Jump to content
POLITISTI.ro

Unui ziarist din Reşiţa i s-a pus pistolul la cap de către mascaţi

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Unui ziarist din Reşiţa i s-a pus pistolul la cap de către mascaţi

Se pare că Reporterul Mircea Popovici a fost ameninţat cu un pistol care i s-a pus la capmeseria de ziarist a devenit una deosebit de periculoasă, cel puţin la Reşiţa. Un reporter de la Antena 1 care filma de pe domeniu public din scara blocului, o descindere a Poliţiei de Frontieră, a fost agresat şi lovit de către unul dintre poliţişti.

Ba mai mult, reporterului Mircea Popovici i s-a smuls camera din mână, după care a fost trântit la pământ, lovit cu pumnii şi picioarele, iar totul a culminat cu momentul în care ziaristul a fost ameninţat cu un pistol care i s-a pus la cap. Realizând probabil că a mers prea departe, poliţistul l-a eliberat pe ziarist după ce i–a rupt şi camera de filmat. Locutorii au văzut cum reporterul şi alţi tineri din zonă au fost gresaţi de către poliţiştii de frontieră de la Oraviţa, cei care au făcut descinderile de la Reşiţa.

Ziaristul a cerut ajutor la 112 şi a depus o plângere penală împotriva agresorilor. Poliţia a demarat o anchetă în acest sens.

sursa: libertatea.ro

Voi cum ati fi procedat aici ?

Eu unul as fi procedat la fel(bine nu stiu daca neaparat cu pistolul la tampla, dar dupa cum probabil ati vazut si voi ziaristii sunt foarte insistenti si de multe ori extrem de enervanti). Pentru ca ma gandesc ca avand loc o descindere la un apartament, acolo pot sa existe persoane inarmate si daca exista un schimb de focuri si acel jurnalist ar fi fost ranit / omorat altfel s-ar fi vazut problema.. Cum ca de ce politia nu a prevazut acest incident

Modificat de Eduard18
Publicat (modificat)

Nu prea inteleg ce cauta reporterul la acea descindere. Noi avem camerele noastre sau le au cei de la servicile cu care lucram si nici nu chemam presa(cea mai mare prostie). Parerea mea e ca nu a facut bine acel coleg de la frontiera, fiind pasibil de orice(cand se ajunge la asa ceva urgent ne apar numele si fotografiile la TV, exemple sunt destule, iar sefii se spala pe maini foarte usor). Stima

Apropo Eduard18, tu esti politist sau doar ti-ai exprimat si tu parerea la cum a procedat colegul de la frontiera?

Modificat de bolund
Publicat

Nu sunt politist.. Doar mi`am exprimat parerea. Am facut o pasiune pentru politie si anul acesta termin clasa a 12a si vreau sa ma inscriu si eu la Academie. Imi doresc de ceva vreme sa fiu politist si ma intereseaza cam tot ce se aude despre politie si tot ce se intampla prin politie

Publicat

Ma bucur sa aud asta, cum ca vrei sa devii politist. E o meserie riscanta, frumoasa, dar cu neajunsuri si foarte prost platita. Iti doresc bafta si spor la invatatura. Pa pa

• Membru
Publicat

Eu nu ma bucur ca vrei sa devii politist...parerea mea...las-o dracului de politie si apuca-te de ceva ca lumea. Meseria asta nu mai e ce era odata. Institutia politiei a ajuns vai de capul ei.

• Apreciez 1
  • Displace 1
  • Membru
Publicat (modificat)

lasati omul sa se faca ce-i place, eu ii urez bafta si sa-si urmeze sufletul... :emo-yessir:

Modificat de eti79ety
  • Apreciez 1
Publicat

Eduard18 asculta ce a postat Kmcoio nu vorbeste prostii. Majoritatea dintre noi ne simtim jalnic in momentul de fata. O sa te intrebi ce ne retine sa mai stam in sistem. Sincer? Ratele la banci, copiii si multe altele. Si eu cand eram ca tine, imi spuneau alti politisti aceleasi lucruri si ma gandeam ca spun asta doar ca sa ma faca sa renunt, acum imi dau seama ca nu era deloc asa. Adevarul era ca nu doreau sa ajunga si altii in situatia lor. Daca in inima ta esti convins ca asta iti doresti, atunci succes, dar inainte sa te gandesti ca politia in Romania nu inseamna ce vezi in filmele politiste de la televizor, in Romania sa fii politist inseamna sa te confrunti cu o gramada de lipsuri, sa lucrezi pe un salariu de mizerie, cu multe ore peste program neplatite, cu o dotare precara si mai ales cu o legislatie care nu apara politistii ci infractorii.

