Jump to content
POLITISTI.ro

Conducerea fortata la sediul politiei pt stabilirea identitati.


Recommended Posts

Daca toti politistii ar da dovada de fermitate ca in cazul mai sus mentionat nu cred ca s-ar mai fi ajuns sa vedem scene cu politisti luati pe capota, injurati sau agresati. Totusi chestia cu nepurtarea actelor de identitate e putin fortata.

Nota:

Acest subiect de discutie a luat nastere initial in acest topic

Din acel topic provin si primele posturi din acest topic, iar intrucat se deviase de la subiectul initial, am initiat un nou topic aici.

Edited by Administrator
Link to comment

In U.S.A. , tara drepturilor omului nu este deloc fortata, si sta scris foarte clar pe cartea de identitate ca este obligatoriu sa o porti.

A stai ca uitasem noua ne place sa ne raportam la francezi, din cauza asta suntem in cacao. Am inteles ca pe la cursurile alea de la Ochiuri francezii ii invatau pe colegii mei cum se apara sediile de politie atacate de huligani. O sa ajungem si noi la fel daca credem ca anumite masuri sunt fortate.

Vioracke esti politist? Sau iti place treaba aia cu egelitate ,fraternitate........sa ne avem ca fratii sa ne f... altii. :emo-yessir:

Link to comment

Da sunt politist. Nu am nimic impotriva unor astfel de masuri numai ca trebuie sa recunoastem ca si printre politisti se gasesc tot felul de specimene care abia astepta sa se vada ei cu "biciul" in mana si vor face abuz. Mai corect ar fi ca o astfel de masura sa se aplice pentru conducatorii auto care sunt in trafic si pentru celelalte persoane intr-un anumit interval orar (pe timpul noptii) sau eventual daca esti la o distanta anume departare de domiciliu.

Nu cred ca tie ti-ar conveni sa iesi in graba pana la un magazin undeva in jurul pranzului sa intri in polemica cu cineva care nu isi respecta randul iar prin preajma sa se afle un politis zelos aflat in exercitiul functunii care va legitimeaza si brusc sesizeaza ca nu ai actul de identitate la tine si te invita sa iti petreci 24 de ore in arest.

Link to comment
  • Moderator

Întotdeauna adevărul e pe undeva pe la jumătate.

E foarte adevărat că şi printre noi sunt colegi care nu au ce căuta. Dar e datoria structurilor specializate şi nu în ultimul rând, e datoria noastră să-i izolăm şi să-i excludem dintre noi pe cei ce nu îşi au locul într-o astfel de meserie. Cei ce pun pasiune şi îşi fac treaba cu devotament şi sârguinţă vor fi întodeauna afectaţi indirect de ceea ce fac acei poliţişti care nu fac cinste acestei categorii profesionale.

Dar la fel de adevărat este şi faptul că nu se mai poate la nesfârşit ca legile, relementările şi dispoziţiile ce se vor da, să fie elaborate pe considerentul că există şi poliţişti ce nu pot gestiona cum trebuie o anumită prevedere legală sau care nu au discernământul minim necesar pentru a aplica o lege astfel încât să nu depăşească graniţa către un abuz. E treaba unor specialişti, ce au fost pregătiţi în acest scop, în ai indentifica şi exclude din sistem. Şi aceştia trebuie să înceapă să-şi facă treabă cât mai bine şi cât mai repede.

Discutând punctual privind o astfel de propunere/prevedere sunt sigur că s-ar găsi o formulă de mijloc care să nu cadă în niciuna dintre extreme.

Link to comment

Vioracke banuiesc nu esti politist ...

Daca ies in graba la un magazin s-ar putea sa ma cunoasca colegii si in alte judete.

Politistii de obiecei se cunosc intre ei, iar in cazul in care nu se cunosc poarta tot timpul legitimatiile asupra lor.

Multa sanatate. :emo-yessir:

Link to comment

Vioracke banuiesc nu esti politist ...

Daca ies in graba la un magazin s-ar putea sa ma cunoasca colegii si in alte judete.

Politistii de obiecei se cunosc intre ei, iar in cazul in care nu se cunosc poarta tot timpul legitimatiile asupra lor.

Multa sanatate. :emo-yessir:

Nu banuiesti bine... de altfel de ce as fi spus ca sunt ... sa o pun de "Maradona" pe forum?

Nu stiu din ce judet esti dar sincer prin Bucuresti nu prea se cunosc toti politistii intre ei mai ales daca stai cu chirie si te muti de doua ori pe an de pe raza unei sectii pe alta.

