Jump to content
POLITISTI.ro

Recommended Posts

 • Moderator

Cererea pentru eliberarea duplicatului permisului de conducere trimisă prin corespondenţă

 

Începând cu 8 august 2013 posesorii permiselor de conducere emise după data de 1 ianuarie 2009 au posibilitatea să transmită prin corespondenţă (inclusiv prin poşta electronică - mail) pe adresa serviciului public comunitar care a emis permisul de conducere anterior, cererea pentru eliberarea unui duplicat al permisului de conducere când documentul a fost pierdut, furat sau deteriorat ori în cazul schimbării numelui titularului, conform

 

(*) poate fi transmisă prin poştă sau prin poşta electronică, însoţită de următoarele documente (în cazul solicitărilor făcute prin poşta electronică - mail, toate documentele se trimit scanate, în format electronic):

 1. actul de identitate al titularului din care rezultă că acesta are domiciliul sau reşedinţa în România, numai în copie;
 2. procura specială (**) pentru cazul cetăţenilor români care au domiciliul sau reşedinţa în România şi se află temporar în străinătate, în original, însoţită de traducerea legalizată de către funcţionarul consular şi actul de identitate al mandatarului, în copie;
 3. dovada plăţii taxelor şi tarifelor aferente eliberării permisului de conducere;
 4. permisul de conducere, atunci când acesta se află în posesia titularului;
 5. două fotografii ale titularului (***), color, în format 35 x 38,5 mm, de dată recentă, în cazul cetăţenilor români care au domiciliul sau reşedinţa în România ce se află temporar în străinătate şi în cazul cererilor depuse la alt serviciu public comunitar decât cel de la domiciliul solicitantului. Fotografiile se aplică pe cerere, în spaţiul anume destinat, respectiv pe procura specială, în colţul din dreapta sus, şi se certifică prin aplicarea timbrului sec al misiunii diplomatice/oficiului consular.

(*) - Cererea pentru eliberarea duplicatului pentru cazul cetăţenilor români care au domiciliul sau reşedinţa în România şi se află temporar în străinătate, se semnează de titular în faţa funcţionarului consular, care confirmă acest lucru prin semnătură şi ştampilă.

(**) - Procura specială trebuie să îndeplinească condiţiile de supralegalizare prevăzute de lege sau să aibă aplicată apostila conform Convenţiei de la Haga cu privire la suprimarea cerinţei supralegalizării actelor oficiale străine; documentul se prezintă la serviciul public comunitar în original, însoţit de traducerea legalizată de către funcţionarul consular.

(***) - Fotografiile titularului trebuie să respecte următoarele cerinţe:

 • reprezintă fizionomia actuală a titularului;
 • sunt realizate din faţă, pe un fond clar, de culoare albă, astfel încât să permită identificarea conturului capului;
 • titularul fotografiei nu trebuie să aibă capul acoperit, ochii închişi, iar expresia feţei acestuia trebuie să reprezinte o stare comună; sau
 • dacă titularul are capul acoperit, pentru motive religioase, faţa acestuia, de la baza bărbiei şi până la frunte, trebuie să fie vizibilă în mod clar şi fără umbre de lumină;
 • titularul poate purta ochelari ale căror lentile nu sunt colorate, nu reflectă lumina, nu provoacă umbre şi nu au porţiuni care să ascundă ochii, iar rama ochelarilor nu acoperă nicio porţiune a ochilor.

 

Eliberarea noului permis de conducere

 

Când cererea a fost transmisă prin corespondenţă, permisul de conducere se ridică de la serviciul public comunitar menţionat de solicitant în cerere.

În cazul în care cererea a fost transmisă prin poşta electronică, pentru ridicarea permisului de conducere titularul depune la serviciul public comunitar, în original, documentele ale căror copii scanate, în format electronic au fost transmise prin mail.

Link to comment
 • 4 months later...

Buna ziua!

 

Nu am vrut sa dischid un nou topic, intrebarea mea este cumva apropiata de topicul acesta.

Trebuie sa ridic in zilele urmatoare permisul de conducere ce a fost suspendat o perioada de 3 luni.

Pentru acest lucru este necesara deplasarea mea la localitatea de domiciliu, lucru destul de anevoios in acest moment pentru mine intrucat sunt delegat cu serviciul intr-o alta localitate.

 

Exista posibilitatea sa pot solicita trimiterea permisului de conducere in alta localitate (decat cea de domiciliu)? 

Multumesc!

Edited by Yan78
Link to comment
 • 1 month later...

Am si eu o problema similara.

Eu am buletin de Cluj, mutandu-ma recent in acest oras. Pe carnet am vazut ca nu se mai trece adresa si am crezut ca nu mai e nevoie sa-l schimb, el fiind eliberat de pol Constanta. Carnetul mi-a fost ridicat si mi s-a spus ca va fi trimis in C-ta cu toate ca eu am buletin de Cluj. Am intrebat la pol Cluj cum pot rezolva problema, avand in vedere ca nu am cum sa merg in Cta si nici nu am cui sa fac procura sa mearga. De la pol Cluj mi s-a zis sa trimit o cerere la Cta sa mi-l trimita inapoi la Cluj ( de ce nu se poate sa fac o cere la Cluj ca sa nu-l mai trimita la Cta nu am priceput ). Oare cum trebuie sa arate cererea asta, pt ca cei de la pol Cluj nu m-au lamurit, mi-au zis sa o scriu eu de mana.

Link to comment

Art. 191. – (1) În situaţia în care contravenientul a săvârşit fapta pe raza de competenţă a altui judeţ decât cel care îl are în evidenţă, permisul de conducere se păstrează la serviciul poliţiei rutiere pe teritoriul căreia a fost constatată contravenţia, până când şeful serviciului hotărăşte asupra sancţiunii contravenţionale complementare, dar nu mai mult de 15 zile de la data reţinerii, după care îl trimite serviciului poliţiei rutiere al judeţului care îl are în evidenţă.

(2) Permisul de conducere se păstrează la serviciul poliţiei rutiere din judeţul care are în evidenţă titularul, până la restituire sau, după caz, până la anularea documentului.

Cererea catre Serviciul Rutier Constanta trebuie sa contina datele dvs. de identitate, eventual un nr. de tel de contact, o descriere pe scurt a imprejurarilor in care ati ramas fara permis si motivul pentru care solicitati sa va fie retrimis la Cluj permisul.

 • Upvote 2
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.