Jump to content
POLITISTI.ro

Ce parere aveti despre politiste?

Postare recomandată

Publicat

,,Povestea,, s-a intamplat prin 2009 in Timisoara Sectia 3 Politie.Si e reala.

Si intadevar, vorbim impreuna si ne intelegem separat.Ambii.Pentru ca ai citit cele scrise de mine cu atentie doar in prima jumatate.

Pe dealta parte, daca iti amintesti, eu am scris pe topicul asta strict pentru a-mi spune parerea mea>Care asta este. raspunsurile superioare si infatuate le-am primit, nu le-am dat.La fel si caracterizarile.

Nu sunt tutore si nici profesor, si nici nu am stofa de asa ceva.Deci nu doresc sa schimb nimanui parerea si nici sa modific cuiva viziunea asupra muncii de politie.Departe de mine acest gand.

Apoi nu pricep de ce ne agatam atat de mult de munca in OP facuta de fete, cand lucram in alta ramura??Unde am si recunoscut ca sunt binevenite femeile...

Referitor la complexe......le mentionam doar.in mod sigur am complexe,dar nu in munca, vis-a-vis de femeile politist.

Si da, am gresit data...intradevar,marti e martisorul...amanam berea pe marti... :D

Arcan out.

Idem explicatiile si tendinta de ,,profesor,,..

Publicat

e doar o problema de selectie, daca fetele trec baremele si dovedesc abilitati pentru orice tip de munca ar trebui lasate sa o faca. testarile fizice ar trebui sa sa faca anual, dar pe bune, iar cine nu mai corespunde, orice gender ar fi, fie atinge standardul intr-un timp t, fie pleaca pe o alta functie corespunzatoare abilitatilor lui. am vazut pe un aeroport din patria "egalitatii intre sexe" o femeie hamal care punea pe banda bagajele pentru cala si lua bagaje la rand cu un coleg de-al ei barbat, pana la 35 kg/bucata. munca egala, tratament egal.

critica ar trebui adresata mai curand sistemului si modalitatii de acces in profesia de politist. normal ca este posibil ca acum sa ai un anumit numar de fete, pe care sistemul nu le-a selectionat cum trebuie, nu le-a pregatit cum trebuie si acum sunt puse sa faca ceva si poate nu dau randamentul care trebuie. nu e vina lor, ci a intelectualilor care au supervizat selectia si pregatirea.

daca ai x locuri pe op... pai ar trebui o baterie de teste fizice foarte serioasa pentru admitere, iar pe parcursul scolarizarii pregatirea sportiva sa fie foarte bine reprezentata, cu examene intermediare severe, nu ca acum. si asta ar atinge doar o latura a problemei, nemaivorbind de pregatirea practica. dar mai avem mult pana acolo.

Publicat

Arcan, nu m-am indoit nici o clipa de autenticitatea povestii tale! Am vrut doar sa spun ca exemple de genul celui dat de tine, exista si de cealalta parte a baricadei, dar asta nu inseamna ca este o regula.

Intr-adevar raspunsurile si caracterizarile le-ai primit, dar le-ai si intors, ai platit cu aceeasi moneda. E ok, e modul tau de a reactiona, de a-ti exprima ideile si il respect!

D.p.m.d.v nu trebuie sa fii tutore sau profesor ca sa lasi lucruri bune in urma ta si sa fii un exemplu pentru cei tineri...

Nu,nu, nu amanam nimic! Te tii de promisiune si marti la fel, ca doar e 1 martie. :naughty:

Publicat

Trimite-LE cu speciala pentru Baia de Arama. :D

Nu stiu cum se face, dar atunci cand vine vorba de bere, politisii devin prieteni, uita de bariere, de resentimente etc ?! :beer:

Publicat

Bruneta niciodata sa nu spui niciodata.

Pentru toate fetele de pe forum cu ocazia zilei de 1 martie- sa fiti iubite. :emo-yessir:

Publicat

eu sunt elev al scolii de politie vasile lascar campina...anul 2 si poate or fi intrat ele pe usa din fata,dar modul fatis in care ele sunt 'preferentiate' in scoala mi se pare josnic pt unii profesori. Ele primesc note mari doar pt ca zambesc frumos si se dau la profesor in schimb ce noi(baietii) primim note de 2 lei iar la sfarsit la repartitie ele cu mediile cele mai mari vor alege locurile "caldute"

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

Elvis, cu intarziere, multumesc din suflet si iti doresc acelasi lucru si tie!

GuessWho, mai bine te-ai stradui si tu sa inveti mai mult si atunci vei primi note pe masura. Niciodata nu vei progresa incercand sa ii invinovatesti pe altii pentru rezultatele tale nemultumitoare. Bafta multa!

