Jump to content
POLITISTI.ro

Se intampla in Romania

Postare recomandată

Publicat

Colegule arcan , aici vorbim despre principii, iar daca avem pretentia ca ceilalti sa respecte legea trebuie sa o respectam intai noi.

Adevarul este undeva la mijloc, insa intotdeauna vrem sa se aplice legea dar incepand cu urmatorul.

Noi daca suntem politisti trebuie sa fim exceptia de la regula?

Ti se pare normal ca politistii sa aplice amenzi pentru ca ceilalti nu au asigurare auto iar masinile politiei in marea lor majoritate nu sunt asigurate iar in cazul in care politistul aflat in misiune face sa zicem o tamponare usoara trebuie sa suporte din buzunar reparatia?

Nu spun ca cei de la circulatie sunt toti niste sfinti la manastitrea trei taici, insa sunt situatii cand nu te pot ajuta chiar daca vor.

Arcan hotii fura ,la fel si cei din guvern, insa nu conteaza ce stii conteaza ce poti sa dovedesti.

Cu respect. :emo-yessir:

Publicat

pentru bundesgrenzschutz!!! ia mai citeste articolele astea daca esti circulist si apoi sa ne zici voi astia de la capitala, care lucrati pe tipizate le-ati citit vreodata?

Art. 130 Conducatorul de vehicul care se apropie de intrarea intr-o intersectie, simultan cu un autovehicul cu regim de circulatie prioritara care are in functiune semnalele luminoase si sonore, are obligatia sa ii acorde prioritate de trecere.

Art. 37(1) Conducatorii de vehicule sunt obligati sa opreasca imediat, pe acostament sau, in lipsa acestuia, cat mai aproape de marginea drumului sau bordura trotuarului, in sensul de deplasare, la apropierea si la trecerea autovehiculelor cu regim de circulatie prioritara care au in functiune mijloacele speciale de avertizare luminoasa de culoare rosie si sonore.

Art. 56 La apropierea de o intersectie conducatorul de vehicul trebuie sa circule cu o viteza care sa ii permita oprirea, pentru a acorda prioritate de trecere participantilor la trafic care au acest drept.

Art. 61(1) Pentru a avea prioritate de trecere, autovehiculele prevazute la art.32 alin.(2) lit.a) si B), atunci cand se deplaseaza in actiuni de interventie sau in misiuni care au caracter de urgenta, trebuie sa aiba in functiune semnalele luminoase si sonore.

(2) Conducatorii autovehiculelor aflati in situatiile prevazute la alin.(1) pot incalca regimul legal de viteza sau alte reguli de circulatie, cu exceptia celor care reglementeaza trecerea la nivel cu calea ferata.

(3) Cand pe drumul public circulatia este dirijata de un politist rutier, conducatorii autovehiculelor prevazute la alin.(1) trebuie sa respecte semnalele, indicatiile si dispozitiile acestuia.

Art. 62 (1) La intrarea in intersectiile unde lumina rosie a semaforului este in functiune ori indicatoarele obliga la acordarea prioritatii de trecere, conducatorii autovehiculelor prevazute la art.61 alin.(1) trebuie sa reduca viteza si sa circule cu atentie sporita pentru evitarea producerii unor accidente de circulatie, in caz contrar urmand sa raspunda, potrivit legii. "Ma gandesc ca desteptul de circulist din capitala l-a incadrat la acest articol, dar daca citeste si articolele mai sus enuntate stau si ma gandesc coform carui articol trebuie sa raspunda agentul de la O.P. in fata legii???" ...VA ROG DOMNILOR CIRCULISTI DE LA CAPITALA SA IMI SPUNETI CUM RASPUNDE POTRIVIT LEGII ...sa nu imi spuneti articolul 101al3 lit. a, fiindca acela nu se refera la cazurile in care au fost implicate autoturismele politiei deoarce autoturismul politiei are prioritate de trecere atata timp cat are functiune sirenele si girofarurile...acel art sanctioneaza doar auto fara girofar,

• Apreciez 1
  • Displace 4
  • Membru
Publicat

Patriotul, sanctiunea referitoare la girofaruri a fost anulata de instanta. Noi dezbatem cea cu lipsa documentelor, care a fost aplicata corect, la fel ca si cealalta. Ai fost acolo? Stii ce s-a intamplat? Ma indoiesc... calmeaza-te, sa nu iti plesneasca vreo vena la cap. Ar fi pacat, si asa suntem putini.(asta daca esti politist, ceea ce ma indoiesc.)

• Displace 1
Publicat

Sunt absolut deacord ca vorbim despre principii.Dar.

In conditiile in care toata Politia Romana tine actele in original ale masinilor la Serviciul Logistica, si acest lucru se stie,si nu este din vina neglijentei sau delasarii soferilor ,in conditiile in care aceasta a devenit o cutuma , unde a gresit politistul ?

