Jump to content
POLITISTI.ro

In 2011, Basescu anunta disponibilizari in Politie


Recommended Posts

„Ca o concluzie, bugetul de stat al anului 2011 vizează continuarea consolidării fiscale. Dacă, în anul 2010, s-a făcut o ajustare destul de brută a numărului de salariaţi, în 2011 trebuie să se treacă pe ajustarea fină, dându-se atenţie sectoarelor care au nevoie de personal în plus, precum Sănătatea şi sectoarelor care au personal în plus, precum Finanţele şi Internele“,

„În zona Poliţiei este un proces de birocratizare foarte puternic. Nu cumva s-ar putea face Inspectorate de Poliţie Regionale? România va intra într-o perioadă în care-şi va consolida situaţie economică“,

Acestea sunt declaratiile pres. Traian Basescu.Ce credeti?N-ar fi mai bine sa plece el?

Edited by sined
Link to comment
 • Moderator

Daca ar taia "politistii" de cantina, "politistii" de sub masini si alte categorii de genul acesta de "politisti" nu as comenta. Dar parca vad ca tot in amaratii de noi din operativ va da. Si dupa ce ca suntem subdimensionati acum, sa vezi distractie de la anul incolo. Vorba ta Elvis...Dumnezeu nu bate cu parul.

Link to comment

Din pacate a zis chiar mai mult de atata! Cu mult mai mult! Daca va uitati la conferinta de presa de astazi ...

http://www.antena3.ro/politica/basescu-cei-din-justitie-se-cred-dumnezei-oricat-s-ar-supara-doamna-cu-sotul-arestat-costiniu-115082.html

la videoul cu : Băsescu: Vor continua reducerile de cheltuieli , veti auzi alb pe negru (e pe la minutul 7:30) cand basescu afirma ca:

Ministerul Finantelor si MAI nu si-a redus personalul ...

sunt foarte curios ce sa mai inteleg. Parca, procesele penale in Romania sunt blocate, si mai este nevoie de 10 000 politisti la cercetari penale si 40 000 la patrulare ?! Si acuma dintr-o data sunt prea multi?! Brusc, nu mai suntem tara aia din UE cu cel mai mic nr. de politisti / cap de locuitor!?

Si da, intradevar "medicii sunt chiar foarte putini", iar daca ajunti pe la urgente vei avea ocazia sa fii tratat de studenti ... Dar nu inteleg, ce solutii are el ca sa aduca personal calificat prin spitale? Tot in urma cu cateva luni , cei de la guvernare ziceau ca sunt mult prea multe spitale in Romania... Un politist dupa ce termina academia/scoala de ofiteri , faci ceva cu el, dar un medic... trebuie sa-si ia rezidentiatul,etc... ia ceva vreme.

Scriam si eu asta, avand in vedere ca politistii au in jur de 100 de dosare in lucru, iar daca vii a doua zi in birou la el, s-ar putea sa uite si ca ai fost la el in celalta zi !

Stau si ma gandesc doar ce se va intampla cu dosarul meu :( Oricum ma astept la mai multa seriozitate din partea organelor de ordine, macar se vor chinui mai mult si nu vor trimite dosare la parchet "in bataie de joc".Si da aici, am generalizat la maxim, anumite persoane chiar trebuie sa plece din MAI si Ministerul Justiei. Se intampla oriunde in lume ca "incopatibilii" sa plece.. Daca nu ai respect fata de jobul primit de la un patron, el te da afara, dar pe anumiti judecatori, politisti, procurori care efectiv isi bat joc de dosare, de ce nu ii da afara nimeni?

Edited by xuser
Link to comment

Faza nasoala, e ca se vorbea in urma cu doar cateva luni de "mica reforma in justitie" "de noul cod penal" "noul cod de procedura penala" , faceau calcule analize, cu cat ar trebui marit nr. de judecatori/procurori ca dosarele sa mearga ca unse... :naughty: , in fine poate Domn` Presedinte nu stie ca politia este "organul de cercetare/urmarire penala" , si nu procorul, ca ala doar face un rechizitoriu pe baza muncii politistul whatever... :ner:

Oricum , e bine ca mai da afara din MAI insa ar trebui dati afara cei care fac prostii care isi bat joc de dosarele oamenilor care inclina balanta "in mod voit" in favoarea celeilalte parti,etc.

