Jump to content
POLITISTI.ro

Seful IPJ Neamt nu vrea program 8.00 - 16.00


Marius

Recommended Posts

 • Moderator

Noul sef al Inspectoratului Judetean de Politie Neamt a verificat in ultima perioada posturile de politie din judet si a ajuns la concluzia ca trebuie sa ia o serie de masuri urgente.

A fost surprins de orarele de lucru afisate la unele posturi de politie si a declarat:

"Le-am spus să scoată orarele. Nu se poate ca Poliţia să aibă program de la 8.00 la 16.00. Poliţistul trebuie să fie tot timpul la dispoziţia cetăţeanului, de aia avem indemnizaţie şi spor de dispozitiv. Ar
mai
urma să ne trezim că avem posturi unde se face «inventarul»"

Totodata, pornind de la presupusele legaturi dintre unii politisti nemţeni si interlopii din judet, comisarul sef a mai spus:

"Rugămintea mea este ca toţi cei care au legătură cu membrii unor clanuri interlope să aleagă între uniformă şi legătura cu aceştia. Trebuie să se gândească cât
mai
repede dacă
mai
vor să lucreze în poliţie"

Cu toate ca a gasit nereguli la posturile de politie din Neamt, noul sef al IPJ crede ca acestea nu sunt probleme majore si ca pot fi corectate.

Sursa: Adevarul.ro

Nu a spus nimic de plata orelor suplimentare sau cum se face compensarea acestora cu timp liber. :hmmmt:

 • Upvote 1
Link to comment
 • Moderator

Hopa....alta minte luminata...poate aduce cineva la cunostinta domnului inspector sef prevederile ordinului ministrului administratiei si internelor care prevede programul de lucru la unitatile de politie. Nerusinatul!

Link to comment

Sunt curios daca seful IPJ Neamt, o fi citit OMIRA 577/2008, poate in curand o sa ne mutam toti in subunitati cu catel si cu purcel. Noi avem programul afisat la post si nimeni nu a indraznit sa comenteze ceva in legatura cu acest lucru.

Link to comment
 • Moderator

Are exact atitudine de dictator. Probabil și ăsta consideră că inspectoratul ăla de poliție e un fel de SRL cu care a fost împroprietărit de IGP.

Iar din a doua sa afirmație, doar ne dovedește că e rupt de realitatea muncii de poliție. S-a format acest „clișeu tâmpit” cum că un polițist nu trebuie să apară pe lângă un interlop. :doh:

Oare cum crede acest domn inspector șef, că un polițist poate afla de existența unei stări conflictuale între două grupări de intelopi, dacă nu stă de vorbă cu ei, dacă nu-i aburește și nu-i trage de limbă?

Probabil că vrea ca polițiștii să culeagă informațiile necesare muncii de poliție, de la păsărele, porumbei, ghicitori, vrăjitori, din horoscop ori să citească-n stele. :doh:

Așa e când stai prea mult prin funcții de comandă ... habar nu mai ai cum este în teren.

Link to comment
 • Moderator

Poate pe principiul inspectorului sef de la Neamt vor fi retrasi si toti politistii sub acoperire de prin preajma interlopilor...adica, cum domle, ori suntem golani ori nu mai suntem? :blink:

Link to comment

Acestia sunt oameni care nu au treaba cu legi sau ordine. Ei merg dupa principiul dictaturii , ...... pupatului in fund a sefilor din minister ! ( poate si al lui Zeus !!! )

Mie imi miroase si a razbunare pe sefii de post pt. sustinerea lor ( cazul soric ) :naughty: ......... daca asa se vrea , asa executa marioneta ! Ce sa-i faci domnule, daca pe el nu-l duce capul :doh: !!!

Pana nu scapam de asemenea oameni, cu mentalitatile lor idioate, nu o sa vedem noi o politie moderna si democratica !!!! :emo-yessir: Oricat de mult ne-am zbate pe acest forum.