• Membru
Publicat

sau mai usor, cauta o profesoara sau un profesor cu alta orientare sexuala :D

• Apreciez 3
Publicat

doamnelor și domnișoarelor, colege sau viitoare colege. prin prisma experienței pe care o trăiesc de când numărul dumneavoastră în rândurile polițiștilor a crescut vă doresc să fiți cu capul pe umăr și să deveniți bune profesioniste. până în acest moment dragele colege cu care am interacționat nu mi-au lăsat o părere foarte buna, lăsând impresia că au auterizat aici fără voia lor și doar fiindcă așa a dorit unchiulețu sau soțul și din cauza asta sunt privilegiate (examene luate pe nașpa, calificative bune, prime - când se dădeau, un loc călduț și bine plătit, libere, etc.). sunt convins că printre voi există foarte multe care știu ce vor și acționează în consecință, pe care le felicit. binențeles că, compania dumneavoastră destinde audiența de cele mai multe ori, dar trebuie să fie ceva între umeri, nu doar între picioare și în sân? corect?

• Apreciez 1
  • Displace 4
Publicat (modificat)

Asta e doar in mintea ta! :naughty:

Tu crezi ca lasi o impresie buna? :hmmmt:

Modificat de bestkyky
  • Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat (modificat)

Parerea mea despre politiste este una buna.

Copoii si politistele pot lucra pasnic. Insa voi considerati femeile slabe, nu le dati sansa sa arate ca sunt capabile, le taiati elanul, le faceti sa se simta inferioare : suprematia barbatului asupra femeii...vad ca exista si in politie, chiar discutiile din acest topic o arata.

Femeile lupta de mult si militeaza pentru egalitatea de sanse, au castigat o lupta prin admiterea femeii pe locurile din politie .

Tocmai pentru ca sunteti barbati ati putea, nu sa ocrotiti femeia politista, insa sa incercati sa le invatati cate ceva, sa le insuflati curaj.

Daca voi puteti si ele pot, trebuie sa aveti incredere in ele. Pana la urma este de admirat curajul lor de a fi politist. Si ele isi asuma riscuri, obligatii...

Este normal pentru o femeie politist care este la inceput de drum sa fie emotiva, sa se piarda, ele sunt asemeni unui solist ce canta pentru prima data in lumina reflectoarelor si a unui public numeros, vor sa faca totul bine, sa nu dezamageasca...Insa ati putea sa nu le lasati "sa cada"; si voi ati fost, la inceput, asa.

ATI PUTEA SA LE TRATATI CA DE LA EGAL LA EGAL, ati putea sa le indrumati, sa le aratati cum ar fi bine sa procedeze, si cu siguranta veti fi mandri ce colega aveti langa voi.

Modificat de angelfire
  • Apreciez 2
  • Displace 1
Publicat (modificat)

...ca inca nu am dat berea.... :rolleyes:

Modificat de arcan
Publicat

La mulţi ani! tuturor femeilor de pretutindeni şi pentru ziua de mâine tuturor mamelor. Pentru femeile care au devenit mame să dea Dumnezeu să vă simţiţi împlinite!, pentru cele care încă nu aţi devenit mame să dea Dumnezeu să vă împliniţi!. Aveţi grijă cu blândeţe şi de noi, bărbaţii, pentru că oarecum suntem şi noi "copii" voştrii!. :emo-yessir:

• Membru
Publicat

Angelfire, eu nu am vazut pana acum nici o femeie discriminata in politie, dimpotriva, sunt protejate, pentru ca sunt mai sensibile.

In politie femeile nu vor avea niciodata aceleasi sanse ca si barbatii, dar nu din cauza discriminarii, ci din cauza activitatilor desfasurate, exceptie facand cateva compartimente, unde e nu prea e nevoie si de "muschi".

Si ele isi au rostul lor, iar colegii mei nu sunt suparati pe ele ci pe sefii care nu gestioneaza corect resursele. De exemplu cred ca nimeni nu are nimic impotriva sa lucreze in patrula cu o femeie, daca mai are si un coleg barbat, dar situatia se schimba cand trebuie sa lucrezi numai cu o femeie.

De altfel, pot sa spun ca mie imi plac politistele :D si le urez "la multi ani!"

• Apreciez 2
  • Membru
Publicat (modificat)

Azi sunt libere fetele, asa ca bem noi si azi si maine :lol:

Modificat de eti79ety
  • 5 luni mai târziu...
  • Membru activ
Publicat

"Şeful IPJ Vâlcea nu mai vrea femei în Poliţie VEZI AICI MOTIVUL

Cerere incredibilă a unui şef din poliţie. Comandantul IPJ Vâlcea le solicită superiorilor să ceară modificarea legii, astfel încât femeilor să nu li se mai permită să intre într-un număr atât de mare în poliţie.

Poliţistele ar trebui să fie mai puţine

Chiar dacă sunt silitoare, muncitoare și deștepte, după cum spune și șeful poliției vâlcene, singura vină a doamnelor care lucrează pentru ordinea și liniștea publică e că ... devin mame. Activitatea instituției este astfel îngreunată, mai spune chestorul de poliție.