Eu daca ma duc la un politist cu o problema ala imi zice ca are 100 de dosare pe cap...il inteleg si pe el, insa prietenii dupa aia ma fac pe mine prost daca-l inteleg si imi zic ca si daca ar avea 1000, e "obligatia lui de-a le termina pe toate cat mai bine si cat mai repede".

Link to comment

Cica is prea multi politisti. A facut calculul de politisti la mia de locuitori luand in calcul jandarmii si mai ales politia comunitara. Au infiintat pol. comunitara cu oameni de stransura si acum dau afara de la MAI. Buna lovitura! se numeste profesionalizare. Acesti pseudopolitisti au aplicat politica pasilor marunti, au imitat uniforma, autospecialele si-au insusit atributiile in mod abuziv si indirect acum si locurile de munca.

Link to comment

Se vrea sa se stie pana unde se poate merge cu coarda intinsa...asteptam solutii de la sindicate, pe care le cotizam, sau sa ne explice eforturile depuse de domniile lor cu privire la acest subiect !

Link to comment

Daca s-ar reduce structurile neoperative din Politia Romana nu cred ca ar fi ceva grav..toti soferii..toti bucatarii ,secretarele care poarta denumirea de politisti ar trebui sa fie personal contractual civil.Sper ca aici vrea Zeus sa faca reducerile si sa nu loveasca in adevarata tagma a politistilor, cei care lucreaza efectiv in sprijinul cetatenilor si nu in sprijinul unei structuri

Daca tot se vehiculeaza ca suntem prea multi politisti de ce promotiile 2011 si 2012 ale scolilor de agenti cumuleaza peste 3000 de elevi?Nu cred ca statul si-ar fi permis o cheltuiala inutila cu noi,pentru ca la sfarsitul scolii sa ne tina acasa.Sa nu mai vorbim de posturile de politie unde deficitul de personal este evident..Insa ceea ce ma ingrijoreaza mai mult e faptul ca ,nenea asta caruia i se zice presedintele Romaniei,sa vrea sa ne treaca sub aripa protectoare a administratiilor locale..si ne vom trezi ca politistul local o sa ne zica cand mergem la serviciu "Ce faci colega?".(asta dupa ce eu fac 2 ani de scoala,imi omor nervii si banii,si imi dau interesul sa vad cu ce se mananca munca de politie fata de un concurs grila pe care il dau ei ca sa devina "politisti")Pe mine perspectiva asta ma inspaimanta mai mult..ca de...ei sunt politisti locali si cumva ei ne vor "integra" pe noi in structura lor organizationala..

Link to comment

Ce se intampla azi in Grecia ar trebui sa dea de gandit foarte serios atat guvernantilor cat si noua ca politisti.

Daca, doamne fereste, se va intampla si la noi pe cine vom apara ? , ce vom face ?., asa ca mare grija.

 • Upvote 1
Link to comment

Se ia in calcul ca la viitoarea frontiera in inerna politia de frontiera sa fie desfintata cu totul { ramane o structura cu maxim 5-6 angajati la fiecare frontiera viitore interna cu fiecare stat vecin una la GIURGIU si una la CURTICI ].

La intrarea in spatiul SCHENGHEN politistului de frontiera sa i se ofere un loc la frontiera externa si daca refuza sa fie data afara { DISPONIBILIZAT}

Link to comment

cind am traversat franta / germania nu era nimeni la frontiera, a fost la fel ca si cind ai trece din bucuresti in ilfov. doar un chiosc gol-golut si stema statului. asa ca unde este problema?

Link to comment

Daca s-ar reduce structurile neoperative din Politia Romana nu cred ca ar fi ceva grav..toti soferii..

Logic si normal ar fi sa nu existe politisti care sa nu aiba permis de conducere cel putin categoria B, daca nu chiar de profesionisti. Iar cursurile de obtinere a acestor permise ar trebui sa le plateasca statul, asta daca vrea sa il foloseasca pe om si ca sofer pe autovehiculele din dotare. Nu ca acum, cheltuie omul o caruta de bani sa obtina categoria B si statul se foloseste de banii investiti de lucrator. Ar trebui sa se faca si cursuri de conducere agresiva, asa cum fac politistii de prin tarile cu apa calda, astfel incat sa se ajunga la situatia ca un politist aflat la volanul unei masini de serviciu sa aibe experienta in condus mai mare decat majoritatea soferilor din trafic. Intr-o urmarire diferenta nu o face numai masina ci mai ales experienta celui de la volan.