Edited by Eduard
Link to comment
 • Moderator

Domnilor, de aia au fost infiintate instantele de judecata. Adica nu am inteles...ce spor de dispozitiv? Sau cum e cu ordinul mentionat de colegul copman? Astea nu exista in ochii mai marilor de la Bucuresti? Sau a marelui sef de IPJ? :hmmmt:

Link to comment

Oricum ar fi, sunt anumite articole si in ordinul mai sus amintit care lasa loc de intrepretari, adica in coada de peste mai pe romaneste, exemplu:

Art. 2. - (1) Durata programului de lucru al politistului este, de regula, 8 ore pe zi si 40 de ore pe saptamana, cu un repaus saptamanal de 2 zile, de regula sambata si duminica.

Art. 3. - (1) Programul de lucru se organizeaza in zilele lucratoare, in intervalul orar 08,00-16,00........................

Art. 14. - (1) Caracterul permanent si obligatoriu al serviciului politienesc obliga politistul ca pentru indeplinirea atributiilor de serviciu sa se prezinte la programul de lucru stabilit, precum si in afara acestuia, in situatii temeinic justificate. :doh:

Daca ai un 112, (in afara programului) cine naiba stabileste ca este o situatie "temeinic justificata" ?! si sa mai fii si singur pe la post ?!

Art 14 a fost lasat in forma asta pentru ca in momentul cand desi esti liber sa poti fi tras la raspundere, cat si pentru a le "anihila" art.2 si art. 3 :ner: pe principiul cineva trebuie sa fie vinovat si daca e asa sa fie cel mai mic!!

Link to comment
 • Moderator

Am mai discutat aceasta problema si aici:

Gasiti acolo in format PDF intreg OMAI 577 si cateva sfaturi pertinente. Nu strica sa aruncati o privire. :)

Link to comment

Gigabyte te rog frumos sa postezi aici raspunsul unde,, ilustrii" au spus ca politistii de la posturi nu pot lua norma 12B pentru ca nu lucreaza in schimburi.

Eduard sa stii ca nu ne zbatem degeaba, macar colegii nostrii care intalnesc situatii similare, cei care frecventeaza forumul, macar stiu unde sa caute. Nu este putin lucru ca atunci cand esti in negura cineva sa iti arate calea spre lumina. Eu stiu cum este sa nu te ajute nimeni si sa fii privit ca un lepros de colegii cu care mancai un pate cu ceapa pe hartia de raport..

Copman daca ai un 112 in afara programului nu te impiedica nimeni sa te treci in registrul de ore suplimentare, mai ales ca apelul este inregistrat, si sa iti iei ore libere in compensare conform Ordinului 577.

Privitor la noul inspector sef de la Neamt cred ca au scapat de prietenul lui mararu si au dat peste tatal lui.

Acesta, mai ales ca a fost pus in functie de ,,curcubeul albastru" , culoare apropiata de cea rosie :emo-yessir: ,trebuie sa isi umfle muschii si sa plece intr-o cruciada de pedepsire a sefilor de post ,,rasculati". Daca vor ramane uniti isi pot pastra orarele la posturi chiar reduse cu 25%. Pe ,,nichipercea ala "din frunte I.P.J. Neamt il tin in fotoliu prin munca lor tocmai cei care nu beneficiaza de norma 12B. Iar daca spune ca luam spor de dispozitiv ii ,,invederez" ca il luam mai mic cu 25% , ca I.P.J. Neamt nu este plantatia lui de bumbac , ca munca fortata este infractiune si se pedepseste.

Sa intelegem ca domnul inspector sef de la Neamt nu respecta ordinele M.A.I.?

Domnii de la corpul de control or stii?

Nu de alta dar s-au invatat cu aerul tare de munte ca nu au plecat de mult de acolo, si cararile umblate le cunosc mai bine.

