Jump to content
POLITISTI.ro

Conflict între un judecător şi doi poliţişti

cipri83

Recommended Posts

• Member
Preşedintele Secţiei Penale a Judecătoriei Piteşti, Gabriel Apostol, a fost implicat într-un incident care a avut loc duminică seara într-o benzinărie de pe autostradă, din judeţul Argeş. Bărbatul a sunat la 112, la ora 22.35, şi a anunţat că a fost agresat de doi poliţişti din cadrul Poliţiei Autostrăzii, că a fost lovit cu picioarele şi a fost dat cu capul de gresie.
Magistratul susţine că se întorcea din Capitală spre casă, împreună cu fetiţa sa în vârstă de şapte ani, iar în benzinărie ar fi exclamat „Miliţia“, într-o discuţie cu fiica sa. Dosarul deschis în urma plângerii prin care Gabriel Apostol a reclamat că ar fi fost bătut de doi agenţi ai Poliţiei Autostrăzi a fost trimis la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, pentru a fi desemnat un procuror care să coordoneze cauza. Pe de altă parte, mai mulţi martori la incident spun că judecătorul i-ar fi provocat pe poliţişti, spunându-i fiicei lui: „Uite, tati, Miliţia! Ce, ţi-e frică de jegoşi?“. „Poliţiştii l-au rugat să vorbească mai frumos, apoi l-au rugat să se legitimeze. Când au încercat să-l încătuşeze, l-au culcat la pământ şi el s-a dat cu nasul de gresie singur, intenţionat, după care a început să se şteargă de sânge pe hainele poliţiştilor“, a declarat un martor la incident, care a dorit să îşi păstreze anonimatul. „El a început să înjure poliţiştii, eu intrasem să plătesc plinul. Nu i-au fracturat ei nasul, pur şi simplu au fost nevoiţi să se lupte cu el. Să se ceară înregistrările de la benzinărie, acolo se vede tot!“, a afirmat un alt martor. Contactat telefonic de jurnaliştii „Adevărul“, avocatul judecătorului Apostol a declarat că deocamdată nu cunoaşte declaraţiile martorilor şi că lucrurile nu stau aşa. „Aşteptam ca organele de ordine penală să îşi facă treaba. Singurul cuvânt spus de domnul Gabriel Apostol a fost «Miliţia». I s-a spus să aibă grijă cum vorbeşte şi de aici a început scandalul. Nu se pune problema să-i fi jignit pe poliţişti, îl cunosc şi este o persoană respectabilă“, a spus Alin Anton, avocatul judecătorului Apostol.

Va dati seama ce om respectabil este acest magistrat (nu de alta dar il linge in c..r avocatul ) ca are aceste iesiri de neanderthal, si asta de fata cu fiica lui...iar din cele relatate de reprezentantul SNAP la tv ,fetita iar fi cerut de nenumarate ori sa nu mai vorbeasca asa cu Politia!Nu cu Militia ci cu Politia! si aceste lucruri erau declarate de martorii oculari!
Nu pot sa cred ca acest om este magistrat cu acest comportament ... un om care isi provoaca vatamari corporale singur se numeste bolnav psihic!
Le dau un mare plus colegilor de la rutiera care nu s-au dat in spate si nu au fost timorati de acest judecator de mahala, ci din contra au avut tarie de caracter si i-au pus catusele precum unui infractor ..pentru ca asta este!
Sper ca acestui individ sa i se faca dosar penal pentru sfidare si ultraj pentru ca lumea a fost foarte indignata!
Edited by cipri83
  • Upvote 9

E greu de pe "margine" sa stabilesti ce si cum, dar sunt cateva chestii care mi se par totusi cam trase de par, la prima vedere.

Imi vine greu sa cred ca un judecator, pana la urma cu o anumita educatie, ar vorbi asa cu copilul lui de 7 ani, o fetita:  „Uite, tati, Miliţia! Ce, ţi-e frică de jegoşi?“

Si pana la urma ce motiv ar putea avea sa vorbeasca asa? Hai sa zic ca un anumit om, de o anumita teapa, poate acumula frustrari cu timpul, de la anumite probleme cu legea, dar mi-e greu sa cred ca un judecator ar putea avea asa frustrari fara sa si le poata rezolva in alte moduri :) .

Si sa te dai dau cu nasul de gresie pana ti-l spargi, iarasi mi se pare demn de gestul unui boschetar sau tuciuriu plin de automutilari pe maini, nu de un judecator.

Sunt tare curios de urmari si rezultatele anchetei. Oricum ar fi, au ceva curaj in ei acei politisti. Sper sa aiba si dreptate. 

• Upvote 1
  • Downvote 29

Din păcate nu-i văd deloc bine pe colegii noştri, mai ales pentru că şefii noştri sunt nişte fricoşi şi pupăcioşi, astfel că nu îşi vor susţine deloc oamenii. Nu e prima dată, deja s-a împământenit această practică, mai ales când vine vorba de magistraţi.

