Jump to content
POLITISTI.ro

Verificare permis de conducere on-line


Vip
Mergi la răspuns Răspuns oferit de Marius,

Postare recomandată

  • Moderator
  • Soluţie

Nu există.

Dar legea (Regulamentul OUG 195 din 2002 privind circulaţia pe drumurile publice) prevede:
Art. 208. – Titularul permisului de conducere, la cerere, are dreptul să obţină, personal, la sediul poliţiei rutiere din judeţul care îl are în evidenţă, informaţii cu privire numărul de puncte de penalizare ce i-au fost aplicate.

Trebuie depusă o solicitare/cerere scrisă la sediul poliţiei rutiere de către titularul permisului de conducere.

PS: dacă căutai puţin pe forum găseai aceste informaţii aici:

 

Link către comentariu
  • Membru

Care-i problema vip-ule?esti cu mata-n sac si intri aici sa pui niste intrebari care te macina sub protectia anonimatului?

Marius stai linistit ca daca stia sa scrie corect romaneste probabil stia sa si caute pe forum!Cred ca e prea stresat de problema care a prezentat-o pe fuga!

Link către comentariu
  • 5 ani mai târziu...
  • Marius a deschis acest topic

1. În primul rand, întrebarea este adresata de @Ana30. Deci, dacă era nemultumita de răspuns, putea sa ceara detalii în plus.

2. Din postarea mea rezulta clar ca poate "sa caute" la politie o persoana dacă are suspiciuni cu privire la deținerea sau nu de către aceasta persoana a permisului de conducere. Prin suspiciune se înțelege o îndoială, o lipsa de încredere, în legalitatea celor făcute de persoana în cauza.

3. În cazul unei sesizării către organele de politie cu privire la faptul ca o persoana care nu deține conducere permis de conducere, petentului i se va comunica raspuns: persoana deține permis de conducere sau persoana nu deține permis de conducere, motiv pentru care se dispun masuri de identificare a acesteia în traficul rutier pentru luarea masurilor legale care se impun, conform prevederilor Codului Penal.

Link către comentariu
  • 10 luni mai târziu...

Este incredibil ca in anul 2019 o tara a UE nu are varianta de a verifica online la orice ora cate puncte mai ai pe permis.

Cred ca suntem singura tara din UE care nu ofera un asa serviciu.

Oare cat o sa mai dureze pana o sa il avem si de ce nu s-a facut pana acum !?

De ce sa faca oricine cineva ceva in 30 de secunde cand poate sa mearga sa completeze cereri, formulare si sa piarda timp pe la ghisee ...Probabil asta e explicatia.

Link către comentariu
  • Moderator

Evidenţa permiselor de conducere NU intră în sfera de competenţă a Poliţiei Române, ci sunt competenţe exclusive ale serviciilor publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor din subordinea prefecturilor, instituţii care nu mai au absolut nicio legătură cu poliţia de peste 15 ani. Cetăţeanul român beneficiază de eficienţa serviciilor "descentralizate" a căror principală politică e să fie mai aproape de cetăţean. 😉 
Doar aşa de curiozitate, poţi să dai câteva exemple (link-uri) din ţările europene care oferă servicii de acest fel? 

Link către comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Daca ajuta cu ceva pe cel care a intrebat, pun eu aici un link care o sa demonstreze partial (intrucat este nevoie sa te loghezi cu numarul tau personal si coduri care iti vine pe numarul personal al telefonului mobil) ca de exemplu in Norvegia, poti sa afli datele de posesie al permisului de conducere al ORICARUI cetatean norvegian:

https://www.vegvesen.no/dinside/dittforerkort/sjekk-forerkort#oppslag

Mai mult decat atat, aici se pot afla printre altele, numele unui proprietar de masina in functie de nr.de inmatricuare al masinii, se poate deasemeni afla la cateva tastari distanta, adresa, numarul personal de mobil, venitul anual, cuantumul creditelor si al imprumuturilor in banca, cat imprumut are pe casa, data de nastere, data de dobandire al unui bun mobil sau imobil, cand a facut ultima oara sau daca i s-a expirat inspectia auto, daca a platit taxa anuala de drum, istoricul impreuna cu nr.de km.atunci cand a facut inspectia tehnica la masina de fiecare data..posibil sa imi mai scape si alte detalii...Daca imi amintesc de mai multe, revin :-)

Link către comentariu
  • 1 an mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...