Ar trebui ca auto din dotare sa aiba "toate alea" in regula. Masinile ar trebui sa fie "preparate" special pentru politie asa cum se intampla in tarile cu apa calda. Ar mai trebui sa nu se mai dea tot felul de testari stupide ca sa am dreptul sa conduc auto din dotare. Adica, daca nu iau testul psihologic sau testul la reguli de circulatie rutiera, nu am dreptul sa conduc auto din dotare dar am dreptul sa conduc masina proprie, sau nu am dreptul sa conduc auto din dotare dar am voie sa port arma (in cazul examenului psihologic). Suna stupid ca dracu'!

Ce se intampla azi in Grecia ar trebui sa dea de gandit foarte serios atat guvernantilor cat si noua ca politisti.

Daca, doamne fereste, se va intampla si la noi pe cine vom apara ? , ce vom face ?., asa ca mare grija.

Nu facem nimic. Ii lasam sa ii linseze. Cum au ei grija de noi, asa avem noi grija de ei. Dar stai linistit ca romanii nu sunt greci. Cum e romanul? Hot, las, mincinos si betiv! calitatile astea is incompatibile cu cele pe care ar trebui sa le aibe o natie cu multa coloana vertebrala. In afara de asta, la noi cine sa protesteze? protestele sunt facute in genere de populatia activa. La noi acea populatie, in marea ei majoritate e plecata in afara la munca, in tara nu au mai ramas suficienti oameni care sa atinga o masa critica de nemultumiti. Credeti ca analizele astea nu au fost facute la nivel inalt?

Se ia in calcul ca la viitoarea frontiera in interna politia de frontiera sa fie desfintata cu totul { ramane o structura cu maxim 5-6 angajati la fiecare frontiera viitore interna cu fiecare stat vecin una la GIURGIU si una la CURTICI ].

La intrarea in spatiul SCHENGHEN politistului de frontiera sa i se ofere un loc la frontiera externa si daca refuza sa fie data afara { DISPONIBILIZAT}

In caz de reintroducere a controalelor de unde vor lua oameni? Care Schengen? Inca mai credeti ca vom intra? Nu ati auzit ca Justitia e vinovata de esec? De parca se astepta cineva ca Justitia sa se reformeze de una singura din interior. de mult timp Romania trebuia sa renunte la modelul sovieto-francez de justitie si trebuia sa adopte sistemul britanic de justitie, cu tot ceea ce inseamna el. Noi vesnic reinventam apa calda si roata. acestea sunt deja inventate si testate de sute de ani de altii. Noi ar trebui sa luam ceea ce deja este testat, ca ceva cu adevarat bun in domeniu nu am fost in stare sa facem.

cind am traversat franta / germania nu era nimeni la frontiera, a fost la fel ca si cind ai trece din bucuresti in ilfov. doar un chiosc gol-golut si stema statului. asa ca unde este problema?

E adevarat, dar ei au mutat controalele de la frontiera pe caile de acces si punctele obligatorii de trecere din interior. ba chiar acolo controalele sunt, uneori, mai amanuntite decat daca ar fi fost pe frontiera.

Intrarea Romaniei in Schengen aduce un avantaj minor populatiei tarii, in schimb va aduce un avantaj major tertilor care tranziteaza Romania.

Edited by SandoKhan
Link to comment

Se ia in calcul ca la viitoarea frontiera in inerna politia de frontiera sa fie desfintata cu totul { ramane o structura cu maxim 5-6 angajati la fiecare frontiera viitore interna cu fiecare stat vecin una la GIURGIU si una la CURTICI ].

