

Aici îţi dau dreptate.

Femeile sunt oarecum menajate în orice domeniu, nu doar în poliţie. Sexul slab şi frumos, nu? Bărbaţii simt nevoia să le protejeze, femeilor le este comod şi călduţ. Multe nu ştiu altfel, dar nici bărbaţii nu caută să schimbe ceva, ci le ţin isonul. Cererea fără ofertă este inutilă. Un cerc vicios susţinut de ambele sexe.

Bărbaţii deţin mai multe funcţii de conducere nu pentru că femeile n-ar fi capabile, ci pentru că nu vor să-şi asume responsabilităţile venite odată cu puterea. Îi lasă pe ei să ducă greul.

Ar trebui schimbate atitudinea şi mentalitatea. Femeile au ce căuta în poliţie, dar puse să îşi asume responsabilităţi. Unele au făcut-o, dar refuzaţi să vedeţi asta, pentru că nu v-ar susţine afirmaţiile.

Nu spun că oricine este făcut pentru profesia asta, însă vocaţia n-are de a face cu apartenenţa la sex.

Modificat de Neroli
  • Apreciez 1
Publicat

Sexul slab şi frumos, nu?

Dacă te uiți cu atenție la fiecare dintre speciile de animale pe planetă(pentru că omul e un animal, a cărui inteligență a evoluat în timp), o să observi că peste tot, masculul e cel care arată mai bine.

• Displace 1
Publicat

masculul e cel care arată mai bine.

Tu va trebui să te machiezi puţin, nu? Vorba lui mnezo...

Am preluat o etichetă ca atare, nu am atribuit-o eu. Reclamaţiile se fac la alt ghişeu. :P

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

Hahah ;P

N-am nevoie chiar deloc.

Nu știu dacă pot spune același lucru despre tine insă :)

• Apreciez 1
  • Displace 2
Publicat (modificat)

aici esti rautacios..o femeie este frumoasa fara farduri.....si ar trebui sa recunoasteti ca sunt cazuri in care faceti echipa buna cu o politista :clip:

Modificat de cerasela
  • Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat (modificat)

Hahah ;P

N-am nevoie chiar deloc.

Nu știu dacă pot spune același lucru despre tine insă :)

Era vorba de un banc pe care presupun că nu-l ştii, altfel ai fi înţeles la ce mă refer.

Departe de mine intenţia de a te cataloga cumva, mai ales fizic. Nu te cunosc.

Nici tu pe mine. :)

Modificat de Neroli
  • Displace 1
  • Membru
Publicat

bey gluma e gluma... jara jigniri.

Daca nu tineti la gluma nu mai glumiti... Daca iti e frica de urs nu intra in padure :ner:

Publicat

Eu am altă curiozitate.

Dacă la birouri ar fi repartizaţi bărbaţi, aţi fi ok cu situaţia? Nu cred.

Aşadar, ce vă deranjează, de fapt? Femeile din poliţie, favoritismul, ambele?

• Membru
Publicat

sa iti spun eu un exemplu: la sectie la mine mai avem o singura fata din 8 cate erau acum 4 ani. Toate au dat examen si au fost incadrate direct, nu au facut scoala de politie si au dat examen pe functii din operativ pentru a atenua deficitul. Acum a mai ramas numai una... Restul la caldurica. Si uite asa rezulta un minus de politisti operativi, si s-a ingrosat numarul plimbatorilor de hartii...

Publicat

Ok, ai dreptate, e nedrept, dar e vina tuturor pentru asta.

Apoi, degeaba excluzi femeia din sistem. Se va găsi un bărbat care îi va lua locul, plimbând hârtii şi atât.

O mai bună instruire şi responsabilizare consider că ar fi soluţia.

• Moderator
Publicat

Iar ce a uitat bozo sa precizeze, e ca in foarte multe cazuri, chiar daca nu sunt locuri / functii libere la "caldurica", pentru anumite colege se infiinteaza (si asta e aspectul cel mai deranjant). ;)

Publicat

Iar ce a uitat bozo sa precizeze, e ca in foarte multe cazuri, chiar daca nu sunt locuri / functii libere la "caldurica", pentru anumite colege se infiinteaza (si asta e aspectul cel mai deranjant). ;)

Multe nu ştiu altfel, dar nici bărbaţii nu caută să schimbe ceva, ci le ţin isonul. Cererea fără ofertă este inutilă. Un cerc vicios susţinut de ambele sexe.

Încă ceva, pentru anumiţi nepoţi, fini, fii etc. nu s-au înfiinţat?

• Moderator
Publicat

Ba da, cu siguranta sunt si astfel de cazuri si in partea masculina, tot la fel de deranjante.

Problema e putin mai complicata, intrucat sefii din teritoriu nu pot infiinta sau desfiinta functii si apleleaza la alte tertipuri: detasari, modificarea fisei postului etc. care nu fac altceva decat sa reduca si mai mult numarul functiilor operative.

Publicat (modificat)

si asta e o scuza?

Nu, arătam că este un fenomen care nu are de a face cu apartenenţa la sex neapărat.

Ba da, cu siguranta sunt si astfel de cazuri si in partea masculina, tot la fel de deranjante.

Şi atunci?

Cu ce ajută să înlături femeia dacă mentalitatea rămâne aceeaşi?

Aceleaşi nedreptăţi şi neajunsuri veţi îndura.

Lucraţi pe mentalitate. Excludeţi favoritismul şi lâncezeala, că astea sunt de fapt problema.

Ok, dacă motivul pentru care le vreţi excluse are şi o cauză misogină, eu mă opresc aici. Numai să spuneţi.

Modificat de Neroli
Publicat (modificat)

Ok, o femeie poate nu are forţa fizică să-l pună pe unul la pământ, dar profesia voastră nu constă doar în asta.

Ca o paranteză, ştii de glumă, ori nu te mai întreb dacă vrei să pipăi gagici? :clip:

Ma deranjeaza Neroli ca spre exemplu unele colege din operativ nu pot trage de manson la tragerile din poligon sa poata incarca pistolul pentru ca nu au forta fizica despre care vorbeai sau din cauza unghiutelor prea mari. Profesia noastra nu consta doar in asta dar la OP trebuie si forta fizica.

Nu am spus niciodata ca excluderea femeilor din sistem ar fi un lucru bun, au rolul lor iar noi barbatii suntem constienti iar femeile ne-au demonstrat ca exista si exceptiile care confirma regula.

Tot timpul am sustinut insa ca numarul locurilor in institutiile de invatamant trebuie limitat undeva la 8-10% din nr total asa cum spun normele europene si cum se intampla in tarile civilizate.

Gagicile imi place sa le pipai in timpul liber si numai cu acordul lor. :ner:

In cazul sefilor de foarte multe ori nu se intampla asa.

Modificat de Elvis
  • Apreciez 1
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.