Jump to content
POLITISTI.ro

"Conversie" profesionala


bigallex21

Recommended Posts

Buna,nelamurirea mea este urmatoarea... Se presupune ca ai terminat la AFT,domeniul logistic. esti ofiter in MAI pe aceasta specializare  ( sau ATM,esti inginer in MAI)... este posibil sa faci o completare de studii,ceva cursuri si sa treci de la partea logistica/ (de la birou) la partea operativa?nu stiu cat de bine am formulat intrebarea si cat veti intelege din ea. multumesc anticipat

Link to comment
  • Member

Uite iti dau eu un exemplu ca sa intelegem ce ai spus: esti mecanic la parcul auto al unui ipj...si vrei sa-ti completzi studiile si sa treci in operativ ca politist..asta daca tot te aflii in curtea lor!nu?

Ca sa treci la partea operativa trebuie sa o iei de la zero...adica sa absolvi o scoala de politie!

Edited by cipri83
Link to comment

Bigallex, s-a iscat de curand in tine dorinta de a fi politist cu adevarat sau asta ti-ai dorit din totdeauna, dar ai ocolit un pic sitemul ca sa ajungi unde vrei?

Link to comment

MAI-ul nu înseamnă neapărat poliţie, cum nici "ofiţer MAI" nu înseamnă neapărat poliţist. Ofiţerii de poliţie provin din Academia de Poliţie şi nu este nici normal, nici moral şi nici legal ca în timp ce încadrarea şi repartiţia absolvenţilor acestei instituţii de învăţământ este amânatâ an de an, să le fie ocupate locurile de persoane ce nu au pregătirea necesară pentru a desfăşura muncă de poliţie.

Încearcă la pompieri sau la alte instituţii similare care desfăşoară activităţi conforme cu standardele de pregătire profesională - competenţele profesionale dobândite.

Link to comment

Nu stiu daca ceea ce am facut eu pana acum sau ce urmeaza sa fac se numeste " a ocoli sistemul". ideea este ca vreau sa muncesc ca bugetar. daca de jumatate de an doar matematica,fizica si engleza am in cap (materiile de admitere pentru Academia Tehnica Militara),mi-ar fi cam greu ca in urmatoarele 7 luni cat au mai ramas sa ma apuc de invatat istorie,romana... (materiile de admitere pentru Academia de Politie). ceea ce urmeaza sa fac este sa urmez cursurile Academiei Tehnice la beneficiarul MAI... acum la ce specializare probabil fie transmisiuni sau calculatoate si sisteme informatice. Asta inseamna o munca de birou,plictisitoare dar totusi profitabila spun eu. Probabil toti cei care sunt politisti in tinerete si-au dorit probabil munca de teren,actiune... ceea ce pe de-o parte vreau si eu.  Iar planul meu,probabil imatur era sa imi completez studiile cu un master la academia de politie si eventual sa pot trece pe partea operativa,putin mai incitanta decat sa stai in fata unui PC toata ziua. Si cu timpul dupa ce o sa imbatranesc si o sa ma plictisesc de viata sa pot sa duc o viata plictisitoare muncind in specializarea mea de baza. multumesc cipri83,m-am cam prins cred care este ideea in mare parte. 


Horia, stai sa ghicesc...Esti absolvent al Academiei de Politie si ti-a fost amanata incadrarea,de asta esti revoltat pe sistem? daca gresesc imi cer mii de scuze.

Edited by bigallex21
  • Downvote 1
Link to comment

Nu are nicio relevanţă statutul meu, ideea de bază e că tot mai mulţi inginerii se visează poliţişti. Iar dacă îţi doreai de la bun început această carieră trebuia să urmezi calea normală.

Vă faceţi tot felul de vise cu ATM, dar în realitate cei pregătiţi în respectiva instituţie de învăţământ pe locurile pentru MAI, nu ajung în rândurile poliţiştilor din cadrul IGPR-ului, sunt repartizaţi cu mici excepţii în cadrul Direcţiei de Logistică din MAI, care nu are absolut nicio legătură cu poliţia. Faptul că ei spun că sunt poliţişti, nu înseamnă că aşa este în realitate, înseamnă doar că le lipseşte demnitatea şi nu sunt mulţumiţi de pregătirea şi activitatea pe care o desfăşoară.

  • Upvote 1
Link to comment
  • Active member

Eu zic sa-ti vezi de calculatoarele tale si de inginerie. Politia e satula de ingineri. Mai nou, eu am un coleg care e marinar. A terminat Academia Navala, specializarea inginer motoare nave si e incadrat ca politist, organ de cercetare penala. N-are nici in clin nici in maneca cu meseria asta, cum n-am avea noi cu marina si navigatia pe mare.

E problema ta daca n-ai stiut de la inceput ce vrei. Nu ne priveste pe noi si nu trebuie ca sistemul sa se modifice dupa cum vrei tu. Lumea incepe sa fie revoltata nu pe sistem, ci pe astfel de indivizi care au impresia ca daca fac o scamatorie gen alba-neagra, gata pot deveni peste noapte politisti, chiar daca fac un master la Academie. Vorbiti cu atata dezinvoltura de parca ar fi normal ceea ce cereti voi si vi se cuvine. Atat de mult incat sfideaza bunul simt.

Edited by Ben
  • Upvote 2
Link to comment

Am deschis topicul pe acest forum la sectiunea Aria publica pentru ca am vrut sa ma informez,sa ma lamuresc daca este posibil asa ceva.Nu l-am deschis cu scopul de a va auzi indignarile de la serviciu,sfaturi precum sa-ti vezi de calculatoarele tale,... sau ca sfidez limita bunului simt. Era o intrebare la care asteptam un raspuns cu e posibil sau nu este posibil. in fine...

Edited by bigallex21
Link to comment
  • Active member

E a nu stiu cata oara cand intrebi cum poti sa te transformi din inginer in politist, inclusiv pe alte topicuri. Ti s-a dat raspuns. Ce nu pricepi ca ceea ce vrei nu e normal?

Link to comment
  • Moderator

Studiază Legea 360 privind statutul poliţistului. Până atunci, aş vrea să ştii că pe acest website nu sunt acceptate discuţiile privind orice fel de activitate imorală şi se promovează doar respectarea prevederilor legale.

 

  • Upvote 1
Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.