La intrarea in spatiul SCHENGHEN politistului de frontiera sa i se ofere un loc la frontiera externa si daca refuza sa fie data afara { DISPONIBILIZAT}

Cei de la pol. de frontiera spera sa intre in politia locala., dupa ce se va "desfinta granita" cu Ungaria si Bulgaria. :ner: Face cu ei ca si cu armata, vrei loc de munca in alta parte? nu? pac afara. Prima problema e ca atunci cand ii vor da afara le vor mai da si multe zeci sau sute de milioane "ajutor" cum s-a intamplat in cazul lor celor de la armata, sau a minerilor, iar a doua problema e ca persoanele care au fost toata viata "politisti/militari" isi gasesc cu greu de munca in alta parte. Cine si-ar dori un fost politist pe post de secretar? Sa stie ala cate invarte sefu prin firma ? :ner: :ner: :ner:

 • Downvote 4
Link to comment
 • Moderator

xuser,

ai putea sa ne scutesti de asemenea aberatii.

Din ce stiu, niciun politist de frontiera nu isi doreste sa ajunga la politia locala, iar acest lucru nici nu e posibil din punct de vedere legislativ. Nu stiu de unde ai scos gogomania asta!?!?

Mai mult, in cazul unor disponibilizari scrie foarte clar in ca in anul 2011 nu se acorda ajutoare sau, dupa caz, indemnizatii la iesirea la pensie, retragere, incetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea in rezerva.

Link to comment

xuser,

ai putea sa ne scutesti de asemenea aberatii.

Din ce stiu, niciun politist de frontiera nu isi doreste sa ajunga la politia locala, iar acest lucru nici nu e posibil din punct de vedere legislativ. Nu stiu de unde ai scos gogomania asta!?!?

Mai mult, in cazul unor disponibilizari scrie foarte clar in ca in anul 2011 nu se acorda ajutoare sau, dupa caz, indemnizatii la iesirea la pensie, retragere, incetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea in rezerva.

Inteleg la ce te refereai.

Eu ma refeream ca in alte cazuri de disponibilizari masive cum au fost cele de la CFR, Armata, mineri ... oamenii au primit ajutor. Odata cu intrarea in spatiul Schengen, ce se va intampla cu un numar atat de mare de angajati de la politia de frontiera? Nu ii poti efectiv pune in strada, fara nici un leu in buzunar ar aparea proteste,etc...

Link to comment
 • Moderator

Pe site-ul Ministerului Finantelor Publice se gaseste Proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2011.

La Anexa 3 - Bugetele ordonatorilor principali de credite se gaseste si bugetul Ministerul Administraţiei şi Internelor.

La pagina 34 gasiti Anexa 3 / 19 /06 - NUMARUL MAXIM DE POSTURI SI FONDUL AFERENT SALARIILOR DE BAZA pe anii 2010-2011 (sumele alocate de la bugetul de stat).

Anexa privind numarul maxim de posturi si fondul salariilor de baza.pdf

Daca analizam capitolul 61.01 "Ordine publica si siguranta nationala"

 • Numar de posturi finantat in anul 2010 = 149.607
 • Modificarea numarului de posturi in anul 2011 (±) fata de anul 2010 = - 7.960
 • Numar de posturi finantat in anul 2011 = 141.647 *
 • nota * - Incepand cu trimestrul II 2011, numarul maxim de posturi finantat la capitolul 61.01 "Ordine publica si siguranta nationala" este de 131.647 posturi

In concluzie, pana in trimestrul 2 din 2011, vor fi disponibilizate un numar de 17.960 de posturi din institutiile cuprinse in categoria Ordine publica si siguranta nationala.

Link to comment

:emo-yessir: Il cam incurcam in planul de zeificare.

Vad ca nimeni nu vrea sa publice numarul real de politisti care lucreaza la ordine publica.

Politisti, jandarmi, frontieristi, politisti comunitari, pompieri= cica, ordine publica.

Or face vorbire si de serviciile secrete?

Alo domnilor guvernanti suntem 42000 de politisti , din care mai putin de jumatate lucreaza la ordine publica.

Specialistii in manipularea maselor cred ca au ore suplimentare nenumarate.Dar fac pariu ca la ei sunt platite conform legii.

Parerea mea. :emo-yessir:

Edited by Elvis
 • Upvote 1
Link to comment

Astazi ,dintr-o sursa pe care nu pot sa o numesc chiar sigura,dar e foarte credibila si cu acces la astfel de informatii,am aflat ca vor fi disponibilati 8000 politisti,respectiv 12% pentru fiecare ordonator de credite principal in parte.

Nu vreau sa raspandesc zvonuri dar ,dragi colegi ,se anunta vremuri grele de tot.