Din păcate pentru noi, trăim în ţara în care chiar şi judecătorii trăiesc cu impresia că au tot dreptul să înjure sau să jignească orice poliţist. În ţara asta judecătorii au devenit nişte apărători ai infractorilor, ei eliberează pe bandă rulantă hoţii, violatorii, tâlharii dar în schimb când văd un poliţist pe stradă îl înjură sau jignesc. Probabil că li se pare cool.

Edited by crix
  • Upvote 7
  • Downvote 1
  • Member

Ce te face sa crezi ca un judecator nu poate avea asemenea iesiri? sau vrei sa spui ca el nu este om...nu dragul meu DOD , sunt absolut sigur ca acest individ care se prezinta ca judecator a vrut sa-si arate smecheria fata de ceilalte persoane aflate in benzinarie, sunt absolut sigur ca daca vroia sa-i spuna doar fetitei acest lucru ii spunea doar ei nu sa auda 5 martori si 2 politisti!

Sau nu inteleg trimiterea ta? politistii pot sa greseasca dar magistratii nu!?

Uite aici inca un destept de judecator ca sa iti arat ca problematica nu sta asa cum o transpui tu:  http://www.stiridecluj.ro/social/judecatorul-amorez-de-la-turda-a-fost-reprimit-in-magistratura-tocan-isi-dadea-sms-uri-in-instanta-cu-iubita-care-este-avocat

Si te asigur ca sunt destui insa nu se face asa tam tam ca si in cazul politistilor!

Edited by cipri83
  • Upvote 2
  • Moderator

DOD delectează-te aici cu puţină educaţie a unui judecător şi un comportament asemănător.

http://youtu.be/yU8Wfw9mmcI

http://youtu.be/W2kPbDbNyKI

• Upvote 5

M-a umplut lumea de negative :) . Eu doar am comentat spusele acelui "martor anonim". Nu zic ca nu pot gresi. Cel putin in sentinte... tot gresesc. Dar parca in comportament ma astept la altceva, atata tot. N-am dat niciun verdict si nici n-am sugerat ceva :) .

@Catalin

Da, stiu specimenul. Macar aia era beata, chiar daca oficial n-a mai fost beata  :(  .

Edited by DOD
  • Upvote 1
  • Downvote 3
  • Moderator

Chiar şi avocatul judecătorului a spus că măria sa judecătorul şi-a permis "să glumească" făcându-i miliţieni pe cei doi poliţişti. 

Tu când mergi pe stradă îţi permiţi să glumeşti cu un necunoscut adresându-i aşa gratuit o vorbă de dulce? Te întreb aşa, că tot veni vorba despre educaţie.

Cine îi dă dreptul acelui judecător să stige după poliţişti "Uite miliţia!" Sau poliţiştii din ţara asta trebuie înjuraţi, bălăcăriţi sau jigniţi de oricine doreşte, nu?

• Upvote 2

dom' judecator - un alt conditionat mental cu postulatul ca "politistii ie niste cirpe pe care "noi" sa ne stergem pe picioare". adevarul este pe undeva la mijloc ... parerea mea... ;)

@Catalin

??!!

Daca mi se atribuie expresii sau convingeri, ma opresc din discutie. Nu am spus asa ceva. Nu am spus ca are cineva dreptul sa jigneasca un politist, oricine ar fi el. De ce ma intrebi pe mine asta?

• Downvote 1

Colegii mei, din pct-ul neu de vedere au procedat ca la carte, faptele acelui ''judecator'' incadrandu-se foarte bine la ultraj. Si pentru cei care inca au impresia ca judecatorul ala e cheie de biserica, va spun ca nu este, si colegii nostri nu l-au incatusat pentru o singura repica de genul : ''uite militia''. Si chiar daca era o simpla gluma facuta de judecator(asa cum relateaza avocatul sau), nu este normal si nici firesc sa existe astfel de remarci venite tocmai de la cel ce ar trebui sa reprezinte cinstea onoarea si civilizatia societatii, cel ce condamna astfel de comportamente. Din pacate tind sa cred ca soarta colegilor nostri nu o sa fie cea mai frumoasa. Dupa cum bine stiti cand noi politistii actionam suntem blamati si cercetati, si nimeni nu ne apara in astfel de ipostaze. Dupa petrecerea evenimentului judecatorul a dat un telefon si are avocatul la picioare, pe cand politistul trebuie sa scoata bani grei pentru a plati asistenta juridica de care are nevoie, in astfel de momente nefericite. Sa speram ca pe baza marturiilor celor ce erau de fata si a inregistrarilor facute de camere video se va elucida firul evenimentelor.