Si totusi eu nu te intrebam pe tine politistul ci pe tine cetateanul. Si chiar si in calitate de politist nu cred ca porti chiar tot timpul legitimatia cu tine. Eu unul o am la mine cam 98% din timp dar sunt si situatii in care fie uit sa o iau fie o las acasa pentru ca nu e cazul sa duc gunoiul sau eu stiu ce altceva cu legitimatia la mine.

Si app. vezi ca exista un nene Ogica pe la o sectie de politie din Bucuresti care si-a facut un scop in viata din arderea colegilor politisti. Fereste-te de el!

Bafta :emo-yessir:

Link to comment

Fara nici o suparare unul se da mai zmeu ca altul!De ce scriu acest poste,tocmai din pricina asta,unul se crede mai superior ca altul!

Aici ,pe forum,suntem toti egali,nu suntem gradati!Ca este el politist sau nu,nu prea conteaza!Si-a spus parerea si atata tot!Numai bine la toata lumea! :emo-yessir:

Link to comment

Tudore vezi cu ,,mai superior"-ul ala ca faultezi gramatica. Nu ma dau zmeu dar daca sunt amenintat ,culmea si cu unul care se numeste ogica, incep sa intru la banuieli.

In povestea asta prefer sa fiu Fat -Frumos, il las pe ogica sa fie zmeul cel rau. :ner:

Link to comment

Problema cu nepurtatul actelor de identitate nu este de fapt o problemă. în ziua de astăzi Poliţia are acces la bazele de date ale serviciilor de evidenţa populaţiei aşa că oricare poliţist care are la îndemână un telefon poate face oricând din teren verificarea identităţii unei persoane.

Căt despre recunoaşterea înre poliţişti, iarăşi nu văd nici o problemă, deoarece după 3-4 ani de seviciu în structuri operative , cu mici excepţii ajungem să ni se impregneze mirosul de poliţişti în noi.

Personal mi s-a întâmplat ca după vreo 5 minute de conversaţie cu doi poliţişti greci aceştia să-şi dea seama că sunt coleg cu ei , fără să mă prezint :emo-yessir: şi o dată în Ungaria.

De asemenea mi se pare normal să opreşti la semnalul unui poliţist, chiar dacă eşti ofiţer sau chestor şi el doar un agent sau să fii sancţionat pentru nepurtarea centurii de siguranţă.

Despre acţiunea poliţiştilor prezentaţi anterior am numai cuvinte de laudă, în fiecare caz au fost trase mai multe focuri de avertisment, deşi legea prevede că e suficient un singur foc de avertisment.

Cât despre ideea de poliţist care se crede mic Dumnezeu cred că de fapt unora le frică să -şi recunoacă propriile greşeli , mai ales cele la regimul circulaţiei pe drumurile publice :doh: pe principiul românesc : Ştii cine sunt eu ?

Link to comment
  • 4 weeks later...

Sau iti place treaba aia cu egelitate ,fraternitate........sa ne avem ca fratii sa ne f... altii. :emo-yessir:

Sa ne ce...? :blink:

Trebuie neaparat sa retin replica asta, fiindca e prea tare. :lol:

Daca tot trag, sa traga in ei. Bine, nu sa-i omoare, doar sa-i raneasca. Asta merita indivizii astia atat de tupeisti. Sa vedem dupa aceea, daca altadata mai au curajul sa ignore semnalul unui politist?

In legatura cu actul de identitate, eu nu-l port niciodata la mine. Daca imi fura un hot poseta? E mai in siguranta acasa.

Eu am vazut politisti si la IPJ-ul nostru contrazicandu-se pe tema asta. Asa ca tot nu stiu daca e obligatoriu sa-l port sau nu. :blink:

Link to comment

Identitatea unei persoane este atestata de orice act emis de catre un organ al statului (ci, bi, permis conducere, pasaport, titlu de calatorie, s.a.) care este cu foto si care permite identificarea detinatorului.

Asa ca puteti lua in loc de ci permisul de conducere sau unul din cele enumerate mai sus. (legitimatia de serviciu?)

Eu unul desi sunt insurat de 11 ani nicci pana acum nu am inteles boala femeilor de a tarai o papornita dupa ele aproape toata viata, papornita in care isi tin tot ce vrei si tot ce nu. Adevaratele probleme apar cand se pierde papornita.

De buzunare, borsete, etc nici nu poate fi vorba. Se exclude rochia de seara in acest caz..........

Link to comment
  • Moderator
In legatura cu actul de identitate, eu nu-l port niciodata la mine. Daca imi fura un hot poseta? E mai in siguranta acasa.

