Jump to content
POLITISTI.ro

Verificare permis de conducere on-line


Vip
Go to solution Solved by Marius,

Recommended Posts

Buna ziua asi vrea sa stiu daca se poate sau exista un sit unde se poate verifica permisul de conducere

Daca este real sau fake cate puncte are etc

Va multumesc anticipat

Link to comment
 • Moderator
 • Solution

Nu există.

Dar legea (Regulamentul OUG 195 din 2002 privind circulaţia pe drumurile publice) prevede:
Art. 208. – Titularul permisului de conducere, la cerere, are dreptul să obţină, personal, la sediul poliţiei rutiere din judeţul care îl are în evidenţă, informaţii cu privire numărul de puncte de penalizare ce i-au fost aplicate.

Trebuie depusă o solicitare/cerere scrisă la sediul poliţiei rutiere de către titularul permisului de conducere.

PS: dacă căutai puţin pe forum găseai aceste informaţii aici:

 

Link to comment
 • Member

Care-i problema vip-ule?esti cu mata-n sac si intri aici sa pui niste intrebari care te macina sub protectia anonimatului?

Marius stai linistit ca daca stia sa scrie corect romaneste probabil stia sa si caute pe forum!Cred ca e prea stresat de problema care a prezentat-o pe fuga!

Link to comment
 • 5 years later...
 • Marius unlocked this topic

1. În primul rand, întrebarea este adresata de @Ana30. Deci, dacă era nemultumita de răspuns, putea sa ceara detalii în plus.

2. Din postarea mea rezulta clar ca poate "sa caute" la politie o persoana dacă are suspiciuni cu privire la deținerea sau nu de către aceasta persoana a permisului de conducere. Prin suspiciune se înțelege o îndoială, o lipsa de încredere, în legalitatea celor făcute de persoana în cauza.

3. În cazul unei sesizării către organele de politie cu privire la faptul ca o persoana care nu deține conducere permis de conducere, petentului i se va comunica raspuns: persoana deține permis de conducere sau persoana nu deține permis de conducere, motiv pentru care se dispun masuri de identificare a acesteia în traficul rutier pentru luarea masurilor legale care se impun, conform prevederilor Codului Penal.

Link to comment
 • 10 months later...

Este incredibil ca in anul 2019 o tara a UE nu are varianta de a verifica online la orice ora cate puncte mai ai pe permis.

Cred ca suntem singura tara din UE care nu ofera un asa serviciu.

Oare cat o sa mai dureze pana o sa il avem si de ce nu s-a facut pana acum !?

De ce sa faca oricine cineva ceva in 30 de secunde cand poate sa mearga sa completeze cereri, formulare si sa piarda timp pe la ghisee ...Probabil asta e explicatia.

Link to comment
 • Moderator

Evidenţa permiselor de conducere NU intră în sfera de competenţă a Poliţiei Române, ci sunt competenţe exclusive ale serviciilor publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor din subordinea prefecturilor, instituţii care nu mai au absolut nicio legătură cu poliţia de peste 15 ani. Cetăţeanul român beneficiază de eficienţa serviciilor "descentralizate" a căror principală politică e să fie mai aproape de cetăţean. 😉 
Doar aşa de curiozitate, poţi să dai câteva exemple (link-uri) din ţările europene care oferă servicii de acest fel? 

Link to comment
 • 3 weeks later...

Daca ajuta cu ceva pe cel care a intrebat, pun eu aici un link care o sa demonstreze partial (intrucat este nevoie sa te loghezi cu numarul tau personal si coduri care iti vine pe numarul personal al telefonului mobil) ca de exemplu in Norvegia, poti sa afli datele de posesie al permisului de conducere al ORICARUI cetatean norvegian:

https://www.vegvesen.no/dinside/dittforerkort/sjekk-forerkort#oppslag

Mai mult decat atat, aici se pot afla printre altele, numele unui proprietar de masina in functie de nr.de inmatricuare al masinii, se poate deasemeni afla la cateva tastari distanta, adresa, numarul personal de mobil, venitul anual, cuantumul creditelor si al imprumuturilor in banca, cat imprumut are pe casa, data de nastere, data de dobandire al unui bun mobil sau imobil, cand a facut ultima oara sau daca i s-a expirat inspectia auto, daca a platit taxa anuala de drum, istoricul impreuna cu nr.de km.atunci cand a facut inspectia tehnica la masina de fiecare data..posibil sa imi mai scape si alte detalii...Daca imi amintesc de mai multe, revin :-)

Link to comment
 • 1 year later...
 • 4 weeks later...