• Moderator

DOD te-am întrebat pentru că am văzut că ai îndoieli în privinţa posibilităţii ca judecătorul să-i fi jignit şi provocat pe cei doi poliţişti, tocmai datorită educaţiei ce se prezumă a o avea. Deci indirect ne-ai spus faptul că acei colegi ai noştri sunt mai needucaţi, mai bădărani şi prost crescuţi şi probabilitatea ca ei să se fi luat aşa aiurea de un cetăţean însoţit de o fetiţă este mult mai mare. 

De câte ori s-a luat de tine, aşa aiurea şi fără motiv, un poliţist pe stradă sau în orice alt loc public?

Tu când mergi pe stradă faci glume la adresa necunoscuţilor? Nu prea cred. Atunci în cazul poliţiştilor acest lucru nu mai trebuie să fie valabil? 

• Upvote 1

Chiar în imaginile filmate de acel judecător, "care are până la urmă are o anumită educaţie", se aude cum îi ameninţa pe poliţişti: "bă, vă dau afară pe-amândoi!"  Adică, educaţie nu glumă.

• Upvote 1

DOD te-am întrebat pentru că am văzut că ai îndoieli în privinţa posibilităţii ca judecătorul să-i fi jignit şi provocat pe cei doi poliţişti, tocmai datorită educaţiei ce se prezumă a o avea. Deci indirect ne-ai spus faptul că acei colegi ai noştri sunt mai needucaţi, mai bădărani şi prost crescuţi şi probabilitatea ca ei să se fi luat aşa aiurea de un cetăţean însoţit de o fetiţă este mult mai mare. 

De câte ori s-a luat de tine, aşa aiurea şi fără motiv, un poliţist pe stradă sau în orice alt loc public?

Tu când mergi pe stradă faci glume la adresa necunoscuţilor? Nu prea cred. Atunci în cazul poliţiştilor acest lucru nu mai trebuie să fie valabil? 

1.Imi cer scuze daca s-a inteles asa.

2. Niciodata.

3.Nu fac glume cu necunoscutii. Evident ca e valabil, dar trebuie sa stabilim despre ce scenariu vorbim: gluma sau jigniri/injurii? Vorbim de scenariul unei glume care sa cuprinda doar cuvantul "militian" sau de scenariul spus de martori, cu jigniri repetate? Ca sa putem stabili pana la capat ce-i corect si ce nu.

Daca a existat doar cuvantul militian intr-o discutie privata cu copilul lui, nu prea mi se pare ok sa ajungi la astfel de scene. Nu mi se pare intr-atat de jignitor acest cuvant. Ok, se poate atrage atentia ca nu e frumos si corect. Nu cred ca este un motiv de legitimare si de abordare a unei  atitudini ostile care produce nervi si frustrare.

Daca a existat ce spun martorii, atunci foarte bine ca l-au legitimat, iar la refuz l-au incatusat, cu consecintele de rigoare unei opuneri.

Daca voi stiti exact cum s-a intamplat, e bine. Eu am enuntat niste pareri, ca outsider si imi cer scuze daca nu aveam voie.

L.E.: nu stiu de ce scrisul e asa mic. N-am umblat la panoul de sus cu optiuni.

Edited by DOD
  • Downvote 3
  • Moderator

Dacă un necunoscut pe stradă te indică copilului şi îi spune, astfel încât să auzi şi tu, ceva de genul: "uite tati, un torţionar" sau "uite tati, un comunist" sunt curios cam cum o percepi tu, ca pe o glumă sau jignire?

Nici asta...

''Dupa petrecerea evenimentului judecatorul a dat un telefon si are avocatul la picioare, pe cand politistul trebuie sa scoata bani grei pentru a plati asistenta juridica de care are nevoie, in astfel de momente nefericite.''   Bine punctat aici.

Mie mi s-a intamplat ca un ACTUAL secretar de stat, conducand un vw golf proprietate personala sa tipe in gura mare cand a aflat viteza la radar: ”M-ai batut!!!”... Eram cam 6 politisti in zona :clip: ... Nu e un secret ce fel de persoane sunt la ”butoanele” capacitatii decizionale, e un mister cum de toleram asemenea indivizi...  :naughty: ... ”Or fi amenzile prea drastice dom-le”...

A facut-o cu premeditare ''nea'' judecatoru,parerea mea.! Si mai sunt foarte multe specii din astea ,unde nu au ce cauta..!! Bravo colegilor pentru taria de caracter..!! :emo-yessir: 

• Upvote 1

E greu de pe "margine" sa stabilesti ce si cum, dar sunt cateva chestii care mi se par totusi cam trase de par, la prima vedere.