Buna seara...detin permis de uk preschimbat din cel romanesc...am avut dreptul de a conduce supendat pe 90 de zile peste 4 zile ar trebui sa imi expire restrictia de a conduce...mentionez ca am permisul fizic de uk dar intrebarea este: trebui sa mai merg la politie sau ce trebuie sa fac?pot conduce fara sa anunt pe nimeni?

 

Multumesc pentru eventualele raspunsuri

Link către comentariu
  • 1 an mai târziu...

Salutare  , 
Adresez si eu o întrebare celor care cu adevarat stăpânesc ceea ce scriu 

In luna Feb.  in urma unui incident m-am ales cu o suspendare a dreptului de a mai conduce pe teritoriul Romaniei pe o perioada de 60 de zile  ( în acest punct informez că permisul de conducere a fost eliberat in Germania eu fiind doar in vizita in Romania  ) - Agentul care m-a sanctionat mi-a retinut atunci pe moment permisul si mi-a emis o dovada cu drept de circulatie pentru 15 zile   . Eu am desemnat un reprezentant legal (un avocat ) sa conteste PV  din varii motive pe care eu le consideram obiective la acel moment  . Deasemenea  am depus o cerere catre Cmdt. pentru a mi-se inapoia permisul de conducere pe perioada  solutionarii  contestatiei PV . Deci am ramas cu perimisul in mână .

Acum  - Pe data de 06.07.2022  Instanta a Respins plangerea  cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare 
(Eu la acel moment  deja mă aflam în afara României  cu premisul în buzunar )
 Acum eu am Înteles asa și aici am nevoie de ajutorul Dvs. domnilor si Doamnelor 
Că de la data  cănd sentinta rămane definitivă adică   06.07.2022 + 30 de Zile   eu am  la dispozitie  30 de zile să  predau permisul de conducere  ceea ce ar fii insemnat 
06.07.2022 - Hotararea  
06.08.2022 - Sentinta Ramane definitiva 
06.09.2022 - Termen limita predare permis  (si din acest punct imi este suspendat dreptul de a mai conduce pe Teritoriul Romaniei pentru o perioada de 60 de Zile ) 
Eu nu am mai venit în tara din luna lui Mai  deci implicit NU am predat permisul de conducere  ) 
06.10.2022 - 30 de zile suspendate 
06.11.2022 - 60 de zile suspendate 
Acum din cate am putut eu sa gasesc informatii (din diferite surse precum google )  am inteles  ca in eventualitatea in care  permisul NU este depus la Sediul politiei perioada de Suspendare  se prelungeste cu alte 30 de zile  - 
06.12.2022  - 60 zile supendare  + 30 penalizare pentru ne predare permis conducere 

Am inteles eu corect toate pana aici si de pe data de 07.12.2022 Am dreptul sa conduc din nou pe teritoriul Romaniei  ? 
Mai trebuie sa fac ceva eu adica sa ma prezint pe la vre-un birou ceva  ? 
Daca nu am inteles eu corect  , cand as avea dreptul de a conduce pe teritoriul Romaniei  ? 
Aceste intrebari le-as fii adresat avocatului dar acesta din nefericire s-a înecat in vacanta in Grecia in această vara  .

Rog ca raspunsurile sa vina doar de la cei care stapânesc materia sau au experienta  deoarece eu am în plan ca pe data de 15.12.2022 să revin in Romania si vreau sa stiu sigur că am dreptul de a conduce  nu cumva să ma trezesc cu surprize neplăcute . 

Va multumesc anticipat pentru răspunsurile competente   

Link către comentariu
  • 1 an mai târziu...
în urmă cu 2 ore, stabescuion a scris:

Bună ziua exista vrun sait unde poți vedea dacă rezulti în baza de date cu permis auto 

E absurd, pai tu nu stii daca ai permis de conducere sau nu ai?

