Jump to content
POLITISTI.ro

Christian Ciocan condamna spiritul civic

Postare recomandată

Publicat

cam dura sanctiunea. si suspecta. probabil ca vor sa-i pateze dosarul, o candida la sefia vreunui IPJ si au prins ocazia sa-l cuminteasca. Se zvonea ca vrea sa ajunga la conducerea IPJ Dolj sau Olt.

• Moderator
Publicat

Nu mi se pare deloc dură, ba din contră, părerea mea este că l-au menajat. Dacă purtătorul de cuvânt al vreunui inspectorat județean ar călca pe bec, cum a făcut-o el, sunt sigur că va fi demis imediat. Și i se va servi acel motiv cu „lezarea imaginii instituției”.

Publicat

mie mi se pare dura ptr ca sunt de acord cu ce sustinea. in rest, este bucataria interna a IPJ, asa ca fiecare isi face curat cum doreste.

• Moderator
Publicat

Numai ca aceasta curatenie trebuie sa se faca conform ordinelor in vigoare.

Exista un asemenea ordin, iar in prevederile lui nu se regaseste o asemenea sanctiune.

Publicat

Nu exista in Ordinul 400 aceasta sanctiune.

Sunt curios cine ii va lua locul.

Pariu ca o frumoasa domnisoara ,nepoata luiiiiiii....... :naughty:

• Moderator
Publicat

Danny,

e cam veche stirea respectiva, e din 07 septembrie 2009. :)

• Moderator
Publicat

Aș vrea să-l văd pe domnu Ciocan într-o situație asemănătoare în stradă, iar cetățenii să nu reacționeze cum o fac cei din Moscova în clip. Doar să sune la 112! :naughty:

Șoferul rus din clip, a lovit cu mașina aprox 20 de mașini în aceea zi, în centrul Moscovei.

• Apreciez 1
  • Membru
Publicat

stiu ca e din 2009....dar nu asta era ideea...ci faptul ca are legatura cu ce ar vrea :naughty:

Publicat

Poate d-l Ciocan doreste sa lucreze la vre-o formatiune operativa...lasand chilotii deoparte, cred ca a cam sarit calul cu ultimul discurs TV...noi ii dorim multa sanatate, ca e de-al nostru...

Publicat

Chiar lejera sanctiunea...Si-a facut-o singur cu atatea aparitii la televizor, neputandu-se hotari daca este vedeta sau purtator de cuvant al unei institutii care si asa a avut multe de suferit la capitolul imagine. L-am vazut aseara la Cronica carcotasilor, intr-un club, la ziua lui Bote, rupt de beat. Rusinica!

Publicat (modificat)

Poate d-l Ciocan doreste sa lucreze la vre-o formatiune operativa...lasand chilotii deoparte, cred ca a cam sarit calul cu ultimul discurs TV...noi ii dorim multa sanatate, ca e de-al nostru...

Nu !!!! nu este de al nostru !!!! .......... prietenul meu nu este Botezatu !!!..... Chefurile nu le-am facut impreuna!!!!!..........Chiloti nu i-am promovat impreuna !!!!.........etc

Fara falsa modestie ...... eu chiar am prins HOTI !!!! :emo-yessir:

Modificat de Eduard
  • Apreciez 1
Publicat (modificat)

Sincer, mie imi pare rau pentru el! Cred ca sefii lui au cam dat dovada de exces de zel in acest caz ! E chiar un tip carismatic si foarte potrivit functiei de purtator de cuvant al Politiei Capitalei! Parerea mea! :(

Modificat de allyyys25
  • Membru
Publicat

Da, da...si mie imi pare rau...de mi se frange...(inima-nu) de el, e politist ca si bucatarii, soferii, medicii si asitentii ce poarta grade prin ministerul asta. Politist a fost cand lucra la rutiera, acum e lucrator la MAI, parerea mea. :emo-yessir:

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

E tinut in brate, ca de obicei. Sanctiunea asta nu e prevazuta nicaieri si e doar o masura luata de ochii lumii, in asa fel incat sa inchida gura celor care au realizat ineptia debitata.

Trebuia sa se pastreze aparentele insa fara a-l leza, asa ca s-a facut...nimic.

Publicat

Oare ce ar face domnul Ciocan, daca brusc s-ar trezi in fata unui incident de natura infractionala?

Parerea mea este ca domnul Ciocan greseste, cetateanul, martor la eveniment poate sa sune la 112, dar ce se intampla , daca pana la venirea politiei, victima moare, sau altceva?

Poate este mai usor ca cetateanul sa fie responsabilizat chiar de catre politist, sa ii fie oarecum stimulat spiritul civic, sa ii fie indicate anumite imprejurari si cum poate reactiona daca este martor la un incident, cum poate proceda pana la venirea politiei...

Modul de a gestiona la care se refera domnul Ciocan este mai mult propaganda la adresa moralitatii fiecarui cetatean , ce suna mai degraba : nu bagati in seama incidentele la care sunteti martori, lasati politia sa se ocupe, nu fiti eroi.

