Jump to content
POLITISTI.ro

Cat si cum pot circula cu masina de Anglia in Romania?


andstef

Recommended Posts

Am cumparat o masina pe 14 august si am ramas putin in urma cu perfectionarea actelor.

pana acum am inregistrat masina fiscal, am platit impozitul, am platit taxa de talon la cec 37lei, am platit taxa de inmatriculare 60lei, am obtinut certificatul de la RAR, am platit taxa de mediu, am incheiat polita RCA.

Astazi (19septembrie) am fost la DRPCIV cu toate actele si chitantele, dar avand in vedere ca taxa de mediu am platit-o tot astazi, mi-au spus ca de-abea luni pot ridica talonul.

Masina a fost cumparata din Romania.

Mai pot circula cu masina in conditiile acestea?

Va multumesc

Link to comment

numere normale de bucuresti

 

am sunat la drpciv la informatii sa intreb daca pot circula si mi-au spus ca nu, intre timp am lasat dosarul cu toate actele pentru inmatriculare la DRPCIV, astept pana saptamana viitoare. asta e...

totusi sunt inca curios daca as fi putut circula cu masina

 

multumesc mult

Link to comment
 • Member

:)) Numere normale de Bucuresti...oare ce exprimare este si asta?Colegul 25tess te-a intrebat ce numere sunt pe masina pentru ca daca sunt numerele vechi iar masina a fost radiata si urmeaza sa fie transcrisa pe tine si sa primeasca alte numere NU ai voie sa circuli cu ea!Este vorba de circulatia pe drumurile publice cu un auto neinmatriculat sau neinregistrat care are numere false de circulatie si care conform art 85 alin 1 si 2 din OUG 195/2002 constiutie infractiune!

Link to comment

Nu am primit inca dovada, saptamana viitoare m-au chemat sa o ridic, din cate am inteles nu se poate verifica in ca plata taxei de mediu.

 

Multumesc pentru raspunsuri, in acest moment imi este clara situatia

Link to comment
 • 9 months later...

buna seara ...am cumparat o masina din anglia si nu mi.a venit inca certificatul masini pe numele meu..am doar o bucata din certificatul vechi ..completata cu numele meu si unde scrie datele masinii.....pot sa circul cu ea in romania doar cu hartia asta pana ce imi vine certificatul original?? va multumesc

Link to comment
 • 2 years later...

Buna, am cumparat o masina 2hand din Anglia, am asteptat 2 saptamani dupa logbook care nu a ajuns inca iar eu trebuie sa plec urgent in tara. Intrebarea mea este: se poate pleca doar cu cartea masinii, no10 de la logbook (luat de la proprietarul masinii care ulterior a trecut si masina pe numele meu), asigurare, taxe platite? Mi s-a explicat ca deoarece este un numar de referinta trecut pe NO10 nu as avea problema pentru ca ar aparea in baza de date ca fiind a mea. Va Multumesc!

Link to comment
 • 10 months later...

De curand am cumparat o masina din anglia certificatul masini trebuie sa vina in anglia peste 3saptamani eu am doar partea a doua din certificat v5c2 sunt trecut la new keper .pot circula pana imi vine certificatul aici in romania doar cu ce am asigurarea am verificato pe internet si este valabila moti .itp il am este valabil . 

Link to comment
 • 1 month later...

Buna ziua , tatăl meu are o mașina de Anglia la care are doar el asigurare . Am vrea sa venim cu aceasta mașina in România , eu nu sunt trecută pe asigurare deoarece nu am fost acceptata de același firma la care are el (Rac) . Știți cumva ce a-și putea sa fac sa conduc in România ? Sau dacă se poate, am permisul de conducere din Octombrie 2016 . Va mulțumesc pentru timpul acordat.

Link to comment
 • 1 month later...

Va salut. 

Recent am venit in Romania cu un autoturism inmatriculat in Marea Britanie. Masina este in regula cu toate actele necesare circularii..doar ca masina am cumparat-o cu putin timp inainte sa plec si inca nu mi-a venit de la DVLA V5C-ul( Cartea masinii/ Certificatul de inmatriculare), dar am in schimb o sectiune din vechiul certificat (V5C/2)care se completeaza de noul proprietar si se tine drept dovada de cumparare si contine detaliile masinii( motorizare, marca, model, numar de inmatriculare, culoare) 

Intrebarea mea este: Pot circula cu acest autoturism pe drumurile Romaniei in conditii legale? 

Multumesc

 

IMG_3660.JPG

Link to comment
 • Moderator

Art. 82
(2) Autovehiculele, tractoarele agricole sau forestiere şi remorcile înmatriculate în alte state pot trece frontiera de stat şi pot circula pe drumurile publice din România, dacă îndeplinesc condiţiile tehnice prevăzute în Convenţia asupra circulaţiei rutiere, încheiată la Viena la 8 noiembrie 1968 şi ratificata de România prin Decretul nr. 318/1980, dar numai pe perioada cât sunt asigurate pentru cazurile de răspundere civilă ca urmare a prejudiciilor produse prin accidente de autovehicule.
(3) Abrogat.
(4) Autovehiculele, tractoarele agricole sau forestiere şi remorcile înmatriculate în alte state, deţinute de persoane care au sediul sau domiciliul în România, pot fi conduse pe drumurile publice pe o perioada de maximum 90 de zile de la introducerea acestora în ţară, dacă sunt asigurate pentru cazurile de răspundere civilă ca urmare a pagubelor produse prin accidente de circulaţie.
(5) Persoanele care şi-au stabilit domiciliul ori reşedinţa în România pot să îşi înmatriculeze autovehiculele sau remorcile la autoritatea competentă pe raza căreia au domiciliul ori reşedinţa, după caz.

