Jump to content
POLITISTI.ro

Poliţist în cadrul poliţiei judiciară


Sadop15
Go to solution Solved by Catalin,

Recommended Posts

Bună ziua !

Şi eu mi-aş dori să urmez o carieră în Poliţie . Mai exact aş dori să devin ofiţer de poliţie judiciară .

Am înţeles că am nevoie de Academia de Poliţie , arma Poliţie şi în anul 2 să aleg specilizarea pe ştiinţe juridice.

Este adevărat ? Pot urma această meserie şi dacă am terminat Facultatea de Drept ? În ce circumstanţe ?

După terminarea Academiei voi fi repartizat pe un post de ofiţer de poliţie judiciară ? Căt este salariul unui debutant ?

Am mai auzit şi că dacă ai o vechime de 5 ani pe post de ofiţer judiciar poţi da examen pentru funcţia de procuror , fără să fii nevoit sa mergi la INM. Aşa este ? Sunt şanşe să fii admis ca şi procuror?

Mulţumesc anticipat !

Edited by Sadop15
 • Downvote 4
Link to comment
 • Member

        In mod normal termenul de politie judiciara se foloseste pentru cei de la Investigatii Criminale dar trebuie sa stii ca majoritatea structurilor au oameni care fac parte din politia judiciara( Combaterea Criminalitatii Organizate, ofiteri de Politie Economica ce au ca atributii intocmirea de dosare penale pe linia lor de munca, Politia Rutiera, etc)

        Daca e sa ne referim la cei de la Investigatii Criminale, atunci in anul 2 trebuie sa alegi profilul "Investigatii Criminale"(specializarea stiinte juridice o ai pe orice profil)  si de regula, dupa terminarea facultatii vei fi repartizat la o structura de investigatii criminale in functie de nevoile MAI.

        Facultatea de Drept ai terminat-o la buget? Stiu ca a fost o intreaga discutie ca daca ai fost la buget la o alta facultate sa nu poti urma cursurile ADP dar nu stiu exact cum a ramas. Daca facultatea a fost facuta cu taxa nu e niciun fel de problema.

Iti confirm si faptul ca dupa 5 ani lucrati in politia judiciara poti da concurs direct pe loc de magistrat fara a termina INM-ul.

        Salariul, avand in vedere stresul la care esti supus zilnic si conditiile de munca este mic dar daca nu esti "mana larga" te descurci cu el.

Edited by RPG
 • Upvote 2
Link to comment
 • Member

Adica pe Investigatii Criminale ca politie judiciara pot fi si cei de la Investigarea Fraudei si cei de la Rutiera.

 

Poti lucra in cadrul compartimentului de I.C. si daca ai absolvit ciclul de 3 ani din cadrul Academiei de Politie, nu trebuie neaparat sa faci 4 ani la Drept.

Link to comment

Am înteles că dacă dau la OSP în anul 2 pot să-mi aleg Ivestigaţii Criminale şi la sfârşitul celor 3 ani de studiu să lucrez în acest domeniu .

Poate am mai făcut câteva greşeli , îmi pare rău .

Însă dacă eu termin 4 ani la Drept ( în cadrul Academiei ) , pot să ocup această funcţie ? Sau trebuie neapărat să fac 3 ani la OSP ?

Mulţumesc tuturor şi scuzaţi deranjul !

Link to comment

La capitolul logica nu stai bine deloc. Ca sa intri la o scoala de politie mai intai trebuie sa treci un test psihologic. Termina liceul, ia BAC-ul invata serios pentru admitere si pana atunci pricepi ce este cu politia judiciara.

 • Upvote 1
Link to comment

Crede-ma , stiu ce pasi trebuie urmati .

Insă , după tine , înainte să dai admiterea la o facultate , nu trebuie să ştii mai întâi cu ce se mănâncă ?

Ce specialităţi are , ce ieşi după etc .

Nu înteleg cu ce am greşit dacă am vrut să mă informez .

Zic că e mai bine să ştii ce e cu acea facultate înainte să dai admiterea .

Link to comment
 • Moderator
 • Solution

Hai că îmi încerc eu norocul.