Parerea mea. :emo-yessir:

Link to comment

Nu te supara pe mine Elvis dar unde lucrezi? La posturile de politie exista o altfel de munca, intreaba-l pe Kmcoio ca el a lucrat mai multe luni singur la post si atunci ce sa faca cand trebuia sa isi ia liber sa inchida postul de politie?! mai intreaba-l si de ce nu a facut-o si o sa vezi ca raspunsul o sa fie din respect fata de oamenii din comunitatea respectiva.

In rural relatiile dintre politist-comunitate sunt la un nivel mai apropiat de cum ar trebui sa fie.

Cunosc despre acest registru de care faci vorbire dar sa stii de multe ori nu ai cum sa iti iei liberele lucrand in doi sau chiar unul singur.

Link to comment

Extraordinar copman!!!

Sa inteleg ca vorbesti despre un sentiment de rusine fata de oamenii din comuna?

Pai tocmai societatii civile trebuie sa ii aratam cum am lucrat ani de zile si ca rabdarea noastra s-a terminat.

Societatea civila trebuie sa puna presiune pe cacanarii din guvern asa cum s-a intamplat si in alte tari .Si o sa iti dau exemplu ,tara mafiei, Italia.

Ai auzit de campania ,,Cu minile curate"? Dar despre procurorul Falcone? A trebuiet ca 50 de km de autostrada sa fie aruncata in aer cu tot cu procurori si politisti ca italienii sa se trezeasca ,,din somnul cel de moarte" , sa realizeze ca in lupta cu criminalitatea politia trebuie sa aiba puteri sporite si sa ii intareasca autoritatea.Tot acolo in Italia un politist nu trebuie sa ia enspe miii de aprobari sa ii asculte telefonul unui ciupalac.

Pai in Romania noi politistii suntem ascultati mai rau ca infractorii .Ti se pare normal? Sau sa asteptam sa sara in aer autostrazile si la noi?

Isi mai aminteste cineva de Sasa Disici?

Daca o sa te plangi ca o moasa comunala si nu vei face nimic , scuze dar iti meriti soarta.

Ti-ai dat raspunsul singur copman.

Da, sa inchida posturile de politie ,pentru ca daca o comiti in timpul liber , intervii sa zicem la un scandal de exemplu si iasa prost pentru tine o sa dai cu subsemnatul ani de zile ,s-ar putea sa pleci din sistem pentru ca domnul procuror te va inteba daca erai in timpul serviciului.

Atunci cand se va intampla, imi doresc din tot sufletul sa nu aflii pe pilea ta, toti care te-au trimis acolo isi vor lua mana de pe tine si vei ramane singur pe lume.

Crezi ca de nebun vorbesc despre registrul inseriat de ore suplimentare? Crezi ca te invat sa incalci legea? Vreau sa intelegi ca trebuie sa inveti sa te aperi singur.

Cum poti sa o faci?

Cunoscand dispozitiile legale. In registrul despre care iti vorbeam poti face inclusiv rubrica cu cine a dispus misiunea , iar la sfarsitul anului ,daca vei sta sa numeri orele lucrate in plus, vei avea surpriza sa aflii ca tocmai statul te-a inselat cu un salariu in fiecare luna, pentru ca ar fi trebuit sa te plateasca dublu.

Si daca nu stiai toti sefii, repet toti, se feresc sa dea dispozitii scrise.Te-ai intrebat de ce?

Daca iese bine iti vor multumii in cel mai fericit caz in scris si ti se va umple podul de multumiri.

Dar mare grija cand te vei duce sa cumperi lapte praf si pampersi pentru cel mic, vanzatoarea de la magazin te va inteba de bani, nu vei putea sa platesti cu multumiri.

Iti vorbeste un politist care nu stie cum arata cafelele la birou, 7 ani!!! am lucrat la ordine publica noapte de noapte, vara ,iarna , frig , zapada , caldura , ploaie etc.Si in curand o sa fac inca 10 de interventie.Asta pentru ca m-ai intebat unde lucrez.