As zice mai multe dar cred ca e mai bine sa mutam discutia pe privat.

p.s.

am mai avut o postare care nu o regasesc aici.probabil nu am salvat-o...

• Moderator
Publicat

Păi și în aceste condiții, ți se pare normal și firesc, ca cel de la rutieră să-și asume riscul de a fi reclamat, cercetat și sancționat pentru că nu a consemnat în procesul verbal tot ce a constatat?

Este el vinovat că cei care au emis aceea dispoziție internă au creierul atrofiat? Este el în măsură să îndrepte aceste aberații?

Nu, nu este. El este doar un simplu executant, ce a avut ghinionul ca în aceea zi să fie de serviciu acolo la sediul poliției pentru a soluționa tamponări.

De ce ar trebui să-și asume el niște riscuri ?

Cei de la DGA pentru astfel de practici, abia așteaptă să-i cerceteze când se dovedește că au constatat mai multe contravenții dar în procesul verbal nu le-au consemnat pe toate.

Rezolvarea corectă era îndreptarea către cei care sunt cu adevărat vinovați de această cutumă. Și cei de la Prolex aveau oportunitatea și motivul să o facă atunci, dacă întradevăr doreau să-și ajute membrul. Dar nu au făcut nimic altceva decât să-și facă puțină reclamă folosindu-se de necazul membrului lor.

Publicat

Corect.Nu e vinovat cel de la rutiera.Dar e vinovat cel de la OP ?Ma repet.Nu pentru ca OP-istul nu a avut documentele masinii la el s-a produs accidentul.ci din vina taximetristului.Acum noi despicam fisrul in patru cautand cine e mai vinovat, OP-istul sau rutieristul, in loc sa vedem ca taximetristul este cel vinovat...

(scuze pentru denumirea inventata de mine ,,OP-istul,,)

Publicat

kmcoio...ia priveste primul comment al tau care suna asa "Copman, cu ce a gresit colegul de la politia rutiera? Poate ma iluminezi tu. Si acum vorbesc din punct de vedere legal. " ....de ce ai intrebat cu ce a gresit??? politistul de capitala, a facut un abuz grosolan in momentul in care i-a retinut permisul de conducere, fiindca nu avea acest drept....eu mai sus ti-am aratat legal ca politistul rutier a gresit , iar tu zici ca te indoiesti daca sunt politist sau nu....dupa cum evoluezi in commenturi imi pari un circulist de la capitala ( nu este o lauda, atata timp cat nu puneti mana pe carte, la circulatie in capitala am avut ocazia sa cunosc cei mai slabi politisti din sistem, acolo doar sefii isi dau silinta si par profesionisti, in rest toti sunteti tufe de Venetia)

P.S. iar acum te sucesti spunand ca vorbeai doar despre sanctiunea la lipsa acte, dar sanctiune pe care nu trebuia sa o aplice atata timp cat politistul de la O.P. nu era vinovat de accident ( nu-l certa absolut nimeni daca nu-l amenda....mai ales ca este prevazut si avertismentul verbal, iar lipsa acte in cazul asta nu prezinta un pericol social)

P.P.S. Si nu mai spuneti ca acel rutierist si-a facut doar datoria sanctionand tot ce a constat....ce a constatat el? degeaba a constatat daca din cauza necunoasterii legii a facut un abuz grosolan...toti spuneti sa nu-l condamnam ca nu stim ce a constatat el la fata locului....e foarte complicata speta, trebuie neaparat sa fim la fata locului :))???....poate trebuie deplasarea la fata locului a politistilor fara experienta.... la un politist cu experienta numai ii spui locul si el deja stie cel care este vinovat.....Kmcoio tu ai solutionat in toata cariera ta, macar 10 accidente cu fuga de la locul accidentului? si asta ca sa nu te intreb daca i-ai si prins?""Ma indoiesc... calmeaza-te, sa nu iti plesneasca vreo vena la cap. Ar fi pacat, si asa suntem putini.(asta daca esti politist, ceea ce ma indoiesc.)""

• Displace 1
  • Membru
Publicat (modificat)

Patriotul-e tu esti cel care a ramas fara permisul de conducere? :lol:

Esti pe un forum al politistilor si ai jignit un coleg de forum si pe colegii de la Politia Rutiera din Bucuresti, te rog sa te abtii !

Modificat de eti79ety
  • Moderator
Publicat

patriotul singurele tale argumente sunt jignirile la adrea politistilor rutieri din Bucuresti.

.....dar in fond nu stiu de ce vorbim despre politistii din capitala( sincer sa fiu mie cel mai bun Agent din capitala imi pare ca cel mai prost de la mine din judet....acolo circulistii inafara de dirijat, amenda la centura , telefon...etc nu cunosc nimic....uitati-va ca inclusiv dosarele penale le fac pe tipizat)

Sa stii ca jignirile nu evidentiaza altceva decat lipsa argumentelor, iar daca pana acum nu ai remarcat, iti spun ca pe acest site nu sunt permise astfel de derapaje.