Cei ce fac 4 ani la drept, nu au deloc un avantaj în privinţa ocupării după absolvire a unui loc la investigaţii criminale, crimă, fraude, arme, etc Ba din contră, unii ar spune că şansele sunt ceva mai reduse, prioritate având în mod normal cei ce termină cu un profil pe o astfel de specializare.

Avantajul celor ce fac patru ani este că termină având şi o licenţă similară absolvenţilor unei facultăţi de drept pe lângă licenţa privind specializarea în munca de poliţie.

Link to comment

Multumesc frumos , Cătălin ! Dacă îmi erau oferite aceste detalii de la început nu ne mai lungeam aşa . Multumesc şi celorlati care şi-au rupt din timpul lor pentru a-mi răspunde. Baftă în continuare !

 • Upvote 1
Link to comment
 • 4 weeks later...

Scuze ca intervin ,dar vroiam sa va intreb: Daca vreau sa dau la scoala de agenti de politie Septimiu Muresan din Cluj am posibilitatea sa-mi aleg o specializare cum ar fi criminalistica?

p.s.:sunt doar intr-a 11-a dar ma pasioneaza ramura asta si as vrea sa urmez scoala de politie :D

Link to comment
 • 1 year later...

Buna seara. 

Sunt la Universitatea Ovidius ,Facultatea de Drept si Stiinte Administrative, specializarea Politie Locala si as vrea ca dupa ce termin sa ma angajez in politia judiciara. Este posibil? Multumesc. :)  

Edited by Henrieta
 • Downvote 11
Link to comment

...sau vreo gradinita ori scoala, ca sa o pazesti!

Auzi, specializarea "politie locala", de parca ai nevoie de facultate pentru a lucra ca impostor la primarie. Este de ajuns doar liceul, chiar si la seral!

Link to comment
 • 5 years later...

Buna seara,am o intrebare pentru cine se pricepe.Daca urmez cursurile Academiei de Politie in cadrul Facultății de Drept,4ani,după absolvire pot sa lucrez in cadrul politiei judiciare ?Multumesc anticipat!!

Link to comment
 • Moderator

Teoretic da, însă în practică şansele sunt minime. Dacă vrei să lucrezi, deci să faci parte din poliţia judiciară, trebuie să te orientezi către facultatea de poliţie din cadrul academiei, deoarece în ultimii ani, cei ce termină dreptul sunt repartizaţi pe funcţii de consilieri juridici. 

Link to comment
 • 1 year later...

Buna ziua, o sa incep pregatirea pentru Academia de Politie si m-am gandit sa aleg specializarea "Investigatii criminale" in anul 2 (daca intru). As vrea sa va intreb, cum arata o zi din viata unui ofiter de politie judiciara? Ce face mai exact, cat sta pe teren, salariu, etc.

Exista mai multe subcategorii in care un politist judiciar poate fi specializat (omoruri, talharii, etc) sau se ocupa de toate?

Link to comment
 • Marius changed the title to Poliţist în cadrul poliţiei judiciară
 • Active member

O sa încep cu ultima întrebare.

Da, sunt linii de munca diferite - furturi auto, infracțiuni cu violenta (omoruri, tâlharii, violuri etc.), furturi din patrimoniul național, urmăriți, grupări infracționale ș.a.m.d., dar depinde la ce subunitate lucrezi, pt ca în general în provincie  la subunități mai mici, faci cam de toate.

O zi din viata unui judiciarist este aglomerata, stresanta și solicitanta.

Poți sta pe teren doua ore și în rest sa faci munca de birou sau invers.

Poți de asemenea sa te întorci noaptea de la serviciu (adica sa stai peste program)...sau poți fi chemat noaptea din somn, de lângă nevasta din pat.

Lucrezi sub coordonarea unui procuror.

Nu este pt oricine; în sensul că sunt destule sacrificii, însă este probabil locul unde poți avea cele mai mari satisfacții din cariera de politist. Dar uneori și dezamăgiri din cauza legislației care nu iti permite sa faci totul pt a baga infractorii "la racoare".

Edited by Roby
 • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.