Daca vom astepta sa ne pice din cer, pentru ca atunci cand eram la scoala am invatat o balada idioata cu un cioban care isi asteapta moartea, vom disparea ca si meserie de profesionisti. O sa fim niste strutocamile, ceva combinat intre jandar-politist comunitar-frontierist-pompier si lista este deschisa.Toata lumea in tara asta vrea sa fie politist dar raspundere ioc. Sa raspunda politistii de la ordine publica , posturi de politie, judiciar , economic. Iti suna cunoscut.

Asa ca mai lasa-ma cu relatia asta rasuflata ca ma indispui. Sa nu intelegi ca te invat sa nu munceti, Doamne fereste.

Dar cere sa fii respectat pentru ce faci si sa fii platit, renumerat sau cum vrei tu, corespunzator conform legilor in vigoare.

Nici mai mult nici mai putin.

Iar daca se va dovedii ca legile sunt proaste sa luptam pentru a fi schimbate.

Cu stima. :emo-yessir:

,,Adevarul este pretutindeni dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta"

Edited by Elvis
Link to comment
 • Member

De la 08-16 stau in sediu, lucratorii de la post, iar dupa aceasta ora va sta seful de ipj ca sa nu mai aiba timp de sprituri cu interlopii.

Link to comment

Eduard sa stii ca nu ne zbatem degeaba, macar colegii nostrii care intalnesc situatii similare, cei care frecventeaza forumul, macar stiu unde sa caute. Nu este putin lucru ca atunci cand esti in negura cineva sa iti arate calea spre lumina. Eu stiu cum este sa nu te ajute nimeni si sa fii privit ca un lepros de colegii cu care mancai un pate cu ceapa pe hartia de raport..

Corect !!! Ai perfecta dreptate ! :emo-yessir:

Eu ma referem la faptul ca nu putem scapa de personalul dictatorial din sistem , oricat ne-am zbate .

PS - chiar si eu am avut de invat din acest forum ! Il gasesc foarte util . :good:

Edited by Eduard
Link to comment

Nu cred ca scopul acestui forum este de a schimba sau de a scapa de cineva.

Doar ne ofera posibilitatea sa comunicam intre noi mai usor. Atunci cand ai o problema la serviciu, aici poti afla cum si ce au facut alti colegi de prin alte parti in aceeasi situatie sau poti primi alte puncte de vedere ori sfaturi de la niste colegi ce cu siguranta au mai putine interese ascunse decat unul cu care lucrezi in aceeasi structura. :clip:

Edited by Rookie
Link to comment

Extraordinar copman!!!

Sa inteleg ca vorbesti despre un sentiment de rusine fata de oamenii din comuna?

Pai tocmai societatii civile trebuie sa ii aratam cum am lucrat ani de zile si ca rabdarea noastra s-a terminat.

Societatea civila trebuie sa puna presiune pe cacanarii din guvern asa cum s-a intamplat si in alte tari .Si o sa iti dau exemplu ,tara mafiei, Italia.

Ai auzit de campania ,,Cu minile curate"? Dar despre procurorul Falcone? A trebuiet ca 50 de km de autostrada sa fie aruncata in aer cu tot cu procurori si politisti ca italienii sa se trezeasca ,,din somnul cel de moarte" , sa realizeze ca in lupta cu criminalitatea politia trebuie sa aiba puteri sporite si sa ii intareasca autoritatea.Tot acolo in Italia un politist nu trebuie sa ia enspe miii de aprobari sa ii asculte telefonul unui ciupalac.

Pai in Romania noi politistii suntem ascultati mai rau ca infractorii .Ti se pare normal? Sau sa asteptam sa sara in aer autostrazile si la noi?

Isi mai aminteste cineva de Sasa Disici?

Daca o sa te plangi ca o moasa comunala si nu vei face nimic , scuze dar iti meriti soarta.

Ti-ai dat raspunsul singur copman.

Da, sa inchida posturile de politie ,pentru ca daca o comiti in timpul liber , intervii sa zicem la un scandal de exemplu si iasa prost pentru tine o sa dai cu subsemnatul ani de zile ,s-ar putea sa pleci din sistem pentru ca domnul procuror te va inteba daca erai in timpul serviciului.