Mai multe informaţii găseşti aici:

 

Link to comment

Mersi! Dar tot nu sunt lamurit daca pot sa circul cu acel act asu nu in conditii legale.

Daca sunt tras pe dreapta si mi se cere certificatul ce inmatriculare ce fac?

Link to comment
 • 1 month later...

Masina din Anglia (NUMERE DE ANGLIA) recent adusa in tara pe PLATFORMA , masina nu are asigurare, Vreau sa ii fac din Romania o asigure online in UK,  polita (hartia) de asigurare fiind trimisa pe adresa UK.

Intrebari:

1.Pot circula cu masina in tara sau o sa primesc sanctiuni conform legii? Care ar fi acele sanctiuni? Se pot anula sanctiunile in cazul in care prezint polita de asigurare(hartia) pentru ca eu in acel moment am asigurare doar ca hartia e in UK.

2.Politia rutiera romana are o baza de date comuna cu celelalte tari din Uk?  in sensul ca nu poate verifica asigurarile straine si online sau ceva de genul ?

Link to comment
 • 10 months later...

Buna ziua, mi-am cumparat recent (2 saptamani) o masina si urmeaza sa am concediu peste vreo 10 zile. Intrebarea mea este ca as putea sa trec prin vama daca nu am primit logbook la masina (v5c)? Am sunat la DVLA si mi-au spus ca dureaza pana la 6 saptamani ca sa-l primesc. Am chitanta cum ca am cumparat-o cu semnaturi vanzare cumparare, asigurare, taxa, si MOT. As putea intra in tara va rog?

Link to comment
 • 1 year later...

Buna, m ar ajuta orice sfat sau ajutor, am luat o masina din uk si vreau sa plec cu ea in Ro dar cartea mare v5 ul va dura pana vin si trebuie sa plec neaparat acasa.. 

Exista o posibilitate sa treci vama sau iti vor confisca masina? 

Am doar cartea mica deocamdata, green sleep  mai exact! 

 

Link to comment
 • 1 month later...

Buna Ziua.    am o problema nu pot spune mica.. pentru ca imi este frica sa nu fie mai mare decat imi imaginez eu...

cu ceva timp un urma, mai exact o luna am achizitionat o Masina Duba mai exact, Ford Transit 2006 din anglia. cu obiectivul ca eu si familia sa ne intoarcem acasa.

am completat V5 logbook ''carticia aceea in care specifica cine a vanduto si cine a cumparato'' 

si urma sa primesc dupa 2 saptamani validarea cartii in care sa spuna ca eu sunt noul propietar.. insa a trecut o luna si eu nu am primit nimic... acum problema e ca trebuie sa ne intoarcem acasa.. si imi este frica sa nu pot intra nici macar cu ea in tara.. dar ce sa mai spun despre inregistrarea masinii.. am dovada vie cum ca am cumparato.. insa nu am dovada ca eu sunt propietarul masinii.. am vb cu autoritatiile Britanice si mi-au spus ca au facut ei o greseala si ca imi vor re-trimite V5 dinou.. insa nu poate fi trimis international.. doar in uk.. eu nu ma tem de asta.. ca am pe cineva aici care sa mi-l trimita prin posta odata ajuns acasa.. dar imi e frica la vama.. daca nu ma lasa sa trec?

 

cei de la V5 mi-au trimis un email.. dar nici acolo nu atesta ca eu sunt propietarul.. ci doar in actul oficial pe care urma sa il primesc.. 

 

un sfat un ajutor va rog? trebuie sa plec maine dupa masa.. am progamat mai bine de o saptamana Eurotunel.. si nu pot sa mai stau aici pentru ca mi-a expirat si contractul de chirie.. deci sunt intre ciocan si nicovala... 

Link to comment
 • Active member

Poti intra chiar dacă nu ești proprietarul masinii.

Crezi ca toți care vin cu ele, sunt proprietari in acte??

Link to comment
 • 2 years later...

Bună ziua, doresc a afla și eu răspunsul la două întrebări. 

Am încercat să folosesc funcția de search a grupului dar nu am găsit nimic concret referitor la asta.

1. Sunt rezident în Anglia iar mașina personală are aplicate folii în limita legii din UK pe toate geamurile, întrebarea mea este dacă doresc a veni cu mașina în concediu se poate circula cu aceste folii fără probleme și în România sau ar trebui scoase pentru a fi legal ? 

2. Asigurarea în Anglia se face pe persoană și nu pe mașina că în România, dacă va dori să îmi conducă mașina altcineva decât mine în RO va fi posibil asta, legal vorbind? 

Mersi frumos !! 

Link to comment
 • Moderator

@leaveu123,

1. Pe teritoriul României trebuie respectată legislaţia română, iar în consecinţă, dacă autovehiculul are aplicate pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale folii neomologate și/sau nemarcate corespunzător care restrâng sau estompează vizibilitatea în timpul mersului, atât din interior, cât și din exterior se aplică o sancţiune contravenţională şi se reţine certificatul de înmatriculare / talonul până la remedierea acestor deficienţe.

2. Autovehiculele înmatriculate în alte state pot trece frontiera de stat și pot circula pe drumurile publice din România numai pe perioada cât sunt asigurate pentru cazurile de răspundere civilă ca urmare a prejudiciilor produse prin accidente de autovehicule. 

Link to comment
 • 9 months later...

Daca vin cu masina din anglia in romania ,stiu ca ai voie sa stai 90 zile in tara 

Intrebarea mea este daca vreau sa stau mai mult cu masina de uk in Romania pot iesi din Romania si intra din nou inapoi 

De exemplu ma duc trec granita in bulgaria si ma intorc inapoi in romania pot sa mai stau inca 90 zile?

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.