Putea foarte bine, in loc sa zica ce a zis, sa iasa in strada, sa vorbeasca cu cetatenii, sa le spuna ca pe langa a suna la 112 pot deasemenea sa tipe, sa apeleze si la alti oameni, in fine, se pot face multe.

Poate nu este corect ceea ce scriu, insa consider ca martorul nu trebuie sa stea, indiferent si sa priveasca derularea infractiunii, pana la venirea politiei, fara a face nimic, ci ar trebui sa se foloseasca de orice mijloace pentru a incerca stoparea infractiunii, pentru ca la urma urmei, nu doar politistul este membru al societatii.

Sau poate domnul Ciocan s-a gandit ca daca martorul ar deveni victima sau infractor, politia ar avea mai mult de lucru.

• Moderator
Publicat

Eu cred ca legislatia este cheia.

Daca in legislatie ar fi prevazuta o minima protectie a persoanelor implicate cat si a martorilor, cu siguranta alta ar fi atitudinea oamenilor.

La noi e o harababura in privinta legislatiei privind programul de protectie al martorului. Dupa ce dosarul ajunge in instanta, avocatul inculpatului are acces la datele de stare civila ale martorului aflat in acest program.

Politistul e legat la maini in aceasta privinta, nici daca vrea nu are mijloace legale sa protejeze un martor, iar in anumite cauze acest lucru conteaza foarte mult.

Publicat

si ce daca am acces la datele martorului? nu este normal sa stiu cine imi acuza clientul? daca martorul este alcoolic sau este un dusmanie cu un acuzat iar politia / parchetul nu stiu sau ascund asa ceva? nu aici este problema, deoarece procentul cazurilor in care martorii sunt intimidatie este extrem de mic. nicaieri in lume martorii nu sunt ascunsi de acuzati ca si regula, ci doar in cazuri extraordinare. Iar avocatii acuzatului cunosc datele martorilor si sunt responsablizati pentru acest lucru.

ti-ar conveni sa nu cunosti martorul iar acesta sa aibe interes sa te infunde? iar tu sa nu poti sa expui acest lucru instantei de judecata, aspect care poate influenta decisiv modul in care judele ia in considerare marturia respectiva.

• Moderator
Publicat

Am facut referire la cazurile in care este folosit programul de protectie al martorului.

Instanta trebuie sa decida daca martorul e sau nu subiectiv, daca se afla in relatii de dusmanie etc. nu avocatul inculpatului. Asa se intampla in tarile civilizate.

Publicat

instanta nu poate decide decit daca ii invedereaza o parte aceste aspecte. iar eu nu o pot face decit daca cunosc identitatea martorului. martorii protejati sunt exceptie si aici ai dreptate, insa sunt f putine cazurii in care avem de-a face cu martorii protejati.

Publicat

maxu08, vorbești despre partea goală a paharului din perspectiva avocatului. Hai să luăm în calcul și partea goală a paharului din perspectiva anchetatorului și să observăm cum depozițiile martorului sunt schimate pe parcursul procesului penal urmare a determinarii (instigare, amenințare, plată) de către avocatul invinuitului sau inculpatului(ca să nu mai vorbim de traficul de influență la adresa completului de judecată-a se vedea exemplele din mass-media). Și în cele mai multe cazuri din cariera mea, acestea au fost motivele principale pentru care justiția nu și-a făcut treaba. În celelalte cazuri, am depistat mărturia mincinoasă și am sancționat-o ca atare!

Este o realitate cunoscută de către toată lumea, dar pe care nu o recunoaște nimeni! :hmmmt:

Publicat (modificat)

normal ca vb ca si avocat deoarece nu am fost niciodata anchetator. pe de alta parte, ai si tu dreptate insa am vazut ca dupa un timp de practica politistii / procurorii nu mai mai realizeaza ca fac presiuni asupra martorilor, chiar daca nu au intentia sa faca asta. tonul, modul in care se discuta cu martorii si chiar invinuitii pot constitui "presiuni" iar acestia pot ceda (fiecare persoana are limita ei) declarind orice doar sa scape de citari si tracasari. Pentru anchetatori este un fel de deformare profesionala, neimputabila lor sub nici o forma, de exemplu o poti vedea la judecatorii proveniti din procuratura care isi revin la o atitudine "normala" fata de martori dupa un timp de practica, fortati de noua calitate in care nu poti pune presiune pe martori sa confirme sau nu o declaratie, dimpotriva, trebuie sa ai un ton neutru si calm.

insa ulterior, in fata instantei martorul acesta isi revine si incepe sa declare altceva, poate aspecte pe care in stresul anchetei le-a uitat. Aici exclud marturia mincinoasa si presiunile reale facute de inculpati asupra martorilor ulterior anchetei deoarece nu la aceste cazuri vreau sa ma refer.

avind in vedere slabiciunile sistemului, prefer sa stiu vinovatii scapati decit un nevinovat condamnat. chiar aici s-a postat un asemenea caz - oare cum a fost facuta ancheta daca chiar unul dintre voi nu a fost in stare (fizica, materiala, pshica) sa reziste anchetei si a fost condamnat nevinovat. Si aici ma refer strict la ancheta facuta de politie, fara a diminua "meritele" procurorului si a instantelor de judecata. asta este o problema care te pune pe ginduri, nu? mai ales daca esti din afara sistemului, sistem care isi maninca proprii executanti. citeodata.