Atunci cand se va intampla, imi doresc din tot sufletul sa nu aflii pe pilea ta, toti care te-au trimis acolo isi vor lua mana de pe tine si vei ramane singur pe lume.

Crezi ca de nebun vorbesc despre registrul inseriat de ore suplimentare? Crezi ca te invat sa incalci legea? Vreau sa intelegi ca trebuie sa inveti sa te aperi singur.

Cum poti sa o faci?

Cunoscand dispozitiile legale. In registrul despre care iti vorbeam poti face inclusiv rubrica cu cine a dispus misiunea , iar la sfarsitul anului ,daca vei sta sa numeri orele lucrate in plus, vei avea surpriza sa aflii ca tocmai statul te-a inselat cu un salariu in fiecare luna, pentru ca ar fi trebuit sa te plateasca dublu.

Si daca nu stiai toti sefii, repet toti, se feresc sa dea dispozitii scrise.Te-ai intrebat de ce?

Daca iese bine iti vor multumii in cel mai fericit caz in scris si ti se va umple podul de multumiri.

Dar mare grija cand te vei duce sa cumperi lapte praf si pampersi pentru cel mic, vanzatoarea de la magazin te va inteba de bani, nu vei putea sa platesti cu multumiri.

Iti vorbeste un politist care nu stie cum arata cafelele la birou, 7 ani!!! am lucrat la ordine publica noapte de noapte, vara ,iarna , frig , zapada , caldura , ploaie etc.Si in curand o sa fac inca 10 de interventie.Asta pentru ca m-ai intebat unde lucrez.

Daca vom astepta sa ne pice din cer, pentru ca atunci cand eram la scoala am invatat o balada idioata cu un cioban care isi asteapta moartea, vom disparea ca si meserie de profesionisti. O sa fim niste strutocamile, ceva combinat intre jandar-politist comunitar-frontierist-pompier si lista este deschisa.Toata lumea in tara asta vrea sa fie politist dar raspundere ioc. Sa raspunda politistii de la ordine publica , posturi de politie, judiciar , economic. Iti suna cunoscut.

Asa ca mai lasa-ma cu relatia asta rasuflata ca ma indispui. Sa nu intelegi ca te invat sa nu munceti, Doamne fereste.

Dar cere sa fii respectat pentru ce faci si sa fii platit, renumerat sau cum vrei tu, corespunzator conform legilor in vigoare.

Nici mai mult nici mai putin.

Iar daca se va dovedii ca legile sunt proaste sa luptam pentru a fi schimbate.

Cu stima. :emo-yessir:

,,Adevarul este pretutindeni dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta"

La tine rusinea este sinonima cu respectul cetatenilor?!

Spui ca imi merit soarta si ca ma plang? Poate tu o duci atat de bine incat ai coli de scris, pixuri, calculator, imprimanta, dotare logistica ca la carte? ai casco la masina de interventie? ai vesta antiglont? stii ce inseamna sa te duci singur la interventie? Sau poate toti cei care acuzam starea jalnica in care se afla institutia suntem nebuni? Daca un psihopat de inspector sef crede este normal sa traiesti la serviciu non-stop nu inseamna ca ne plangem si apropos sa stii ca noi astia de la tara suntem si moasa comunala, daca te intereseaza.

P.S.

"La tara unde locuiesc fac toate muncile unui argat, laolalta cu nevasta mea si copiii mei, carora nu le e rusine decat de patru lucruri:sa paraziteze, sa minta, sa fure si sa cerseasca" -Tudor Arghezi

Link to comment

Vad ca imi bat gura de pomana, copman.

Nu ai inteles nimic, pentru ca esti obisnuit sa nu faci nimic pentru a schimba ceva.

Stai si asteapta sa iti cada din cer pixuri si coli de scris, stai non-stop la serviciu, mananca acolo, dormi acolo si sa ma anunti si pe mine cand ai de gand sa incepi sa traiesti.