Spune-ti punctul de vedere fara sa jignesti, in caz contrar nu faci altceva decat sa te discreditezi singur.

• Moderator
Publicat

Patriotule, las-o mai ușor cu îndemnurile pentru ceilalți de „a pune mâna pe carte”.

Dintre toți cei ce au postat pe aici, tu ești cam singurul cel care, postezi doar niște aberații, ce trădează foarte ușor că nu ești în posesia nici măcar a celor mai elementare norme juridice.

Vorbești despre „abuzuri grosolane” ... la fel ca și „semințarii” de la colțul străzii ce sunt fani înrăiți ai OTV-ului, fără să ai cea mai vagă idee despre ce presupune un abuz. Nici măcar nu ai reușit să înțelegi ce s-a postat până acum.

Am să-ți explic așa mai pe înțelesul tău.

Chiar dacă îți vine greu să crezi, da, polițistul de la rutieră este cel abilitat prin lege să rețină permise de conducere, iar dacă măsura luată de el nu este confirmată în instanță, NU este niciun abuz. Pentru simplu fapt că decizia lui (părerea lui în ceea ce privește vinovăția, în speța discutată aici) nu este definitivă, nu este bătută în cuie și deci poate fi contestată. Ceea ce s-a și întâmplat.

De asemenea, un coleg a postat mai sus:

Prin urmare, polițistul avea obligația să întocmească procesul verbal de constatare a contravenției atât pentru polițistul vinovat cât și pentru civil, urmând ca judecătorul să constate în cazul polițistului starea de necesitate.

Cât privește felul sau cuantumul sancțiunii aplicate atributul este exclusiv al agentului constatator și de asemenea, tot judecătorului îi revine competența de a aprecia dacă agentul constatator a procedat la o individualizare corectă a sancțiunii aplicate, restul, sunt vorbe-n vânt.

Din păcate tu ești singurul care nu a înțeles nimic din acel post, care conform legilor în vigoare, este singura interpretare ce poate fi dată legii în cazul dezbătut aici. Mai citește-l de câteva ori ... poate reușești să pricepi și tu ceva.

Ne spui că „nu-l certa nimeni” .... tu măcar recitești ceea ce postezi.

Dacă întradevăr ești polițist ... e trist. Pentru că cineva care se presupune că are cât de cât idee despre sistemul juridic din această țară, nu ar putea scoate așa aberații specifice doar bârfitorilor de la colț de stradă după câteva ore de urmărire intensivă a emisiunilor Otv-ului.

Publicat

Patriotule, daca te las singur in Giulesti sau in Chitila 10 minute te intorci cu gloantele furate si cu un ochi vanat.... :ner: :ner: :ner:

Glumesc cu tine, eu te apreciez pt daruire dar cu jignirile alea nu procedezi bine... sa iti aduc aminte ca toti se feresc de capitala in ce priveste rutiera? Sunt convins ca tu nu te feresti, dar tu esti exceptia de care suntem mandri toti!

Cand o sa fii detasat la noi, daca nu esti cumva chiar zilele astea te rog sa ma cauti, dau o bere, fara pica! :emo-yessir:

Scuze pt off dar mi se parea ca v-ati cam incins si doar gandul unei beri va mai racoreste! :naughty:

Publicat

bundesgrenzschutz mersi de invitatie la bere....din pacate acum nu am putut veni la bucuresti....dar veneam cu drag, cum am mai facut si in ceilalti 3 ani de pana acum....veneam cu drag fiindca imi place dotarea voastra de acolo, mentalitatea sefilor vostri, plus foarte multi agenti de acolo sunt foarte de treaba....dar aici politistul a gresit cand amenda celui de la O.P., eu doar asta am vrut sa spun dar s-a ajuns sa fiu contrazis de unul care habar nu are despre ce vorbeste....in prima faza am crezut ca-i circulist si de aceea ne-am aprins ulterior am aflat ca ala nu are nici o treaba cu circulatia.....SCUZE DACA V-AM DERANJAT

Publicat

”Adevăr zic vouă, cel ce are urechi de auzit, să audă și cel ce are ochi de văzut să vadă”... (adaptarea îmi aprține, textul original nu cred că sună așa, dar oricum, e pe aproape).

patriotule, cu adevărat ”patriot” ești...insistent, nu te joci. E bine să ții la principii, dar dacă doi îți spun că ești beat, apăi să știi matale că așa-i!

...ori dacă nu, bagă ceva argumente acolo, că închipuiri de-astea, la fiecare ne trec prin cap...