Link către comentariu

Pai ei am dat traseul și aștept permisul dar vad ca se intarzie și nustiu cum sa fac sa vad dacă rezult în baza de date adică dacă ma oprește cineva în trafic ms poate verifica dupa cnp sau nume 

Link către comentariu
  • Moderator

@stabescuion,

Abia după ce este emis permisul de conducere posesorul acestuia apare în baza de date. Te sfătuiesc să nu conduci autovehicule până nu îţi ajunge permisul acasă, dacă vrei să nu ai neplăceri. Chiar nu merită, crede-mă! 

Link către comentariu
48 minute în urmă, stabescuion a scris:

Pai ei am dat traseul și aștept permisul dar vad ca se intarzie

De ce nu te interesezi la Serviciul de permise unde ai susţinut examenul? Încearcă cu un telefon, un mail etc.

Link către comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Vă salut! 

Momentan sunt în România iar asupra mea am un permis de conducere eliberat de DVLA, UK. Conform legii, acest permis trebuie preschimbat în țara în care ai rezidenta în mai puțin de 12 luni de la obținerea acesteia (rezidența). Acesta este motivul pentru care permisul meu românesc a fost preschimbat într-unul englezesc. Legea! 

În urmă cu doar 4 luni, am solicitat serviciului DVLA eliberarea unui nou exemplar sub aspectul ca cel anterior mi-a fost sustras împreună cu alte documente care nu fac subiectul discuției. S-a făcut o investigație, s-a găsit autorul, mi s-au restituit bunurile. De la intervalul incidentului și până la restituirea bunurilor, eu am făcut o noua cerere de eliberare a unui nou exemplar de permis de conducere. Până acum o săptămână, dețineam două exemplare de permise de conducere: unul anulat din baza de date a serviciului DVLA și unul "activ". Ieri, am ajuns în România iar în portofel am unul dintre aceste două exemplare fără sa am vreo certitudine că este cel bun sau cel declarat pierdut (furat, sustras). 

Întrebare: Serviciul Politiei Rutiere din România poate verifica dacă exemplarul de permis cu care am revenit în România este unul activ sau anulat? As putea verifica cumva veridicitatea, autenticitatea sau valabilitatea acestui permis înainte sa ma urc la volan? 

Menționez că ambele permise au toate elementele de siguranță, garanția constând în faptul că ambele su fost eliberate de o autoritate guvernamentală din Ragstul Unit. 

Fac această întrebare sub simplul aspect că prezența mea în faa unui agent de politie cu un document ce trebuia distrus, poate atrage consecințe contravenționale si/sau penale. 

Mulțumesc anticipat! 

On 04.01.2024 at 18:40, Zano a scris:

E absurd, pai tu nu stii daca ai permis de conducere sau nu ai?

Și dacă se întâmplă să ai chiar două permise de conducere și nu știi care este anulat și care este valabil? 

Urmăriți va rog postarea mea. Eu chiar ma aflu în situația de fapt. 

Link către comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
On 18.02.2024 at 3:01, Marius23NewRoad a scris:

ntrebare: Serviciul Politiei Rutiere din România poate verifica dacă exemplarul de permis cu care am revenit în România este unul activ sau anulat? As putea verifica cumva veridicitatea, autenticitatea sau valabilitatea acestui permis înainte sa ma urc la volan? 

este foarte simplu! care permis este mai recent, acela este valabil! cel ce l-ai declarat furat, este anulat automat la eliberarea noului permis. iar pentru permis de conducere anulat, fizic, el ca și card, nu este sub incidenta penala, ci doar contraventional, deci vei lua o amenda pentru lipsa documente, cu conditia sa nu iti fie anulat si dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, ceea ce cred ca nu este cazul tau! Dreptul de conducere vehicule pe drumurile publice se anuleaza doar de o hotarâre judecătorească!!! aduti aminte cand ai facut cererea pentru eliberarea unui nou permis sau uita-te pe email cand ai facut cererea si uita-te la data eliberarii permisului ce il ai la tine, asa iti dai seama care este valabil...! 

Link către comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Bună ziua ma aflu în Cehia și am dat examenul pentru permis auto categoria C am fost sa ridic permisul, dar nu pot să-l ridic din cauza ca sistemul lor nu mi-l recunoaște pe cel romanesc. Ce trebuie să fac?mulțumesc mult 

 

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.