Sa te lumineze Dumnezeu si sa aiba grija de sanatatea ta ca tu singur nu poti.

Mergi pe mana celor care te considera argat si moasa comunala.... .... cu siguranta nu vei apuca pensia.

Ma intereseaza ca sefii de post sunt moase comunale insa decat ei si prin ei se va schimba ceva.

Daca tu nici macar un registru de ore suplimentare nu poti sa completezi pentru a te apara inca odata iti meriti soarta.

Chiar daca nu crezi mi se rupe sufletul cand vad politisti care fac orice pentru oamenii din comuna cum spuneai chiar tu, insa nimic pentru ei.

Din experienta iti spun ca vei claca, chiar daca te crezi cel mai tare din parcare, poate acum esti tanar si nu simti insa ai ceva de nepretuit.

Sanatatea.Nu-ti bate joc de ea.

In speranta ca m-am facut inteles cu deosebita stima . :emo-yessir:

Edited by Elvis
Link to comment
 • Moderator

Copman, pe principiul enuntat de tine, eu mi-am pierdut nervii si inclusiv familia. Cetatenilor din localitate li se rupe de mine, asa ca de ce m-ar mai interesa pe mine de ei? Asa ca nu imi spune mie de sacrificiu si nu ma da exemplu. Am fost un prost ca am tolerat sa fiu sclavul sistemului acestuia bolnav, nu voi mai repeta aceasta greseala niciodata. Cu respect.

Link to comment

Elvis tu ce ai facut concret ptr. a schimba sistemul si de unde stii ca eu nu am facut nimic?, nu ma cunosti dar ma judeci, nu mi se pare normal si mai ales felul tendentios prin care ai spus ca nu pot sa am singur grija de sanatatea mea.

Imi tot povestesti de registrul de ore suplimentare, crezi ca nu stiu ce inseamna? dar vad ca tu esti cel care nu intelege, ma vad nevoit sa repet au fost perioade mari de timp cand a trebuit sa tin in spate 12.000 de locuitori si nu am avut cum sa imi iau liberele, decat dupa foarte mult timp.

Daca nu ai lucrat in rural nu ai cum sa intelegi. In rest merci pentru sfaturi.

Kmcoio te-am dat exemplu ptr. ca tu te-ai plans in trecut ca ai stat luni intregi singur la post, nu am visat eu, faptul ca nu mai vrei sa faci acelasi lucru in prezent este altceva. Salutari

Link to comment

O sa iti spun o singura intrebare copman la care trebuie sa raspunzi sincer.

Ai registru de ore suplimentare si daca da cand l-ai facut?

Te judec pentru ca chiar tu spui ca nu ai putut.

Cine nu te-a lasat? Cetatenii din comuna? Ma indoiesc ca o intereseaza pe tata Floarea cum iti iei tu libere.

Ce am facut sa schimb sistemul?

Fac cate ceva in fiecare zi.

Si ca sa iti dau un exemplu ,sunt unul dintre cei doi agenti care a facut plangere penala ofiterilor din consiliul de comanda pentru abuz in serviciu.

Sunt poate primul care a suspendat o decizie de mutare a unui inspector sef.

Sunt unul care a contribuit la recunoasterea de catre minister a stabilitatii in functie a politistului.

Sunt ala care a executat silit, de doua ori inspectoratul, pentru plata restantelor la primele de vacanta, si stii ce ,am facut-o pentru mai multi nu decat pentru mine.

M-a intrebat odata un inspector sef ce am facut pentru politistii din judet exact cum ma intrebi tu. I-am aratat poarta inspectoratului era 15.55 ,politistii plecau acasa .Raspunsul meu a fost :asta am facut!! Restul a fost tacere.

Si ti-as mai spune dar imi dau seama ca este degeaba.

Tu continua a crezi ca politia sta numai in tine si daca nu ai fi tu timpul s-ar opri in comuna respectiva. Ce dezamagit vei fii..........

Inca odata sa fii sanatos. :emo-yessir:

Edited by Elvis
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.