Publicat

lion...argumente sunt cu gramada...dar nu cred ca e locul potrivit unde sa spal rufele

Publicat

Patriotule, daca te las singur in Giulesti sau in Chitila 10 minute te intorci cu gloantele furate si cu un ochi vanat.... :ner: :ner: :ner:

Dar macar diferenta dintre glont si cartus o stii? Sa ma anunti si pe mine cand intalnesti pe unu care reuseste sa fure gloante.

• 6 luni mai târziu...
  • Membru
Publicat (modificat)

România acordă Japoniei ajutor umanitar de urgenţă constând din apă plată în valoare de 50.000 de lei (12.000 euro), potrivit unei Hotărâri de Guvern care prevede însă alocarea unei sume de peste şapte ori mai mare - respectiv 383.000 de lei (90.000)- pentru transportul apei pe ruta Bucureşti-Tokyo.

Apa va fi scoasă din rezervele de stat urmând ca stocurile să fie reîntregite în anul 2012, prin finanţare din veniturile Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale.

Guvernul a însărcinat MAE cu suportarea cheltuielilor de transport al apei plate de la Bucureşti la Tokyo. Actul normativ prevede în acest sens suplimentarea bugetului Ministerului de Externe cu suma de 383.000 de lei.

Ca la noi la nimeni! :angry:

nu este o problema faptul ca au sarit in ajutor pentru oamenii greu incercati de furia naturii,insa sa dai 90.000 de euro pentru transport!da oare ce Dumnezeu costa asa mult ? astia inmultesc totul cu zece ca sa fie bine pentru PD-L. :angry:

Modificat de cipri83
Publicat

un gest care trebuia sa fie facut, dar ...de ce? pentru ca astora le pasa de japonezi? NU. pentru ca e vorba de transport. e vorba de alti bani care pot fi furati

Publicat

Regret tragedia oamenilor aia. Sincer. Si cu atat mai mult regret ca in tarishoara noastra scumpa si draga nu se invata nimic din asta. Ma refer in primul rand la solidaridatea oamenilor (a lor, nu a noastra). Vezi de exemplu "batalioanele de voluntari" care s-au oferit sa opereze direct in vecinatatea reactoarelor, constienti ca asta inseamna moarte vs "calamitatile" de la noi, cand ISU si armata se luptau sa faca diguri si sa salveze bunurile oamenilor, oameni care cu apa pana la brau stateau la birt si beau si se uitau la amaratii aia. La fel ma uit siderat cum donatiile si ajutoarele stranse de la romani pt japonezi (si nu numai, ca au mai fost si pt aia din Chile samd) au depasit cu mult valoric donatiile care s'au facut pt ajutorarea celor din propriul popor lovit de napasta!! Nu mai comentez pe tema asta ca ma enervez iar si imi creste naibii tensiunea...

Revenind ontopic. Suma alocata (50.000 ron) ar trebui sa fie echivalentul a minimum 100 tone apa. MINIM zic, la un pret de piata pt pet cumparat, nu la asemenea cantitate si de la Rezervele Statului. Problema se pune cum vrei sa transporti cantitatea asta pana in Japonia, aerian sau maritim. Daca incerci pe curse de linie (lol) costurile ar fi (aprox) undeva in jur de 150.000 - 200.000 EUR. Cu un charter ( B747, MD10, AN 124) costurile minime ar undeva in jur de 700 -800.000 USD. Asta daca zici ca mor aia de sete fara apa ta.

Altfel, il pui frumusel maritim, dureaza cam 30-45 zile pana ajunge, si te costa undeva in jur de 50.000 EUR (plus minus).

Concluziile le trageti singuri.

Respect!

Publicat

Bai nene, un container din China pe mare e cam 800$ si duce pe la 30 tone, adica surpriza, fix cat 30 mii de litri de apa (daca n-o fi schimbat PDL si legile fizicii intre timp si e apa mai putin densa). Iti dai seama ca drumul inapoi e si mai ieftin pentru ca in nici un caz nu se exporta spre Asia cat se importa de acolo. Chestie de economie, decat sa faca drumul gol, merge si pe ieftinica.

Secondo, armata romana are avioane cargo, la care platesti numai uzura, pilotii si combustibilul. Misiunile de ajutor umanitar sunt scutite de orice fel de tarife de navigatie si primesc tratament prioritar de cate ori e posibil. Daca ma supar calculez exact costul si unde ar trebui sa opreasca pentru realimentare.

Publicat

@florin: negative, la venire e in jur de 2000 usd containerul de 40, care teoretic permite o incarcare de 25-27 to. intervine limitarea de transport rutier (daca este cazul) la 22 to. oricum, ideea era ca oricum o dai, tot nu ies banii la socoteala si se pierd in zen. referitor la avioanele cargo, chit ca sunt alea operate de RO, oricum o dai, iesi din schema dpdv al costurilor.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.