Imi vine greu sa cred ca un judecator, pana la urma cu o anumita educatie, ar vorbi asa cu copilul lui de 7 ani, o fetita:  „Uite, tati, Miliţia! Ce, ţi-e frică de jegoşi?“

Si pana la urma ce motiv ar putea avea sa vorbeasca asa? Hai sa zic ca un anumit om, de o anumita teapa, poate acumula frustrari cu timpul, de la anumite probleme cu legea, dar mi-e greu sa cred ca un judecator ar putea avea asa frustrari fara sa si le poata rezolva in alte moduri :) .

Si sa te dai dau cu nasul de gresie pana ti-l spargi, iarasi mi se pare demn de gestul unui boschetar sau tuciuriu plin de automutilari pe maini, nu de un judecator.

Sunt tare curios de urmari si rezultatele anchetei. Oricum ar fi, au ceva curaj in ei acei politisti. Sper sa aiba si dreptate. 

DOD, nu uita ca pentru a ajunge judecator dai la spagi de uiti cum te cheama. Fara 100.000 de euro in buzunar nu prea ai nicio sansa.

In conditiile astea tu susti ca nenea asta are o anumita educatie? Fii serios! Sunt de 5 ori mai educati politistii care fac o scoala ca sa-si ocupe postul ala si nu dau niciun leu din buzunar ca sa fie angajati decat jegurile astea ale caror parinti au strans bani din tot felul de activitati (unele infractionale) si le-au cumparat posturi in justitie.

Sper doar sa nu fi avut vreo "eroare" aplicatia care stocheaza inregistrarile de pe camere si sa poata fi folosite imaginile in instanta.

Oricum, la cat de inteligenti sunt unii inspectori de politie, sigur o sa-i sanctioneze pe agenti macar pentru faptul ca i-au sifonat tricoul magistratului cand au pus mana pe el.

Edited by benkb
  • Upvote 2
  • Downvote 4

Voi va dati seama ca astfel de specimene ne judeca si pe noi atunci cand suntem cercetati. Pt unii ca astia cand ajungi acolo esti vinovat din start doar ca esti politist.

• Upvote 5

Sper ca de aceasta data sa fie luate masuri legale nu ca si-n cazul colegului de la Cj care desi a procedat corect ,a fost fortat si satul de imprejurari(zic)sa isi dea demisiA

• Upvote 1
  • Moderator

DOD, nu uita ca pentru a ajunge judecator dai la spagi de uiti cum te cheama. Fara 100.000 de euro in buzunar nu prea ai nicio sansa.

In conditiile astea tu susti ca nenea asta are o anumita educatie? Fii serios! Sunt de 5 ori mai educati politistii care fac o scoala ca sa-si ocupe postul ala si nu dau niciun leu din buzunar ca sa fie angajati decat jegurile astea ale caror parinti au strans bani din tot felul de activitati (unele infractionale) si le-au cumparat posturi in justitie.

Cred că nu e nevoie de astfel de ironii. Şi să nu cădem în ridicol cu astfel de afirmaţii ce au ca sursă radioşanţul. Eşti sigur că fără o sută de mii de euro nu ai nicio şansă? Pentru că eu ştiu câteva exemple concerete pentru care pot băga mâna-n foc că au intrat la INM în urma unui examen corect. 

Hai să fim serioşi şi să nu cădem în derizoriu cu astfel de generalizări.

Nimeni de aici şi nici cei doi poliţişti nu cred că s-au gândit vreo clipă că ar fi în vreun fel superiori sau egali ai judecătorului. Noi poliţiştii suntem conştienţi de nivelul nostru şi locul pe care-l avem în societate. Dar aici nu despre asta e vorba. Pentru că bunul simţ, educaţia şi fenomenul epatării nu ţin de nivelul intelectual.

Domnul judecător a simţit nevoia acolo să-şi etaleze puţin complexele de superioritate.

• Upvote 6

Pentru aceste cuvinte cred ca te-a "umplut lumea de negative"...

• Upvote 1

Oricîte probleme (reale sau închipuite) ai avea cu poliția, oare cît de îngust la minte trebuie să fii ca să ți le "rezolvi" în fața unui copil de a cărui educație ești responsabil direct? :huh:

Eu, de exemplu, nu mă ascund după degete și recunosc deschis că-i urăsc pe țigani (mă rog, majoritatea, nu chiar pe toți, mai sînt și cîțiva demni de respect) și nu mi-e rușine să-i numesc ciori, dar în fața copiilor n-aș face niciodată așa ceva. Dimpotrivă, îi învăț că țiganii sînt oameni ca și noi, că nu fac rău nimănui și că nu trebuie să-i vorbească de rău sau să se teamă de ei. Indiferent de ce prejudecăți am eu, copiii nu trebuie amestecați în ele.

Că ai boală pe polițiști și-i înjuri în particular, e una, dar să refulezi în public și în fața copilului mi se pare un gest abject.

Edited by VladSoare
  • Upvote 4
  • Downvote 2