Buna seara...detin permis de uk preschimbat din cel romanesc...am avut dreptul de a conduce supendat pe 90 de zile peste 4 zile ar trebui sa imi expire restrictia de a conduce...mentionez ca am permisul fizic de uk dar intrebarea este: trebui sa mai merg la politie sau ce trebuie sa fac?pot conduce fara sa anunt pe nimeni?

 

Multumesc pentru eventualele raspunsuri

Link to comment
 • 1 year later...

Salutare  , 
Adresez si eu o întrebare celor care cu adevarat stăpânesc ceea ce scriu 

In luna Feb.  in urma unui incident m-am ales cu o suspendare a dreptului de a mai conduce pe teritoriul Romaniei pe o perioada de 60 de zile  ( în acest punct informez că permisul de conducere a fost eliberat in Germania eu fiind doar in vizita in Romania  ) - Agentul care m-a sanctionat mi-a retinut atunci pe moment permisul si mi-a emis o dovada cu drept de circulatie pentru 15 zile   . Eu am desemnat un reprezentant legal (un avocat ) sa conteste PV  din varii motive pe care eu le consideram obiective la acel moment  . Deasemenea  am depus o cerere catre Cmdt. pentru a mi-se inapoia permisul de conducere pe perioada  solutionarii  contestatiei PV . Deci am ramas cu perimisul in mână .

Acum  - Pe data de 06.07.2022  Instanta a Respins plangerea  cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare 
(Eu la acel moment  deja mă aflam în afara României  cu premisul în buzunar )
 Acum eu am Înteles asa și aici am nevoie de ajutorul Dvs. domnilor si Doamnelor 
Că de la data  cănd sentinta rămane definitivă adică   06.07.2022 + 30 de Zile   eu am  la dispozitie  30 de zile să  predau permisul de conducere  ceea ce ar fii insemnat 
06.07.2022 - Hotararea  
06.08.2022 - Sentinta Ramane definitiva 
06.09.2022 - Termen limita predare permis  (si din acest punct imi este suspendat dreptul de a mai conduce pe Teritoriul Romaniei pentru o perioada de 60 de Zile ) 
Eu nu am mai venit în tara din luna lui Mai  deci implicit NU am predat permisul de conducere  ) 
06.10.2022 - 30 de zile suspendate 
06.11.2022 - 60 de zile suspendate 
Acum din cate am putut eu sa gasesc informatii (din diferite surse precum google )  am inteles  ca in eventualitatea in care  permisul NU este depus la Sediul politiei perioada de Suspendare  se prelungeste cu alte 30 de zile  - 
06.12.2022  - 60 zile supendare  + 30 penalizare pentru ne predare permis conducere 

Am inteles eu corect toate pana aici si de pe data de 07.12.2022 Am dreptul sa conduc din nou pe teritoriul Romaniei  ? 
Mai trebuie sa fac ceva eu adica sa ma prezint pe la vre-un birou ceva  ? 
Daca nu am inteles eu corect  , cand as avea dreptul de a conduce pe teritoriul Romaniei  ? 
Aceste intrebari le-as fii adresat avocatului dar acesta din nefericire s-a înecat in vacanta in Grecia in această vara  .

Rog ca raspunsurile sa vina doar de la cei care stapânesc materia sau au experienta  deoarece eu am în plan ca pe data de 15.12.2022 să revin in Romania si vreau sa stiu sigur că am dreptul de a conduce  nu cumva să ma trezesc cu surprize neplăcute . 

Va multumesc anticipat pentru răspunsurile competente   

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.