În ciuda faptului că statul trebuie să garanteze egalitatea de şanse între femei și bărbați pentru ocuparea funcțiilor publice, şeful IPJ Vâlcea s-a grăbit să le ceară ajutorul celor de la centru. Vrea modificarea legii astfel încât să fie stabilit un număr limitat de locuri în Poliție pentru femei. Vâlcea are aproximativ 800 de polițiști, din care 100 sunt femei."

http://www.realitatea.net/seful-ipj-valcea-nu-mai-vrea-femei-in-politie-vezi-aici-motivul_861740.html

Nu mai era mult pana sa rabufneasca cineva :)

Publicat

Mi se pare corect.Pe langa ca majoritatea vor la birou sa face cafele, mai ocupa si locuri unde puteau fi barbati, pe strada...Apoi isi iau 2 ani de maternal, si uite asa apar pe hartie politisti care nu exista...

Publicat

Urmariti articolul din "vocea valcii", cu privire la opinia sefului IPJ Valcea :

Chestorul Stoica spune STOP intrării femeilor în Poliţie

joi, 11 august 2011

OPINIE. Inspectorul-şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea doreşte limitarea intrării femeilor în Academia de Poliţie. El susţine că Poliţia Vâlcea s-a pricopsit cu un număr extrem de mare de femei, 119 la număr din 843 de poliţişti, iar multe dintre ele ţin posturile blocate pentru că pleacă în concediu de maternitate.

În cadrul ultimei sale conferinţe de presă, inspectorul – şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, chestorul Ion Stoica, şi-a manifestat nemulţumirea asupra faptul că în unitatea pe care vremelnic o conduce sunt prea multe femei poliţiste. Acesta consideră că poliţistele nu pot fi expuse riscului de a fi trimise să patruleze pe stradă, susţinând ca posturile de la Ordine Publică să fie ocupate numai de bărbaţi. Asta în ciuda faptului că femeile sunt dispuse să muncească cot la cot cu bărbaţii, asumându-şi riscurile meseriei. Cu toate acestea, chestorul Stoica crede că legislaţia trebuie să se schimbe, iar la Academia de Poliţie să fie locuri limitate pentru femei. El a rămas surprins în momentul în care a observat că mai mult de jumătate din studenţii vâlceni ce sunt în promoţia 2011 a Academiei de Poliţie sunt femei. „Voi avea o discuţie cu şeful PoliţieI Române ca vâlcenii din această ultimă promoţie să fie lăsaţi să vină la Vâlcea în ideea suplimentării schema poliţiei vâlcene. Sunt destul de mulţi, deoarece atunci când au venit în practică am observat că era sala plină. Problema este aceeaşi pe care am ridicat-o şi în videoconferinţă, dar care nu s-a putut pune în practică pentru că trebuia modificată legea. Este vorba de reducerea numărului de locuri pentru femei de la Academia de Poliţie. Nu am nimic cu femeile, din contră îmi plac femeile, dar dacă vom merge pe ordine publică ne trebuie bărbaţi. Ori fetele sunt foarte silitoare şi deştepte, iar la examen, şansele fiind egale, reuşesc mai mult fetele. Eu am spus-o mereu că ori trecem la locuri limitate pentru femei, ori începem să dăm probele egale pentru că şi salariile şi competenţele sunt egale” – susţine şeful Poliţiei Vâlcea.

119 poliţiste în Poliţia Vâlcea

La ora actuală, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea sunt nu mai puţin de 119 femei din 843 de poliţişti câţi numără unitatea. Chestorul Ion Stoica spune că numărul este extrem de mare, în condiţiile în care îi rămân tot timpul funcţiile blocate pentru că multe poliţiste intră în concediu de maternitate. Mai mult decât atât, sunt multe femei care au fost repartizate la posturile comunale de poliţie şi care, datorită navetelor şi condiţiilor precare, fac tot mai multe presiuni să fie transferate în municipiu. „Femeile, după ce intră în poliţie, stau puţin, nasc un copil, după doi ani de concediu mai fac unul şi te trezeşti că îţi rămân funcţiile ocupate atâţia ani, iar colegii lor trebuia să le preia atribuţiile. Pentru noi e foarte greu să lucrăm cu poliţiste pentru că au familii şi alte responsabilităţi. Ţin să menţionez că avem poliţiste foarte bune, care îşi fac treaba cum nu se poate mai bine. Dar, în acelaşi timp sunt probleme în mediul rural şi toate vor să vină în mediul urban pentru că nu le mai convine cu naveta şi cu condiţiile precare. Aşadar, să fie femei, dar cu o anumită limită” – a mai declarat inspectorul – şef al IPJ Vâlcea, chestorul Ion Stoica.

• Apreciez 3
Publicat

Si a mai spus dansul ca la renumeratie egala sa fie si munca egala, ceea ce mi-se pare foarte corect .

Pacat ca nu am gasit videoclipul , treaba asta a spus-o mai la urma.

Publicat

Imagineaza-ti o patrula intr-un Matiz alb cu girofaruri..... :unsure: hyhy...mi se pare haioasa tare imaginea asta.Politistii sa aiba minim 1,85 si 95 Kg....

Cel putin doi din astia intr-un Matiz, strica Matizul. :rolleyes:

Si eu sunt de acord cu afirmatia ca la drepturi egale si munca ar trebui sa fie egala.

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.