• Apreciez 1
Publicat

M`ati pus pe ganduri insa.. Eu asta imi doresc sa fac.. Nu ma vad facand altceva

• Apreciez 1
Publicat

Nu trebuie sa credeti tot ce spun ziaristii,,agresati".

Adevarul este undeva la mijloc.

Cu stima. :emo-yessir:

Publicat

nu e chiar asa, ''ziaristul'' care nu purta nici un fel de ecuson a incercat sa intre in bloc desi i s-a spus sa paraseasca zona intrucat se desfasura o descindere,dar a insistat sa intre, intrucat este prieten cu hotii respectivi, acesta umbla cu ei, dar de unde sa stiti voi.

Publicat

Pacat pentru baietii de la politia de frontiera ca vor fi cercetati de tot felul de sefi zelosi....eu unul nu pot decat sa-i laud , desi scoaterea si amenintarea cu pistolul in vazul lumii nu prea e tactica si nici ortodoxa...

e putin din filmele americane.

Oricum ,,ziaristul,, poarta toata vina.Si mai si ridica mana la unul de la interventie.Asta trebuia sa se termine cu o imobilizare la pamant si incatusare.

Parerea mea...

• Membru
Publicat

Nu l-ati vazut in video pe papagalul care a ridicat mana la unul dintre politisti? Pai eu pe ala il tavaleam direct acolo in scara, fara sa il mai scot afara, nesimtitul. Si dupa aia pozeaza in victime. Rusine sa le fie, jurnalisti de duzina. Ii fac de ras pe adevaratii jurnalisti.

Publicat

Pai chiar asta si vroiam sa va intreb .. cum puteti sa rezistati fara sa ii jucati in picioare pe indivizi ca astia ?

Publicat

Eduard, tu trebuie sa induri. daca nu induri tu ai sefi care sa iti aminteasca asta. :) din pacate ...

• Membru
Publicat

Spre surprinderea mea, tocmai am vazut la televizor ca ministrul Traian Igas considera ca jurnalistul a dat dovada de exces de zel si a luat apararea colegilor de la Frontiera. :blink:

• Membru
Publicat

http://videonews.antena3.ro/action/viewvideo/66791/Traian-Igas-despre-cazul-jurnalistului-Antenei-3-batut-de-mascati/

http://videonews.antena3.ro/action/viewvideo/66825/Jurnalistul-agresat-de-politia-de-frontiera-ar-putea-fi-gasit-vinovat-de-exces-de-zel/

in al doilea clip : " jurnalistul n-a primit nici scuze pentru camera sparta" :emo-box: :ner:

printre altele ar trebuie o lege mai dura care sa pedepseasca asupra reclamagii astia de profesie care n-au altceva de facut decat sa ne puna bete in roate, mai ales cand avem dreptate si ei se simt cu musca pe caciula :slapb:

Publicat

si totusi, eu stau si ma intreb daca voi ati vazut acel videoclip.....unde in videoclip apare jurnalistul ca fiind amenintat cu arma????

Publicat

Nici eu nu am vazut chestia asta.. Dar in fine daca asa zic ei 8-|. Stiti cum e presa

Publicat

M`ati pus pe ganduri insa.. Eu asta imi doresc sa fac.. Nu ma vad facand altceva

Cel mai important in orice meserie este sa iti placa ceea ce faci, nu banii.

Fa-te politist daca asta iti doresti.:D

In legatura cu ziaristul: nu stiu ce cauta pe acolo. Acum politistii isi filmeaza singuri descinderile si le trimit catre presa. Si eu lucrez in presa, dar nu as fi facut never ever ce a facut acel ziarist. Probabil domnul cu pricina a simtit nevoia de aventura.

• Moderator
Publicat

Ziaristul era prieten cu suspectii, fiind chemat la fata locului chiar de acestia. ;)

Publicat (modificat)

Nu Miadry, nu este vorba de andrenalina.

Cocalarul ala care isi spune ziarist este prieten cu cei arestati si chiar arestatii l-au chemat acolo.

Eu zic ca a scapat cam ieftin, daca se intalnea cu SIIAS era pamant de flori acum.

Nu sunt chiar atat de bine antrenati cei de la frontiera :ner:

Cu respect. :emo-yessir:

Modificat de Elvis
  • Membru
Publicat

trebuia sa ii intocmeasca dosar penal pe lg 61, numai ca trebuia sa il mai lase putin sa isi fca de cap, sa nu mai fie probleme, apoi il proba cu inregistrarea lui

Publicat

@Marius & Elvis: Ah, da? Nu am stiut.

Foarte urat din partea lui daca se intretine cu infractorii, inseamna ca a meritat-o.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.