Dar te-ai gândit vreodată că ... Doamne ferește! ... poți ajunge într-o situație în care să fii inconștientă, iar ceilalți să nu știe cine ești, să nu poată lua legătura cu familia ta ?

Link to comment

Dar te-ai gândit vreodată că ... Doamne ferește! ... poți ajunge într-o situație în care să fii inconștientă, iar ceilalți să nu știe cine ești, să nu poată lua legătura cu familia ta ?

Nu.

Dar port mereu mobilul la mine si am in Agenda numerele de tel. ale membrilor familiei.:)

Link to comment
  • Moderator

Cred că este telefon mobil rezistent la șocuri, subacvatic și cu o baterie care rezistă multă vreme, nu? :P

Link to comment

Nu. Este un telefon obisnuit. :)

Gata, de-acum o sa port buletinul in geanta, dar daca mi-o fura hotii, sa stii ca pe tine te injur primul. :P

Link to comment

după părerea mea este o problemă gravă neportul actelor de identitate... pentru munca de poliție . vă pot demonstra acest lucru imediat dar nu avem soluții legale pentru a contracara acest lucru și nu vreau să dau idei crețe hoților . dacă acest forum ar fi fost gen intranet mă argumentam .

în acest caz este chiar o problemă de genul „ MODURI DE ACȚIUNE ÎN SITUAȚII NEOBIȘNUITE”

:unsure:

Edited by ghici
Link to comment

Pai daca ai dubii mari in privinta identitatii cuiva, dar mari dubii, nu asa din alea micute, una dintre masurile politienesti legale este ""conducerea"" la sediul politiei unde se poate face identificarea, inclusiv comparatia cu foto din baza de date!

Acum conducerea asta se poate face benevol sau in catuse. In orasele mici si sate, dupa o perioada de munca in teren ajungi sa ii cunosti pe foarte multi, si chiar daca nu le stii numele complet, macar ai idee unde sa ii cauti. In orasele mari insa.... se impune verificarea. Aici isi arata eficienta tehnica folosita de politistii din afara, unde au un laptop in masina de serviciu, conectat prin legatura securizata wireless la baza de date nationala si astfel se pot face verificarile in timpul misiunii. Foarte eficient si foarte scump. Cat ar costa un logan dotat astfel?

Link to comment

pentru domnul Sandokan ,cu respect și considerație ; ai dreptate 2% ! Mă repet nu mă pot argumenta pentru că este un site public și nu vreau să dau idei” crețe ” hoților ! dar crede-mă este o problemă foarte ,foarte delicată ,această problemă a conducerii la sediul Poliției și a identificării persoanei respective întru cât avem o legislație de C_ _ _ T iar dacă aplicăm regulamentele în vigoare noi ,polițiștii suntem victime potențiale . Crede-mă nu exagerez !

Edited by ghici
Link to comment

Identitatea unei persoane este atestata de orice act emis de catre un organ al statului (ci, bi, permis conducere, pasaport, titlu de calatorie, s.a.) care este cu foto si care permite identificarea detinatorului.

Asa ca puteti lua in loc de ci permisul de conducere sau unul din cele enumerate mai sus. (legitimatia de serviciu?)

Eu unul desi sunt insurat de 11 ani nicci pana acum nu am inteles boala femeilor de a tarai o papornita dupa ele aproape toata viata, papornita in care isi tin tot ce vrei si tot ce nu. Adevaratele probleme apar cand se pierde papornita.

De buzunare, borsete, etc nici nu poate fi vorba. Se exclude rochia de seara in acest caz..........

Nu este papornita, este o geanta de dimensiuni normale in care imi tin tot ce am nevoie zilnic. Nu ma apuc sa insir aici ce am in ea fiindca sunt sigura ca nu va intereseaza. Iar legitimatia de serviciu am purtat-o dintotdeauna la mine. :)

Si de cateva zile am inceput sa port si C.I.

Link to comment
  • Moderator

pentru domnul Sandokan ,cu respect și considerație ; ai dreptate 2% ! Mă repet nu mă pot argumenta pentru că este un site public și nu vreau să dau idei” crețe ” hoților ! dar crede-mă este o problemă foarte ,foarte delicată ,această problemă a conducerii la sediul Poliției și a identificării persoanei respective întru cât avem o legislație de C_ _ _ T iar dacă aplicăm regulamentele în vigoare noi ,polițiștii suntem victime potențiale . Crede-mă nu exagerez !

Daca nu poti spune "marele secret", crezi ca ai putea sa ne scutesti cu astfel de comentarii?

Nu de alta, dar ai scris deja acest lucru de nenumarate ori.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.