Modificat de maxu08
  • Moderator
Publicat

Păi dacă faci referire la polițistul de la Timișoara, ce a făcut de pomană pușcărie, nu cred că a existat o anchetă a poliției. Din câte am citit, cred că a fost vorba de o plângere la parchetul militar, pentru că în 2001 poliția nu era demilitarizată.

Publicat

Da, da...si mie imi pare rau...de mi se frange...(inima-nu) de el, e politist ca si bucatarii, soferii, medicii si asitentii ce poarta grade prin ministerul asta. Politist a fost cand lucra la rutiera, acum e lucrator la MAI, parerea mea. :emo-yessir:

A ajuns treptat, prin munca ..acolo unde este, e si normal dupa atatia ani de activitate sa ajunga si el pe un post mai caldut ca sa zic asa! nu vad nimic rau in asta! Nu vad in el un oportunist, dimpotriva ..chiar cred ca e un politist adevarat! care ar face oricarei situatii in operativ...are toate atuurile de partea sa! Nu ca l-as lauda, dar chiar omu` e bine pregatit atat teoretic cat si practic!

Studii

Prezent

Doctorand, Academia de Politie “Al. I. Cuza” Bucuresti, in domeniul ORDINE PUBLICA SI SIGURANTA NATIONALA

2008

Colegiul National de Aparare – SECURITATE NATIONALA – seria XIX, Bucuresti

Masterat – COMBATEREA TRAFICULUI SI CONSUMULUI ILICIT DE DROGURI, Academia de Politie “Al. I. Cuza” Bucuresti

Specializare in domeniul TEHNICI DE INTEROGARE SI INTEROGAREA VICTIMELOR – traficul de fiinte umane si migratie ilegala

Specializare in domeniul INVESTIGAREA INFRACTIUNILOR DE NATURA SEXUALA COMISE IMPOTRIVA COPIILOR

2007

Masterat – COMUNICAREA SOCIALA PROACTIVA A POLITIEI, Academia de Politie “Al. I. Cuza”, Bucuresti.

Absolvent al cursului postuniversitar de specializare in domeniul MANAGEMENT, in cadrul Centrului de Studii Postuniversitare al M.A.I., Bucuresti

2005

Seminarul Ofiterilor de Contact din judete, organizat in cadrul proiectului SETTING UP THE EUROPOL UNIT, Bucuresti

Instructor in domeniul TRAGERE CU ARME MILITARE SI TIR SPORTIV

2002

Absolvent al cursului de pregatire POLITIE CIVILA O.N.U. in cadrul Centrului de Studii Postuniversitare al M.A.I., Bucuresti

2001

Absolvent al cursulului postuniversitar de specializare in domeniul COMUNICARE SI RELATII PUBLICE, in cadrul Centrului de Studii Postuniversitare al M.A.I., Bucuresti

1999

Absolvent al cursului de specializare postuniversitara in domeniul DREPT COMERCIAL, in cadrul Facultatii de Drept-Universitatea Timisoara

1997

Curs operatori microcalculatoare P.C., in specialitatea INFORMATICA, din cadrul Societatii de Servicii si Informatica Argus S.A.-Dobeta Turnu Severin

1993-1998

Academia de Politie “Alexandru Ioan Cuza”, Bucuresti-Facultatea de Drept, profilul STIINTE JURIDICE, specializarea DREPT

1991

Absolvent al cursului de PREGATIRE SUBOFITERI DE POLITIE INCADRATI DIRECT, in cadrul Scolii militare Slatina

Experienta

31.12.2009 – prezent

Sef Serviciu Informare si Relatii Publice si purtator de cuvant al Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti

2005-2009

Sef Birou Informare si Relatii Publice si purtator de cuvant al Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti

2000-2005

Ofiter relatii publice/purtator de cuvant si ofiter relatii internationale (din anul 2003), I.P.J. Mehedinti

1999-2000

Ofiter operativ in cadrul Biroului de politie rutiera, I.P.J. Mehedinti

1998-1999

Ofiter in cadrul Serviciului de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog, I.P.J. Mehedinti

1995-1998

Subofiter in cadrul Compartimentului de Prevenire a Criminalitatii, I.P.J. Mehedinti

1992-1995

Agent de circulatie in cadrul Politiei municipiului Drobeta Turnu Severin, I.P.J. Mehedinti

1991-1992

Agent de circulatie in cadrul Politiei orasului Caransebes, I.P.J. Caras-Severin

1990-1991

Agent de ordine in cadrul Politiei orasului Caransebes, I.P.J. Caras-Severin

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.