Jump to content
POLITISTI.ro

Întrebari despre admitere 2014

Mergi la răspuns Răspuns oferit de drAGO5,

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Salut baieti. Daca am inceput anul trecut in octombrie o alta facultate, si anul acesta vreau sa inghet anul si sa dau iar in Academie, se poate? si cum se procedeaza? Va multumesc! si inca o intrebare... Voi ce stiti despre inaltime? mai este valabil criteriul acesta pentru admitere sau nu? 

Modificat de ovidiuiulian
  • Membru
Publicat

Da, criteriul este valabil.

(3)În vederea recrutării, candidaţii la concursul de admitere în Academie trebuie să îndeplinească următoarele criterii specifice:

a) să aibă vârsta de până la 27 de ani, pentru forma de învăţământ cu frecvenţă, sau de până la 35 de ani, pentru forma de învăţământ cu frecvenţă redusă, împliniţi în anul participării la concursurile de admitere pentru formarea profesională iniţială ca poliţist sau militar;
b) să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media generală de minimum 8,00;
c) să nu fi fost exmatriculaţi pentru abateri disciplinare dintr-o instituţie de învăţământ;
d) să aibă înălţimea de minimum 1,70 m bărbaţii şi 1,65 m femeile;

Regulamentul pentru admiterea la Academia de Politie http://www.academiadepolitie.ro/root/studii/admitere/2014/Regulament-admitere-2014.pdf

• Apreciez 1
Publicat

Salut. Daca tot a fost anuntat numarul de locuri , inseamna ca s-a inceput recrutarea ? Intreb pentru ca as vrea sa stiu daca obtin sau nu o derogare pentru ochelari din timp ,iar daca nu, sa am timp sa ma pot reorienta spre o alta facultate. Multumesc !

• Membru
Publicat

Acele locuri inca nu au fost aprobate. Urmareste site-ul IPJ-ului sau site-ul Academiei si vei afla cand incepe recrutarea.

Publicat

Salut! Am o mica nelamurire in legatura cu fisa medicala . Port ochelari si am dioptrii mici (+0.25 respectiv +0.5 ) , imi trebuie derogare ? Stima!

Publicat (modificat)

Teoretic, nu poti fi declarat apt in cazul in care ai dioptrii peste +/- 3

Modificat de Antoniev
Publicat

Buna. Poate cineva sa puna linkul pagini conform caruia sunt 500 locuri la Campina ?? Va rog !!

• Displace 10
Publicat

Legat de invatamantul cu frecventa redusa la academie, necesita o experienta minima in operativ ca si agent?

Publicat

Se cunoaste data la care vor fi publicate oficial numarul de locuri, baremele probelor sportive pentru fiecare institutie de invatamant (Academie, Scoli) ? Multumesc.

Publicat

pentru academie s-a publicat deja regulamentul, iar probele raman aceleasi care au fost in anii trecuti. ceea ce nu s-a publicat, in mod oficial, este numarul de locuri. cat despre scolile de agenti, nimic oficial, insa, cel mai probabil, probele sportive vor fi aceleasi ca si la academie....

Publicat

Salutare ! Are cineva subiectele din anul 2013 de la scolile de subofiteri ca am cautat peste tot si nu am gasit nimic ...

• Moderator
Publicat

Pentru şcolile de subofiţeri îţi recomand să cauţi pe site-urile jandarmilor sau pompierilor, deoarece în Poliţia Română nu mai există subofiţeri şi e evident că nici şcoli pentru această categorie.

• Apreciez 1
Publicat

Salutare ! Are cineva subiectele din anul 2013 de la scolile de subofiteri ca am cautat peste tot si nu am gasit nimic ...

m-am exprimat gresit , pentru scoala de agenti de la campina..

Publicat

Salut as dori daca s-ar putea sa ma lamureasca cineva in legatura cu situatia mea.Daca am facut 2 ani la buget la o facultate si am renuntat la ea, am voie sa candidez pentru locurile la buget de la Programul de studii "Ordine si Siguranta Publica", Penitenciare? Sau altfel spus, am voie sa candidez pentru locurile aflate la buget in cadrul Academiei de Politie?

• Membru
Publicat

Nu.

Precizări privind înscrierea la concursul de admitere pentru licenţă forma cu frecvenţă –sesiunea 2013

Pentru clarificarea situației semnalate de o serie de candidați, care au urmat și alte forme de învățământ cu finanțare de la bugetul de stat, interesați să participe la concursul de admitere din anul 2013, Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” face următoarele precizări:

Legea educaţiei naţionale nr.1/2011 prevede în art. 142 alin.(6) că “o persoană poate beneficia de finanţare de la buget pentru un singur program de licenţă, pentru un singur program de master şi pentru un singur program de doctorat”.

Pe cale de consecinţă, având în vedere aceste prevederi legale, la concursul de admitere pentru programul de studii de licenţă nu se pot înscrie acele persoane care au beneficiat sau beneficiază de finanţare de la buget pentru urmarea unui program de studii universitare de licenţă.
Întrucât Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” pentru Facultatea de Poliție și Facultatea de Pompieri are repartizate doar locuri finanţate de la buget, înscrierea acestor candidați ar produce premisele unei duble finanţări pentru aceeaşi persoană - aspect de natură să conducă la încălcarea vădită a legii.

În aceste condiții, Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” va aplica întocmai prevederile legii educației naționale, cerința prevăzută în art.142 alin.6 din Legea 1/2011 reprezentând o condiție generală, aplicabilă în întregul sistem de învățământ de stat și nu o cerință specifică profilului instituției noastre de învățământ.

Academia de Poliție ”Al. Ioan Cuza” - Biroul Relaţii Publice și Cooperare Interuniversitară

Găsești lămuriri și aici :

• Apreciez 1
Publicat

Care este diferenta dintre specializarea „Ordine şi siguranţă publică” respectiv „Drept”?

• Displace 4

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.