Link to comment

:emo-yessir: Il cam incurcam in planul de zeificare.

Vad ca nimeni nu vrea sa publice numarul real de politisti care lucreaza la ordine publica.

Politisti, jandarmi, frontieristi, politisti comunitari, pompieri= cica, ordine publica.

Or face vorbire si de serviciile secrete?

Pai le ai mai sus. Acum sunt in MAI, partea de ordine si siguranta nationala 149.607. Asta include si unitatile care se termina in "PIPI", IGSU, IGP,IGPF, structura centrala MAI, Jandarmii, etc. Zburam 17.960! Cu mult mai multi decat au fost la Cotroceni..... Dar eu cred ca pana in trimestrul II 2011 vor pleca cu mult mai multi din sistem.... Cu mult mai multi. Eu cred ca vor fi nevoiti sa faca angajari.

Link to comment

Preşedintele Comisiei de Apărare din Senat, Teodor Meleşcanu, împreună cu vicepreşedintele Comisiei de apărare din Camera Deputaţilor, Marian Săniuţă, au susţinut că din cadrul MAI, în 2011, vor fi disponilizate circa 18.000 de persoane, însă ministrul de Interne, Traian Igaş, a refuzat să confirme.

Atât Meleşcanu, cât şi Săniuţă, au afirmat că în cadrul dezbaterilor asupra bugetului MAI a reieşit faptul că anul viitor ar urma să fie disponibilizate circa 18.000 de persoane. Săniuţă le-a aratat ziariştilor proiectul de buget şi a afirmat: "Se vede clar reducerea de 7960 de posturi pentru trimestrul unu şi încă 10.000 de posturi - de la 141.647 la 131.647 pentru trimestrul al doilea. Acestea adunate dau aproape 18.000 de posturi de lucrători de poliţie care se vor reduce, conform acestui proiect de buget în anul 2011. Or asta ne-a pus în situaţia de a nu vota acest buget şi de a fi împotriva lui. Şi vom fi în continuare împotriva lui". Deputatul PSD a mai precizat că "nu s-a stabilit pe arme de unde vor fi reducerile", iar explicaţia ministerului a fost că aceste reduceri sunt realizate din cauza "constrângerilor bugetare".

La rândul său, Meleşcanu a declarat că opoziţia a votat împotriva avizului favorabil asupra bugetului MAI deoarece reducerea cu aproximativ 18.000 de oameni ar "agrava şi mai mult situaţia dificilă care este pe domeniul combaterii criminalităţii".

Ministrul de Interne, Traian Igaş, a refuzat să confirme cifra citată de opoziţie. "Este o cifră interpretată greşit, nu putem să vorbim de o asemenea cifră", a susţinut ministrul, precizând că nu poate avansa nicio cifră până când nu este realizată "o analiză finală".

Bugetul MAI a fost avizat favorabil de către comisiile reunite de apărare din Parlament.

sursa : http://www.realitatea.net/melescanu-si-saniuta-vor-fi-disponibilizati-18-000-de-oameni-din-mai_783614.html

Deci soarta ne-a fost decisa ! Sindicatele sunt ocupate cu plasutele si sacoselele de Craciun , Doamne fereste sa nu piarda vreun membru...

Link to comment
 • Moderator

Igaş: Restructurăm Poliţia. Poliţistul trebuie să fie în stradă, nu sub birou. Avem un excedent de 4.000 de poliţişti anual

Igaş a arătat că în fiecare an sunt 6.000 de absolvenţi pentru a intra în poliţie, iar necesarul este de 2.000, fiind un excedent de 4.000 de persoane anual. El a spus că MAI are poliţişti peste norma europeană şi că nu sunt bine organizaţi.

"Suntem peste norma europeană în privinţa numărului poliţiştilor. Nu suntem destul de bine organizaţi. În loc să găsim poliţistul pe stradă, îi găsim pe sub un birou", le-a spus Igaş parlamentarilor.

El a mai arătat că va rezolva această situaţie, dar are nevoie de timp, adăugând că face în prezent o evaluare a acestei situaţii, iar, până la sfârşitul anului, va spune public care sunt propunerile pe această temă.

Ministrul de Interne a precizat că o parte dintre poliţişti se vor regăsi în poliţia locală.

Sursa: mediafax

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.